• „A fi viu: să dorești și să fii dorit! Aici e secretul, știința, dibăcia! Să fii pulsație – și inima va bate oricum...” - Mihai Măniuţiu

Marea șansă (Trilogia balcanică I) - Olivia Manning

<i>Marea șansă (Trilogia balcanică I)</i> - Olivia Manning

Tinerii Guy și Harriet Pringle, care trăiesc și lucrează în România, trebuie să plece în Grecia, căci armata germană avansează. Europa e în război și lupta se dă pe toate fronturile – în viața publică și în viața privată. Amestec de balcanism și europenism, sufocat de sărăcie și corupție, Bucureștiul anilor ’39–’40 se dezvăluie dintr-un unghi nemilos, celebru încă de la apariția cărții.
Trilogia Balcanică, al cărei prim volum este Marea șansă, face un portret remarcabil al unui cuplu, al unui stil de viață dispărut și al unei lumi care stă să se prăbușească.
Trilogia Balcanică de Olivia Manning este una dintre cele mai minunate opere de ficțiune apărute în Anglia de la război încoace. Galeria personajelor este uriașă, descrierea scenelor, absolut superbă, patosul e reținut, iar umorul, discret și civilizat.” (Anthony Burgess)
„Când ninsoarea s-a oprit, în sfârșit, orașul se arată alb ca un oraș-fantomă strălucind sub un cer de cositor. Au apărut din nou trecătorii și cerșetorii au ieșit de prin găurile lor. Erau acum mai mulți ca niciodată. Sute de familii de țărani, destrămate prin recrutarea celor care aduceau pâinea în casă, fuseseră gonite de iarnă în capitală, unde aveau impresia că se împarte o dreptate magică.” (©Editura Nemira) Traducere: Diana Stanciu.


0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu