Caută în blog

Concurs „Basmania”, de Valentin Nicolau [încheiat]

Concurs „Basmania”, de Valentin Nicolau [încheiat]

Iarna e un anotimp pe care-l asociem cu copilăria și cititul la gura sobei (în fine, a caloriferului)  și, pentru a vă da ocazia unei astfel de evadări, am organizat împreună cu Editura Nemira un concurs de sezon ce are ca premii trei pachete ce cuprind: un volum din Basmania de Valentin Nicolau, alături de un afiș mare (50x70 cm) și o colecție de cărți poștale Basmania. Comparată de Eli Bădică într-un articol de pe Bookaholic cu tărâmurile imaginate de Michael Ende, J. R. R. Tolkien, J. K. Rowling ș.a., Basmania este o frumoasă lume imaginară  în care cititorul se poate întâlni cu personaje precum împăratul Basmaniei, Băsmuitorul cel Cumplit, Infanta Hlizita, prințesa cea mică, Aricioșenia Sa, primul născut al regelui, Bosumflarea Sa, al doilea prinț, Pehlivan, măscăriciul imperial sau maleficul Tenebrus Ochi Roșii, directorul Casei de Nevisători. 

Pentru a participa la concurs, trebuie doar să răspundeți la întrebarea: Care este lumea imaginară în care v-ar plăcea să trăiți?

Vă rog să lăsați un comentariu în josul acestui articol în căsuța de comentarii (nu pe Facebook și nici pe mail la adresa de contact) pentru că toate comentariile trebuie să fie într-un singur loc ca să participe la extragere. Concursul se va desfășura între 14-20 decembrie, inclusiv. Câștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți și anunțat printr-un mail și pe pagina de Facebook Blogul unei cititoare de cursă lungă, luni, 21 decembrie.

Cel mai bine e să folosiți o adresă de mail validă pe care o verificați în mod constant, întrucât în cazul în care, timp de o săptămână de la anunțare, nu primesc răspuns cu datele de contact, voi alege alt câștigător. Ar fi o idee bună să verificați și căsuța de Spam. Premiile vor fi expediate prin curier direct de la Editura Nemira.

Multă baftă tuturor!  

UPDATE: Câștigătoarele concursului organizat împreună cu Editura Nemira sunt: Maria Ene, Ileana Lazaroi și Andreea Luiza. Felicitări și mulțumesc tuturor pentru comentarii!

Comentarii

Mi-ar plăcea să trăiesc în Narnia.

Irina T

14 dec. 2015

Mi-ar placea sa traiesc in lumea lui Harap - Alb.

Miron Cristina

14 dec. 2015

Mi-ar placea sa traiesc in lumea lui Harry Potter.

Alina Sâmpetru

14 dec. 2015

Sa traiesc in lumea basmelor gen Cenusareasa,Alba ca zapada sau Ileana Cozanzeana...

Dodoi Daniela

14 dec. 2015

Mi-ar placea sa traiesc in lumea lui J. R. R. Tolkien.

Basmele oferă o multitudine de lumi posibile...de eroi pozitivi e nevoie mai mult ca oricând....Mi-ar plăcea volumul Basmania.

Cred ca Tara Minunilor a lui Alice ar fi o optiune :)

Mi-ar placea sa traiesc in lumea povestilor!

Mihai Tanasie

14 dec. 2015

In lumea prezentata in seria de romane Harry Potter.

Ana-Maria Maxim

14 dec. 2015

mi-ar placea sa traiesc in lumea de basm a printesei care tocea cate o pereche de conduri in fiecare noapte :)

Mi-ar placea sa traiesc in lumea din \"Alice in Tara Minunilor\".

Andreea Sîrba

14 dec. 2015

As vrea sa traiesc pe Insula Misterioasa, alaturi de Cyrus Smity, Gedeon Spilett si celelalte personaje create de Jules Verne !

Mi-ar placea sa traiesc in lumea cărților Hunger games :)!

Denis

14 dec. 2015

Mi-ar placea sa traiesc intr-o lume in care oamenii nu mint si nu ii fac pe ceilalti sa sufere, o lume in care iubirea este mai importanta decat banii, razbunarea si rautatea.

Ema

14 dec. 2015

Mi-ar placea să trăiesc intr-un regat liliputan, intr-o casuța din cactus mustos, cu dealuri din curcubeu, multi fluturi Alexandra, o planetă cu două apusuri, multe cascade si din placi tectonice mișcătoare. As vrea ca toti locuitorii sa-si inceapa dimineata cu o baie în curcubeu, un soi de purificare ritualic-energetică și să nu se fi aflat de minciună.

Liutiev Simona

14 dec. 2015

Mi-ar placea sa traiesc in lumea fantastica din \"Stapanul inelelor\".

Ileana Lazaroi

14 dec. 2015

As vrea sa trăiesc în lumea lui Harry Potter, într-o lume unde sa îmi pot practica liniștit magia. .:)

Mi-ar plăcea sa trăiesc în lumea minunata a basmelor, cu personajele care mi-au incantat copilăria, în special intr-un tărâm de vis, fermecat, cu elfi, spiriduși și tot felul de creaturi! Frumoasa și bestia sau Alba ca Zăpada etc

Mi-ar plăcea să trăiesc în Ţara de Nicăieri alături de Peter Pan și băieții pierduți.

Mihaela Firica

14 dec. 2015

Aș vrea să trăiesc în țara lui Moș Crăciun. Cu condiția să se mute undeva la mare :).

Dorina Danila

14 dec. 2015

Mi-ar placea sa traiesc in lumea povestilor, in care binele invinge intotdeauna si totul are un final fericit.

Iulia

14 dec. 2015

Cel mai și cel mai mult mi-ar plăcea să fiu o parte din universul din „Circul nopții”, de Erin Morgenstern. Este cartea mea preferată, iar o vizită la un circ deschis doar noaptea este probabil singurul lucru care îmi trebuie să fiu fericită complet.

Vișan Sara

14 dec. 2015

Mi-aș dori să trăiesc în Narnia :)

Lazăr Cosmin

14 dec. 2015

Mi-ar placea sa traiesc intr-un regat de gheata. :)

Mi-as dori sa traiesc in lumea creata de Tolkien : Middle Earth.

Mi-as dori sa traiesc intr-o lume in care se calatoreste rapid de pe o planeta pe alta, in care exista teleportare si timpul scurt pe care il avem este folosit eficient.

Radu C

15 dec. 2015

As vrea sa traiesc in lumea lui Harry Potter.

Carola

15 dec. 2015

Mie mi-ar placea să traiesc in Hogwarts .Nu ştiu de ce dar de mica sunt fascinata de Harry Potter .Chiar mi-ar placea să traiesc in acel loc unde totul e posibil şi mai ales ca magia acolo este un lucru obisnuit .<3<3<3<3Am 16 ani şi cred ca am citit de vreo 5ori toate cartile iar ceilalti imi spun să incetez cu Harry Potter pt ca sunt mare dar ei au uitat ceva :Fiecare persoana indiferent de varsta are un suflet de copil in el!!!

Gaciu Nicoleta

15 dec. 2015

Buna! mi-ar placea sa traiesc in lumea basmelor Cenusareasa,Alba ca Zapada

Maria Ene

15 dec. 2015

Mi-ar placea sa traiesc in povestile lui Creanga!

Pop Delia

15 dec. 2015

Mi-ar placea sa traiesc in lumea lui Harry Potter,Hogwarts!

Ciu

15 dec. 2015

Mi-ar placea sa traiesc in taramul de dincolo al lui Petre Ispirescu.

Cu siguranță, lumea lui Harry Potter. De când am citit cărțile, mi-am dorit să fiu magician, să merg la Hogwarts, să salvez lumea de o forță malefică într-o bună zi. Crazy thing, încă îmi doresc asta, chiar dacă au trecut ceva ani de atunci. Și cu siguranță, o să recitesc întreaga colecție cât de curând. Magia unei povești bine scrise nu piere niciodată, dimpotrivă. Ține în viață copilul din tine.

Daca ar fi sa aleg o lume de basm, as alege Neverland(Tara de Nicaieri), taramul copilariei vesnice.

Oana Barabas

15 dec. 2015

Mi-ar placea sa traiesc in lumea cartilor lui Eric Emmanuel Schmitt. Am citit cateva carti scrise de acest autor la recomandarea fiicei mele si m-au impresionat.

Stefania

15 dec. 2015

De curand, am primit Nepotul magicianului, editia aparuta la Arthur, si mi-a placut atat de mult povestea, incat imi pare rau ca n-am citit-o cand eram mica! Imi place ideea ca poti intra intr-o lume intre lumi din care poti sa explorezi alte lumi. :)) Si aventurile prin care trec personajele din Nepotul magicianului sunt minunate. De abia astept sa pun mana si pe celelalte carti si sa le pastrez si pentru copiii mei.

Mi-ar placea sa traiesc in Narnia .

Daniel

16 dec. 2015

Mi-ar placea sa traiesc in linistitul Comitat al hobbitilor din \"Stapanul inelelor\".

Nicoleta

17 dec. 2015

Mi-ar place sa traiesc in Westeros , ador atmosfera medievala !

Colita Alex

18 dec. 2015

Lumea imaginara în care mi ar plăcea sa trăiesc este cea din cartea lui Tolkien - Hobbitul. :)

Westeros ar fi o alegere potrivita, misterioasa, fantastica!

Mihaela

20 dec. 2015

Lumea lui Harry Potter, cu siguranta :)

Diana

20 dec. 2015

Mi-ar placea sa traiesc in lumea lui Harry Potter

Maria

20 dec. 2015

Mi-ar placea sa traiesc in povestile lui Creanga.

Mi-ar placea sa traiesc in lumea lui Sadoveanu, a cartilor sale!

Andreea Luiza

20 dec. 2015

Lumea imaginara preferata este cea creionata in seria Harry Potter. Cartile acestea sunt esenta copilariei mele si desi am trecut de mult de varsta adolescentei, parca inca mai astept sa imi primesc scrisoarea de la Hogwarts prin posta via bufnita.

Oana B.

20 dec. 2015

Lumea imaginara in care visez sa traiesc este cea din trilogia Dispozitive Infernale. M-am indragostit de atitudinea de `bad boy` a lui Will Herondale, bunatatea lui Jem Carstairs si curajul Tessei.

Epure Simona

20 dec. 2015

In minunata lume a lui Tolkien.

Beatrice

20 dec. 2015

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter