Cele mai vândute cărți la Bookfest 2016

Cele mai vândute cărți la Bookfest 2016

O sinteză a celor mai vândute cărți la Bookfest 2016, așa cum au fost transmise de edituri. 

 

Cărţile autorilor israelieni, în topul celor mai bine vândute titluri la Bookfest

 

Cărţile autorilor israelieni prezenţi la ediţia din acest an a Bookfest se află în topul celor mai bine vândute titluri ale salonului de carte, conform datelor primite de la editurile partenere.

Durere, cea mai recentă traducere în limba română din opera Zeruyei Shalev, se află în fruntea clasamentului celor mai bine vândute titluri de ficţiune de la Polirom şi pe locul secund în topul general al editurii. Durere, a cărui ediție în limba română a apărut în colecția „Biblioteca Polirom”, în traducerea din limba ebraică a lui Gheorghe Miletineanu, a fost descris de criticii de la Der Spiegel drept „cel mai bun roman al Zeruyei Shalev!”. Zeruya Shalev s-a întâlnit cu cititorii români în cea  de a doua zi a Bookfest 2016, aceasta fiind unul dintre cele mai reuşite evenimente organizate de ţara invitată, Israel.

Cel mai bine vândut titlu de ficţiune din oferta Editurii Humanitas Fiction este, de asemenea, o carte semnată de un autor israelian: este vorba despre romanul Iuda, recent apărut în limba română, în traducerea Ioanei Petridean. Roman al devenirii și o sofisticată poveste de iubire, Iuda repune în discuție, din perspectivă etică, politică și istorică, figura trădătorului și conceptul de tradare. Şi Evreii și cuvintele, cartea semnată de Amos Oz împreună cu fiica sa cea mare, Fania Oz-Salzberger, unul dintre oaspeţii de onoare ai Bookfest 2016, se numără în topul celor mai bine vândute 5 titluri ale Editurii Humanitas Fiction.  Alternând comentariul textelor sacre evreiești cu analiza fină și plină de umor a istoriei acestui popor aflat într-o eternă chestionare a propriei identități, a naturii legăturii omului cu Dumnezeu și a relației dintre oameni, volumul Evreii și cuvintele (traduecere de Ioana Petridean) aduce la lumină, cu farmec și elocință, povești uitate din Marea Istorie. Fania Oz-Salzberger a participat la Bookfest la nu mai puţin de 3 evenimente.

Sigura traducere din opera lui Meir Shalev, Roman rusesc, o carte care se află în topul celor mai bine vândute 5 cărţi israeliene ale tuturor timpurilor, s-a bucurat de reacţii entuziaste din partea cititorilor şi la Bookfest. Meir Shalev, considerat unul dintre cei mai apreciați prozatori israelieni ai momentului și un reputat jurnalist în spațiul jurnalismului israelian contemporan, s-a întâlnit cu cititorii prezenţi la Bookfest, vineri, 3 iunie, într-un dialog care a pornit de la romanul Roman rusesc, a cărui ediţie în limba română a apărut în traducerea din limba ebraică a lui Gheorghe Miletineanu.

În topul celor mai bine vândute romane poliţiste ale Editurii Trei se află şi romanul semnat de Dror Mishani, Dispariţia, un roman poliţist israelian de excepţie, nominalizat la CWA International Dagger Award, 2013. Povestit din perspective diferite, romanul lui Dror Mishani abundă în răsturnări de situaţii şi, totodată, pune sub semnul întrebării noţiunile legate de inocenţă şi vină, precum şi natura incertă a adevărului. Ediţia în limba română a romanului Dispariţia este semnată de Luminiţa Gavrilă.

 

TOP vânzări ADENIUM la Bookfest 2016

 

Editura Adenium a participat la Salonul Internaţional de Carte Bookfest, ediţia 2016, cu multe noutăţi editoriale din domeniul literaturii pentru copii, albumelor de benzi desenate, istorie, beletristică sau literatură de specialitate. În cadrul Bookfest, Adenium a organizat douăsprezece evenimente de lansare, la care au participat importante personalități ale vieții culturale românești.

 

Pe primul loc în topul vânzărilor se află volumul Anul Regal. Jurnalul Jubileului de 150 de ani de la fondarea Casei Regale a României, editori Daniel Șandru și Alexandru Muraru, care a fost lansat la Bookfest 2016, în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu al României, care a și prefațat cartea.

Vânzări importante au înregistrat și alte volume care au fost lansate la târg: Între Grexit și Brexit. Cronica politică a celor mai recente crize europene, de Cristian Preda, România vertebrată, de Radu Vancu, Crearea statului italian în viziunea lui Antonio Gramsci, de Ioana Cristea Drăgulin sau romanul premiat de revista Convorbiri Literare, În gaură, de Arthur Suciu.

Literatura pentru copii s-a bucurat de succes în rândul cititorilor de toate vârstele. În topul acestei categorii intră seria O inimă de Broscuță, autor Gheorghe Vîrtosu, volumele Alfabetul în 31 de poezii și o scenetă, autor Aurora Georgescu, ilustrații de Șerban Andreescu, și Greierele milionar. Fabule, autor Adela Dobran, ilustrații de Șerban Andreescu. O lansare spectaculoasă, care a adunat mulți admiratori ai benzilor desenate, a fost cea a albumului Căpitanul RO. Război în inima Europei?, realizat după un scenariu de Adrian Cioroianu, cu ilustrații de Puiu Manu. Din aceeași categorie, a benzilor desenate, vânzări importante a înregistrat volumul Castelul din Carpați, adaptare după Jules Verne, cu desene de Șerban Andreescu.

 

TOP 10 vânzări editura All la Bookfest 2016

 

1. Central Park, de Guillaume Musso

2. Pisicile războinice. Furtuna, de Erin Hunter

3. Sub acoperire. Povestea adevărată a poliției secrete din Marea Britanie, de Rob Evans și Paul Lewis

4. Ultimul vis al Cleopatrei, de Christian Jacq

5. Așa ceva nu ți s-ar putea întâmpla niciodată, de Jon McGregor

6. Doctorul memoriei, de Douglas J. Mason, Spencer Xavier Smith

7. Omul etern, de G. K. Chesterton

8. Domnii Golovliov, de M.E. Saltîkov-Șcedrin

9. În umbra eșafodului, de Carol Birch

10. Ghidul femeii de succes, de Mary Hartley

 

Top vânzări Grupul editorial ART 

 

Top 3 editura Art:
1. Vremurile bune de altădată, Bohumil Hrabal

2. Zgomotul și furia, William Faulkner

3. Umilirea publică în epoca internetului, Jon Ronson

Mențiune specială Grafic Art:
Aici, Richard McGuire

 

Top 3 editura Paladin:
1. Marginea Fundației, Isaac Asimov

2. Furia roșie, Pierce Brown

3. Omul ilustrat, Ray Bradbury

 

Top 3 YoungArt:
1. Miss Peregrine. Orașul pustiu, Random Riggs

2. Mințile lui Billy Milligan, Daniel Keyes

3. Fabuloasa poveste a lui Joshua Perle, Timothée de Fombelle

 

Top 3 Arthur:
1. Harry Potter și camera secretelor, J.K. Rowling

2. Angry Birds - benzi desenate (Grafic Young)

3. Olguța și un bunic de milioane, Alex Moldovan

Mențiune specială: Ordinul povestitorilor #3 

 

Top 3 Colecția „Vlad și cartea cu Genius”:
1. Splat, un cotoi ca un zgâmboi!, Rob Scotton

2. Ciorile din Pearblossom, Aldous Huxley

3. Apasă aici, Hervé Tullet

 

Bestseller Booklet Fiction la Bookfest 2016

 

1. Winston, un motan în misiune secretă, de Frauke Scheunemann

2. Theodora Tenpenny și tabloul pierdut, de Laura Marx Fitzgerald

3. Pilotând în ploaie, de Garth Stein

4. Inimă de samurai, de Margi Preus

5. Legenda, de Marie Lu

Bestseller Baroque Books&Arts


1. Bizanț, o lume pierdută, de Jonathan Harris

2. Gaudí, de Gijs van Hensbergen

3. Noblesse oblige, de Christine Gräfin von Brühl

4. Enciclopedia vinului, de Madeline Puckette și Justin Hammack

5. Arta conversației sau eleganța ignoranței, de Alexander von Schönburg

 

Topul vânzărilor GRUPULUI EDITORIAL CORINT la Bookfest 2016

 

Duminică seara, GRUPUL EDITORIAL CORINT a încheiat participarea la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2016, ediția a XI-a, după 5 zile marcate de lansări de carte menite să vă arate lumea mai clar, ateliere pentru copii pline de culoare și farmec și evenimente de premiere prin care ne-am arătat aprecierea față de participanții la concursurile noastre.

În acest început de vară, cititorii au optat pentru istoria elitelor autentice. Astfel, pe locul întâi în topul vânzărilor Corint s-a situat un volum care aparține colecției ISTORIE CU BLAZON: fermecătorul album Poveștile Peleșului de Carmen Sylva (ediție îngrijită de Silvia Irina Zimmermann, cu ilustrații aparținând Arhivei Princiare de Wied).

Problemele de actualitate sunt și ele pe lista preocupărilor principale ale cititorilor noștri. Astfel, pe locul al doilea în topul vânzărilor Corint s-a clasat unul dintre cele mai recente volume ale colecției CORINT ISTORIE, ISlamISm. Planul secret de creare a califatului de Glenn Beck. Cartea este o analiză plină de forță care investighează și contrazice prejudecățile despre islamism și despre visul creării unui nou califat.

Pe locul al treilea regăsim din nou colecția ISTORIE CU BLAZON! De această dată, cu volumul Amărâte și vesele vieți de jupânese și cucoane, de Constantin Gane. Cartea „se ocupă cu precădere de modul de existenţă a boierimii, ceea ce se spune chiar începând cu titlul cărţii” (din prefața semnată de Mihai Dim. Sturdza).

Următoarele cărți din topul vânzărilor GRUPULUI EDITORIAL CORINT sunt:

4. JURNAL SECRET. Serie nouă, de Alex. Ștefănescu (ilustrații de Costel Pătrășcan);

5. Duduia. Scrisori din exil ale Elenei Lupescu, de Diana Mandache (colecția CORINT ISTORIE);

6. Magonia, de Maria Dahvana Headley (colecția LEDA EDGE);

7. BERLIN. Zorii din Alexanderplatz (vol. 2 din seria BERLIN), de Fabio Geda și Marco Magnone (editura CORINT JUNIOR);

8. ISIS. Armata jihadului, de Michael Weiss și Hassan Hassan (colecția CORINT ISTORIE);

9. Insula doctorului Libris, de Chris Grabenstein (editura CORINT JUNIOR, colecția AVENTURĂ ȘI MISTER);

10. Blestemul câștigătorului, de Marie Rutkoski (colecția LEDA EDGE).

 

Bestseller Curtea-Veche

1. În misiune cu Marian. Eu nu-s pitic, am ghiozdanul mare!, de Marian Godină

2. Flash-uri din sens opus, de Marian Godină

3. Cea mai frumoasă poveste. Nu putem evada din Istoria noastră, de Adrian Cioroianu

4. Exilul Regelui, de Diana Mandache

5. De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?… și alte 10 întrebări fantastice, scris de Adina Rosetti și ilustrat de Cristiana Radu

 

Top vânzări Herald la Bookfest 2016


Editura Herald a fost prezentă în acest an la Salonul Internaţional de Carte Bookfest, ediţia 2016, cu peste 350 de titluri și diverse noutăți editoriale. Ca în fiecare an, cititorii prezenți la târg au fost atrași de titlurile prezentate la standul Herald, titluri care acoperă o paletă largă de domenii: de la autoeducare, dezvoltare personală și spirituală, până la știință, psihologie și filozofie.

Pe primul loc în topul cititorilor s-a aflat În căutarea ființei, scrisă de G.I. Gurdjieff. Lansarea volumului a avut loc duminică, invitații fiind Mambet Cantemir (președinte al Institutului Gurdjieff din România) și Bogdan Brumă (traducător).

Pe locul doi s-a poziționat cartea Un palid punct albastru, de Carl Sagan, la lansare fiind prezenți Anca Bontaş (profesor de biologie si vicepreședinte ASUR), Cristian Român (jurnalist de știință), discuția fiind moderată de Alexandru Anghel (senior editor Herald).
 

Peregrin în centrul lumii, cel mai recent volum lansat de scriitorul Vasile Andru,  a ocupat locul trei în topul celor mai bine vândute cărți

Volumele Tratat despre toleranță, de Voltaire, și Anatomia melancoliei, de Robert Burton, s-au bucurat totodată de un real succes, completând topul preferințelor cititorilor Herald.

 

Top vânzări editura Herg Benet la Bookfest 2016

1. Rockstar, de Cristina Nemerovschi

2. Până când mă voi vindeca de tine, de Corina Ozon

3. Baricadele II, de Andrei Crăciun

4. Jurământ de rătăcire, de Ana Barton

5. Instinct, de Ioana Duda

6. Blestemul zorilor (Neamul Corbilor #2), de Lavinia Călina

7. Pălăria albastră și alte povestiri, de Andrei Crăciun

8. Miasma, de Flavius Ardelean

9. Becks merge la școală, de Cristina Boncea

10. Malad, de Alexandru Voicescu

 

Bestselleruri Humanitas la Bookfest 2016

 

Top 5 Editura Humanitas

1. Strania istorie a comunismului românesc (și nefericitele ei consecințe), de Lucian Boia

2. Nebunia de a gândi cu mintea ta, de Gabriel Liiceanu

3. Neliniști vechi și noi, de Andrei Pleșu

4. Cum gândesc politicienii (Cum? Gândesc politicienii?), de Radu Paraschivescu

5. Bucureștiul meu, volum colectiv

 

Top 5 Editura Humanitas Fiction

1. Iuda, de Amos Oz.

2. 2084. Sfârșitul lumii, de Boualem Sansal.

3. Scrisoare către tata, de Franz Kafka

4. Toată lumina pe care nu o putem vedea, de Anthony Doerr

5. (ex aequo) Evreii și cuvintele, de Amos Oz, Fania Oz-Salzberger, și Rosa Alchemica și alte scrieri, de William Butler Yeats.

 

 

Topul cărților Litera vândute la Bookfest 2016

 

Top 5 vânzări Litera @Bookfest2016

Pe primele două locuri în Top 5 se află cărțile-mărturie semnate de Svetlana Aleksievici, laureata Premiului Nobel pentru Literatură 2015: Războiul nu are chip de femeie și Ultimii martori. Directorul Centrului pentru Jurnalism Independent, Ioana Avădani, a afirmat vineri, în cadrul lansării: „Chiar dacă nu știți istoria celui de-Al Doilea Război Mondial, veți găsi povești care vă cutremură, vă opresc în loc, vă strâng de gât”. La lansare au mai participat scriitorul Bedros Horasangian, bloggerul literar Laura Câlțea și actrița Daniela Nane care a citit două fragmente emoționante din paginile acestei cărți.

Locul trei continuă cu scriitorul norvegian Karl Ove Knausgård, cu al doilea volum din celebra serie autobiografică Lupta mea. Cartea a doua. Un bărbat îndrăgostit. La evenimentul de lansare care a avut loc sâmbătă, au participat reprezentanți ai Ambasadei Norvegiei: Hermann Baskår și Ana Maria Bălan, Dragoș Pătraru, Laura Câlțea, Simina Răchițeanu și Bedros Horasangian.

Locul patru îl ocupă cea mai nouă apariție în seria „Kronika”, semnată de Paul Dobrescu, profesor la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA, București, Crizele de după criză. Au dezbătut evoluția economică și efectele crizei în cadrul lansării: autorul Paul Dobrescu, Adrian Vasilescu, Stelian Tănase și Ioan Mircea Pașcu.

Tot în Top 5 se regăsește cel mai nou titlu din imprintul Introspectiv, Mindware, Instrumente pentru o gândire inteligentă, de Richard E. Nisbett. Cartea a fost lansată sâmbătă, alături de celelalte titluri din imprintul Introspectiv Cum să iubești, de Thich Nhat Hanh; Cum să te relaxezi, de Thich Nhat Hanh, Jocul vieții și cum să-l jucăm, de Florence Scovel Schinn, Calm. Cum să-ți găsești liniștea într-o lume stresantă și agitată, de Dr. Gayatri Devi, în prezența Lianei Stanciu, Mirelei Zivari, Oanei Sârbu și Irinei Kuhlmann.

 

Top 5 vânzări Litera Mică @Bookfest 2016

Pe primul loc al vânzărilor de carte pentru copii se află Soy Luna, Marea aventură, Disney. Următoarele locuri sunt ocupate de Iepurașul care voia să adoarmă, de Carl-Johan Forssen Ehrlin, Henry și puterea imaginației, de Skye Byrne, Star Wars. Trezirea forței, Disney și Descendenții. Insula pierduților, de Melissa de la Cruz, Disney.

 

 

Cele mai vândute cărți de la editurile Nemira și Nemi la Bookfest 2016

 

Top 10 Nemira

Cea mai vândută carte Nemira la Bookfest 2016 a fost Viața mea, de Charles Chaplin, autobiografia faimosului comic tradusă pentru prima oară integral în românește de Monica Andronescu și apărută în colecția „Yorick”, cu sprijinul Centrului Cultural Casa Artelor și Sector 3 București.

Locul 2: al doilea volum din seria „Outlander”, Talismanul, de Diana Gabaldon, apărut în colecția „Nautilus”, o combinație fascinantă de fantasy și roman istoric, având în centru o poveste de dragoste care depășește orice bariere.

Locul 3: Misterul regelui. Despre scris, de Stephen King, o carte inspirațională despre literatură și scris, presărată cu nenumărate detalii biografice din viața marelui scriitor.

Locul 4: Fata cu toate darurile, de M.R. Carey, cel mai puternic thriller psihologic distopic pe care îl veți citi anul acesta și povestea emotionantă a unei fetițe diferită de toți oamenii din jurul ei.

Locul 5: Marea șansă, de Olivia Manning, primul roman din „Trilogia Balcanică”, apărut în colecția „Babel”, o privire necruțătoare asupra Bucureștiului din pragul celui de-al Doilea Război Mondial.

Locul 6: Sabia destinului, de Andrzej Sapkowski (al doilea volum de povestiri din seria „Witcher”)

Locul 7: Regina roșie, de Victoria Aveyard (seria „Young Adult”)

Locul 8: O noapte, Marcovici, de Ayelet Gundar-Goshen (colecția „Babel”)

Locul 9: Ai uitat să râzi, de Bogdan Munteanu (colecția „Cuaternar de literatură română”)

Locul 10: E greu să fii zeu, de Arkadi și Boris Strugațki (colecția „Nautilus”)

 

Top vânzări editura Nemi de carte pentru copii

1. Bufnița care se temea de întuneric, de Jill Tomlinson – povestea plină de haz și învățăminte a lui Buf, o bufniță de hambar căreia îi era frică de întuneric.

2. De ce vă certați, Matei?, de Brigitte Weninger – aventurile iepurașului Matei pline de farmec și umor, ilustrate în culori calde de Eve Tharlet.

3. Alice în Țara Minunilor, repovestită și ilustrată de Emma Chichester Clark – o variantă modernă a poveștii clasice a lui Lewis Carroll.

 

 

Cele mai vândute cărți la editura Polirom

 

Top 5 Polirom la Bookfest 2016

1. Sexualitate și societate. Istorie, religie, literatură, de Andrei Oisteanu

2. Durere, de Zeruya Shalev

3. Ea și El. Biografia unei relații, de Aurora Liiceanu

4. Lumea în Si bemol, Dan Grigore în dialog cu Dia Radu

5. Cumpătare, de Maria Duenas

 

Top 5 Cartea Românească

1. Iubirile de tip pantof. Iubirile de tip umbrelă, de Matei Visniec

2. Darul lui Serafim, de Simona Antonescu

3. Pascal desenează corăbii, de Radu Niciporuc

4. Lâna de aur. Călătorii și călătoriile în literatura română, de Mircea Anghelescu

5. Anii '30. Extrema dreaptă românească, de Zigu Ornea

 

Top vânzări Editura Publica

 

Topul creat de preferințele vizitatorilor la standul Publica de la Bookfest:

1.    Cea mai recentă carte a lui Martin Lindstrom: Small DATA

2.    Biografia antreprenorului Elon Musk și cartea lui Duhigg – Puterea obișnuinței

3.    Biografia Michael Jordan: Viața

4.    Amuzanta carte cu întrebări absurde și răspunsuri științifice – What if?

5.    Concentrat, cartea lui Cal Newport despre munca profundă     

6.    Două longsellers și o noutate: Gândire rapidă, gândire lentă; Gena egoistă; Prezența

7.    Dieta câștigătoare a lui Djokovic; Liderii mănâncă ultimii; Strategia oceanului albastru

8.    Mult așteptatul bestseller al lui Richard Thaller, Nudge

9.    Flux și Drumul tău către succes

10.   Fanii Freakonomics nu s-au dezis și au cumpărat Când să jefuiești o bancă

 

Top vânzări online pe site-ul editurii, în perioada 1 - 5 iunie:

1.    Puterea obișnuinței semnată de Charles Duhigg

2.    Noutățile Nudge; Concentrat; Prezență.

3.    Când să jefuiești o bancă a celor doi autori Freakonomics

4.    Excelenta carte semnată de Matthew Syed – Gândirea de tip cutie neagră

5.    Echipa de echipe; La pescuit de fraieri; Originalii

 

Bestseller RAO

1. Călătorie spre obârșie, de Gabriel Garcia Marquez

2. Capătul Veșniciei, de Ken Follet

3. În bucătăria lui Joseph, de Joseph Hadad

4. Biblia pierdută, de Igor Bergler

5. Cartea vinurilor, de Marinela Vasilica Ardelean

 

Grupul Editorial Trei la Bookfest 2016

 

Cele mai vândute cărţi din colecţiile de literatură au fost: Carieră malefică, de Robert Gaibraith (Colecţia „Fiction Connection”, Editura Trei), Cartea clanului din Baltimore, de Joel Dicker (Colecţia „Fiction Connection”, Editura Trei), Banda celor şase ciori, de Leigh Bardugo (Colecţia „Young Fiction Connection”, Editura Trei), Convinge-mă, de Lee Child (Colecţia „Fiction Connection”, Editura Trei) şi Povestea noului nume, de Elena Ferrante (Colecţia „Literary Fiction”, Editura Pandora M).

Dintre titlurile publicate în colecţiile de psihologie, foarte apreciate de cititori au fost: Află adevărul, de Philip Houston, Michael Floyd, Don Tennant, Susan Carnicero (Colecţia „Psihologie practică”), Arta de a iubi, de Erich Fromm (Colecţia „Psihologia pentru toţi”), Psihologia sinelui, de Heinz Kohut (Colecţia „Psihologie-psihoterapie”), Mamă, sunt tachinat!, de Michael Thompson, Lawrence J. Cohen, Catherine O’Neill Grace (Colecţia „Psihologie practică pentru părinţi”) şi Burn out, de Jorg Fengler (Colecţia „Psihologie practică”).

Cei mai mici dintre cititorii Grupului Editorial Trei au preferat: Mog, pisica uitucă, de Judith Kerr (Colecţia „PanDA”, Editura Pandora M), Profesorul Astro Cat şi Frontierele Universului, de Dr. Dominic Walliman şi Ben Newman (În afara colecţiilor, Editura Pandora M), Filosofia pentru copii, de David A. White (În afara colecţiilor, Editura Pandora M), Cine a fost Galileo?, de Patricia Brennan Demuth („Colecţia cine a fost...”, Editura Pandora M), Fred, prietenul imaginar, de Eoin Colfer (Colecţia „PanDa”, Editura Pandora M).

Cele mai căutate titluri ale editurii Lifestyle Publishing au fost: Ghidul complet al plantelor medicinale şi al bolilor pe care le vindecă, de David Hoffmann (Colecţia „Citeşte sănătos”), Factorul microbian, de dr. Hiromi Shinya (Colecţia „Citeşte sănătos”), Supergenele, de Dr. Deepak Chopra şi dr. Rudolph E. Tanzi (Colecţia „Trebuie să ştii”), Războaiele Psi, de Marie D. Jones şi Larry Flaxman (Colecţia „Trebuie să ştii”) şi Anatomia Yoga, de Leslie Kaminoff (În afara colecţiilor).

Comentarii

Sunt foarte buni scriitorii israelieni de fictiune. Daca nu ati citit Biblia va recomand!

Moshu

8 iun. 2016

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter