Concurs: câștigă 3 pachete cu câte 2 cărți „Introspectiv” [încheiat]

Concurs: câștigă 3 pachete cu câte 2 cărți „Introspectiv” [încheiat]

La începutul anului Editura Litera a lansat imprintul Introspectiv dedicat cărților din domeniile spiritualității, psihologiei și dezvoltării personale. Volumele își propun să ofere fiecărui cititor răgazul necesar pentru a-și răspunde la cele mai profunde întrebări legate de propria persoană, precum și la cele privitoare la lume. Anul ăsta vor apărea 24 de titluri ce oferă o perspectivă unică asupra unor subiecte ce frământă deopotrivă individul și societatea în care trăim. Printre titlurile apărute până acum sunt și: Jocul vieții și cum să-l jucăm, de Florence Scovel Shinn; Mindware. Instrumente pentru o gândire inteligentă, de Richard Nisbett; Inteligența personală. Puterea personalității și cum ne modelează ea viața, de John D. Mayer; Cum să iubești, de Thich Nhat Hanh; Să nu faci rău. Povești despre viață, moarte și operații pe creier, de Henry Marsh sau Calm. Cum să-ți găsești liniștea într-o lume stresantă și agitată, de Dr. Gayatri Devi. 

Împreună cu prietenii de la Editura Litera am organizat un concurs ce are ca premii 3 pachete formate din câte două cărți Introspectiv: Mindware. Instrumente pentru o gândire inteligentă, de Richard Nisbett, și Cum să iubești, de Thich Nhat Hanh. Am ales două cărți care abordează stiluri și subiecte complet diferite, unul se adresează cititorilor mai raționali, mai pragmatici, iar celălalt putem spune că se adresează cititorilor mai emoționali. Mă gândesc că nu are cum să fie rău dacă și unul și celălalt tip de cititor iese din zona de interes și de confort și citește și cărți pe care altfel, poate, nu le-ar fi ales. 

Pentru a participa la concurs trebuie doar să răspundeți printr-un comentariu la întrebarea: Care este cartea care v-a prilejuit cea mai profundă introspecție? 

Aștept comentariile voastre de azi, 15 august, până pe 21 august (inclusiv). Vă rog să lăsați un comentariu în josul acestui articol în căsuța de comentarii (nu pe Facebook și nici pe mail la adresa de contact) pentru că toate comentariile trebuie să fie într-un singur loc ca să participe la extragere. Câștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți și anunțat printr-un mail și pe pagina de Facebook Blogul unei cititoare de cursă lungă, luni, 22 august.

Cel mai bine e să folosiți o adresă de mail validă pe care o verificați în mod constant, întrucât în cazul în care, timp de o săptămână de la anunțare, nu primesc răspuns cu datele de contact, voi alege alt câștigător. Ar fi o idee bună să verificați și căsuța de Spam. Premiile vor fi expediate de Editura Litera prin curier. 

Multă baftă tuturor!

UPDATE: Câștigătoarele concursului sunt: Oni Pînzariu, Alecsandra Urzică și Mona. Felicitări și mulțumesc tuturor pentru comentarii!

Comentarii

Una din cărțile care m-au pus oarecum pe gânduri a fost \"Întunecare\" de Cezar Petrescu. A fost extraordinara transformarea personajelor care au trecut prin experienta terifiantă a războiului

Cristina Scacun

15 aug. 2016

De curand am citit cartea "Elif Shafak - Cele patruzeci de legi ale iubirii" si m-a pus pe ganduri. Este o carte ce merita citita.

Am citit \"Puterea obisnuintei\" de Charles Duhigg. M-a facut sa ma gandesc foarte mult la obiceiurile mele si la motivele pentru care fac anumite lucruri.

Adriana Tirtan

15 aug. 2016

„Secretul” de Rhonda Byrne :) .

Alexandra

15 aug. 2016

Introspecție? Jean Valjean din Mizerabilii m-a făcut să-mi pun multe întrebări... Și să-mi doresc să fiu un om mai bun.

1. Biblia2. Kafka pentru deprimaţi - 99 de pilule inspiratoare pentru a uşura crizele cotidiene (Allan Percy)

Irina Onea

15 aug. 2016

Gandirea rapida, gandirea lenta - Daniel Kahneman

Sorina

15 aug. 2016

\"Triburile\" de Seth Godin.

Dorina Danila

15 aug. 2016

Mastile fricii, Camelia Cavadia

Cararea Imparatiei

Zgardan Monica

15 aug. 2016

Poate ca va suna cliché, dar cartea care m-a pus pe ganduri si m-a indemnat cel mai mult la introspectie a fost una din categoria self-development: \"Awaken the Giant Within\", de Anthony Robbins. Asta era in urma cu aproximativ 3 ani si a fost prima carte care prin exercitiile pe care le continea a starnit in mine un val de intrebari, intrebari care la un moment dat nici nu mai aveau de-a face cu respectivele exercitii, ci cu o descoperire de sine; se pare ca a fost intr-adevar \"a moment of awakening\". :)

Madalina

16 aug. 2016

„ Problema Spinoza ” de Irvin Yalom.

Ioana Crețu

16 aug. 2016

Cred că Fluturi de Irina Binder. Sincer m-a ajutat mult, eram şi eu aproape în situaţia protagonistei, şi mi-a dat curajul sa iau nişte decizii importante.

Boncea Irina

16 aug. 2016

Școala zeilor - Stefano Elio D\'Anna

Camelia

16 aug. 2016

Cartea care m-a provocat cel mai mult la introspectie a fost: " Zero limite" de Joe Vitale.

Pe culmele disperarii a lui Cioran.

Roxana

16 aug. 2016

Nesfintii sfinti si alte povestiri

Andreea

16 aug. 2016

“Jocul vieții și cum să-l joci” de Florence Scovel Shinn

Alina S

16 aug. 2016

Zorba-Nikos Kazantzakis

mayamaria

16 aug. 2016

\"Mănâncă,roaga-te iubeste\"-Elizabeth Gilbert

Daniela

17 aug. 2016

Nicolae Steinhardt - \" Jurnalul fericirii\"

Pisau Madalina

17 aug. 2016

Plânsul lui Nietzsche - Irvin D. Yalom

Badea Madalina

17 aug. 2016

Mitch Albom, \"Marti cu Morrie\", o carte minunata!

Cristina A

17 aug. 2016

"De-amor, de-amar, de inimă albastră " (Ileana Vulpescu) a prilejuit cea mai profundă introspectie in adâncul sufletului si cugetului meu. "Stiinta nu e-n stare să explice de unde li se trage animalelor, copiilor si oamenilor simpli darul de-a pipai sufletul omului". Cartea aceasta, pe drept cuvânt, mi-a pipăit sufletul. :)

Minea Anamaria

17 aug. 2016

Jurnalul Annei Frank

Ana Dragomir

17 aug. 2016

Alchimistul de Paulo Coelho

Lucian

17 aug. 2016

“The Open Road” de Pico Iyer

Lazar Adrian

18 aug. 2016

Do No Harm de Henry Marsh

Anca L.

18 aug. 2016

sunt mai multe... nu am cum să aleg întrucât cărțile sunt citite în momente diferite ale vieții... o scurtă selecție (reprezentativă și care să nu fie tratate de psihologie sau din coleția Psihologia pentru toți de la Editra Trei): Eric Berne - Ce spui după bună ziua, Jaques Salome, Sylvie Galland - Dacă m-aș asculta, m-aș înțelege și cărțile lui Paul Arden. :)

Maddelline

18 aug. 2016

\"Kafka pe malul marii\" - Haruki Murakami

Smarandita

18 aug. 2016

\"Emotiile distructive\" - Daniel Goleman

Pârvu Cristian

18 aug. 2016

Exceptionalii & Blink ale lui Malcolm Gladwell, 1984 & Ferma animalelor ale lui Orwell

Alina B.

18 aug. 2016

Arthur Schopenhauer- ,, Arta de a avea întotdeauna dreptate\'\'

IORDANA

18 aug. 2016

Elizabeth Gilbert - \"Mănâncă,roaga-te iubeste\"

Raluca C

18 aug. 2016

Osho \"Meditatia arta extazului\"

Debora

18 aug. 2016

Intr-o perioada de mare cumpana personala, un psiiholog deosebit ca om mi-a recomandat volumul "Primeste iubirea pe care o doresti - Ghid pentru cupluri", de Harville Hendrix, aparut in 2015 la editura Harald. Am parcurs cartea, destul de voluminoasa, in doar doua saptamani. Prin tot ce am citit acolo, am coborat de nenumarate ori in sufletul meu si am inteles cat de adanci si importante sunt ranile copilariei, ca prejudicii psihologice si emotionale. Exemplificarile mi-au produs o regresie dureroasa, uneori cu lacrimi, dar aproape de fiecare data spunandu-mi "eu sunt in aceasta poveste". Suntem atat de nepregatiti pentru propria noastra viata... Am convingerea ca genul acesta de lecturi cu caracter introspectiv ne-ar face mai buni, mai empatici, mai intelepti, mai oameni. Multumesc.

Florenta Vintea

18 aug. 2016

Destin, libertate si suflet. Care este semnificatia vietii? de Osho

Mada

18 aug. 2016

Omul in cautarea sensului vietii - Viktor Frankl

Robert

18 aug. 2016

Secretul de Rhonda Byrne și La râul Piedra am șezut și am plâns, de Paulo Coelho.

Oni Pînzariu

18 aug. 2016

\"Panza de paianjen\"de Cella Serghi.

Maria Valentina

19 aug. 2016

Scoala zeilor, de Stefano Elio D Anna

Andreea

20 aug. 2016

Una dintre cărtile care a prilejuit cea mai profundă introspecție este Viața pe un peron de Octavian Paler.

Boloagă Maria

20 aug. 2016

Conversatii cu Dumnezeu - Naele Donald Walsch

\"All the bright places\" de Jennifer Niven

Anne Maria

20 aug. 2016

Trilogia ,,Conversatii cu Dumnezeu\" a lui Neale Donald Walsch. Pentru mine a fost cartea potrivita la momentul potrivit, iar dupa lectura mi-am dat seama ca nici nu ar fi putut fi altfel. Mi-a ridicat multe semne de intrebare, dar totodata mi-a oferit si raspunsuri pe care le asteptam de cativa ani. Inca ma reintorc la aceasta carte cand ma sufoca corvoada zilnica si imi pierd orice motivatie de a merge mai departe. As recomanda-o oricui. De fapt, cred ca daca fiecare om ar citi-o si intelege-o, lumea ar fi cu totul alta.

Andra

21 aug. 2016

Intrebari potrivite -Debbie Ford

Mihaela

21 aug. 2016

Cand eram mai mica am citit \"Ferma animalelor\", carte care m-a facut sa inteleg mult mai bine comunismul.

\"Autoportretul scriitorului ca alergator de cursa lunga\" - Haruki Murakami

Alchimistul de Paulo Coelho

Mona

21 aug. 2016

Poate cartea ce am citit-o prin clasa a 2a \"Alice in tara minunilor\" atunci nu stiam ce înseamnă cuvântul introspectie dar am inteles ca potvisa, citind carti,cu ochii deschisi.Fiecare carte citita mi-a deschis calea spre introspecție!Poate si Urcan bătrânul a lui Pavel Dan care ma duce cu gândul la rădăcinile mele ,bunicii materni si paterni fiind simpli tarani cu povesti de viata asemenea celor din carte!Sunt carti citite in diverse etale ale vietii fiecare mi-a dat posibilitatea de-a sapa adânc in minte si inima pentru a găsi diverse răspunsuri la tot ce ne framanta.

stefan cristina

21 aug. 2016

\"Alchimistul\" de Paulo Coelho

ultima a fost \"Lecții de magie\"

Gabriella Stoy

21 aug. 2016

Umbra din noi de Verena Kast

Monica

21 aug. 2016

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter