Caută în blog

Concurs în luna iubirii (încheiat)

Concurs în luna iubirii (încheiat)

În februarie avem Valentine's Day, avem și Dragobete, așa că am zis să nu las să treacă marea sărbătoare a iubirii fără un concurs tematic. Drăguți ca întotdeauna, mi-au venit în ajutor prietenii de la Editura Trei și mi-au oferit ca premii trei pachete cu câte două volume de William Shakespeare proaspăt ieșite din tipar: Romeo și Julieta și Sonete.

Cărțile au apărut la Editura Pandora M, sunt în ediție bilingvă și acum au și o nouă prezentare grafică. Aflată la a treia ediție, revizuită, piesa de teatru Romeo şi Julieta, este tradusă de Șt.O. Iosif, cu o introducere și note de Dan Amedeu Lăzărescu, iar Sonetele, la a doua ediție, sunt traduse de Gheorghe Tomozei. Dacă povestea adolescenților Romeo și Julieta este cunoscută de toată lumea, mi se pare că nu același lucru se poate spune și despre Sonetele „Marelui Will” care sunt, după părerea mea, printre cele mai frumoase poezii de dragoste scrise vreodată.

Pentru a participa la concurs trebuie doar să răspundeți la întrebarea: Care este în opinia voastră cea mai frumoasă carte de dragoste?

Am spus carte tocmai pentru a vă lăsa libertatea de a alege orice gen literar, de la roman la teatru, de la poezie la eseu sau, de ce nu?, memorialistică.

Ca să facem o combinație între sărbătoarea importată (Valentine's Day, 14 februarie) și cea autohtonă (Dragobete, 24 februarie), concursul se va desfășura între 13-22 februarie (inclusiv). Ca de obicei, câștigătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți și anunțați (pe 23 februarie dimineața) printr-un mail și pe pagina de Facebook Blogul unei cititoare de cursă lungă.

Cel mai bine e să folosiți o adresă de mail validă pe care o verificați în mod constant, întrucât în cazul în care, timp de o săptămână de la anunțare, nu primesc răspuns cu datele de contact, voi face o nouă extragere. Câștigătorii vor fi anunțați de pe adresa book@lauracaltea.ro, așa că ar fi o idee bună să verificați și căsuța de Spam. După ce primesc datele de contact le voi transmite celor de la Editura Trei care vor trimite premiile prin curier.

Multă baftă tuturor!

UPDATE: Câștigătoarele concursului organizat împreună cu Editura Trei sunt: Laura, Ingrid Vanta și Andreea Chiuariu. Felicitări și mulțumesc tuturor pentru comentarii!

Comentarii

Invitatie la vals de Mihail Drumes

Vanta Ingrid

13 feb. 2015

Pe aripile vantului de Margaret Mitchell

Anton Aurelia

13 feb. 2015

Ca sa mai spun si carti poate mai putin cunoscute, aleg "Insula Fluturilor", Sorina Popescu.

Laura

13 feb. 2015

Ca întotdeauna când îmi vine greu să aleg, apelez la clasici. La clasicii ”mei” ;-)Cea mai frumoasă poveste de dragoste este cea a lui Luthien și Beren, din Silmarillion-ul lui Tolkien.

Maitreyi de Mircea Eliade

Larissa

13 feb. 2015

Lorelei - Ionel Teodoreanu

Alexandra

13 feb. 2015

PS, I Love You - Cecilia Ahern

Dragostea in vremea holerei- G.G. Marquez

irina

13 feb. 2015

Salman Rushdie - Pamantul de sub Talpile Ei

Ibn hazb al-Andalusi - Colierul porumbitei. Tratat despre dragoste si indragostiti

Marius Ionescu

13 feb. 2015

\"Adam si Eva\" de Liviu Rebreanu

Alina Bratasanu

13 feb. 2015

The fault in our stars, John Green.

Alexandra Bohan

13 feb. 2015

Cand spun roman de dragoste,ma gandesc,cu siguranta,la Eliade.Maitreyi e povestea care cucereste ireversibil,folosindu-se de combinatia dragoste si mit, si de fantastica lume orientala.Si Romanul adolescentului miop(eu inca sustin ca adolescentul din mansarda era indragostit de Niska).Si Nunta in cer,si Noaptea de Sanziene...O alta poveste de dragoste urca pe pamant chiar din cele mai intunecate bolgii ale iadului,prezentandu-i pe Dante si Beatrice si pe Francesca da Rimini si Paolo Malatesta.Cu lira poeziei,cel mai frumos canta,cred,Nechita Stanescu.Ce indragostita as fi daca de Valentine\'s Day sau Dragobete cineva mi-ar recita Ce bine ca esti sau Ploaie in luna lui marte.Ar mai fi multe de spus caci care om cu inima nu a simtit vreodata fiorul dragostei,cu atat mai mult scriitorii, ale caror sentimente sunt si mai puternice?P.S:Mi-ar face placere sa adaug la lista mea si Sonetele lui Shakespeare.

Diana Mocanu

13 feb. 2015

As alege \"Pe aripile vantului\" , iar din cele recent citite, \"Papusile\", e o dragoste-altfel

Cristina

14 feb. 2015

Noaptea de sanziene de Mircea Eliade

boar lucia

14 feb. 2015

E ușor să te iubesc - Tammara Webber

Paula R.

14 feb. 2015

Pe aripile vantului :)

Vio

16 feb. 2015

Hmmm, imi vine greu sa raspund la intrebare, nu prea citesc carti de dragoste, totusi cred ca \"Leonie\" de Elisabeth Adler este o carte foarte buna. La fel si \"PS. Te iubesc\".

Anca Ciochina

16 feb. 2015

Dragoste in vreamea holerei

Alina L.

16 feb. 2015

Pânza de păianjen

Andreea Chiuaru

16 feb. 2015

\"Patul lui Procust\" de Camil Petrescu

Lorelei, de Ionel Teodoreanu

Elena Stan

17 feb. 2015

John Fowles- Iubita locotenentului francez

Georgiana

17 feb. 2015

Mandrie si prejudecata de Jane Austen

Alina Sampetru

18 feb. 2015

Deoarece sunt multe poveşti de dragoste de care m-am ataşat, prefer să o menţionez pe prima care mi-a marcat adolescenţa: Maitreyi de Mircea Eliade ^_^ Mulţumim pentru concurs! :)

Lavinia Alexa

19 feb. 2015

Buna! Incantata sa te descopar!Cea mai frumoasa carte de dragoste? grea intrebare si trebuie sa ma rezum strict la ce am citit, si nu la ce am auzit de la altii, nu e obiectiv!Mie mi-a placut foarte foarte mult SAGA AMURG, am citit toate volumele, impresionata fiind de povestea absolut magica dintre Edward si Bella.Multumesc!

De departe \"Mandrie si prejudecata\" - Jane Austen

Izabella

19 feb. 2015

in opinia mea cel mai frumos roman de dragoste este Fluturi de Irina Binder .atat volumul 1 cat si volumul 2 m-au facut sa nu le mai las din mana .aceste 2 volume m-au invatat forte multe lucruri si pot sa spun ca scriitoarea este una cu o inteligenta iesita din comun ,cum a combinat actiunea ,sentimentele de tristete ,bucurie ,iubire,prietenie.in timp ce am citit volumele si asta a durat o zi ,am si plans ,m-am si bucurat ,am si ras .aceasta scriitoare este una unica si a reusit sa scrie o capodopera cu toate sentimentele din lume .o recomand cu caldura tuturor celor care iubesc genul acesta de carti .

Nicoleta

20 feb. 2015

\"Mandrie si prejudecata\" - Jane Austen

Stoian Lavinia

22 feb. 2015

\'La rascruce de vanturi\' - Emily Bronte...stiu ca nu e o poveste de dragoste obisnuita, cu happy-end, dar tocmai in asta sta frumusetea cartii, iar sentimentul de iubire intre Catherine si Heathcliff e cel care ii si distruge

Anda Marin

22 feb. 2015

Dragoste în vremea holerei de Gabriel Garcia Marquez

Ioana

22 feb. 2015

A J Cronin - Gran Canaria

Andreea

22 feb. 2015

William Shakespeare - \"Sonete\", oricând, oriunde. Willy Shakes for the win!

Diana Mihai

22 feb. 2015

\"Maitreyi\" de Mircea Eliade

Silian

22 feb. 2015

\"Romeo și Julieta\" de W. Shakespeare

Biblioteca

22 feb. 2015

Cea mai frumoasa carte de dragoste este \"La rascruce de vanturi\"de Emily Bronte

Anda

22 feb. 2015

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter