Caută în blog

Locuiește în poveste! Concurs de creație pentru copii

Locuiește în poveste! Concurs de creație pentru copii

Editura Arthur a lansat un nou concurs de creație pentru copii și adolescenți între 9-16 ani: Locuiește în poveste! Ediția a VIII-a, 2019.

La ultimul concurs, i-am invitat pe copii să călătorească pe planete imaginare, să stea de vorbă cu marțieni fel de fel. Acum îi invităm să-și imagineze un episod care se petrece într-un timp trecut. 

Tema concursului – Când viitorul era mic
Alegeți o perioadă/o epocă din trecut, un spațiu, alegeți personajele și creați o poveste care să aibă elemente de veridicitate. Vă sfătuim ca, odată ce ați ales perioada în care vreți să călătoriți, să vă documentați (citiți cărți despre acea epocă, uitați-vă la filme, la fotografii), pentru a reuși să redați atmosfera epocii alese.

Secțiunea de SCRIERE CREATIVĂ
Scrieți un text de maximum 6000 de semne cu spații (aproximativ 3 pagini în Word) și trimiteți-l la adresa de e-mail concurs@editura-art.ro până la data de 4 iulie 2019.

Secțiunea de ILUSTRAȚIE
Ilustraţiile trebuie să respecte tema „Când viitorul era mic” și pot fi realizate în orice tehnică (acuarelă, ulei, tempera, tabletă grafică etc.). Trimiteți ilustrațiile voastre scanate la adresa de e-mail: concurs@editura-art.ro până la data de 4 iulie 2019. Un concurent poate trimite maximum 4 ilustraţii.

Vă rugăm să citiți condițiile de participare în Regulamentul concursului.

***
Lucrările vor fi evaluate de un juriu format din scriitori, ilustratori/designeri și redactori Arthur. La sectiunea de scriere creativă vor fi 15 câștigători, iar la secţiunea de ilustraţie vor fi 5 câștigători. Desemnarea câștigătorilor va avea loc în data de 26 iulie 2019.

Premiile oferite celor 20 de câștigători în cadrul Campaniei constau în:
- participarea la tabăra de creaţie Locuiește în poveste! Alma Vii, 2019, alături de scriitori, lingviști, artiști vizuali, ilustratori;
- publicarea textelor și ilustrațiilor câștigătoare în volumul Când viitorul era mic. Juniorii.

Din 2012, lucrările câștigătorilor Locuiește în poveste! au fost publicate la Editura Arthur în colecția Cărțile mele. Coordonatorul colecției: Florentina Sâmihăian
Ce poţi face cu două cuvinte. Juniorii, 2012 
Care-i faza cu cititul? Juniorii, 2013
Cui i-e frică de computer? Juniorii, 2014
Uite cine vorbește. Juniorii, 2015
Cel mai mult și mai mult. Juniorii, 2017
Selfie. Juniorii, 2019

***

Despre proiectul Locuiește în poveste! 
Proiectul Locuiește în poveste! a început în 2012, cu puțin înainte de lansarea volumului Ce poți face cu două cuvinte, carte construită în jurul binomului fantastic al lui Gianni Rodari (Gramatica fanteziei). Optsprezece autori au fost invitați atunci să scrie câte un text pentru copii, pornind de la o pereche de cuvinte fără nicio legătură logică sau semantică între ele. Pentru că volumul care urma să fie publicat li se adresa copiilor, ne-am gândit să organizăm o întâlnire între scriitori și copii, în care copiii să fie cei care propun cuvintele de la care vor porni scriitorii. Și exact așa s-a întâmplat. Însă copiilor le-a plăcut atât de mult jocul, încât pe adresa redacției au început să sosească texte inventate chiar de ei – povești pline de imaginație și de umor. Și așa a apărut ideea unui volum al copiilor. Am anunțat concursul Locuiește în poveste!, copiii au trimis texte și ilustrații, un juriu format din scriitori și ilustratori le-au selectat, iar în vara anului 2012 cei 25 de copii câștigători au plecat în tabăra de creație de la Moeciu. Scriitoarele Simona Popescu, Ioana Nicolaie și Laura Grünberg au ținut ateliere de creativitate, au analizat texte, au făcut cu copiii exerciții de scriere creativă, iar Irina Dobrescu a ținut ateliere de ilustrație. Textele și ilustrațiile copiilor au fost publicate în volumul Ce poți face cu două cuvinte. Juniorii, lansat la Târgul de carte Gaudeamus 2012. Ce poţi face cu două cuvinte. Juniorii a fost desemnată „Cea mai bună carte pentru copii şi tineret” la Gala BUN DE TIPAR 2013.
Așa a început o poveste care se țese fără întrerupere de opt ani încoace. Cu fiecare an am îmbunătățit atelierele propuse în tabere – în afară de cele de scriere creativă și de ilustrație, am adăugat ateliere de foto-video, de film, de exprimare corporală, de jurnalism (cu cercetări de teren, studii și reportaje). Suntem acum la a opta ediție a concursului de creație Locuiește în poveste! și sunt tot mai mulți copii care au aflat de el și vor să participe. 
Le mulțumim anticipat tuturor celor care-i încurajează pe copii să participe la concursul de creație! 

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter