Concurs: noutăți de vară de la Humanitas Fiction [încheiat]
Cum suntem în plin sezon estival (și canicular, de altfel) am zis că n-ar fi rău să mai anim puțin atmosfera cu încă un concurs. De data asta, avem un concurs cu un kit de lectură oferit de Humanitas Fiction: 5 volume noi apărute în colecția „Raftul Denisei” și o traistă pentru cărți asortată.
Descrierea cărților:
Războiul sfârşitului lumii, de Mario Vargas Llosa (trad. Mihai Cantuniari): Războiul sfârşitului lumii, roman pe care Roberto Bolaño îl considera capodopera lui Mario Vargas Llosa şi pe care Harold Bloom l-a inclus printre cărţile canonului occidental, are la bază un eveniment real din istoria Braziliei: sfârşitul secolului al XIX-lea aduce la Canudos, ţinut sărac din nord-estul ţării, sângeroasa revoltă a unei secte milenariste conduse de Antonio Sfătuitorul – conflict civil dramatic în care au pierit aproape 20000 de oameni. Însă pe firul naraţiunii graniţa dintre istorie şi mit se topeşte şi, până la urmă, dispare cu totul: pentru rebelii de la Canudos republica se preschimbă-n Antihrist, războiul pe care-l poartă capătă proporţii apocaliptice, iar de la Sfătuitor, căpetenia lor, aşteaptă cu disperare, ca de la un nou Mesia, mântuirea.
Păsările se duc să moară în Peru, de Romain Gary (trad. Doru Mareș): Ironice și tragice, cele șaisprezece nuvele reunite în volumul Păsările se duc să moară în Peru sunt o invitație în universul cosmopolit al autorului. Din Peru în souk-urile Istanbulului, dintr-un sat oarecare din România și până în îndepărtatul La Paz, natura umană și mai cu seamă slăbiciunile acesteia devin rând pe rând materia intransigenței sau a indulgenței autorului. Ironia lui Romain Gary și umorul negru, coroziv străbat fiecare pagină și conturează tipologiile umane – aventurierul, naivul, devotatul, încăpățânatul, deziluzionatul, vanitosul, arogantul, ticălosul, obtuzul, odiosul, bruta, optimistul. Cu toții se află fie la granița dintre viață și moarte, fie la cea dintre renunțare și încredere.
Apa lacului nu e niciodată dulce, de Giulia Caminito (trad. Oana Sălișteanu): În Italia anilor 2000, pe fundalul unei societăți care scoate repede și vizibil la iveală disparitățile sociale, adolescenta Gaia trăiește într-o căutare agresivă a oricărei forme de echilibru, găsindu-și adesea refugiul lângă lacul Bracciano, care înghite totul – oameni, statui, visuri. Dominată și supravegheată de o mamă acaparatoare, Antonia, care s-a sacrificat pentru a-și menține familia în siguranță și pe linia de plutire, Gaia își caută vocea și-și revendică independența. Scenariul sărăciei naște violențe nebănuite, Gaia însăși având în ea o mânie înăbușită care, atunci când izbucnește, frizează până și crima. Violența – la început măruntă, luând chipul răutăților copilăriei, apoi, pe măsură ce Gaia crește, tot mai puternică și mai crudă – devine singura cale de evadare dintr-o lume care nu-i acordă fetei nici o șansă. Dinapoia agresivității fruste, a precipitării vieții, reflectate excepțional în scrisul Giuliei Caminito, se întrevăd fărâme de umanitate: nevoia de iubire, loialitatea, adevărul.
Casa numelor, de Colm Tóibín (trad. Mihnea Gafița): Mitologia este sângeroasă, iar resorturile care stârnesc violențele inimaginabile din chiar miezul său sunt multiple, însă rareori reinterpretarea acestora izbutește atât de bine precum în Casa numelor. Judecată, disprețuită și blestemată de zeii a căror autoritate, ba chiar și existență nu le mai recunoaște, Clitemnestra din romanul lui Colm Tóibín devine o eroină dintre cele mai moderne. Născute din cea mai profundă rană – trădarea și crima lui Agamemnon –, dar mai cu seamă din iubire, setea de răzbunare și dorința de putere ale acesteia nu rămân respingătoare în brutalitatea lor. Alternând abil vocile distinctive ale Clitemnestrei, Electrei și a lui Oreste, Colm Tóibín rescrie atât de intim suferința unei familii, disfuncționalitatea și dezrădăcinarea ei, încât până și din cele mai sinistre gesturi ale personajelor, care bântuie deja în lumea umbrelor – nume doar –, rămâne siajul empatiei și profunzimii conferite de autor. Când zeii nu mai există, totul vorbește despre umanitate, cu bunele și cu relele ei.
Din cauze naturale, de Nina Lykke: Elin este un medic de familie competent, dar s-a săturat să fie mereu la dispoziția tuturor – atât acasă, cât și la serviciu. După 20 de ani de profesie și de căsnicie, ajunge să bea o sticlă pe zi din cel mai scump vin și să-și petreacă serile uitându-se la seriale, în timp ce soțul ei, Aksel, e mai mereu plecat la competiții de schi. Până când, din greșeală, îi trimite o cerere de prietenie pe Facebook lui Bjørn, un vechi iubit, al cărui răspuns intempestiv o dă cu totul peste cap. Elin se mută în cabinetul ei, iar singurul care o înțelege pare să fie Tore, scheletul de plastic dintr-un colț. Într-o proză de o ironie magistral dozată, Nina Lykke portretizează societatea actuală și toate anxietățile și nevrozele noastre, chiar și pe cele pe care nu îndrăznim să ni le mărturisim.
Pentru a participa la concursul organizat împreună cu Humanitas Fiction trebuie doar să răspundeți la întrebarea: Care este recomandarea voastră pentru lectura de plajă perfectă?
Aștept comentariile voastre de azi, 18 iulie, până duminică, 23 iulie 2023 (inclusiv). Vă rog să lăsați un comentariu în josul acestui articol în căsuța de comentarii (nu pe Facebook și nici pe mail la adresa de contact) pentru că toate comentariile trebuie să fie într-un singur loc ca să participe la extragere. Câștigătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți și anunțați printr-un mail (e bine să verificați și în Spam) și pe pagina de Facebook Blogul unei cititoare de cursă lungă, luni, 24 iulie 2023. Din rațiuni de organizare, voi aștepta răspunsul cu datele de contact maxim o săptămână.
Premiile vor fi expediate de Editura Humanitas Fiction la o adresă de pe teritoriul României.
Multă baftă!
UPDATE: Câștigătoarea concursului organizat împreună cu Editura Humanitas Fiction este Minodora Sur. Felicitări și mulțumesc tuturor pentru comentarii!
Articole asemănătoare
Toamna literară 2014 – Noutăți la Editura Univers
„Casandra”, de Christa Wolf, „Era să fiu eu”, de Ali Smith, „City”, de Alessandro Baricco, „ZeroZeroZero”, de Roberto Saviano, „Sfârșitul poveștii”, de Lydia Davis sau „Călătoria unei femei care nu se mai temea de îmbătrânire”, de Gabriel Osmonde sunt câteva dintre romanele pregătite de Editura Univers pentru toamna literară 2014.
„Floarea albastră”, de Penelope Fitzgerald (fragment în avanpremieră)
Câștigător al National Book Critic Circle Award, „Floarea albastră”, de Penelope Fitzgerald, este povestea geniului romantic Novalis.
„Casanova. Sonata inimilor frânte”, de Matteo Strukul (fragment)
Fragment din romanul „Casanova”, de Matteo Strukul, care a primit Premiul Emilio Salgari în 2018.
Daniela Zeca, cu a ei "Demonii vântului"
John Fowles - Magicianul
Lulu Miller - De ce pestii nu exista
Casa de lângă lac, de Kate Morton
Haruki Murakami - Kafka pe malul mării
Robert Jordan - Roata timpului - oricare din serie
ANNIE BENTOIUTimpul ce ni s-a dat. Memorii, 1944-1959
Nu cred că putem vorbi despre o lectură de plajă perfectă. Cred că, mai degrabă, ar putea fi făcute recomandări luând în considerare diferite stări, sentimente sau gânduri care ne încearcă într-o anumită perioadă. Și trebuie să nu uităm că " nu-i frumos ce e frumos, e frumos ce-mi place mie"! Să aveți inspirație la alesul cărților de lecturat pe plajă și să vă bucurați de povestea cărții alese! Vacanță relaxantă!P.S. Mi-am notat câteva recomandări făcute de iubitorii de carte care au răspuns la întrebarea dvs.!
T.O. Bobe - Cum mi-am petrecut vacanta de vara
Nascut in afara legii - Trevor Noah
Mythos-Stephen Fry
"Femeile din Troia"- de Pat Becker.
Simon - Narine Abgarian
“Electra” ~ Jenniffer Saint
Bucurie de Manuel Vilas.
Cred ca sunt multe carti potrivite pentru a fi citite pe plaja. Una dintre ele ar putea fi Fredrik Backman “Oameni Anxioși”.
Felicitări pentru concurs!Recomandarea mea este "Din cer au căzut trei mere". Iar cărţile... s-ar potrivi de minune fiindcă nu prea mai am de citit.Mulţumesc!
" Rechini în vremea salvatorilor" de Kawai Strong Washburn, am citit-o pe plaja, vara aceasta,în Grecia. Surprinzătoare ca subiect și ca naratiune, pentru mine a fost o carte de vacanță incitantă.
Promisiunea zorilor - Romain Gary
"Medeea și copiii ei" - Ludmila Ulițkaia
Narine Abgarian - Simon; Din cer au căzu trei mere; Zeruya Shalev- Destin.
Girl with the dragon tattoo, te tine lipit de sezlong :))
Duminicile iubirilor pierdute recomand ca lectură de vară
Ultima gara - Jay Parini
”Trei intr-o barcă” de Jerome K Jerome
Cele cinci cărți din seria "Imma Tataranni", serie scrisă de Mariolina Venezia (Come piante tra i sassi, Maltempo, Rione Serra Venerdì, Via del Riscatto, Ecchecavolo). Tare m-aș bucura să fie traduse și în limba română.
Tot albastrul cerului - M da Costa
Păsările se duc să moară în Peru
Zilele trecute am citit pe plajā "Insuportabila ușurătate a ființei" - Milan Kundera și nu mi s-a părut o lectură nepotrivită pentru malul mării. Orice carte ne face plăcere e perfectă pentru orice loc în care ne-am afla la un moment dat.
"Născut în afara legii" - Trevor Noah
Cartea "Un teatru pentru visatori" de Polly Samson e o lectura foarte potrivita pe plaja, asa am citit-o eu în Balcik.
Daisy Jones and the Six de Taylor Jenkins Reid
Cele patruzeci de legi ale iubirii - Elif Shafak
Cam orice de Isabel Allende, in prezent citesc Violeta. Merge cu un suc pe plaja.
ACOLO UNDE CÂNTĂ RACII DE DELIA OWENS
Toată lumina pe care nu o putem vedea, A. DoerrOriginile tale, Vienna Pharaon
"Ultimii cai din stepă" de Maja Lunde
Infinitul într-o trestie, Irene Valleje.
10 minute și 38 de secunde în lumea asta stranie de Elif Shafak
Dansul furiei de Harriet Lerner
Berta Isla de Javier Marías
Acolo unde cântă racii, Delia Owens
Shoe Dog de Philip Knight
"Un cal într-o mare de lebede" de Raluca Nagy, e o lectură plăcută și bună pentru concediu. Am citit-o pe malul mării și s-au potrivit de minune.
Leii Siciliei + Iarna Leilor de Stefania Auci
Din cauze naturale
Toată lumina pe care nu o putem vedea, A. DoerrOriginile tale, Vienna Pharaon
Cred că ar merge foarte bine "Douăzeci și cinci de ani în Provence", de Peter Mayle.
Toată lumina pe care nu o putem vedea, A. DoerrOriginile tale, Vienna Pharaon
Zaira de Cătălin Dorian Florescu
Poți să ții un secret de Sophie Kinsella, foarte amuzantă.
'Codul lui Da Vinci'
Jocul îngerului - Carlos Ruiz Zafon
O carte care se citeste usor si relativ repede daca nu ai concediu prea mult: Oamenii fericiti citesc si beau cafea de Agnes Martin Lugand
De ce iubim femeile- Mircea Cartarescu
Recomand “Tot albastrul cerului”. Este o carte foarte drăguța, predomina dialogul și se citește usor. Acțiunea se desfășoară in Franța, se descriu satuce cochete și îți da un vibe bun.
Americana de Chimamanda Ngozi Adichie
Cartea pe care am citit-o in concediul din care tocmai am revenit este "SIMON" de Narine Abgarian. Pur si simplu nu am putut sa o las din mana, atat la plaja, cat si in camera de hotel
Cartea pe care am citit-o in concediul din care tocmai am revenit este "SIMON" de Narine Abgarian. Pur si simplu nu am putut sa o las din mana, atat la plaja, cat si in camera de hotel
Lorenzo Marone, Totul va fi perfect
Romain Gary, Păsările se duc să moară în Peru
Și eu am trăit în comunism, editor: Ioana Pârvulescu
Julian Barnes “Trois”
Din cauze naturale de Nina Lykke
Lectura perfecta pentru vacanta este romanul Inocenții scris de Ioana Parvulescu.
Eleanor Oliphant se simte excelent de Gail Honeyman
Cu sange rece de Truman CAPOTE
Zorba grecul- Nikos Kazantzakis
Lucinda Riley -orice carte din colectia Cele sapte surori
Pescărușul Jonathan Livingston de Richard Bach
O vară fără bărbați, Siri Hustvedt
Era timpul sa aprind iar stelele de Virginie Grimaldi
"Plânsul lui Nietzsche" de Irvin Yalom
,,Drumu-i lung, caldura mare” - Radu Aldulescu
Dragostea, A.P. Cehov.
Lectura preferata pentru plaja ar fi “Biblioteca de la miezul nopții” de Matt Haig :)
Magicianul de 0Colm Toibin
Din cer au căzut trei mere de Narine Abgarian.
O lunga petala de mare, de Isabel Allende.
O lunga petala de mare, de Isabel Allende.
Trei prieteni în căutarea înţelepciunii. Un călugar, un filosof şi un psihiatru ne vorbesc despre lucrurile esenţialescrisă de Matthieu Ricard, Alexandre Jollien, Christophe Andre
Nu am mai fost la... plajă din 2014
Pff, nu mi se vede recomandarea: Agatha Christie - Seria Miss Marple
Beatus Ille - Antonio Munoz Molina
"Iubire cu i mic", de Francesc Miralles.
Toată lumina pe care nu o putem vedea, de Anthony Doerr
"Două cărți și o vacanță" - Emily Henry
Orice carte de la Lucinda Riley, însă dacă trebuie să recomand ceva este seria celor 7 surori
Pas de deux - Daniel Vighi și Viorel Marineasa
Buna.Narine Abgarian-Simon și Zoulfa Katouh-Cat timp înfloresc lămâii.Senzationale amândouă,dar prefer scriitura lui Abgarian.❤️
Recomandare de lectura pentru plaja: "La umbra copacilor" de Abbas Kiarostami, traducere de Vlad Dragoi.Foarte potrivita pentru zile cu mult soare. :)
O formă de viață necunoscută, Andreea Răsuceanu
"Zuleiha deschide ochii",Guzel Iahina
Abraxas, Bogdan Alexandru Stănescu
Cetatea cucului din nori de Anthony Doerr
Nepovestitele iubiri - Tatiana Niculescu
Lectura de plajă perfectă, in opinia mea, este "Pânza de păianjen" de Cella Serghi.Sau mai nou apăruta carte "Un teatru pentru visători" de Polly Samson.
Căutătorii de scoici - Rosamunde Pilcher
Căutătorii de scoici - Rosamunde Pilcher
"Când viața îți mai dă o șansă"Autor - Jojo Moyes Editura - LiteraColecție - Blue MoonAnul apariției - 2023Număr de pagini - 432
Amelie Nothomb - Biografia foamei
Colm Toibin - Magicianul
"Scrisori către o doamnă din America" as lua-o oricand! C.S. Lewis a fost excepțional şi merită savurat.
JURNALUL UNUI LIBRAR
INTUIȚIONISTA - Colson Whitehead (tocmai am terminat-o :))
Panza de paianjen, este preferata mea si de asemenea, orice cu Melania Lupu
Pentru mine, cartea pe care o iau la plaja, trebuie sa fie super captivanta.Imi place sa citesc in liniste, de asta ma si trezesc dimineata cu o ora cel putin inaintea tuturor, sa pot fi doar eu, cafeaua si cartea. Pe plaja, sau locuri cu fosgaiala, imi place sa citesc carti politiste. Anul asta am luat cu mine Winterspelt, pe care o citeam dimineata pe balcon, langa cafea, si A cincea oara in decembrie, pe care o citeam pe plaja si la piscina.
Ganduri ascunse de David Lodge
Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa
L-am descoperit anul acesta pe Andrea Camillleri cu al sau detectiv Montalbano. Perfecte pentru plaja!
Ganduri ascunse de David Lodge
Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa
“Mr Humble și dr Butcher” de Brandy Schillace
„Pandora” de Susan Stokes-Chapman
Simon de Narine Abgarian este lectura perfectă pentru plajă.
Povestea slujitoarei, Margaret Atwood
Proză scurtă merge bine la plajă. "Interpret de maladii" Jhumpa Lahiri sa fie. Iar "Razboiul sfârșitului lumii" este o carte extraordinara, numai buna pentru zilele lungi de vacanță
O carte pe care am si citit-o pe plaja si care m-a amuzat si m-a ajutat cu planificarea viitoarei vacante este "Un an in Provence" - Peter Mayle
Toate cărțile lui Matteo Strukul: Dante, Michelangelo, Cimitirul din Veneția…
Recomandarea mea pentru lectura perfecta la plaja este Cele patruzeci de legi ale iubirii, Elif Shafak
Cartea cea mai recent citita si care mi se pare potrivita pentru o zi de plaja este Povestea Maiei de Lucinda Riley din colectia Cele sapte surori
Orice carte care ne face plăcere este o bună recomandare de lectură de plajă.Eu mi-am luat momentan antologia Retroversiuni.Sper să mă încânte.
Recomandarea perfectă pentru o zi toridă, pe o plajă pustie cu nisip fin este Un teatru pentru visători, de Polly Samson.
Buna ziuaCarte perfecta pentru plaja as zice Simon de Narine Abgarian. Lectura placuta!
Kristin Harmel, Ultima geană de lumină
T.O. Bobe - Cum mi-am petrecut vacanța de vară
Bătrânul din luna de Grace Lin
Refugiul timpului - Gheorghi Gospodinov
Cartea pe care am început sa o citesc și o voi lua in vacanța peste câteva zile este Parfum de femeie- Giovanni Arpino
Atatea optiuni, dar pana acum nimic nu a intrecut” Demon Copperhead “ . E cartea perfecta , curge cititul atat de lin .
Still Life, Sarah Winman
Pentru mine cea mai frumoasa carte pe care am citit o la plaja anul acesta a fost Confesiunile unei ratate trecute de 40 de ani de Alexandra Potter pe care o recomand cu căldură
Pentru mine cea mai frumoasa carte pe care am citit o la plaja anul acesta a fost Confesiunile unei ratate trecute de 40 de ani de Alexandra Potter pe care o recomand cu căldură
Recomand romanul "Mâine poate am să rămân", de Lorenzo Marone - ingenios, emoționant, cu tipologii diverse și un Napoli pestriț, atractiv și cu iz de vacanță.
Eu asociez plaja si concediile la mare cu cartile lui Haruki Murakami. Imi sunt nelipsite in concedii.
Din cer au cazut trei mere - Narine Abgarian
Va multumesc pentru recomandarile pe care le faceti!Romain Gary e unul dintre scriitorii mei preferati. "La vie devant soi" ramane pentru mine una dintre cele mai frumoase carti scrise vreodata. O recomand mereu. Astept cu mare curiozitate sa citesc noua carte a lui Gary, editata de Humanitas.
In locul nepotrivit ,va timpul nepotrivit de G McAllister
Cecelia Ahern - O suta de nume
Alain Fournier - Marele Meaulnes
Întoarcerea acasă a baronului Wenckheim de Laszlo Krasznahorkai
Apă proaspătă pentru flori- Valerie Perrin
Kate Morton-Casa de langa lac
Autostrada Lincoln. E captivantă și are suficiente pagini pentru zilele de plajă. Dacă nu se termină cartea, se mai stă.
Umbra vantului - Carlos Ruiz Zafon
Agnes Martin-Lugand - "Ceea ce nu poate fi ascuns"
Fiecare cu povestea lui - Jean-Paul Dubois
SIMON de Narine Abgarian
Trei surori - Heather Morris
"Apa proaspata pentru flori", Valerie Perrin
Padurea stelelor ce pier -Kristin Harmel
Acolo unde cântă racii Delia Owens
Adevarul despre cazul Harry Quebert - Joel Dicker
Connelly - Zeii vinovatiei
Magicianul - John Fowles
Casa de la malul marii, de Santa Montefiore
Primăvară în Toscana - Santa Montefiore
Bohumil Hrabal - L-am servit pe regele Angliei
Simon -Narine Abgarian
Din cer au cazut trei mere.
Din cer au cazut trei mere - Narine Abgarian
Madeleine Miller- Cântul lui Ahile.
Madame Picasso - Anne Girard
Apă proaspătă pentru flori/VALERIE PERRIN
Buna! Acolo un cântă racii - Delia Owens
"Traume ascunse" de Catherine Gildiner. Am citit-o in timpul unui zbor de 11 ore.
Cantecul păsării de plajă, Tudor Ganea
L. P. Hartley. Mesagerul
A mea e razbunarea - Marie Ndiaye
"Natură umană" de Serge Joncour
Îmi place mult cum scrie Philip Roth. Asadar, as lua cu mine "Pata umana", o carte exceptionala
Narine Abgarian - Simon
Menajera - Freida McFADDEN
Narine Abgarian - Simon
Isabel Allende, "Ce vrem noi, femeile"
"Umbra vantului" de Carlos Ruiz Zafon.
Din cer au cazut trei mere - Narine Abgarian
Lămâi cărți și prieteniAutor- Jo Cotterill
Podul diavolului- Radu Paraschivescu
Podul diavolului- Radu Paraschivescu
O vara italiană - Rebecca Serle
Eversiune, Alastair Reynolds
Mircea Cărtărescu, ,,De ce iubim femeile"
Simon de Narine Abgarian
Marea, marea - Iris Murdoch
Cele doua carti ale Narinei Abgarian: Din cer au cazut 3 mere si Simon
“Adresa” - Fiona Davis...n-am putut-o lăsa din mână până la final. Dar și orice carte scrisă de Care Santos sau Lorenzo Marone, toate sunt minunate și perfecte pentru vacanță.
Bogdan Alexandru Stanescu: Abraxas
Un gentleman la Moscova - de Amor Towles
Isabel Allende - Jocul Ripper
Un thriller sau un roman politist :D Vara trecuta, datorita tie, am citit romanele lui Andrea Camilleri, iar anul asta mi-am pregatit un raft intreg de Nicci French, preferata mea.
Lorenzo Marone, Tentația de a fi fericit
,,Cetatea cucului din nori,, de Anthony Doerr și "Simon" de Narine Abgaryan sunt doar două titluri din multele care pot desăvârși dulcea tihnă a vacanței de vară.
As lua cu mine la plaja “Albastru pur” de Tracy Chevalier.
Andrei Ruse Zaraza
Casa spiritelor de Isabel Allende
Radu Paraschivescu - Garoafe la bordel
Circe-Madeline Miller
Calul de lut - Anuradha Roy
Orice de la Rodica Ojog Brasoveanu
Narine Abgarian, Din cer au cazut trei mere
Narine Abgarian, Din cer au cazut trei mere
JULIAN SANCTONPrizonieri in noaptea polara. Roald Amundsen, Emil Racovita si expeditia "Belgica"
Recomand pentru vara Rodica Ojog Brasoveanu - seria Melania Lupu
Magicianul - Colm Tóibín
Maja Lunde, Ultimii cai din stepa
Pentru mine, o lectură de plajă perfectă este aceea în care umorul și emoția se iau de mână și te duc în miezul poveștii. O astfel de carte este "Când amintirile noastre vor veni să danseze", de Virginie Grimaldi.
Ce ziceti de Florile pierdute ale lui Alice Hart, a lui Holly Ringland?
Țara zăpezilor de Sebastian Faulks
Rendez-vous la Happy Hour de Stelian Turlea
"Daca pisicile ar disparea din lume" scrisa de Genki Kawamura
O vară italiană-Rebecca Serle
Toata lumina pe care nu o putem vedea - Anthony Doerr.
Enciclopedia Sublimului - Jessica Kerwin Jenkins
Recomandarea mea este: Un an in Provence si Din nou in Provence de Peter Mayle
Anul meu cu Salinger, Joanna Rakoff ^_^
Simon, de Narine Abgarian
Cetatea cucului din nori - Anthony Doerr
"Navigând singur în jurul lumii"-de Joshua Slocum
Karl Ove Knausgard-'Lupta mea"-pare greu de dus dar nu e chiar asa
Refugiul timpului - Gheorghi Gospodinov
Vara, la umbră, în liniște, aleg "Fiica măcelarului" de Yaniv Iczkovits și "Destin" de Zeruya Shalev.
Recomandarea mea este "Cum mi-am petrecut vacanța de vară" de T. O. Bobe.
Recomandarea mea: “Marea,marea “ de Iris Murdoch.
Mi-e dor de tine când clipesc - Mary Laura Philpott
Recomandarea mea ar fi: Scandalul din Malibu, Taylor Jenkins Reid
La plaja imi plac cartile usurele, care sa nu ma acapareze cu totul, sa ma pot bucura de valuri si nisipul fierbinte. Iar daca-mi zboara gandul la o inghetata in timp ce citesc, sa nu pierd actiunea chiar daca am dat pagina si n-as sti sa zic ce-am citit :D. Asadar, o astfel de carte ar fi pentru mine Viata invizibila a lui Addie LaRue, de V.E. Schwab
Muzeul inocenței Orhan Pamuk
Simon, Narine Abgarian
Tare as vrea sa mai apuc sa citesc curând, asa ca visez vara asta la Apartamentul din Paris de Lucy Foley, Terapeutul lui B. A. Paris, sunt mai pe thrillere, asa.
Daniel Mendelssohn, "Cei dispăruți"
Lectura de plaja perfecta ar fi: Studentul Străin-Susan Choi.
Agatha Christie - Răul sub soare
Vara aceasta mi-am propus sa citesc cele trei cărți din seria Păcatul meu de Mercedes Ron.
Martin Page "M-am hotarat sa devin prost"
In ultima vreme m-am "indragostit" de librarul acid din Scotia, Shaun Bythell. Asa ca cele doua carti traduse si la noi, "Jurnalul unui librar" si "Confesiunile unui librar" mi se par mai mult decat protrivite pentru vacanta. Se citesc rapid, sunt acide si pline de "chestii" interesante despre carti, dar si despre Scotia - un loc ce pare ideal pentru persoanele care sufera de caldura, ca mine!
Eu in aceasta vara aleg cel mai mult cărțile din colectia Anansi. Iar cea mai potrivită eu cred că este Insula lui Arturo de Elsa Morante.
Totul va fi perfect - LORENZO MARONE; Confesiunile unui librar- SHAUN BYTHELL; Refugiul timpului - GHEORGHI GOSPODINOV; Vocile lui Pamano - JAUME CABRE.
Doamna Eminescu
Sunt multe și e cam greu sa ma opresc la unul, asa ca voi lăsa doua cărți care mi-au plăcut tare mult în ultima perioada. Din cer au căzut trei mere și Trei etaje!
"Café Gourmand", Marius Constantinescu, dar și "Printre portocali" Ioana Bâldea Constantinescu
Viitorul începe luni de Ioana Pârvulescu
As recomanda Familia mea si alte animale a lui Gerald Durrell, e o lectura haioasa si lejera, dar si foarte emotionanta.
,,Trei etaje", Eshkol Nevo
Umbra vântului - Carlos Ruiz Zafon
Recomand pentru vara asta Simon - Narine Abgarian. Perfectă atât pentru plajă cât și pentru toamna blândă care o să vină curând, curând.
"Fiesta" de Ernest Hemingway.
Toata lumina pe care nu o putem vedea - Anthony Doerr
"Fetele" de Emma Cline
"Simetria dorintelor" de Eshkol Nevo
Michelangelo ereticul, de Matteo Strukul.
Recomandarea mea este cartea lui Marius Costantinescu-Café Gourmand
Cecelia Ahern - ROAR. 30 de femei. 30 de povești.
Narine Abgarian - Din cer au cazut trei mere
Recomandarea mea pentru o lectura de plaja perfecta sunt fictiunile inspirate din fapte reale. Las mai jos cateva titluri cu caracter de exemplu din indragita colectie "Raftul Denisei":"Lebedele de Fifth Avenue", de Melanie Benjamin;"Sotia aviatorului", de Melanie Benjamin;"Adresa", de Fiona Davis;"Sotia din Paris" si "Hemingway si cu mine", de Paula McLain.
Vesna Goldsworthy - Cortina de fier
Marsuinul de Mark Haddon
Din cer au căzut trei mere -Narine Abgarian
Apa proaspătă pentru flori - Valérie Perrin
Recomandarea mea de lectură este volumul "Totul va fi perfect", Lorenzo Marone.
Femeile din Troia - Pat Barker
Elsa Morante - Insula lui Arturo