• „Ajuţi pe cineva care, chiar când nu mai poate, vrea” - Henrik Ibsen

Concurs: noutăți de vară de la Humanitas Fiction [încheiat]

Concurs: noutăți de vară de la Humanitas Fiction [încheiat]

Cum suntem în plin sezon estival (și canicular, de altfel) am zis că n-ar fi rău să mai anim puțin atmosfera cu încă un concurs. De data asta, avem un concurs cu un kit de lectură oferit de Humanitas Fiction: 5 volume noi apărute în colecția „Raftul Denisei” și o traistă pentru cărți asortată.

Descrierea cărților: 

Războiul sfârşitului lumii, de Mario Vargas Llosa (trad. Mihai Cantuniari): Războiul sfârşitului lumii, roman pe care Roberto Bolaño îl considera capodopera lui Mario Vargas Llosa şi pe care Harold Bloom l-a inclus printre cărţile canonului occidental, are la bază un eveniment real din istoria Braziliei: sfârşitul secolului al XIX-lea aduce la Canudos, ţinut sărac din nord-estul ţării, sângeroasa revoltă a unei secte milenariste conduse de Antonio Sfătuitorul – conflict civil dramatic în care au pierit aproape 20000 de oameni. Însă pe firul naraţiunii graniţa dintre istorie şi mit se topeşte şi, până la urmă, dispare cu totul: pentru rebelii de la Canudos republica se preschimbă-n Antihrist, războiul pe care-l poartă capătă proporţii apocaliptice, iar de la Sfătuitor, căpetenia lor, aşteaptă cu disperare, ca de la un nou Mesia, mântuirea.

Păsările se duc să moară în Peru, de Romain Gary (trad. Doru Mareș): Ironice și tragice, cele șaisprezece nuvele reunite în volumul Păsările se duc să moară în Peru sunt o invitație în universul cosmopolit al autorului. Din Peru în souk-urile Istanbulului, dintr-un sat oarecare din România și până în îndepărtatul La Paz, natura umană și mai cu seamă slăbiciunile acesteia devin rând pe rând materia intransigenței sau a indulgenței autorului. Ironia lui Romain Gary și umorul negru, coroziv străbat fiecare pagină și conturează tipologiile umane – aventurierul, naivul, devotatul, încăpățânatul, deziluzionatul, vanitosul, arogantul, ticălosul, obtuzul, odiosul, bruta, optimistul. Cu toții se află fie la granița dintre viață și moarte, fie la cea dintre renunțare și încredere.

Apa lacului nu e niciodată dulce, de Giulia Caminito (trad. Oana Sălișteanu): În Italia anilor 2000, pe fundalul unei societăți care scoate repede și vizibil la iveală  disparitățile sociale, adolescenta Gaia trăiește într-o căutare agresivă a oricărei forme de echilibru, găsindu-și adesea refugiul lângă lacul Bracciano, care înghite totul – oameni, statui, visuri. Dominată și supravegheată de o mamă acaparatoare, Antonia, care s-a sacrificat pentru a-și menține familia în siguranță și pe linia de plutire, Gaia își caută vocea și-și revendică independența. Scenariul sărăciei naște violențe nebănuite, Gaia însăși având în ea o mânie înăbușită care, atunci când izbucnește, frizează până și crima. Violența – la început măruntă, luând chipul răutăților copilăriei, apoi, pe măsură ce Gaia crește, tot mai puternică și mai crudă – devine singura cale de evadare dintr-o lume care nu-i acordă fetei nici o șansă. Dinapoia agresivității fruste, a precipitării vieții, reflectate excepțional în scrisul Giuliei Caminito, se întrevăd fărâme de umanitate: nevoia de iubire, loialitatea, adevărul.

Casa numelor, de Colm Tóibín (trad. Mihnea Gafița): Mitologia este sângeroasă, iar resorturile care stârnesc violențele inimaginabile din chiar miezul său sunt multiple, însă rareori reinterpretarea acestora izbutește atât de bine precum în Casa numelor. Judecată, disprețuită și blestemată de zeii a căror autoritate, ba chiar și existență nu le mai recunoaște, Clitemnestra din romanul lui Colm Tóibín devine o eroină dintre cele mai moderne. Născute din cea mai profundă rană – trădarea și crima lui Agamemnon –, dar mai cu seamă din iubire, setea de răzbunare și dorința de putere ale acesteia nu rămân respingătoare în brutalitatea lor. Alternând abil vocile distinctive ale Clitemnestrei, Electrei și a lui Oreste, Colm Tóibín rescrie atât de intim suferința unei familii, disfuncționalitatea și dezrădăcinarea ei, încât până și din cele mai sinistre gesturi ale perso­najelor, care bântuie deja în lumea umbrelor – nume doar –, rămâne siajul empatiei și profunzimii conferite de autor. Când zeii nu mai există, totul vorbește despre umanitate, cu bunele și cu relele ei.

Din cauze naturale, de Nina Lykke: Elin este un medic de familie competent, dar s-a săturat să fie mereu la dispoziția tuturor – atât acasă, cât și la serviciu. După 20 de ani de profesie și de căsnicie, ajunge să bea o sticlă pe zi din cel mai scump vin și să-și petreacă serile uitându-se la seriale, în timp ce soțul ei, Aksel, e mai mereu plecat la competiții de schi. Până când, din greșeală, îi trimite o cerere de prietenie pe Facebook lui Bjørn, un vechi iubit, al cărui răspuns intempestiv o dă cu totul peste cap. Elin se mută în cabinetul ei, iar singurul care o înțelege pare să fie Tore, scheletul de plastic dintr-un colț. Într-o proză de o ironie magistral dozată, Nina Lykke portretizează societatea actuală și toate anxietățile și nevrozele noastre, chiar și pe cele pe care nu îndrăznim să ni le mărturisim.

 

Pentru a participa la concursul organizat împreună cu Humanitas Fiction trebuie doar să răspundeți la întrebarea: Care este recomandarea voastră pentru lectura de plajă perfectă? 

 

Aștept comentariile voastre de azi, 18 iulie, până duminică, 23 iulie 2023 (inclusiv). Vă rog să lăsați un comentariu în josul acestui articol în căsuța de comentarii (nu pe Facebook și nici pe mail la adresa de contact) pentru că toate comentariile trebuie să fie într-un singur loc ca să participe la extragere. Câștigătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți și anunțați printr-un mail (e bine să verificați și în Spam) și pe pagina de Facebook Blogul unei cititoare de cursă lungă, luni, 24 iulie 2023. Din rațiuni de organizare, voi aștepta răspunsul cu datele de contact maxim o săptămână. 

Premiile vor fi expediate de Editura Humanitas Fiction la o adresă de pe teritoriul României.

Multă baftă! 

UPDATE: Câștigătoarea concursului organizat împreună cu Editura Humanitas Fiction este Minodora Sur. Felicitări și mulțumesc tuturor pentru comentarii! Articole asemănătoare

Toamna literară 2014 – Noutăți la Editura Univers

„Casandra”, de Christa Wolf, „Era să fiu eu”, de Ali Smith, „City”, de Alessandro Baricco, „ZeroZeroZero”, de Roberto Saviano, „Sfârșitul poveștii”, de Lydia Davis sau „Călătoria unei femei care nu se mai temea de îmbătrânire”, de Gabriel Osmonde sunt câteva dintre romanele pregătite de Editura Univers pentru toamna literară 2014.

„Floarea albastră”, de Penelope Fitzgerald (fragment în avanpremieră)

Câștigător al National Book Critic Circle Award, „Floarea albastră”, de Penelope Fitzgerald, este povestea geniului romantic Novalis.

„Casanova. Sonata inimilor frânte”, de Matteo Strukul (fragment)

Fragment din romanul „Casanova”, de Matteo Strukul, care a primit Premiul Emilio Salgari în 2018.

262 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu


 1. Bastian 23-07-2023 13:41

  Daniela Zeca, cu a ei "Demonii vântului"

  Raspunde
 2. Alex 23-07-2023 10:03

  John Fowles - Magicianul

  Raspunde
 3. Marian Dandarila 22-07-2023 14:40

  Lulu Miller - De ce pestii nu exista

  Raspunde
 4. Aurica Raican 22-07-2023 14:27

  Casa de lângă lac, de Kate Morton

  Raspunde
 5. Sorocaleti Ana 22-07-2023 13:54

  Haruki Murakami - Kafka pe malul mării

  Raspunde
 6. Popa Ionel 22-07-2023 13:50

  Robert Jordan - Roata timpului - oricare din serie

  Raspunde
 7. Dumitrascu George 22-07-2023 09:52

  ANNIE BENTOIUTimpul ce ni s-a dat. Memorii, 1944-1959

  Raspunde
 8. Simona Bogdan 21-07-2023 23:18

  Nu cred că putem vorbi despre o lectură de plajă perfectă. Cred că, mai degrabă, ar putea fi făcute recomandări luând în considerare diferite stări, sentimente sau gânduri care ne încearcă într-o anumită perioadă. Și trebuie să nu uităm că " nu-i frumos ce e frumos, e frumos ce-mi place mie"! Să aveți inspirație la alesul cărților de lecturat pe plajă și să vă bucurați de povestea cărții alese! Vacanță relaxantă!P.S. Mi-am notat câteva recomandări făcute de iubitorii de carte care au răspuns la întrebarea dvs.!

  Raspunde
 9. Mari Anne 21-07-2023 22:04

  T.O. Bobe - Cum mi-am petrecut vacanta de vara

  Raspunde
 10. Claudia Cristea 21-07-2023 21:56

  Nascut in afara legii - Trevor Noah

  Raspunde
 11. Galben Ioan 21-07-2023 20:16

  Mythos-Stephen Fry

  Raspunde
 12. Sorică Ilinca 21-07-2023 16:11

  "Femeile din Troia"- de Pat Becker.

  Raspunde
 13. Carmina 21-07-2023 14:30

  Simon - Narine Abgarian

  Raspunde
 14. Michaelle 21-07-2023 13:10

  “Electra” ~ Jenniffer Saint

  Raspunde
 15. Cornelia P 21-07-2023 12:40

  Bucurie de Manuel Vilas.

  Raspunde
 16. Iulia Nicolaescu 21-07-2023 01:56

  Cred ca sunt multe carti potrivite pentru a fi citite pe plaja. Una dintre ele ar putea fi Fredrik Backman “Oameni Anxioși”.

  Raspunde
 17. Nicoleta L. 21-07-2023 01:27

  Felicitări pentru concurs!Recomandarea mea este "Din cer au căzut trei mere". Iar cărţile... s-ar potrivi de minune fiindcă nu prea mai am de citit.Mulţumesc!

  Raspunde
 18. Cristina Sorica 20-07-2023 20:57

  " Rechini în vremea salvatorilor" de Kawai Strong Washburn, am citit-o pe plaja, vara aceasta,în Grecia. Surprinzătoare ca subiect și ca naratiune, pentru mine a fost o carte de vacanță incitantă.

  Raspunde
 19. Virginia 20-07-2023 18:44

  Promisiunea zorilor - Romain Gary

  Raspunde
 20. Alina Dumitrascu 20-07-2023 18:33

  "Medeea și copiii ei" - Ludmila Ulițkaia

  Raspunde
 21. Viorica Constantin 20-07-2023 16:22

  Narine Abgarian - Simon; Din cer au căzu trei mere; Zeruya Shalev- Destin.

  Raspunde
 22. Maria 20-07-2023 16:18

  Girl with the dragon tattoo, te tine lipit de sezlong :))

  Raspunde
 23. Lavinia Anghelache 20-07-2023 14:17

  Duminicile iubirilor pierdute recomand ca lectură de vară

  Raspunde
 24. Mihaela Batîș 20-07-2023 14:15

  Ultima gara - Jay Parini

  Raspunde
 25. Emanuela Prodan 20-07-2023 14:03

  ”Trei intr-o barcă” de Jerome K Jerome

  Raspunde
 26. Raluca Rontea 20-07-2023 12:38

  Cele cinci cărți din seria "Imma Tataranni", serie scrisă de Mariolina Venezia (Come piante tra i sassi, Maltempo, Rione Serra Venerdì, Via del Riscatto, Ecchecavolo). Tare m-aș bucura să fie traduse și în limba română.

  Raspunde
 27. Nicol 20-07-2023 08:44

  Tot albastrul cerului - M da Costa

  Raspunde
 28. Nicol 20-07-2023 08:41

  Păsările se duc să moară în Peru

  Raspunde
 29. Laura Tanase 20-07-2023 00:56

  Zilele trecute am citit pe plajā "Insuportabila ușurătate a ființei" - Milan Kundera și nu mi s-a părut o lectură nepotrivită pentru malul mării. Orice carte ne face plăcere e perfectă pentru orice loc în care ne-am afla la un moment dat.

  Raspunde
 30. Raluca I 19-07-2023 23:59

  "Născut în afara legii" - Trevor Noah

  Raspunde
 31. Afteni Dana 19-07-2023 23:32

  Cartea "Un teatru pentru visatori" de Polly Samson e o lectura foarte potrivita pe plaja, asa am citit-o eu în Balcik.

  Raspunde
 32. Monica 19-07-2023 22:37

  Daisy Jones and the Six de Taylor Jenkins Reid

  Raspunde
 33. Mihaela A. 19-07-2023 21:33

  Cele patruzeci de legi ale iubirii - Elif Shafak

  Raspunde
 34. Alexandra 19-07-2023 21:30

  Cam orice de Isabel Allende, in prezent citesc Violeta. Merge cu un suc pe plaja.

  Raspunde
 35. Cristiana A. 19-07-2023 19:51

  ACOLO UNDE CÂNTĂ RACII DE DELIA OWENS

  Raspunde
 36. Bucurică Nicoleta 19-07-2023 19:16

  Toată lumina pe care nu o putem vedea, A. DoerrOriginile tale, Vienna Pharaon

  Raspunde
 37. Husar Iuliana Adina 19-07-2023 19:10

  "Ultimii cai din stepă" de Maja Lunde

  Raspunde
 38. Adriana Pațirea 19-07-2023 18:58

  Infinitul într-o trestie, Irene Valleje.

  Raspunde
 39. Laura Marinescu 19-07-2023 18:24

  10 minute și 38 de secunde în lumea asta stranie de Elif Shafak

  Raspunde
 40. Daniela 19-07-2023 18:09

  Dansul furiei de Harriet Lerner

  Raspunde
 41. Simona L. 19-07-2023 17:36

  Berta Isla de Javier Marías

  Raspunde
 42. Popescu Ioana-Alexandra 19-07-2023 17:15

  Acolo unde cântă racii, Delia Owens

  Raspunde
 43. Dimitrie Popescu 19-07-2023 16:39

  Shoe Dog de Philip Knight

  Raspunde
 44. Raluca Crisan 19-07-2023 16:16

  "Un cal într-o mare de lebede" de Raluca Nagy, e o lectură plăcută și bună pentru concediu. Am citit-o pe malul mării și s-au potrivit de minune.

  Raspunde
 45. Raluca Tomescu 19-07-2023 15:25

  Leii Siciliei + Iarna Leilor de Stefania Auci

  Raspunde
 46. Bentia Tomita 19-07-2023 15:02

  Din cauze naturale

  Raspunde
 47. Irina T. 19-07-2023 14:41

  Toată lumina pe care nu o putem vedea, A. DoerrOriginile tale, Vienna Pharaon

  Raspunde
 48. Nicoleta 19-07-2023 14:40

  Cred că ar merge foarte bine "Douăzeci și cinci de ani în Provence", de Peter Mayle.

  Raspunde
 49. Irina T. 19-07-2023 14:37

  Toată lumina pe care nu o putem vedea, A. DoerrOriginile tale, Vienna Pharaon

  Raspunde
 50. Violeta Baroană 19-07-2023 13:56

  Zaira de Cătălin Dorian Florescu

  Raspunde
 51. Ioana C 19-07-2023 13:33

  Poți să ții un secret de Sophie Kinsella, foarte amuzantă.

  Raspunde
 52. Leila Laleli 19-07-2023 13:33

  'Codul lui Da Vinci'

  Raspunde
 53. Turcu Daniel 19-07-2023 13:32

  Jocul îngerului - Carlos Ruiz Zafon

  Raspunde
 54. Merticariu Zenaida 19-07-2023 13:12

  O carte care se citeste usor si relativ repede daca nu ai concediu prea mult: Oamenii fericiti citesc si beau cafea de Agnes Martin Lugand

  Raspunde
 55. Grigoras Camelia Iuliana 19-07-2023 13:07

  De ce iubim femeile- Mircea Cartarescu

  Raspunde
 56. Roxana Elena Suma 19-07-2023 12:34

  Recomand “Tot albastrul cerului”. Este o carte foarte drăguța, predomina dialogul și se citește usor. Acțiunea se desfășoară in Franța, se descriu satuce cochete și îți da un vibe bun.

  Raspunde
 57. Diana Cercel 19-07-2023 12:18

  Americana de Chimamanda Ngozi Adichie

  Raspunde
 58. Laura 19-07-2023 12:15

  Cartea pe care am citit-o in concediul din care tocmai am revenit este "SIMON" de Narine Abgarian. Pur si simplu nu am putut sa o las din mana, atat la plaja, cat si in camera de hotel

  Raspunde
 59. Laura Arvinte 19-07-2023 12:13

  Cartea pe care am citit-o in concediul din care tocmai am revenit este "SIMON" de Narine Abgarian. Pur si simplu nu am putut sa o las din mana, atat la plaja, cat si in camera de hotel

  Raspunde
 60. Iulia 19-07-2023 12:10

  Lorenzo Marone, Totul va fi perfect

  Raspunde
 61. Ema Georgiana 19-07-2023 12:05

  Romain Gary, Păsările se duc să moară în Peru

  Raspunde
 62. Andreea Mitu 19-07-2023 11:54

  Și eu am trăit în comunism, editor: Ioana Pârvulescu

  Raspunde
 63. Alina Beteringhe 19-07-2023 11:53

  Julian Barnes “Trois”

  Raspunde
 64. Popescu Mirela 19-07-2023 11:18

  Din cauze naturale de Nina Lykke

  Raspunde
 65. Anca Șalaru 19-07-2023 10:41

  Lectura perfecta pentru vacanta este romanul Inocenții scris de Ioana Parvulescu.

  Raspunde
 66. Mihaela Olinescu 19-07-2023 10:38

  Eleanor Oliphant se simte excelent de Gail Honeyman

  Raspunde
 67. Alexandru 19-07-2023 10:35

  Cu sange rece de Truman CAPOTE

  Raspunde
 68. Codrina 19-07-2023 10:10

  Zorba grecul- Nikos Kazantzakis

  Raspunde
 69. Valentina Alexandrescu 19-07-2023 10:01

  Lucinda Riley -orice carte din colectia Cele sapte surori

  Raspunde
 70. Veronica 19-07-2023 09:53

  Pescărușul Jonathan Livingston de Richard Bach

  Raspunde
 71. Chiri 19-07-2023 09:53

  O vară fără bărbați, Siri Hustvedt

  Raspunde
 72. Cristina 19-07-2023 09:51

  Era timpul sa aprind iar stelele de Virginie Grimaldi

  Raspunde
 73. Laura 19-07-2023 09:17

  "Plânsul lui Nietzsche" de Irvin Yalom

  Raspunde
 74. Gabriela Chiva 19-07-2023 08:51

  ,,Drumu-i lung, caldura mare” - Radu Aldulescu

  Raspunde
 75. Dumitrescu Daniela 19-07-2023 08:29

  Dragostea, A.P. Cehov.

  Raspunde
 76. Alina Pustan 19-07-2023 08:14

  Lectura preferata pentru plaja ar fi “Biblioteca de la miezul nopții” de Matt Haig :)

  Raspunde
 77. Bujor Carmen 19-07-2023 07:53

  Magicianul de 0Colm Toibin

  Raspunde
 78. Monica S. 19-07-2023 07:45

  Din cer au căzut trei mere de Narine Abgarian.

  Raspunde
 79. Ramona E. 19-07-2023 00:44

  O lunga petala de mare, de Isabel Allende.

  Raspunde
 80. Ramona Epureanu 19-07-2023 00:41

  O lunga petala de mare, de Isabel Allende.

  Raspunde
 81. Amedea Roman 18-07-2023 23:43

  Trei prieteni în căutarea înţelepciunii. Un călugar, un filosof şi un psihiatru ne vorbesc despre lucrurile esenţialescrisă de Matthieu Ricard, Alexandre Jollien, Christophe Andre

  Raspunde
 82. Corina Coliță 18-07-2023 23:36

  Nu am mai fost la... plajă din 2014

  Raspunde
 83. Corina Coliță 18-07-2023 23:37

  Pff, nu mi se vede recomandarea: Agatha Christie - Seria Miss Marple

 84. Elena Voicu 18-07-2023 23:32

  Beatus Ille - Antonio Munoz Molina

  Raspunde
 85. Stinga Mirela 18-07-2023 23:31

  "Iubire cu i mic", de Francesc Miralles.

  Raspunde
 86. Mihaela 18-07-2023 23:29

  Toată lumina pe care nu o putem vedea, de Anthony Doerr

  Raspunde
 87. Denisa B 18-07-2023 23:29

  "Două cărți și o vacanță" - Emily Henry

  Raspunde
 88. Cozma Szilagyi Agneta Olivia 18-07-2023 23:24

  Orice carte de la Lucinda Riley, însă dacă trebuie să recomand ceva este seria celor 7 surori

  Raspunde
 89. Țui Andreea 18-07-2023 23:06

  Pas de deux - Daniel Vighi și Viorel Marineasa

  Raspunde
 90. Nicoleta Chis 18-07-2023 22:44

  Buna.Narine Abgarian-Simon și Zoulfa Katouh-Cat timp înfloresc lămâii.Senzationale amândouă,dar prefer scriitura lui Abgarian.❤️

  Raspunde
 91. Dana 18-07-2023 22:34

  Recomandare de lectura pentru plaja: "La umbra copacilor" de Abbas Kiarostami, traducere de Vlad Dragoi.Foarte potrivita pentru zile cu mult soare. :)

  Raspunde
 92. Ioana Stancescu 18-07-2023 22:34

  O formă de viață necunoscută, Andreea Răsuceanu

  Raspunde
 93. Hagiu Sinziana 18-07-2023 22:18

  "Zuleiha deschide ochii",Guzel Iahina

  Raspunde
 94. Mădălina R. 18-07-2023 22:13

  Abraxas, Bogdan Alexandru Stănescu

  Raspunde
 95. Ciumasu Adina 18-07-2023 22:12

  Cetatea cucului din nori de Anthony Doerr

  Raspunde
 96. Gabriela Cristescu 18-07-2023 22:00

  Nepovestitele iubiri - Tatiana Niculescu

  Raspunde
 97. PLOSCEANU JENI 18-07-2023 21:51

  Lectura de plajă perfectă, in opinia mea, este "Pânza de păianjen" de Cella Serghi.Sau mai nou apăruta carte "Un teatru pentru visători" de Polly Samson.

  Raspunde
 98. Andrada Vilcu 18-07-2023 21:45

  Căutătorii de scoici - Rosamunde Pilcher

  Raspunde
 99. Andrada Vilcu 18-07-2023 21:44

  Căutătorii de scoici - Rosamunde Pilcher

  Raspunde
 100. Adelina 18-07-2023 21:38

  "Când viața îți mai dă o șansă"Autor - Jojo Moyes Editura - LiteraColecție - Blue MoonAnul apariției - 2023Număr de pagini - 432

  Raspunde
 101. Anastasia 18-07-2023 21:37

  Amelie Nothomb - Biografia foamei

  Raspunde
 102. Varodi Cristian 18-07-2023 21:11

  Colm Toibin - Magicianul

  Raspunde
 103. Ioana I. 18-07-2023 21:03

  "Scrisori către o doamnă din America" as lua-o oricand! C.S. Lewis a fost excepțional şi merită savurat.

  Raspunde
 104. Predut Emil 18-07-2023 21:02

  JURNALUL UNUI LIBRAR

  Raspunde
 105. Florentina Mandoc 18-07-2023 20:51

  INTUIȚIONISTA - Colson Whitehead (tocmai am terminat-o :))

  Raspunde
 106. Viviana 18-07-2023 20:49

  Panza de paianjen, este preferata mea si de asemenea, orice cu Melania Lupu

  Raspunde
 107. Santa Yvonne 18-07-2023 20:47

  Pentru mine, cartea pe care o iau la plaja, trebuie sa fie super captivanta.Imi place sa citesc in liniste, de asta ma si trezesc dimineata cu o ora cel putin inaintea tuturor, sa pot fi doar eu, cafeaua si cartea. Pe plaja, sau locuri cu fosgaiala, imi place sa citesc carti politiste. Anul asta am luat cu mine Winterspelt, pe care o citeam dimineata pe balcon, langa cafea, si A cincea oara in decembrie, pe care o citeam pe plaja si la piscina.

  Raspunde
 108. Antonio 18-07-2023 20:26

  Ganduri ascunse de David Lodge

  Raspunde
 109. Liana I 18-07-2023 20:24

  Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa

  Raspunde
 110. Ioana Nagy 18-07-2023 20:19

  L-am descoperit anul acesta pe Andrea Camillleri cu al sau detectiv Montalbano. Perfecte pentru plaja!

  Raspunde
 111. Butnaru Mihaela 18-07-2023 20:19

  Ganduri ascunse de David Lodge

  Raspunde
 112. Andreea 18-07-2023 20:11

  Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa

  Raspunde
 113. Placinta Andreea 18-07-2023 20:05

  “Mr Humble și dr Butcher” de Brandy Schillace

  Raspunde
 114. Ioana Dana 18-07-2023 20:01

  „Pandora” de Susan Stokes-Chapman

  Raspunde
 115. Florentina Andreescu 18-07-2023 19:59

  Simon de Narine Abgarian este lectura perfectă pentru plajă.

  Raspunde
 116. Cristina L 18-07-2023 19:55

  Povestea slujitoarei, Margaret Atwood

  Raspunde
 117. Hristina 18-07-2023 19:54

  Proză scurtă merge bine la plajă. "Interpret de maladii" Jhumpa Lahiri sa fie. Iar "Razboiul sfârșitului lumii" este o carte extraordinara, numai buna pentru zilele lungi de vacanță

  Raspunde
 118. Larisa Willhammer 18-07-2023 19:49

  O carte pe care am si citit-o pe plaja si care m-a amuzat si m-a ajutat cu planificarea viitoarei vacante este "Un an in Provence" - Peter Mayle

  Raspunde
 119. Irina Bartolomeu 18-07-2023 19:40

  Toate cărțile lui Matteo Strukul: Dante, Michelangelo, Cimitirul din Veneția…

  Raspunde
 120. Alexandra 18-07-2023 19:38

  Recomandarea mea pentru lectura perfecta la plaja este Cele patruzeci de legi ale iubirii, Elif Shafak

  Raspunde
 121. Zaharia 18-07-2023 19:38

  Cartea cea mai recent citita si care mi se pare potrivita pentru o zi de plaja este Povestea Maiei de Lucinda Riley din colectia Cele sapte surori

  Raspunde
 122. Ioana Idiceanu 18-07-2023 19:35

  Orice carte care ne face plăcere este o bună recomandare de lectură de plajă.Eu mi-am luat momentan antologia Retroversiuni.Sper să mă încânte.

  Raspunde
 123. Alexandra 18-07-2023 19:19

  Recomandarea perfectă pentru o zi toridă, pe o plajă pustie cu nisip fin este Un teatru pentru visători, de Polly Samson.

  Raspunde
 124. Maria 18-07-2023 18:49

  Buna ziuaCarte perfecta pentru plaja as zice Simon de Narine Abgarian. Lectura placuta!

  Raspunde
 125. Mariana D. 18-07-2023 18:42

  Kristin Harmel, Ultima geană de lumină

  Raspunde
 126. Alina Bizdadea 18-07-2023 18:41

  T.O. Bobe - Cum mi-am petrecut vacanța de vară

  Raspunde
 127. Ana 18-07-2023 18:33

  Bătrânul din luna de Grace Lin

  Raspunde
 128. Laura Dospinescu 18-07-2023 18:12

  Refugiul timpului - Gheorghi Gospodinov

  Raspunde
 129. Madalina 18-07-2023 18:11

  Cartea pe care am început sa o citesc și o voi lua in vacanța peste câteva zile este Parfum de femeie- Giovanni Arpino

  Raspunde
 130. Adrian Lefter 18-07-2023 18:07

  Atatea optiuni, dar pana acum nimic nu a intrecut” Demon Copperhead “ . E cartea perfecta , curge cititul atat de lin .

  Raspunde
 131. Camelia 18-07-2023 17:57

  Still Life, Sarah Winman

  Raspunde
 132. Fruja Ioana 18-07-2023 17:54

  Pentru mine cea mai frumoasa carte pe care am citit o la plaja anul acesta a fost Confesiunile unei ratate trecute de 40 de ani de Alexandra Potter pe care o recomand cu căldură

  Raspunde
 133. Fruja Ioana 18-07-2023 17:52

  Pentru mine cea mai frumoasa carte pe care am citit o la plaja anul acesta a fost Confesiunile unei ratate trecute de 40 de ani de Alexandra Potter pe care o recomand cu căldură

  Raspunde
 134. JuliaB 18-07-2023 17:52

  Recomand romanul "Mâine poate am să rămân", de Lorenzo Marone - ingenios, emoționant, cu tipologii diverse și un Napoli pestriț, atractiv și cu iz de vacanță.

  Raspunde
 135. Carmen 18-07-2023 17:48

  Eu asociez plaja si concediile la mare cu cartile lui Haruki Murakami. Imi sunt nelipsite in concedii.

  Raspunde
 136. Octavia 18-07-2023 17:44

  Din cer au cazut trei mere - Narine Abgarian

  Raspunde
 137. Anca 18-07-2023 17:39

  Va multumesc pentru recomandarile pe care le faceti!Romain Gary e unul dintre scriitorii mei preferati. "La vie devant soi" ramane pentru mine una dintre cele mai frumoase carti scrise vreodata. O recomand mereu. Astept cu mare curiozitate sa citesc noua carte a lui Gary, editata de Humanitas.

  Raspunde
 138. Aghescu Dorica 18-07-2023 17:37

  In locul nepotrivit ,va timpul nepotrivit de G McAllister

  Raspunde
 139. Minodora Sur 18-07-2023 17:35

  Cecelia Ahern - O suta de nume

  Raspunde
 140. Ion Popa 18-07-2023 17:28

  Alain Fournier - Marele Meaulnes

  Raspunde
 141. Negulei Elena 18-07-2023 17:24

  Întoarcerea acasă a baronului Wenckheim de Laszlo Krasznahorkai

  Raspunde
 142. Rusea Teodora 18-07-2023 17:17

  Apă proaspătă pentru flori- Valerie Perrin

  Raspunde
 143. Ana C 18-07-2023 17:12

  Kate Morton-Casa de langa lac

  Raspunde
 144. Gabriela 18-07-2023 17:05

  Autostrada Lincoln. E captivantă și are suficiente pagini pentru zilele de plajă. Dacă nu se termină cartea, se mai stă.

  Raspunde
 145. Alex Dumitru 18-07-2023 17:01

  Umbra vantului - Carlos Ruiz Zafon

  Raspunde
 146. Irina B 18-07-2023 16:58

  Agnes Martin-Lugand - "Ceea ce nu poate fi ascuns"

  Raspunde
 147. Oana 18-07-2023 16:49

  Fiecare cu povestea lui - Jean-Paul Dubois

  Raspunde
 148. Liliana 18-07-2023 16:48

  SIMON de Narine Abgarian

  Raspunde
 149. Nicoleta Brandusa 18-07-2023 16:48

  Trei surori - Heather Morris

  Raspunde
 150. Irina Dumitru 18-07-2023 16:44

  "Apa proaspata pentru flori", Valerie Perrin

  Raspunde
 151. Alexandra B 18-07-2023 16:36

  Padurea stelelor ce pier -Kristin Harmel

  Raspunde
 152. Cornea Corina 18-07-2023 16:36

  Acolo unde cântă racii Delia Owens

  Raspunde
 153. Gina Posteuca 18-07-2023 16:27

  Adevarul despre cazul Harry Quebert - Joel Dicker

  Raspunde
 154. Zsolt 18-07-2023 16:25

  Connelly - Zeii vinovatiei

  Raspunde
 155. Irena Stefan 18-07-2023 16:25

  Magicianul - John Fowles

  Raspunde
 156. Marina Golea 18-07-2023 16:25

  Casa de la malul marii, de Santa Montefiore

  Raspunde
 157. Adriana 18-07-2023 16:14

  Primăvară în Toscana - Santa Montefiore

  Raspunde
 158. Ramona 18-07-2023 16:13

  Bohumil Hrabal - L-am servit pe regele Angliei

  Raspunde
 159. Silvia 18-07-2023 16:13

  Simon -Narine Abgarian

  Raspunde
 160. Sandra Deaconu 18-07-2023 16:12

  Din cer au cazut trei mere.

  Raspunde
 161. Anca 18-07-2023 16:08

  Din cer au cazut trei mere - Narine Abgarian

  Raspunde
 162. Lācrāmioara Bozieru 18-07-2023 16:07

  Madeleine Miller- Cântul lui Ahile.

  Raspunde
 163. Alexandru Daniela 18-07-2023 16:02

  Madame Picasso - Anne Girard

  Raspunde
 164. MAKSAI ANNAMARIA 18-07-2023 15:56

  Apă proaspătă pentru flori/VALERIE PERRIN

  Raspunde
 165. Ceaușescu Mădălina 18-07-2023 15:55

  Buna! Acolo un cântă racii - Delia Owens

  Raspunde
 166. sabina.maxim@gmail.com 18-07-2023 15:36

  "Traume ascunse" de Catherine Gildiner. Am citit-o in timpul unui zbor de 11 ore.

  Raspunde
 167. Simona Mirică 18-07-2023 15:35

  Cantecul păsării de plajă, Tudor Ganea

  Raspunde
 168. Mihaela 18-07-2023 15:23

  L. P. Hartley. Mesagerul

  Raspunde
 169. Oana 18-07-2023 15:20

  A mea e razbunarea - Marie Ndiaye

  Raspunde
 170. Marilena Aanei Morariu 18-07-2023 15:19

  "Natură umană" de Serge Joncour

  Raspunde
 171. Avram Aurelia 18-07-2023 15:15

  Îmi place mult cum scrie Philip Roth. Asadar, as lua cu mine "Pata umana", o carte exceptionala

  Raspunde
 172. Petrisoaia Mihaela 18-07-2023 15:15

  Narine Abgarian - Simon

  Raspunde
 173. Pacurar Andreea Octavia 18-07-2023 15:14

  Menajera - Freida McFADDEN

  Raspunde
 174. Petrisoaia Mihaela 18-07-2023 15:14

  Narine Abgarian - Simon

  Raspunde
 175. Larissa Luică 18-07-2023 15:13

  Isabel Allende, "Ce vrem noi, femeile"

  Raspunde
 176. MARIUS JDERU 18-07-2023 15:11

  "Umbra vantului" de Carlos Ruiz Zafon.

  Raspunde
 177. Petrisor Adrian - Ionut 18-07-2023 15:07

  Din cer au cazut trei mere - Narine Abgarian

  Raspunde
 178. Bălănescu Iasmina 18-07-2023 15:06

  Lămâi cărți și prieteniAutor- Jo Cotterill

  Raspunde
 179. Ramona 18-07-2023 15:05

  Podul diavolului- Radu Paraschivescu

  Raspunde
 180. Ramona 18-07-2023 15:05

  Podul diavolului- Radu Paraschivescu

  Raspunde
 181. Balanescu Cristina 18-07-2023 14:57

  O vara italiană - Rebecca Serle

  Raspunde
 182. MihaelaC 18-07-2023 14:51

  Eversiune, Alastair Reynolds

  Raspunde
 183. Doamna T 18-07-2023 14:50

  Mircea Cărtărescu, ,,De ce iubim femeile"

  Raspunde
 184. Niță Iuliana 18-07-2023 14:49

  Simon de Narine Abgarian

  Raspunde
 185. Paula Paun 18-07-2023 14:49

  Marea, marea - Iris Murdoch

  Raspunde
 186. Carmen Manole 18-07-2023 14:47

  Cele doua carti ale Narinei Abgarian: Din cer au cazut 3 mere si Simon

  Raspunde
 187. Fulga Dimitrescu 18-07-2023 14:34

  “Adresa” - Fiona Davis...n-am putut-o lăsa din mână până la final. Dar și orice carte scrisă de Care Santos sau Lorenzo Marone, toate sunt minunate și perfecte pentru vacanță.

  Raspunde
 188. Roxana 18-07-2023 14:34

  Bogdan Alexandru Stanescu: Abraxas

  Raspunde
 189. Rasvan 18-07-2023 14:32

  Un gentleman la Moscova - de Amor Towles

  Raspunde
 190. Clara Topîrceanu 18-07-2023 14:32

  Isabel Allende - Jocul Ripper

  Raspunde
 191. Corina Saftoiu 18-07-2023 14:28

  Un thriller sau un roman politist :D Vara trecuta, datorita tie, am citit romanele lui Andrea Camilleri, iar anul asta mi-am pregatit un raft intreg de Nicci French, preferata mea.

  Raspunde
 192. topîrceanu constanța 18-07-2023 14:26

  Lorenzo Marone, Tentația de a fi fericit

  Raspunde
 193. Ioana Grosuleac 18-07-2023 14:23

  ,,Cetatea cucului din nori,, de Anthony Doerr și "Simon" de Narine Abgaryan sunt doar două titluri din multele care pot desăvârși dulcea tihnă a vacanței de vară.

  Raspunde
 194. Ecaterina Petrica 18-07-2023 14:23

  As lua cu mine la plaja “Albastru pur” de Tracy Chevalier.

  Raspunde
 195. Maria boloaga 18-07-2023 14:22

  Andrei Ruse Zaraza

  Raspunde
 196. Irimia Oana 18-07-2023 14:18

  Casa spiritelor de Isabel Allende

  Raspunde
 197. Gabriela Lupu 18-07-2023 14:17

  Radu Paraschivescu - Garoafe la bordel

  Raspunde
 198. Dumitru Veronica 18-07-2023 14:15

  Circe-Madeline Miller

  Raspunde
 199. Ioana Budusan 18-07-2023 14:13

  Calul de lut - Anuradha Roy

  Raspunde
 200. Luiza Negulescu 18-07-2023 14:10

  Orice de la Rodica Ojog Brasoveanu

  Raspunde
 201. Raluca Ioniță 18-07-2023 14:08

  Narine Abgarian, Din cer au cazut trei mere

  Raspunde
 202. Raluca Ionascu 18-07-2023 14:04

  Narine Abgarian, Din cer au cazut trei mere

  Raspunde
 203. papuc sabina 18-07-2023 14:02

  JULIAN SANCTONPrizonieri in noaptea polara. Roald Amundsen, Emil Racovita si expeditia "Belgica"

  Raspunde
 204. Anda P 18-07-2023 14:02

  Recomand pentru vara Rodica Ojog Brasoveanu - seria Melania Lupu

  Raspunde
 205. Monica Dobrițoiu 18-07-2023 14:01

  Magicianul - Colm Tóibín

  Raspunde
 206. Pop Simona Maria 18-07-2023 14:00

  Maja Lunde, Ultimii cai din stepa

  Raspunde
 207. Neacsu Adnana 18-07-2023 13:59

  Pentru mine, o lectură de plajă perfectă este aceea în care umorul și emoția se iau de mână și te duc în miezul poveștii. O astfel de carte este "Când amintirile noastre vor veni să danseze", de Virginie Grimaldi.

  Raspunde
 208. Loredana 18-07-2023 13:57

  Ce ziceti de Florile pierdute ale lui Alice Hart, a lui Holly Ringland?

  Raspunde
 209. Boboc oana 18-07-2023 13:56

  Țara zăpezilor de Sebastian Faulks

  Raspunde
 210. Iordana Ferent 18-07-2023 13:53

  Rendez-vous la Happy Hour de Stelian Turlea

  Raspunde
 211. Hanganu Laura 18-07-2023 13:47

  "Daca pisicile ar disparea din lume" scrisa de Genki Kawamura

  Raspunde
 212. Alexandra 18-07-2023 13:47

  O vară italiană-Rebecca Serle

  Raspunde
 213. Terpea Roxana 18-07-2023 13:43

  Toata lumina pe care nu o putem vedea - Anthony Doerr.

  Raspunde
 214. Nicoleta Sorocaleti 18-07-2023 13:42

  Enciclopedia Sublimului - Jessica Kerwin Jenkins

  Raspunde
 215. Cristina Bidiga 18-07-2023 13:40

  Recomandarea mea este: Un an in Provence si Din nou in Provence de Peter Mayle

  Raspunde
 216. Oana B. 18-07-2023 13:39

  Anul meu cu Salinger, Joanna Rakoff ^_^

  Raspunde
 217. catalina 18-07-2023 13:34

  Simon, de Narine Abgarian

  Raspunde
 218. Ramona Răican 18-07-2023 13:26

  Cetatea cucului din nori - Anthony Doerr

  Raspunde
 219. Laurentiu Bucur 18-07-2023 13:22

  "Navigând singur în jurul lumii"-de Joshua Slocum

  Raspunde
 220. florina arsenie 18-07-2023 13:10

  Karl Ove Knausgard-'Lupta mea"-pare greu de dus dar nu e chiar asa

  Raspunde
 221. Mădălina 18-07-2023 13:07

  Refugiul timpului - Gheorghi Gospodinov

  Raspunde
 222. Florența 18-07-2023 13:04

  Vara, la umbră, în liniște, aleg "Fiica măcelarului" de Yaniv Iczkovits și "Destin" de Zeruya Shalev.

  Raspunde
 223. Mureșan Anuța 18-07-2023 13:04

  Recomandarea mea este "Cum mi-am petrecut vacanța de vară" de T. O. Bobe.

  Raspunde
 224. Tania 18-07-2023 13:03

  Recomandarea mea: “Marea,marea “ de Iris Murdoch.

  Raspunde
 225. Doru Braslasu 18-07-2023 13:03

  Mi-e dor de tine când clipesc - Mary Laura Philpott

  Raspunde
 226. Iovana Roicov 18-07-2023 13:00

  Recomandarea mea ar fi: Scandalul din Malibu, Taylor Jenkins Reid

  Raspunde
 227. Adina Bunea 18-07-2023 13:00

  La plaja imi plac cartile usurele, care sa nu ma acapareze cu totul, sa ma pot bucura de valuri si nisipul fierbinte. Iar daca-mi zboara gandul la o inghetata in timp ce citesc, sa nu pierd actiunea chiar daca am dat pagina si n-as sti sa zic ce-am citit :D. Asadar, o astfel de carte ar fi pentru mine Viata invizibila a lui Addie LaRue, de V.E. Schwab

  Raspunde
 228. Lazăr Cosmin 18-07-2023 12:59

  Muzeul inocenței Orhan Pamuk

  Raspunde
 229. Laura 18-07-2023 12:59

  Simon, Narine Abgarian

  Raspunde
 230. Adina 18-07-2023 12:58

  Tare as vrea sa mai apuc sa citesc curând, asa ca visez vara asta la Apartamentul din Paris de Lucy Foley, Terapeutul lui B. A. Paris, sunt mai pe thrillere, asa.

  Raspunde
 231. Mihaela Marcu 18-07-2023 12:58

  Daniel Mendelssohn, "Cei dispăruți"

  Raspunde
 232. Raluca Cărpător 18-07-2023 12:57

  Lectura de plaja perfecta ar fi: Studentul Străin-Susan Choi.

  Raspunde
 233. Laura 18-07-2023 12:55

  Agatha Christie - Răul sub soare

  Raspunde
 234. Fodor Geanina Ioana 18-07-2023 12:55

  Vara aceasta mi-am propus sa citesc cele trei cărți din seria Păcatul meu de Mercedes Ron.

  Raspunde
 235. Magda Iacob 18-07-2023 12:53

  Martin Page "M-am hotarat sa devin prost"

  Raspunde
 236. Mihaela Ciobanu 18-07-2023 12:50

  In ultima vreme m-am "indragostit" de librarul acid din Scotia, Shaun Bythell. Asa ca cele doua carti traduse si la noi, "Jurnalul unui librar" si "Confesiunile unui librar" mi se par mai mult decat protrivite pentru vacanta. Se citesc rapid, sunt acide si pline de "chestii" interesante despre carti, dar si despre Scotia - un loc ce pare ideal pentru persoanele care sufera de caldura, ca mine!

  Raspunde
 237. Carmen Zota 18-07-2023 12:49

  Eu in aceasta vara aleg cel mai mult cărțile din colectia Anansi. Iar cea mai potrivită eu cred că este Insula lui Arturo de Elsa Morante.

  Raspunde
 238. IOANA LAURA TICEA 18-07-2023 12:47

  Totul va fi perfect - LORENZO MARONE; Confesiunile unui librar- SHAUN BYTHELL; Refugiul timpului - GHEORGHI GOSPODINOV; Vocile lui Pamano - JAUME CABRE.

  Raspunde
 239. ANA MARIA GAV 18-07-2023 12:47

  Doamna Eminescu

  Raspunde
 240. Alina 18-07-2023 12:45

  Sunt multe și e cam greu sa ma opresc la unul, asa ca voi lăsa doua cărți care mi-au plăcut tare mult în ultima perioada. Din cer au căzut trei mere și Trei etaje!

  Raspunde
 241. Hațegan 18-07-2023 12:45

  "Café Gourmand", Marius Constantinescu, dar și "Printre portocali" Ioana Bâldea Constantinescu

  Raspunde
 242. Smaranda 18-07-2023 12:43

  Viitorul începe luni de Ioana Pârvulescu

  Raspunde
 243. Letitia 18-07-2023 12:42

  As recomanda Familia mea si alte animale a lui Gerald Durrell, e o lectura haioasa si lejera, dar si foarte emotionanta.

  Raspunde
 244. Florea Elena 18-07-2023 12:39

  ,,Trei etaje", Eshkol Nevo

  Raspunde
 245. David Alexandra 18-07-2023 12:38

  Umbra vântului - Carlos Ruiz Zafon

  Raspunde
 246. Rucareanu Anca Adriana 18-07-2023 12:38

  Recomand pentru vara asta Simon - Narine Abgarian. Perfectă atât pentru plajă cât și pentru toamna blândă care o să vină curând, curând.

  Raspunde
 247. Popescu Ileana Gabriela 18-07-2023 12:35

  "Fiesta" de Ernest Hemingway.

  Raspunde
 248. Alexandra Sil 18-07-2023 12:33

  Toata lumina pe care nu o putem vedea - Anthony Doerr

  Raspunde
 249. Claudia Pitea 18-07-2023 12:31

  "Fetele" de Emma Cline

  Raspunde
 250. Maria Cristina 18-07-2023 12:31

  "Simetria dorintelor" de Eshkol Nevo

  Raspunde
 251. Irina 18-07-2023 12:30

  Michelangelo ereticul, de Matteo Strukul.

  Raspunde
 252. Lengyel Laura 18-07-2023 12:29

  Recomandarea mea este cartea lui Marius Costantinescu-Café Gourmand

  Raspunde
 253. Maria Dragotă 18-07-2023 12:29

  Cecelia Ahern - ROAR. 30 de femei. 30 de povești.

  Raspunde
 254. Ana-Maria 18-07-2023 12:28

  Narine Abgarian - Din cer au cazut trei mere

  Raspunde
 255. Patticu Simona 18-07-2023 12:27

  Recomandarea mea pentru o lectura de plaja perfecta sunt fictiunile inspirate din fapte reale. Las mai jos cateva titluri cu caracter de exemplu din indragita colectie "Raftul Denisei":"Lebedele de Fifth Avenue", de Melanie Benjamin;"Sotia aviatorului", de Melanie Benjamin;"Adresa", de Fiona Davis;"Sotia din Paris" si "Hemingway si cu mine", de Paula McLain.

  Raspunde
 256. Rosca Rodica-Maria 18-07-2023 12:26

  Vesna Goldsworthy - Cortina de fier

  Raspunde
 257. Ada 18-07-2023 12:24

  Marsuinul de Mark Haddon

  Raspunde
 258. Raluca S 18-07-2023 12:23

  Din cer au căzut trei mere -Narine Abgarian

  Raspunde
 259. Pavel Dana 18-07-2023 12:22

  Apa proaspătă pentru flori - Valérie Perrin

  Raspunde
 260. Gabriela Avram 18-07-2023 12:21

  Recomandarea mea de lectură este volumul "Totul va fi perfect", Lorenzo Marone.

  Raspunde
 261. anca 18-07-2023 12:16

  Femeile din Troia - Pat Barker

  Raspunde
 262. Camelia Tudor 18-07-2023 12:14

  Elsa Morante - Insula lui Arturo

  Raspunde