Noutăți literare 10-16 iunie 2019

Noutăți literare 10-16 iunie 2019

Noutățile literare ale săptămânii 10-16 iunie 2019.

Noutăți editoriale

ALL

Câinele-fantomă și Luna, volumul 3, de Claire Barker; Cele 4 discipline ale execuției, de Sean Covey, Chris McChesney, Jim Huling.

 

ART 

Camera, de Emma Donoghue; Noi contra voastră, de Fredrik Backman; Eu și Marley, de John Grogan; Povestea gâștelor, de George Coșbuc; Saga #1, de Brian K. Vaughan, Fiona Staples; Giganții adormiți, de Sylvain Neuvel; Cuvinte despre lumină (#2). Poarta jurământului, de Brandon Sanderson; Assassin’s Creed. Ultimii descendenți, de Matthew J. Kirby; Povestiri de pe Calea Moșilor, de Adina Popescu; Departe de Chicago, de Richard Peck; Scârții, de Tom Fletcher; Copacul dorințelor, de Katherine Applegate; Universul știe, de Erin Entrada Kelly; Claude #2: Claude în vacanță, de Alex T. Smith; Prințesa Hamster: Invincibila Harriet, de Ursula Vernon; Artemis Fowl #2: Misiune arctică, de Eoin Colfer; Aventurile Căpitanului Underpants, de Dav Pilkey; Școala pentru Bine și Rău, de Soman Chainani; Selfie (Juniorii), ed. Florentina Sâmihăian; Aventurile Alisei în Țara Minunilor, de Tony Ross; Cum am supraviețuit clasei a VIII-a, de Robert Ersten; Când eram foarte tineri, de A.A. Milne; Păpușa de cârpă, de Michael Ende; Malala și creionul magic, de Malala Yousafzai; Improvești cu lucruri mici, hazlii, firești, de Laura Grünberg; Atlasul penelor. Totul despre păsări, de Tish Rabe; Elefantul Filimon, de Michael Ende; Cei trei purcei, de David Wiesner; Noapte bună, noapte bună, șantier sub clar de lună, de Sherri Duskey Rinker; Peppa Pig: 123 cu Peppa; Peppa Pig: ABC cu Peppa; Peppa Pig: Formele cu Peppa; Plufii, de Raluca Poenaru; Băiețelul care se putea mușca de nas, de Alex Moldovan; Art și Max, de David Wiesner.


CARTIER

Sexualitate și religie. Tensiuni și controverse în România și Republica Moldova, coord. Florin Buhuceanu, Raluca Iustina Ionescu, Mihaela Ajder.

 

CASA CĂRȚII DE ȘTIINȚĂ

Românii din Munţii Apuseni (Moţii), de Teofil Frâncu, George Candrea; Un Alzheimerist dializat. Adevărul de lângă noi, de Marius Nedelcu.

 

CURTEA VECHE

Jazz pentru iguane, de Răzvan Andrei; Bolder. Cum să profiți de o viață mai lungă, de Carl Honoré; Elogiu lentorii. Provocări în era vitezei, de Carl Honoré.

 

HERALD

Deschiderea Porții Dragonului. Calea devenirii lui Wang Liping, maestru daoist modern din școala Longmen, de Chen Kaiguo, Zheng Shunchao, Thomas Cleary; Mahatma Gandhi. O viață legendară, de Romain Rolland.

 

HUMANITAS

Găurile negre. Prelegerile Reith, BBC, de Stephen Hawking.

 

LITERA

Mai fierbinte ca focul, de Jennifer L. Armentrout; Persoanele hipersensibile. Cum să reușești în viață când te simți copleșit de lumea din jur, de Elaine N. Aron; Călătorii pentru o viață. 500 de locuri unice. Complet revizuită și actualizată, de National Geographic; Soția engleză, de Lauren Willig; Atlas enciclopedic al Pământului, ed. DK; 250 de lucruri de încercat într-o viață - pentru bunici, de Elise de Rijck; Caruselul iubirii, de Chiara Gamberale; Un continent fracturat, de Ian Kershaw; Secretul orhideei, de Lucinda Riley; Dorință, de Richard Flanagan; Rețeta succesului, de John Maxwell; Puterea transformatoare a meditației transcedentale, de Bob Roth; Pacea începe în noi, de Thich Nhat Hanh; Prima mea carte despre familie; Poneii fermecați. Un nou prieten, de Sue Bentley; Cele mai frumoase poezii pentru copii, de Tony Wolf; Frumusețea lucrurilor sparte, de Sara Barnard; Omuleții pe apă, de Mary Norton; Mă iubesc așa cum sunt, de Jessica Sanders.

 

NEMIRA

Ultima dorință, ed. 2019 (Seria Witcher, partea I), de Andrzej Sapkowski; Sabia destinului, ed. 2019 (Seria Witcher, partea a II-a), de Andrzej Sapkowski; Mila 23, de Dan Ivan; Dispariția statuii din parc (ed. 2019), de Rodica Ojog-Brașoveanu; Corp de piatră, corp de carne. Sculptură și teatru, de Monique Borie; Dăruirea de sine, de Pippo Delbono; Ființă și Tempo, de Iulian Tănase, Oleg Garaz, Mitoș Micleușanu; Vacanță plăcută, Matei!, de Brigitte Weninger, Eve Tharlet; Sora cea mică (ed. 2019), de Jessica Meserve.

 

POLIROM

Legămintele, de Delphine de  Vigan; Copilăria, de Lev Tolstoi; Monștri invizibili, de Chuck Palahniuk; Visătorul, de Ian McEwan; Uau, de Dan Sociu.

 

RAO

Niciodată nicăieri, de Candice Fox, James Patterson; România înainte și după mareșalul Antonescu, de Florian Bichir; Big Four, de Ian D. Gow, Stuart Kells. 

 

TREI

Regina nebunilor, de Camelia Popa; Manhattan Beach, de Jennifer Egan.

 

Articole literare

• The Guardian Books: Kate Atkinson: ‘I live to entertain. I don’t live to teach or preach or to be political.

• The Guardian Books: Hunger Games prequel book and possible movie on the way.

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter