Caută în blog

Concurs de manuscrise la Editura Univers

Concurs de manuscrise la Editura Univers

Literatura română contemporană poate sta oare alături de celelalte cărţi publicate până acum în traducere la Editura Univers în cei aproape cincizeci de ani de existenţă, alături de autori ca Márquez, Faulkner, Vian? Intenţionăm să aflăm!

Autorii români care şi-ar dori să-şi vadă cărţile publicate la Univers sunt rugaţi să ne trimită manuscrisele lor, exclusiv în formă electronică, în documente scrise cu diacritice, la adresa concurs@edituraunivers.ro, până la data de 15 septembrie 2015. Cele mai bune dintre manuscrisele primite vor avea o şansă să intre în planul nostru editorial. Vom anunţa pe 15 octombrie 2015 cărţile selectate.

Pot participa cărţi care fac parte din următoarele categorii:

- Roman

- Proză scurtă 

- Literatură pentru copii

De asemenea, atenţie, ilustratori!

- Carte de colorat pentru adulţi.

Pot participa autori din toată ţara, indiferent de vârstă şi CV. 

Comentarii

Am de gând să particip și eu la acest concurs :)

Cosmin Lazăr

4 iul. 2015

Laura, ce alte condiții mai sunt la concursul Editurii Univers? Și ce înseamnă că sunt luați în calcul pentru planul editorial? Planul de anul viitor? nu știu, dacă poți te rog să-mi dai detalii. am intrat și pe site-ul lor, dar n-am găsit nimic în plus!Mulțumesc mult!

cristina

7 iul. 2015

Vreau să particip și eu dar nu cunosc regulamentul.Unde îl putem găsi?

mihai

7 iul. 2015

Bună, Cristina, întreb la editură și-ți spun.

Bună, nici eu nu știu mai multe decât ce scria în comunicat, dar întreb la editură și-ți spun.

Cum este specificat și în comunicatul de mai sus, nu există reguli suplimentare; pot participa la concurs (cu roman, proză scurtă, literatură pentru copii sau cărți de colorat pentru adulți) toți cei interesați să-și vadă cărțile publicate, indiferent dacă au mai publicat înainte sau sunt debutanți. Singurul criteriu în selecție va fi calitatea creațiilor propuse.Dacă mai aveți nelămuriri, vă stau la dispoziție.Oana Purice, Editura Univers

Oana Purice

8 iul. 2015

Singurele condiții sunt cele specificate în comunicatul de mai sus (privind tipul de texte participante, termenul limită). Desigur, acestora li se alătură calitatea materialelor trimise. Jurizarea va fi realizată de redactorii Univers, dar și de alți specialiști (scriitori, critici literari, jurnaliști literari) cu care colaborăm și în care avem încredere. Ne dorim să avem o constanță a publicării autorilor români, dar nu avem un plan prestabilit, pentru că depinde foarte mult de manuscrisele primite. În funcție de textele/ilustrațiile câștigătoare vom anunța și perioadele de publicare.Vă stau la dispoziție și pentru alte nelămuriri.Oana PuriceEditura Univers

Oana Purice

8 iul. 2015

Bună,vă mulțumesc foarte mult pentru informație.Dar aș vrea să mai lămurim un mic amănunt.Cărții editate în provincie la edituri mici și cu o arie de răspândire foarte mică pot participa la concurs.Cu câte manuscrise poate participa un concurent?Există o limită minimă și una maximă?Felicitări pentru acest gând bun.

Dacă drepturile de autor vă aparțin - adică nu le-ați cedat editurii respective - puteți trimite, dar vă rog să specificați acest lucru în corpul e-mailului. Nu există un număr minim sau maxim de manuscrise. Puteți trimite ce credeți dumneavoastră.

Oana Purice

8 iul. 2015

Mi-as dori sa fi existat si oportunitatea participarii traducatorilor cu o carte de suflet, gata tradusa, cu pasiune si mult drag. Dar...O propunere pentru anul viitor, nu ceva cu pretentia nasterii peste noapte...

Păi ați putea încerca să propuneți traducerea direct editurii/editurilor care ar putea fi interesate.

Bună doamna Oana!Eu vreau să-mi trimit manuscrisul, dar mai întâi să-l termin. Trag tare până la sfârșitul lui august să-l termin :DVoiam să vă întreb: Vom plăti pentru publicare? :) Știu că este un concurs, dar vreau să mă asigur. Cartea este un SF, un roman. Îl voi trimite cu mare drag și voi aștepta cu sufletul la gură să aud răspunsurile.Pot câștiga mai multe persoane sau doar una singură?

Andreea Raicu

21 iul. 2015

Vă mulțumim pentru interes! Vă țin pumnii să terminați cartea. Nu, în eventualitatea câștigării, autorul nu va trebui să plătească. În ceea ce privește numărul câștigătorilor, acesta depinde de manuscrisele primite și de cât de interesante li se vor părea celor din juriu. Sper că am răspuns lămuritor la întrebările dumneavoastră. Mult succes!

Oana Purice

22 iul. 2015

Buna ziua, in legatura cu concursul de manuscrise- este vorba de manuscrise in vederea traducerii lor? daca am o carte publicata in lb.romana am inteles ca ma pot inscrie pentru traducerea acesteia la concursul dvs. mi se pare ca sunt doua informatii contradictorii in anunt. Multumesc. c.gh.

gheorghe

27 iul. 2015

Bună ziua, anunțul nu se referă deloc la traduceri, ci exclusiv la cărți publicate în limba română. Dacă doriți mai multe informații puteți scrie întrebările pe adresa oana.purice@edituraunivers . Toate bune!

Laura Câlțea

29 iul. 2015

Numeleautorului se cunoaste in momentul jurizarii,sau e secret?

matei dumitru

21 aug. 2015

Îmi pare rău, nu știu să vă răspund la întrebare. Ar trebui să întrebați direct la editură.

Laura Câlțea

24 aug. 2015

Între timp s-au dat câstigatorii. Din pacate nu si felul în care s-a ajuns la ei. Doar ca ar fi citit peste 300 de manuscrise(eu nu prea cred asta, dar ma rog), ca ar fi ffff multe bune si foarte bune, bla, bla bla. Ar fi interesant sa se arate si cum s-a ajuns la ei, de exemplu (sa zicem) primele 10 manuscrise f bune din care le-a fost atât de greu sa aleaga:)). Numai ca editura, dupa ce s-a vazut cu sacii în caruta, tace si nu raspunde la emailuri. Pai e corect asa, unde e respectul pentru cei fara de care concursul nu ar fi posibil?

Paul Cernea

20 oct. 2015

Bună ziua. Nu știu nimic despre cum s-a făcut selecția manuscriselor și cum au fost aleși câștigătorii la acest concurs de manuscrise. Din câte știu, însă, asta e o practică obișnuită în edituri: când manuscrisele sunt refuzate nu se spune care este motivul. Fiecare editură are propriile priorități, propriile interese, iar editorii sunt și ei oameni cu păreri subiective. Nu știu dacă vă ajută acum să spun asta, dar romanul care a câștigat săptămâna trecută premiul Man Booker for Fiction a fost refuzat de 80 de ori de edituri. Comentariile sunt, cred, de prisos...

Laura Câlțea

21 oct. 2015

Multumesc de raspuns, Laura. Nu am contestat câstigatorii. Ci doar felul în care editura tace când cineva îi trimite mesaje. Ca înainte de concurs doamna Oana Purice era foarte prezenta cu raspunsuri, chiar si pe blogul tau ! Acum tace. Eu am propus sa se dea un clasament al, sa zicem, primelor 10 manuscrise, pentru ca nu toti participantii au dorit neaparat sa câstige, multi dintre ei erau interesati mai mult sa vada "cum stau", si atunci ar fi fost utila o asemenea ierarhie. Sa spuna, acolo, macar un "nu" din vârful buzelor, daca nu e de acord cu propunerea! Ca doar concursul a fost posibil 99,99% gratie manuscriselor refuzate!! stima.

Paul Cernea

21 oct. 2015

Oana Purice nu mai lucrează pentru editura Univers (de câteva luni, deja), de aici și tăcerea ei. Deși în mod normal adresa ei ar fi trebuit preluată de cineva din editură, nu e exclus să fi fost închisă pur și simplu așa că, poate, mailurile dvs. nici nu au fost primite. Înțeleg ce spuneți și dvs., pe de altă parte, ritmul de lucru într-o editură e destul de alert, așa că nu mă miră că au anunțat doar câștigătorii. Sper să reușiți să aflați, în cele din urmă, un răspuns. Știu cât e de importantă o părere, o observație, și cât de greu e să mergi înainte în absența lor. Spor în continuare!

Laura Câlțea

21 oct. 2015

Am folosit adresa editurii. Dar chiar nu (mai) are importanta. Multumesc pentru raspunsuri si amabilitate.

Paul Cernea

21 oct. 2015

Între timp, am vorbit cu un redactor de la Univers și i-am semnalat problema dvs. Mi-a răspuns că editura a trimis mailuri tututor celor peste 300 de scriitori care au trimis manuscrise, adică și celor care nu au fost selectați. Din motive neclare, mailul către dvs. s-a întors la editură pentru că nu a putut fi expediat. După ce le-am semnalat eu problema, au mai încercat să vă scrie încă o dată cu același rezultat. Cred că este o problemă cu adresa de mail. Și mie mi se întâmplă uneori să primesc mailul returnat. Nu aș ști să vă explic de ce se întâmplă asta și cred că nici măcar un programator nu ar putea, uneori se întâmplă astfel de scăpări în spațiul virtual. Așadar, nu a fost vorba de rea-voință, ci de o eroare pe care nimeni nu a putut s-o controleze. Vă atașez mailul pe care editura l-a trimis tuturor participanților la concurs: „Bună ziua! Vă mulțumim pentru participarea la concursul de manuscrise al Editurii Univers, care a ajuns, iată, la final. Am primit aproximativ 350 de manuscrise, multe foarte bune, departajarea nu a fost deloc uşoară. Regretăm că nu am putut selecţiona spre publicare la Editura Univers manuscrisul dumneavoastră. Câștigătorii Concursului de manuscrise organizat de Editura Univers în perioada iulie-septembrie 2015 sunt: Categoria Roman: Vlad Roman, “Cât mai aproape de tine”; Categoria Proză scurtă: Dumitru Crudu, “Salutări lui Troţki” şi Ecaterina Giurgiu, “Bizare melomanii”; Categoria Literatură pentru copii: K.J. Mecklenfeld, “Hendrik de Mol şi Planeta de Aur”; Categoria Carte de colorat pentru adulţi: Daniela Trăşculescu, “O călătorie într-un balon de săpun”. Manuscrisele câştigătoare vor fi publicate la Editura Univers în cursul anului următor. Titlurile pot fi modificate. Cu mulţumiri pentru participarea la concursul nostru şi cu cele mai bune urări de succes, Echipa Editurii Univers”.

Laura Câlțea

23 oct. 2015

Draga Laura, sunt magulit de efortul pe care-l faci pentru a-mi raspunde(documentat!) la toate micile mele nemultumiri care, pâna la urma, ar putea fi interpretate de unii ca mici frustrari personale. Dar tu întelegi, sunt sigur, ca este doar o chestie de principiu, de deontologie, pâna la urma. Multumesc mult. Emailul editurii ar fi putut foarte bine sa nu fie trimis pentru spune acelasi lucru cu comunicatul de pe site: adica nimic. Am bagat toti fraierii într-un borcan si le-au pus o eticheta în cea mai autentica limba de lemn (chiar ma mir când au reusit sa deprinda atât de multi oameni din România ipocrizia occidentala?) Ma bucur ca nu l-am primit. Noroc ca oameni ca tine reusesc sa se constituie într-o fericita exceptie.Cu cele mai frumoase gânduri.

Paul Cernea

23 oct. 2015

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter