Concurs în luna iubirii: câștigă una dintre cele 3 cărți „Romantism, pasiune, scandal. Viața amoroasă a scriitorilor celebri” [încheiat]

Concurs în luna iubirii: câștigă una dintre cele 3 cărți „Romantism, pasiune, scandal. Viața amoroasă a scriitorilor celebri” [încheiat]

Împreună cu prietenii de la Editura Humanitas am organizat săptămâna asta un concurs ce are ca premiu 3 volume dintr-o carte simpatică și interesantă: Romantism, pasiune, scandal. Viața amoroasă a scriitorilor celebri, de Shannon McKenna Schmidt și Joni Rendon. Că e vorba despre cupluri literare celebre, precum Arthur Miller și Marylin Monroe, Zelda și Scott Fitzgerald, Lev Tolstoi și Sofia Andreevna, Simone de Beauvoir și Jean-Paul Sartre, Anaïs Nin și Henry Miller, sau despre viața amoroasă celebră a unor scriitori celebri, precum Lordul Byron, Oscar Wilde, Ernest Hemingway, Virginia Woolf, Agatha Christie, Gertrude Stein, Gustave Flaubert ș.a., amănunte picante și mai puțin cunoscute se regăsesc în paginile acestei cărți demonstrând că, în realitate, iubirea nu trebuie să fie mereu cu „fericiți până la adânci bătrâneți” și că are infinite nuanțe. Cartea e scrisă lejer, se citește ușor și mai are și un alt avantaj: după ce intri în intimitatea scriitorilor, îți dorești să le cunoști mai bine și opera, nu doar viața. 

Pentru a participa la concurs trebuie doar să răspundeți printr-un comentariu la întrebarea: Care vi se pare a fi cea mai frumoasă poveste de dragoste a unor oameni celebri? 

Răspunsurile nu trebuie să se limiteze la exemple de cupluri de scriitori, poate fi vorba de orice cuplu celebru, cu singura mențione că trebuie să fie vorba de persoane reale, nu despre personaje fictive. 

Aștept comentariile voastre de azi, 13 februarie, până pe 19 februarie (inclusiv). Vă rog să lăsați un comentariu în josul acestui articol în căsuța de comentarii (nu pe Facebook și nici pe mail la adresa de contact) pentru că toate comentariile trebuie să fie într-un singur loc ca să participe la extragere. Câștigătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți și anunțați printr-un mail și pe pagina de Facebook Blogul unei cititoare de cursă lungă, luni, 20 februarie.

Cel mai bine e să folosiți o adresă de mail validă pe care o verificați în mod constant, întrucât în cazul în care, timp de o săptămână de la anunțare, nu primesc răspuns cu datele de contact, voi alege alt câștigător. Ar fi o idee bună să verificați și căsuța de Spam. Premiile vor fi expediate prin poștă la o adresă din România.

Multă baftă tuturor!

UPDATE: Câștigătoarele concursului organizat împreună cu Humanitas sunt: Nina Midrigan, Daiana Rus și Alina Mihai. Felicitări și mulțumesc tuturor pentru participare!

Comentarii

Cea mai frumoasa poveste de dragoste: John Lennon şi Yoko Ono

Badea Madalina

13 feb. 2017

Povestea de iubire dintre Ulise si Penelopa este fascinanta prin modul in care cei doi au stiut sa pastreze dragostea vie de-a lungul anilor.

loredana sandu

13 feb. 2017

Carol al II-lea si Elena Lupescu

Andreea

13 feb. 2017

Antoniu si Cleopatra

Carmina

13 feb. 2017

Ștefan Augustin Doinaș și Irinel Liciu.

Camille Claudel si Auguste Rodin

Liana

13 feb. 2017

Franz Josef si Sisi, imparateasa Austriei

Roberto

13 feb. 2017

Coco Chanel si Igor Stravinski, o poveste de iubire

Rodica

13 feb. 2017

Marc Antoniu si Cleopatra.

Andreea Sirba

13 feb. 2017

George Enescu si Maria Cantacuzino

cristina

13 feb. 2017

Regina Victoria si Printul Albert

Monica

13 feb. 2017

Richard Burton si Elizabeth Taylor

Laura

13 feb. 2017

Bună, îți mulțumesc pentru răspuns, însă acestea sunt două personaje fictive și am specificat în text că trebuie să fie reale. Dacă dorești să rămâi în concurs, te rog să adaugi un comentariu cu un alt exemplu de iubire între două persoane reale. Mulțumesc!

Laura Câlțea

13 feb. 2017

Paul Newman & Joanne Woodward

Lori

13 feb. 2017

Camille Claudel,si Auguste Rodin

PETRARU BIANCA

13 feb. 2017

Mircea Cărtărescu și Ioana Nicolaie

Daiana Rus

13 feb. 2017

Natalia Negru şi Şt. O. Iosif

Zelda si Scott Fitzgerald

Mayamaria

13 feb. 2017

Zelda si Scott Fitzgerald ca tot ma uit la serial - z the beginning of everything, plus ca apar si in filmul Genius

denisa1999

13 feb. 2017

Michelle si Barak Obama.

Munteanu Carmen

14 feb. 2017

Richard Burton si Elisabeth Taylor

Andreea L.

14 feb. 2017

Una din cele mai frumoase povesti de dragoste ale secolului XX este cu siguranta cea dintre Frida Kahlo si Diego Rivera.“Am suferit de pe urma a doua accidente, obisnuia sa spuna Fridha Kahlo. Primul a fost cand m-a lovit un autobuz, iar celalalt a fost Diego.”

loredana sandu

14 feb. 2017

Michelle si Barack Obama.

Alina S

14 feb. 2017

Încă din adolescență, m-a impresionat povestea de iubire dintre Al Bano și Romina Power. I-am considerat dovada vie că există dragoste adevărată, acel sentiment unic care depășește obstacole, trece peste diferențe și îi unește pe doi oameni pe care toți ceilalți vor să-i despartă.Pentru a putea fi împreună, au avut de luptat cu diferența de vârstă, de înălțime (ea înaltă, el scund), de statut și cultură (Romina venea din lumea strălucitoare a Hollywood-ului, dintr-o familie de actori celebri, mai ales tatăl, iar Al Bano din cea mai săracă regiune a Italiei) și cu împotrivirea părinților.I-a unit dragostea și muzica. Când erau pe scenă sau într-un studio, oricine putea simți legătura puternică dintre ei. Se căutau din priviri, se înțelegeau printr-un singur gest, nu doar vocile lor se împleteau armonios, ei înșiși erau o ființă unică, un organism cu două inimi bătând în același ritm.

Camelia Tamas

14 feb. 2017

Napoleon si Josephine

CM

15 feb. 2017

Povestea de iubire dintre Stefan Augustin Doinas si balerina Irinel Liciu

madalina

15 feb. 2017

Ecaterina cea Mare si Potemkin

parady mihaela

15 feb. 2017

mihai eminescu si veronica micle

adina lupulescu

15 feb. 2017

Elsa Triolet si Louis Aragon

Salvador Dali și Gala

Nina Midrigan

15 feb. 2017

Simone de Beauvoir și Jean Paul Sartre.

Monica Lovinescu si Virgil Ierunca \'\'because it takes two to tango\'\' si pentru ca merita sa ne amintim povestea lor in vremuri atat de tulburi...

Gabriela

15 feb. 2017

MS Regele Mihai si Regina Ana

Cristina A

15 feb. 2017

Romulus Rusan si Ana Blandiana

Mihai Tanasie

16 feb. 2017

Prințul Rudolf al Austriei, arhiduce de Austria și prinț moștenitor al Austriei, Ungariei și Boemiei şi Maria Vetsera.

florin

16 feb. 2017

Frida Kahlo si Diego Rivera

Ana Dragomir

16 feb. 2017

Amanda Palmer si Neil Gaiman

Clipa Narcisa

16 feb. 2017

Charlie Chaplin si Oona O\'Neill

Nicoleta

17 feb. 2017

Romulus Rusan si Ana Blandiana

Lucian Blaga si Cornelia Brediceanu

Andreea Luiza

17 feb. 2017

Ioana Nicolaie și Mircea Cărtărescu.

Ernest Hemingway si Hadley Richardson

Ramona Răican

18 feb. 2017

Povestea de dragoste dintre Simone de Beauvoir și Jean-Paul Sartre mi se pare fascinantă.

Ioana Crețu

18 feb. 2017

Monica Lovinescu si Virgil Ierunca

Radu Dobre

19 feb. 2017

Toate poveştile de dragoste sunt speciale, indiferent de celebritatea persoanelor implicate, însă una dintre cele mai interesante îmi pare a fi cea dintre Grace Kelly şi Prinţul Rainier al III-lea, prin accesul la o lume diferită de cea obişnuită, cu avantajele şi dezavantajele ei. Au continuat să se sprijine reciproc de-a lungul vieţii, să comunice, să găsească rezolvări ale problemelor din cuplu, chiar şi în momentele dificile. Iar Grace Kelly rămâne o femeie superbă, o actriţă bună şi o mamă iubitoare; a fost o personalitate.

Alina Mihai

19 feb. 2017

Monica Lovinescu si Virgil Ierunca

Ilinca Ganga

19 feb. 2017

Regele Mihai si Regina Ana.

Danila Dorina

19 feb. 2017

Povestea de dragoste a sotilor Obama m-a marcat prin naturaletea, daruirea si respectul care o condimenteaza!♡

dana

19 feb. 2017

Cea mai frumoasă poveste de dragoste mi se pare aceea dintre Ștefan Augustin Doinaș și soția lui.

Blajan Iuliana

19 feb. 2017

Simone de Beauvoir si Jean Paul Sartre

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter