Editura Arthur organizează concursul de creaţie „Locuieşte în poveste” – ediţia a patra

Editura Arthur organizează concursul de creaţie „Locuieşte în poveste” – ediţia a patra

Editura Arthur dă startul unui nou concurs de creație pentru copii! 25 de tineri scriitori sau ilustratori vor avea șansa de a-și vedea lucrările publicate în următorul volum al seriei Cărțile mele intitulat Uite cine vorbește!

Despre ce este vorba ne spune coordonatoarea seriei Cărțile mele, Florentina Sâmihăian:

Am vrea să avem texte în care povestea e spusă de o voce surprinzătoare, neașteptată; de exemplu, un obiect (umbrela unui puști, papucii lui de casă ș.a.m.d.), un animăluț/animal (pisica sau papagalul, dar dacă ele nu vă inspiră, poate fi și un elefant care se îndrăgostește de un flamingo…). Ideea ar fi ca povestea să fie spusă dintr-o perspectivă neașteptată și să construiți cum știți mai bine această perspectivă (puteți s-o anunțați de la început, să oferiți indicii pe parcurs și s-o dezvăluiți în final sau, pur și simplu, să tăceți mâlc în privința celui/celei care spune povestea voastră).

Dacă aveți un talent special pentru desen, atunci vă rugăm să ne trimiteți ilustrații cu obiecte însuflețite sau cu necuvântătoare (animale, jucării, monstruleți sau aparate) sau creaturi pe care vi le închipuiți capabile de a-și spune povestea, oricât de caraghioasă, tristă, extraordinară sau banală ar fi ea..

Îți place să scrii sau să desenezi? Atunci poţi participa la concurs pentru a fi chiar tu unul dintre tinerii autori sau ilustratori care vor fi publicaţi în antologia Uite cine vorbește! Juniorii (apariţie: toamna 2015).

Ce trebuie să faci pentru a participa? 

Nu e deloc complicat! Trimite-ne datele tale şi lucrarea – desenul şi/ sau textul –,  în perioada 1 aprilie – 15 mai,  pe adresa concurs@editura-art.ro împreună cu datele tale de contact, la C.P. 4, O.P. 83, sector 6, Bucureşti şi eşti automat înscris în concurs.

Te poţi înscrie fie la secţiunea de scriere creativă, fie la cea de ilustraţie, fie la ambele secţiuni.

Condiţii de participare:

– pentru a participa la concurs trebuie să ai între 9 şi 16 ani

Regulamentul concursului: 

Etape:

1. Înscrierea: 1 aprilie – 15 mai 2015
Trimite-ne pe mail, la adresa concurs@editura-art.ro, sau prin poştă, la adresa C.P. 22, O.P. 84, sector 6, Bucureşti, textul şi/ sau ilustraţiile tale, împreună cu datele tale de contact.

2. Concurs: data limită pentru trimiterea textelor şi a ilustraţiilor –15 mai 2015

Secţiunea de scriere creativă

Scrie un text de maximum cinci pagini din perspectiva unui obiect sau a unui animăluț. Textele trebuie să fie creaţii originale! Trimite textul tău pe e-mail, la adresa concurs@editura-art.ro, pentru a participa la concurs. Juriul va alege cele mai interesante şi autentice 20 de texte.

Secţiunea de ilustraţie

Fă o ilustraţie imaginându-ți cum se vede lumea prin ochii unui animăluț, prin lentilele unei perechi de ochelari fără posesor, prin farurile unei mașini, din perspectiva unui pantof, a unei mâneci, a unei mânuși sau, de ce nu, a unei cărți, scaneaz-o şi trimite-o pe e-mail, la adresa concurs@editura-art.ro, pentru a putea participa la secţiunea de ilustraţie. Poţi trimite maximum 4 ilustraţii. Juriul va alege cele mai interesante şi autentice 5 ilustraţii trimise de participanții la concurs.

3. Anunţarea câştigătorilor: 1 iunie 2015
Juriul va anunţa, pe 1 iunie, care sunt cei 20 de câştigători ai secţiunii de scriere creativă şi cei 5 câştigători ai secţiunii de ilustraţie.

4. Marea finală: tabără de creaţie, iunie 2015
În prima jumătate a vacanţei de vară, cei 25 de finalişti vor participa la o tabără de creaţie, alături de câțiva dintre autorii volumelor din seria Cărțile mele – Secţiunea Seniori. Sub îndrumarea acestora, finaliştii vor redacta textele finale şi vor definitiva ilustraţiile care vor apărea în volumul Uite cine vorbește! Juniorii.

 

Prima ediţie a concursului Locuieşte în poveste s-a finalizat cu tipărirea antologiei Ce poţi face cu două cuvinte. Juniorii, în care semnează 21 de mici scriitori şi 10 mici ilustratori. Cartea a fost lansată în luna noiembrie a anului 2012, la Târgul de carte Gaudeamus, în prezenţa scriitorilor şi ilustratorilor juniori. De asemenea, volumul Ce poți face cu două cuvinte. Juniorii a fost desemnat Cea mai bună carte pentru copii și tineret la Gala Bun de Tipar 2013.

În anul 2013 a fost lansat și volumul Care-i faza cu cititul. Juniorii, semnat de 20 de tineri autori și ilustrat de alți 5 foarte talentați desenatori, iar în toamna lui 2014, la standul editurii Arthur de la Târgul de carte Gaudeamus a fost lansată antologia Cui i-e frică de computer? Juniorii.

Mult succes tuturor participanților la cea de-a patra ediție a concursului Locuiește în poveste!

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter