• „Pentru că fiinţele puternice şi irezistibile sunt întotdeauna tolerante, răbdătoare şi înţelegătoare” - Alexandru Paleologu

Mindware. Instrumente pentru o gândire inteligentă - Richard Nisbett

<i>Mindware. Instrumente pentru o gândire inteligentă</i> - Richard Nisbett

Conceptele științifice și filosofice pot schimba modul în care rezolvăm problemele, ajutându-ne să ne gândim mai eficient la comportamentul nostru și la lumea în care trăim. Surprinzător, în ciuda utilității lor, multe dintre aceste instrumente rămân o necunoscută pentru cei mai mulți dintre noi.
În Mindware, Richard E. Nisbett ne prezintă aceste idei în detalii clare și accesibile. Nisbett și-a croit o carieră de succes studiind și predând concepte care ajută la rezolvarea problemelor, precum legea numerelor mari, regresia statistică, analiza cost-beneficii, costurile ascunse și costurile de oportunitate, cauzalitatea și corelația, oferind cele mai bune metode de a-i învăța pe alții cum să le folosească eficient în viața de zi cu zi. Această carte revoluționară, ne arată cum să tratăm problemele obișnuite astfel încât să li se aplice principii științifice și statistice. Rezultatul este un inedit ghid practic al instrumentelor de bază ale gândirii – instrumente care pot fi folosite ușor pentru a lua cele mai bune decizii profesionale, în afaceri și personale.
Richard E. Nisbett este profesor de psihologie la University of Michigan și unul dintre cei mai respectați psihologi la nivel mondial. A fost premiat pentru contribuția adusă științei de către American Psychological Association și a primit multe alte distincții naționale și internaționale. Cărțile sale, The Geography of Thought: How Asians and Westerners Think Differently... and Why și Intelligence and How to Get It: Why Schools and Cultures Count, au câștigat multe premii și au fost traduse în numeroase limbi. (©Editura Litera) Traducere: Anamaria Schwab.


Articol

Noul imprint al Grup Media Litera, Introspectiv, se lansează în luna februarie 2016, aducându-le cititorilor cărți-reper din domeniile spiritualității, psihologiei și dezvoltării personale.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu