Romanul „Librăreasa din Paris”, de Kerri Maher oferă o perspectivă seducătoare asupra istoriei unei librării iconice, Shakespeare & Co., și a fascinantei sale fondatoare.

FRAGMENTE FICTION
Vezi toate articolele„Scriitori și cititori”
O discuție despre scriitori și cititori, despre literatură și menirea ei, pornită de la romanul „Prietenul”, de Sigrid Nunez.
Citeste mai mult...Îndreptățirea care ne condamnă să ducem războaie
„În țara celor puri”, de Kenizé Mourad, este un roman foarte bine documentat despre situația politică actuală din Pakistan, dar și despre contextul politic și istoric care a dus condus la conflictele de azi din această țară.
Citeste mai mult...FRAGMENTE NON-FICTION
Vezi toate articoleleDarul literaturii, despre „Din ce e făcut un măr?”, de Amos Oz și Shira Hadad
„Din ce e făcut un măr?” este un volum de dialoguri între Amos Oz și editoarea sa, Shira Hadad, cu teme dintre cele mai diverse, de la literatură (evident), la politică, feminism, naționalism, moarte, război, familie ș.a.
Citeste mai mult...Despre omenie și cea mai frumoasă librărie din lume: Shakespeare and Company
Una dintre cele mai frumoase povestiri din minunata carte a lui Jeanette Winterson, „Zile de Crăciun”, este despre unul dintre cele mai emblematice locuri pentru cititorii din toată lumea: librăria pariziană Shakespeare and Company.
Citeste mai mult...FRAGMENTE ÎN AVANPREMIERĂ
Vezi toate articolele„Librăreasa din Paris”, de Kerri Maher (fragment)
Romanul „Librăreasa din Paris”, de Kerri Maher oferă o perspectivă seducătoare asupra istoriei unei librării iconice, Shakespeare & Co., și a fascinantei sale fondatoare.
Citeste mai mult...„Un cititor în Pădurea din Oglindă”, de Alberto Manguel (fragment)
Scriitorul argentinian Alberto Manguel debutează la Editura Trei cu o călătorie intimă și emoționantă prin lumea cărților, „Un cititor în Pădurea din Oglindă”. Volumul de eseuri este tradus de scriitorul Bogdan-Alexandru Stănescu.
Citeste mai mult...DIALOGUL CĂRȚILOR
Vezi toate articolele„O odisee” și „Poveste pentru Maria” - lecturi paralele
Îmi place foarte mult când găsesc într-o carte referire la o alta, mă simt de parcă m-aș afla în mijlocul unui dialog livresc între doi prieteni. Asta mi s-a întâmplat în timp ce citeam „O odisee”, de Daniel Mendelsohn, și „Poveste pentru Maria”, de Ioana Bâldea Constantinescu.
Citeste mai mult...Din Rusia Ludmilei Ulițkaia în Rusia lui Julian Barnes, pe acordurile lui Șostacovici
Două fragmente care mi s-au părut a fi unite printr-o discuție despre muzică și compromis, despre salvarea prin artă și imposibilitatea alegerii drepte în cadrul unui sistem conceput strâmb, unul din „Imago”, de Ludmila Ulițkaia, și unul din „Zgomotul timpului”, de Julian Barnes.
Citeste mai mult...