• „Omul are trei vârste: tinerețea, vârsta mijlocie și «Vai, ce bine arăți!»” - Fulton J. Sheen

A 4-a ediţie a concursului de creaţie literară Trofeul Arthur

A 4-a ediţie a concursului de creaţie literară Trofeul Arthur

Editura Arthur organizează anul acestea cea de-a 4-a ediţie a concursului de creaţie literară Trofeul Arthur adresat atât scriitorilor consacraţi, cât şi debutanţilor. Scopul concursului este de a oferi tânărului public cititor o alternativă autohtonă contemporană la literatura internaţională dedicată copiilor şi adolescenţilor.

La ediţia din acest an vom accepta şi manuscrise gândite pentru preşcolari și există secţiuni împărţite pe segmente de vârstă, după cum urmează:

~> Secţiunea 0-7 ani:
- proză,  versuri, benzi desenate pentru vârsta indicată;
- fiecare concurent va trimite un manuscris de maximum 50 de pagini A4, cu exemple de ilustraţii şi/ sau descrierea acestora; textul va fi scris cu corp de 12, Times New Roman, interlinie 1,5;
- pe lângă manuscris, va trebui să ataşaţi şi o descriere a conceptului vizual al cărţii.

~> Secţiunea 8-14 ani:
- creaţiile literare nu trebuie să se supună strict unui gen, pot fi trimise volume de proză scurtă şi/ sau romane (inclusiv roman grafic), benzi desenate, manuscrise în versuri etc.
- manuscrisul va avea minimum 100 de pagini A4: textul va fi scris cu corp de 12, Times New Roman, interlinie 1,5.

~> Secţiunea 14+ ani:
- creaţiile literare nu trebuie să se supună strict unui gen, pot fi trimise volume de proză scurtă şi/ sau romane (inclusiv roman grafic sau scenarii de roman grafic), manuscrise în versuri etc.
- manuscrisul va avea minimum 100 de pagini A4: textul va fi scris cu corp de 12, Times New Roman, interlinie 1,5.

De asemenea, sunt acceptate și încurajate şi scenariile de roman grafic, dar şi volume de benzi desenate spre jurizare.

Concursul se desfăşoară în perioada 20 aprilie – 25 noiembrie 2015, după cum urmează:
– 20 aprilie – 15 septembrie – ÎNSCRIERE
– 15 septembrie – 1 noiembrie – JURIZARE
– 25 noiembrie – PREMIERE

Pentru fiecare secţiune va fi desemnat un câştigător, care va primi un premiu de 500 de euro.

Trofeul Arthur sau marele premiu oferit este de 3000 de euro şi publicarea cărţii la Editura Arthur.

Puteţi trimite manuscrisele dumneavoastră pe adresa de email concurs@editura-art.ro până pe data de 15 septembrie. Găsiţi regulamentul concursului şi documentele necesare înscrierii pe blogul Editurii Arthur.Articole asemănătoare

„Locuiește în poveste!” – un nou concurs Arthur pentru copii

Concursul de scriere creativă și ilustraţie pentru copii organizat de Editura Arthur a ajuns la ediția a IX-a. Data limită pentru înscrieri este 15 august 2020.

„Ferbonia”, de Ioana Nicolaie (fragmente în avanpremieră)

​„Ferbonia”, de Ioana Nicolaie, cu ilustrații de Anca Smarandache, este una dintre noutățile cu care Editura Arthur își așteaptă cititorii la Gaudeamus 2015.

Editura Nemi lansează „Basmul din buzunar” – o comoară pentru copii și părinți deopotrivă!

Editura Nemi lansează colecția „Basmul din buzunar” ce va cuprinde adaptări ale unor basme și povești românești și universale care au încântat generații întregi de cititori din întreaga lume.

6 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu


 1. Per Plex 03-04-2016 09:13

  *ediţia a 5-a, pardon, pierdusem şirul. :)

  Raspunde
 2. Per Plex 03-04-2016 08:13

  Din păcate, doamna Câlţea, exact asta fac editurile dintotdeauna, mai ales în România, unde majoritare rămân traducerile (clasici şi autori contemporani străini). De aceea, la noi a publica încă este un privilegiu şi nu un drept al oamenilor talentaţi. Orice autor valoros, după ce a fost respins de 99% de edituri şi a fost, în cele din urmă, publicat, dacă a dat lovitura cu aceasta, devine vânat. Cam asta este realitatea, nu există sclipiri de geniu în departamentele editoriale (în ideea de a pune mâna pe un manuscris valoros, indiferent de cine-l semnează şi de a merge cu el până-n pânzele albe) decât în filme. Există reţete sigure şi bine bătătorite; pe scurt, contează CINE. Revenind la Trofeul Arthur, n-o să contest calitatea celor două volume publicate până acum, să-i întrebăm pe copii mai bine. :) Însă făcând puzzle-ul câştigătorilor celor patru ediţii, n-am decât să ajung la concluzia că este un concurs cu circuit închis (cine ştie, poate că manuscrisele câştigătoare sunt chiar comandate dinainte, în timp ce zeci de autori aşteaptă naivi rezultatul vreme de 10 luni de zile, nefăcând nicio manevră cu manuscrisul în tot acest răstimp - că, ce să-i faci, asta prevede regulamentul). Când o să căştige la acest concurs un nume cu care n-au mai colaborat înainte sau, şi mai bine, când o să debuteze cineva obţinând Trofeul Arthur, atunci o să cred şi eu în transparenţa şi corectitudinea acestuia.Deci să ne aşezăm comozi în fotolii şi să-i urmărim evoluţia, zic. Doar trebuie să înceapă cea de-a 6-a ediţie, nu?

  Raspunde
 3. Per Plex 02-04-2016 18:00

  Ah! Se pare că am comis o eroare, însă nu totală. Câştigătorul celei de-a 4-a ediţii a Trofeului Arthur este Horaţiu Decuble, nimeni altul decât un foaaarte vechi colaborator al editurii Art | Arthur; http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:mzpq8q10KxoJ:www.editura-art.ro/carte/prima-mea-betie+&cd=3&hl=ro&ct=clnk&gl=ro

  Raspunde
 4. Laura Câlțea 02-04-2016 20:43

  Nu pot nici să vă dau dreptate, nici să vă contrazic. Nu am citit toți autorii care au câștigat trofeul Arthur, însă cei pe care i-am citit mi s-au părut autori foarte buni. Părerea mea e că un manuscris bun rămâne un manuscris bun indiferent cine îl scrie, că e colaborator sau nu, și nici o editură nu va refuza un manuscris cu potențial.

 5. Per Plex 02-04-2016 17:41

  Iniţiativa concursului pare lăudabilă, însă dacă scotoceşti puţin în istoria lui, dai şi peste niscaiva putregaiuri; par example, absolut toţi câştigătorii celor 4 ediţii sunt vechi colaboratori ai editurii, deci de-ai casei. Doi dintre ei, (Florin Bican şi Alex Moldovan) le-au tradus volume - şi nu puţine, Irina Dobrescu le-a ilustrat şi ea o poală de cărţi şi antologii pt copii până să ajungă câştigătoarea celei de-a 3-a ediţie, to astfel cum Adina Popescu nu e nici ea o străină a editurii... Aşa că Trofeul Arthur nu e decât o mască frumoasă şi mincinoasă a unei publicităţi bine ticluite. Într-o tristă concluzie, regulamentul concursului lasă de dorit. Când o să sune ca un regulament adevărat (care să specifice că angajaţii, colaboratorii, rudele nu pot participa), atunci o să vedem şi trofee în valoare de 3000 de Euroi câştigate pe bune. Numai bine!

  Raspunde
 6. Alex Moldovan 26-11-2016 16:35

  Dragă Plex, Alex Moldovan a participat la Trofeul Arthur, dar nu l-a câștigat – cred c-aș fi aflat și eu ;) – și ca atare nici mii de euroi nu și-a însușit, pe bune sau nebune. Iar asta funcționează ca un contraargument perfect la spusele tale. Altfel aș menționa în treacăt că, din motive obscure, aproape toți scriitorii români sunt ȘI traducători, deci, eliminându-i din concursuri & co., ai rămâne cu o piața de autori cam golașă. În rest, vorba ta, numai bine!