Concurs: „O viață măruntă”, de Hanya Yanagihara [încheiat]

Concurs: „O viață măruntă”, de Hanya Yanagihara [încheiat]

Împreună cu prietenii de la Editura Litera am organizat un concurs la care puteți câștiga unul dintre cele trei exemplare ale romanului O viață măruntă, de Hanya Yanagihara, nominalizat anul trecut la Man Booker Prize, un roman despre prietenie și suferință. 

Prezentarea cărții: Patru absolvenți ai unui mic colegiu din Massachusetts – debusolaţi, fără un ban în buzunar şi susţinuţi doar de prietenia şi ambiţia lor – se mută la New York pentru a-și face o situație. Cei patru sunt chipeşul Willem, care-şi doreşte să devină actor; JB, un pictor născut în Brooklyn care încearcă să pătrundă în lumea artei; Malcolm, un arhitect frustrat angajat la o firmă importantă; și Jude, o minte sclipitoare, dar un individ retras și enigmatic, în jurul căruia gravitează toţi ceilalţi. De-a lungul anilor, relațiile dintre ei se adâncesc și se complică, însă provocarea cea mai mare pentru ei rămâne Jude, ajuns cu timpul un avocat extrem de talentat, însă din ce în ce mai instabil, cu mintea și trupul însemnate de o copilărie cumplită, de o traumă pe care se teme că nu o va putea depăși niciodată. O viață măruntă este un roman de o extraordinară forţă şi emoţie despre legăturile indisolubile ale prieteniei și despre limitele rezistenței umane. Pentru mai multe detalii puteți citi un fragment în avanpremieră.

Pentru a participa la concurs trebuie doar să răspundeți printr-un comentariu la întrebarea: Care este, în opinia voastră, marele roman al prieteniei, cel care prezintă cea mai frumoasă relație de prietenie între doi sau mai mulți oameni? 

Aștept comentariile voastre de azi, 27 februarie, până duminică, 5 martie, (inclusiv). Vă rog să lăsați un comentariu în josul acestui articol în căsuța de comentarii (nu pe Facebook și nici pe mail la adresa de contact) pentru că toate comentariile trebuie să fie într-un singur loc ca să participe la extragere. Câștigătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți și anunțați printr-un mail și pe pagina de Facebook Blogul unei cititoare de cursă lungă, luni, 6 martie.

Cel mai bine e să folosiți o adresă de mail validă pe care o verificați în mod constant, întrucât în cazul în care, timp de o săptămână de la anunțare, nu primesc răspuns cu datele de contact, voi alege alt câștigător. Ar fi o idee bună să verificați și căsuța de Spam. Premiile vor fi trimise prin curier de Editura Litera.

Multă baftă tuturor!

UPDATE: Câștigătoarele concursului sunt Filiz, Iulia Onescu și Simona. Felicitări și mulțumesc tuturor pentru comentarii!

Comentarii

Ciresarii!!! :-)

Suhai Irina

27 feb. 2017

Anna Gavalda - Împreună (despre prietenia dintre o pictoriță anorexică, un bucătar pasionat de motociclete, o bătrână aproape senilă și un timid incurabil).

Încă sub influența cărții lui John Boyne răspunsul meu este : ”Băiatul cu pijamale în dungi”, pentru că eu cred că relația dintre Bruno și Shmuel ar putea fi privită ca un deziderat ,utopic ce-i drept, pentru pacea mondială.

\"Intre zi si noapte\" - Henriette Yvonne Stahl

iulia

27 feb. 2017

Interesantii - Meg Wolitzer.

Oana

27 feb. 2017

O viață măruntă este un roman de o extraordinară forţă şi emoţie despre legăturile indisolubile ale prieteniei și despre limitele rezistenței umane. Asta ca sa citez direct din textul de prezentare. O idee mai clara imi voi face desigur dupa ce voi citi cartea.Insa un alt roman care te marcheaza sufleteste si iti arata PRIETENIA, iubirea si respectul dintre un sot si o sotie pusi in fata unui sfarsit de casnicie obisnuita si a unui inceput de sfarsit pentru unul dintre ei, este: Cu ultima suflare de PAUL KALANITHI.

Petraru Bianca

27 feb. 2017

Incercam sa ma gadesc la un roman despre prieteni, cu greu mi-a venit unul in cap.....sunt curioasa ce mai zice lumea. De la mine - Harry Potter si It a lui S.King.

Irina

27 feb. 2017

Cei trei muschetari de Al Dumas ( Toti pentru unul, unul pentru toti). O prietenie bazata pe onoare, fidelitate, devotament.

Bercea Sorina

27 feb. 2017

\"Șoareci și oameni\" - John Steinbeck

Eliza

27 feb. 2017

În opinia mea, romanul care prezintă cea mai frumoasă relație de prietenie dintre mai multe personaje este \"Dieta iubitoarelor de ciocolată\" de Carole Matthews.

\"Voi fi acolo\" - Shin Kyung Sook

FARCAS RALUCA

27 feb. 2017

Orhan Pamuk -Muzeul Inocenței

Daiana Rus

27 feb. 2017

Soareci si oameni - John Steinbeck

Ioana

27 feb. 2017

Vanatorii de zmeie - Khaled Hosseini

Paula

27 feb. 2017

O carte frumoasă despre prietenie, care mie mi-a plăcut foarte mult, este Războiul care mi-a salvat viața.

Bretan Ildico

27 feb. 2017

„Șoareci și oameni” de John Steinbeck

Raluca C

27 feb. 2017

\"Sticletele\" - Donna Tartt

Elenis

27 feb. 2017

Tetralogia napolitana- Elena Ferrante

Gabriela

27 feb. 2017

Cred ca multe carti sunt despre prietenie, intr-o forma sau alta. Pe mine, cel mai recent m-a impresionat prietenia aparte din \"Eleganta ariciului\".

Mihaela Ciobanu

27 feb. 2017

Șoareci și oameni - John Steinbeck

Badea Madalina

27 feb. 2017

Ultima poveste - Radu TudoranSunt multe-multe carti despre prietenie, dar mi-a venit mai repede aceasta Ultima poveste pe care ma gandesc sa o dau fiicei mele sa o citeasca. Sper sa-i placa!

Ana-Felicia

27 feb. 2017

o carte foarte draga mie!

Ana-Felicia

27 feb. 2017

\'\'Lumânările ard până la capăt\'\' de Sandor Marai

Sticletele- Donna Tartt

Dumitru Nicolae

27 feb. 2017

Primul gand m-a dus la Vanatorii de zmeie. Dar sunt mai multe.

Soareci si oameni

Liana

27 feb. 2017

\"Șoareci și oameni” de John Steinbeck

Donna Tart - Sticletele

Ivanciu

27 feb. 2017

M-am gandit prima oara la Fred si George Weasley din seria Harry Potter.

Vanatorii de zmeie

Roberto

27 feb. 2017

\"Șoareci și oameni\" - John Steinbeck

Unul dintre cele mai reprezentative romane care celebreaza prietenia, de la primul pana la ultimul cuvant, este Orasul bantuit (It) al lui Stephen King.

Tetralogia napolitană de Elena Ferrante dar şi \"Eleganța ariciului\" de Muriel Barbery.

Alina

27 feb. 2017

Nu cred ca poate fi considerat chiar un \"mare roman al prieteniei\", insa primul meu gand a fost Hector Malot - Singur pe lume.

RaluVic

27 feb. 2017

„Ceea ce ziua datorează nopții” - Yasmina Khadra

Cristina M.

27 feb. 2017

”Semnatura tututor lucrurilor” de Elisabeth Gilbert

Deac Ana

27 feb. 2017

Cred că cea mai frumoasă carte în care este prezentată o prietenie este Six of Crows (Banda celor șase ciori) de Leigh Bardugo. Avem un grup foarte divers și interesant de personaje, dar se susțin reciproc cu atâta drag, iar tachinările dintre ei sunt atât de intime și amuzante!

Sara Visan

27 feb. 2017

Cei trei muschetari....

Iulia Onescu

27 feb. 2017

Frumoasele chinezoaice, de Lisa See.

Bianca-Patricia

27 feb. 2017

Ciresarii !

Cristina turcu

27 feb. 2017

La medeleni-Ionel Teodoreanu

Andrei Bulboaca

28 feb. 2017

La Medeleni, Ionel Teodoreanu

Andreea Luiza

28 feb. 2017

\"Punte spre Terabithia\" de Katherine Paterson - l-am citit în urmă cu opt ani și încă ìl recomand :)

Florin Sorescu

28 feb. 2017

Vanatorii de zmeie -Khaled Hosseini

Balan Anca

28 feb. 2017

Soareci si oameni de John Steinbeck

Bogdan S.

28 feb. 2017

Elena Ferrante - Prietena mea genială, o carte minunata dedicata prieteniei.Foarte multi sunt de parere ca „O viață măruntă”, de Hanya Yanagihara, este un roman grandios al prieteniei, un roman emotionant , profund si extrem de inteligent. Abia astept sa-l citesc !

loredana sandu

28 feb. 2017

Cred ca sunt multe carti care au ca subiect (secundar) prietenia, dar primul care îmi vine în minte este Elizabeth a dispărut. Mi-a placut mult faptul ca Maud cu toate ca se lupta cu Alzheimer -ul nu o uita pe prietena ei Elizabeth si continua sa o caute.

Cornelia

28 feb. 2017

O prietenie care m-a impresionat este cea dintre Pip si Herbert din Marile Sperante de Charles Dickens.Este foarte frumos ce a facut Pip pentru el,fara ca acesta sa stie...

Patratanu Elena

28 feb. 2017

Frumoasele chinezoaice, de Lisa See.

Bianca-Patricia

28 feb. 2017

\"La Medeleni\" Ionela Teodoreanu

Radulescu

28 feb. 2017

Dacă discutăm despre prietenii clasice, ceea ce ne dezvăluie romanul \"Cei Trei Muşchetari\", reprezintă chintesenţa prieteniei sincere dintre oameni, iar sloganul \"Toţi pentru unul şi unul pentru toţi\" este însăşi legământul prieteniei !

Huliganii - Mircea Eliade

Mihaela

28 feb. 2017

Șoareci și oameni - John Steinbeck

Gabriel

28 feb. 2017

Singur pe lume...mi-a ramas intiparita in minte de cand eram mica.

Andreea L.

28 feb. 2017

La medeleni, Ionel Teodoreanu.

Stephen Chbosky - \"Jurnalul unui adolescent timid\"

Filiz

28 feb. 2017

Khaled Hosseini - Vanatorii de zmeie.

Oscar si Tanti Roz, Eric Emmanuel Schmitt

diana

1 mar. 2017

Sentimentul unui sfârşit - Julian Barnes

klau

1 mar. 2017

Sentimentul unui sfârşit - Julian Barnes

As mentiona Eleganta ariciului pentru prietenia puternica si neobisnuita.

Georgiana

1 mar. 2017

„Șoareci și oameni”, John Steinbeck

Șoareci și oameni - John Steinbeck

alexandra

1 mar. 2017

Prietena mea genială - Elena Ferrante

Irina A.

1 mar. 2017

\"Cei trei mușchetari\" de Alexandre Dumas.

Prietena mea genială de Elena Ferrante.

CM

1 mar. 2017

Chiar ieri am terminat al doilea volum din Tetralogia Napolitana - Povestea noului nume - si nu stiu daca este cea mai frumoasa relatie de prietenie, dar este cu siguranta o prietenie neobisnuita.

Băiatul cu pijamale în dungi-John Boyne

Tatar Diana

1 mar. 2017

Romanul \"Beatles\" al lui Lars Saabye Christensen.

Alina S

1 mar. 2017

Vânătorii de zmeie- Khaled Hosseini

Lenk Dianna

2 mar. 2017

O frumoasa prietenie nascuta dintr-un mare devotament, vom regasi intre personajele Don Quijote si Sancho Panza din cartea \"Don Quijote de la Mancha\" de Miguel de Cervantes.

Emilian S

2 mar. 2017

Cei trei muschetari - Alexandre Dumas

madalina

2 mar. 2017

Doamnele de marti - Monika Peetz. Nu stiu daca e marele roman al prieteniei, dar e unul dintre cele mai amuzante.

Cărarea pierdută, Alain Fournier :)

Sorana

2 mar. 2017

Emaus, de Alessandro Baricco

Ramona P

2 mar. 2017

O carte super simpatică despre prietenie, pe care am ras-o efectiv, este Attachments de Rainbow Rowell. Beth și Jennifer au cele mai amuzante, reale, ingenioase schimburi de replici.

Sandra Sankat

2 mar. 2017

Soareci si oameni, John Steinbeck.

Antoine de Saint-Exupéry: Micul Print. Nu este despre prietenie intre oameni, dar este despre cea mai frumoasa prietenie :)

Cea mai frumoasa carte despre prietenie este \"Aventurile lui Tom Sawyer si Huckleberry Fin\" de Mark Twain.

Alina Popescu

2 mar. 2017

Ciresarii, Constantin Chirita

Radu Dobre

3 mar. 2017

Singur pe lume, Hector Malot

Mihai Tanasie

3 mar. 2017

Cocosatul de la Notre- Dame, Victor Hugo: o frumoasa prietenie intre doi oameni extrem de diferiti, Quasimodo și Esmeralda.

Stefana M

3 mar. 2017

Ciresarii de Constantin ChiritaVolumele Ciresarii mi-au incantat copilaria de nenumarate ori si chiar si acum, la 30 de ani, le recitesc cu placere ori de cate ori am ocazia

Monica

3 mar. 2017

O prietenie solidă și pusă din greu la încercare se infiripă între personajele principale, cu rol pozitiv, din romanul Orbirea a lui Saramago. Orbi cu toții, în afară de protagonistă, și aflați în situații la limita suportabilului, aceștia reușesc să-și păstreze umanitatea și pentru că prietenia dintre ei împiedică derapajele.

Simona I.

3 mar. 2017

Micul print -Antoine de Sant Exupery

Maya

3 mar. 2017

„La Medeleni” de Ionel Teodoreanu

Denisa Ivascu

5 mar. 2017

Toate panzele sus - Radu Tudoran

Andreea

5 mar. 2017

\"Micul prinț\" de Antoine de Saint-Exupéry

Vlasa Diana

5 mar. 2017

\"Splendida cetate a celor o mie de sori\" - Khaled HosseiniPrietenia care se dezvolta intre Laila si Mariam

Nicoleta Ivan

5 mar. 2017

Cei trei muschetari de Al Dumas ( Toti pentru unul, unul pentru toti).

Mandrie si prejudecata de Jane Austen

Mary

5 mar. 2017

Una dintre preferatele mele (în ciuda lirismului ușor forțat uneori) este primul volum din „La Medeleni”. Cei treci copii și relațiile dintre ei (prieteni -- sau nu --, frate, soră, elementul străin -- copilul adoptat) mi s-au lipit de suflet; o imagine de neuitat a copilăriei.

Madalina S.

5 mar. 2017

\"Micul prinț\" - Antoine de Saint-Exupéry.

Badica Robert

5 mar. 2017

Profesorul si menajera - Yoko Ogawa

Larissa Luica

5 mar. 2017

Sticletele si numai Sticletele. Donna Tartt. Atat de drag mi.a fost sa citesc aceasta carte....

Cele patruzeci de legi ale iubirii, de Elif Shafak

Cei mai frumosi prieteni pentru mine sunt Dan Victor si Ursu din memorabila serie Ciresarii scrisa magistral de Constantin Chirita !

dana71

5 mar. 2017

Romanul \"Cei trei muschetari\" reprezinta adevarata prietenie a unor oameni de caracter.

iobanicu

5 mar. 2017

Mi-a placut foarte mult de prietenia copiilor Danut, Olguta si Monica din romanul \"La Medeleni\" scrisa de Ionel Teodoreanu.

hellena

6 mar. 2017

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter