Caută în blog

Concurs: câștigă primele patru cărți ale editurii Magga Books [încheiat]

Concurs: câștigă primele patru cărți ale editurii Magga Books [încheiat]

Nu de puține ori m-am întrebat dacă n-ar fi fost mai bine să-mi aleg o meserie care să nu aibă nimic de-a face cu pasiunea pentru cărți. Un job cu program fix pe care să-l părăsesc în momentul când ies pe ușa companiei și apoi să mă gândesc doar la ce să mai citesc în restul timpului rămas bine. N-am de unde ști dacă ar fi fost mai bine așa pentru că deja alegerea e făcută de ani buni și am învățat cât de cât să îmbin plăcerile și neplăcerile inerente date de faptul că meseria îmi este și cea mai mare pasiune. 

Tocmai de asta mi se pare de admirat când văd colegi din lumea editorială care își asumă curajul de a se dedica complet pasiunii pentru cărți și a pune bazele unei edituri proprii. Exact asta au făcut de curând cei trei inițiatori ai editurii Magga Books: Doru Someșan (poate îl știți din cărțile și colecțiile coordonate la Editura Vellant, dar nu numai), Alina Purcaru (poetă și critic literar, a scris multe cronici în Observator cultural și Florin Tudose (traducător) 

Primele patru cărți au apărut deja, arată foarte bine, sunt foarte diverse ca tematică și pot fi găsite pe site-ul lor (http://www.magga.ro/), în librăriile Cărturești sau Librăriile Humanitas. Și, pentru un „botez” ca la carte, au oferit un pachet de 4 cărți pentru un concurs pe blog la care puteți participa timp de o săptămână

Descrierea cărților:

Totul despre iubire. Noi perspective, bell hooks: „Nu ne putem întoarce vreodată. Acum știu. Putem doar merge înainte. Putem găsi iubirea după care tânjesc inimile noastre, dar numai dacă renunțăm la mâhnirea pricinuită de iubirea pierdută cu mult timp în urmă, când eram mici și nu puteam da voce dorului din inimă. Toți acei ani din viața mea în care am crezut că sunt în căutarea iubirii au fost, mi-am dat seama retroactiv, ani în care pur și simplu am încercat să recuperez ce se pierduse, să mă întorc în primul loc numit acasă, să recuperez extazul primei iubiri. Nu eram cu adevărat pregătită să iubesc sau să fiu iubită în prezent. Eram încă în doliu - agățându-mă de deznădejdea copilăriei, de legăturile rupte. Când doliul acela s-a încheiat, am fost capabilă să iubesc din nou.” (bell hooks) 

De unde știm de capul nostru? Curiozități și ciudățenii ale minții umane, de David Myers: „Public această carte cu speranța că voi - sau cineva cunoscut vouă - vă veți bucura de aceste crâmpeie scurte și uneori ludice de înțelepciune psihologică. Ori poate că ați studiat psihologia și vă prinde bine o recapitulare și o actualizare a descoperirilor ultimilor ani.
Eseurile își propun să facă lumină prin intermediul științei psihologice asupra vieții noastre uneori tulburătoare, dar mereu fascinante. Fiecare eseu pleacă de la o premisă simplă: deși cunoaștem multe lucruri, noi nu știm ce nu cunoaștem - chiar și când vine vorba de noi înșine.” (David G. Myers) 

Vagabond în paradis: Viața lui Anthony Bourdain, de Charles Leerhsen: Moartea lui Anthony Bourdain, survenită prin sinucidere, în 2018, a șocat întreaga lume. Bourdain părea să le aibă pe toate: o personalitate irezistibilă, un job de vis, o familie minunată și faimă mondială. Doar că, în realitate, lucrurile erau mult mai complicate decât lăsau se vadă aparențele. Vagabond în paradis este prima carte care relatează povestea fără ascunzișuri a vieții lui Bourdain, dar și evenimente istorisite în premieră despre modul în care copilăria sa traumatică a fost atât un panaceu al creativității sale, cât și motivul insecurităților sale care în cele din urmă l-au împins la sinucidere.

Te-ai născut pentru asta. Astrologie pentru acceptarea de sine, de Chani Nicholas: „Astrologia m-a ajutat să-mi accept trecutul, prezentul și viitorul potențial într-un fel mai profund și cu mai multă siguranță decât orice altceva. Această carte vă este pusă la dispoziție cu speranța că vă va confirma cele mai profunde dorințe și visuri pe care le aveți pentru viețile voastre, în același timp provocându-vă să acceptați răspunderea de a le transforma în realitate.” (Chani Nicholas)


Concurs: 

Pentru a participa la acest concurs trebuie doar să răspundeți la întrebarea: Care dintre cele patru titluri de mai sus vi se pare cel mai interesant?

Aștept comentariile voastre de azi, 11 decembrie, până duminică, 17 decembrie 2023 (inclusiv). Vă rog să lăsați un comentariu în josul acestui articol în căsuța de comentarii (nu pe Facebook și nici pe mail la adresa de contact) pentru că toate comentariile trebuie să fie într-un singur loc ca să participe la extragere. Câștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți și anunțat printr-un mail (e bine să verificați și în Spam) și pe pagina de Facebook Blogul unei cititoare de cursă lungă, luni, 18 decembrie 2023. Din rațiuni de organizare, voi aștepta răspunsul cu datele de contact maxim o săptămână. Premiul va fi expediat de Editura Magga Books la o adresă de pe teritoriul României.

Multă baftă! 

UPDATE: Câștigătoarea concursului organizat împreună cu Magga Books este Cristiana A. Felicitări și mulțumesc tuturor pentru comentarii!

Tag-uri:

Comentarii

bell hooks ❤️

Nóra Ugron

11 dec. 2023

Cea despre Viața lui Anthony Bourdain.

Alina Bogdan

11 dec. 2023

Cea mai interesanta mi se pare Vagabond in paradis pentru ca sunt fana lui Bourdain dintotdeauna.

Andreea

11 dec. 2023

Cea despre Anthony Bourdain, desigur :)

Mihai

11 dec. 2023

De unde știm de capul nostru?

Camelia Preda

11 dec. 2023

Cel mai interesant titlu mi se pare De unde știm de capul nostru?

Adriana

11 dec. 2023

Cartea despre Anthony Bordain!

Ioana Nagy

11 dec. 2023

Mă tentează De unde știm de capul nostru? Curiozități și ciudățenii ale minții umane, de David Myers. Și fiindca nu mi-am pierdut complet mințile mărturisesc că și Totul despre iubire mi se pare irezistibilă. :)

Marilena I.

11 dec. 2023

Cea mai interesanta carte mi se pare ``Te-ai nascut pentru asta``, pentru ca e despre descoperirea de sine.

Iulia

11 dec. 2023

Cartea cea mai interesanta pentru mine este : De unde știm de capul nostru?

Răzvan Florin

11 dec. 2023

Totul despre iubire. Noi perspective

Dana Barzoiu

11 dec. 2023

Viața lui Anthony Bourdain

Vagabond în paradis - pentru că vorbește despre durerea din spatele aparențelor a unui veritabil antropolog cultural

Andreea Rogoz

11 dec. 2023

\"De unde ştim de capul nostru? \"pare tare interesanta.

Vagabond în paradis

Corina Dabija

11 dec. 2023

\"Totul despre Iubire\" mi-a atras din prima privirea.

Raluca Carpator

11 dec. 2023

Te-ai nascut pentru asta

Ema Georgiana

11 dec. 2023

De unde știm de capul nostru?

Carmen

11 dec. 2023

Totul despre iubire. Noi perspective

De unde stim de capul nostru?

De unde știm de capul nostru? Curiozități și ciudățenii ale minții umane, de David Myers

Felicia Enică

11 dec. 2023

Totul despre iubire - Noi perspective.Nu cred ca putem sa stim vreodata destule despre topicul asta.

Vagabondul în paradis. Viata lui Anthony Bourdain.

Mihaela

11 dec. 2023

Dintre cele patru carti, abia astept sa citesc Vagabond in paradis, Viata lui Anthony Bourdain! Pentru mine, aceasta prezinta cel mai mare interes.

Cristina L

11 dec. 2023

Vagabond in Paradis Viata lui Anthony Bourdain

Ana

11 dec. 2023

De unde stim de capul nostru

Anca

11 dec. 2023

Vagabond în paradis: Viața lui Anthony Bourdain, de Charles Leerhsen

Apostol Adriana

11 dec. 2023

Vagabond în Paris! Anytime ☺️ În ciuda pierderii lui, încă putem învăța ceva din filozofia lui de viață.

Cea despre Bourdain, cu siguranță.

Diana Badea

11 dec. 2023

Vagabond în paradis! (M-a sabotat telefonul la primul comentariu

De unde știm de capul nostru? Curiozități și ciudățenii ale minții umane, de David Myers

Lorena

11 dec. 2023

De unde știm de capul nostru

Laura

11 dec. 2023

De unde știm de capul nostru? Curiozități și ciudățenii ale minții umane, de David Myers - acesta este titlul care îmi place cel mai şi cel mai. De ce? Pentru ca, pornind de la întrebarea, \" cine sunt eu, şi ce caut eu în viața mea\", nu ne rămâne decât să căutăm capul, care, din fericire nu se pierde( fiind ataşat de gât), sau să ne căutăm la cap, sau să luăm ceva de cap, atunci când nici capul nu ne doare. Şi pentru că teăim într-o lume \"vai de capul nostru\", dar încă nu ni l-am pierdut...de tot...nu toți!

Nazare Roxana

11 dec. 2023

De unde știm de capul nostru?

Andrada Vilcu

11 dec. 2023

Bună seara, Dintre cele patru titluri cel mai interesant mi se pare \"Vagabond în paradis\" - Bourdain.

Demetra Vlas

11 dec. 2023

\"De unde știm de capul nostru...\" e un titlu captivant prin jocul de cuvinte. Sper să fie și cartea la fel!

Iulia Tegge

11 dec. 2023

Vagabond în paradis: Viața lui Anthony Bourdain, de Charles Leerhsen.

Liana I.

11 dec. 2023

De unde știm de capul nostru? Curiozități și ciudățenii ale minții umane

Laura

11 dec. 2023

Vagabond în paradis: Viața lui Anthony Bourdain, de Charles Leerhsen.

Lupu Gabriela

12 dec. 2023

Totul despre iubire

Bună Laura, Mi-as dori foarte mult sa citesc \"Vagabond în paradis: Viata lui Anthony Bourdain \" și sa dăruiesc unei prietene \"Totul despre iubire, noi perspective \".Mulțumesc pentru concurs și postările de pe Facebook, le urmăresc mereu cu mare drag :)

Vagabond în paradis: Viața lui Anthony Bourdain

Dana B

12 dec. 2023

Vagabond in paradis : viata lui Anthony Bourdain

Gyorgy Eugen

12 dec. 2023

Cel mai interesant titlu pentru mine, sau mai bine zis titlul cu care aș începe este \"De unde știm de capul nostru? Curiozități și ciudățenii ale minții umane\", de David Myers

Alexa

12 dec. 2023

De unde știm de capul nostru? Curiozități și ciudățenii ale minții umane, de David Myers

Nicol

12 dec. 2023

Sunt mare fan Anthony Bourdain! Am citit pe nerasuflate Kitchen Confidential si mi-ar placea sa adaug la colectie si Vagabond in paradis: viata lui Anthony Bourdain.

Serena

12 dec. 2023

Mai mult decat titlurile, ma fascineaza perspectiva diferita pe care o pot oferi aceste carti :). As fi curioasa sa aflu noutatile cu care vine cartea \"Te-ai nascut pentru asta. Astrologie pentru acceptarea de sine\" tinand cont ca momentan m-am ancorat intr-o calatorie de explorare a sinelui. Cu bine si drag, Laura :)

Laura De Winter

13 dec. 2023

Te-ai născut pentru asta. Astrologie pentru acceptarea de sine

DANA

13 dec. 2023

Totul despre iubire - Bell Hooks

Cristiana A.

13 dec. 2023

Totul despre iubire - bell hooks

Ioana N.

13 dec. 2023

De unde stim de capul nostru? Curiozitati si ciudatenii ale mintii umane, David Myers

Ada

14 dec. 2023

Totul despre iubire

De unde știm de capul nostru? Curiozități și ciudățenii ale mintii umane, de David Myres

Cristina S

16 dec. 2023

Totul despre iubire. Noi perspective, de Bell Hooks

Edith Negulici

16 dec. 2023

Totul despre iubire. Noi perspective, de Bell Hooks

Adriana Serban

17 dec. 2023

Vagabond in paradis

De unde știm de capul nostru? Curiozități și ciudățenii ale minții umane, de David Myers

Adina Bunea

17 dec. 2023

De unde știm de capul nostru? Curiozități și ciudățenii ale minții umane, de David Myers

Alina V.

17 dec. 2023

Te-ai născut pentru asta. Astrologie pentru acceptarea de sine, de Chani Nicholas

Andreea Mircea

17 dec. 2023

L-am admirat intotdeauna pe Anthony Bourdain asa ca cea mai cea carte pentru mine ar fi aceasta. Vagabond in paradis: viata lui Anthony Bourdain de Charles Leerhsen.

Urse Cristina

17 dec. 2023

\"De unde știm de capul nostru? Curiozități și ciudățenii ale minții umane\"

Cristina M.

17 dec. 2023

Totul despre iubire. Noi perspective, bell hooks:

Vagabond în paradis: Viața lui Anthony Bourdain, de Charles Leerhsen

Ionet Ingrid

17 dec. 2023

Vagabond in paradis

Alina

17 dec. 2023

Totul despre iubire. Noi perspective, bell hooks

Diana

17 dec. 2023

Vagabond în paradis: Viața lui Anthony Bourdain

Gabriel P.

17 dec. 2023

De unde stim de capul nostru.

Roxana

17 dec. 2023

Cartea care ma atrage mai mult e \"Totul despre iubire. Noi perspective.\"

Violeta Popescu

17 dec. 2023

Cea mai interesantă mi se pare a doua carte descrisă mai sus: De unde știm de capul nostru? Curiozități și ciudățenii ale minții umane, de David Myers.

Angela C

17 dec. 2023

De unde știm de capul nostru?

Toate titlurile mi se par interesante, dar cel mai mult, De unde știm de capul nostru.

Jeni

17 dec. 2023

De unde știm de capul nostru?

De unde știm de capul nostru?

Iustin Ivan

17 dec. 2023

Totul despre iubire. Noi perspective

Ana Enache

17 dec. 2023

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter