Caută în blog

Concurs: câștigă un voucher de 100 de lei pentru #Bookfest13 (concurs #3) [încheiat]

Concurs: câștigă un voucher de 100 de lei pentru #Bookfest13 (concurs #3) [încheiat]

La finalul lunii mai va avea loc la Romexpo, în noul pavilion B2, Salonul Internațional de Carte Bookfest, ediția a XIII-a. Târgul are loc între 30 mai-3 iunie, invitatul de onoare este SUA, iar intrarea este liberă ca întotdeauna. Și, tot ca întotdeauna, editurile pregătesc multe surprize, evenimente interesante și apariții noi. 

Ca și în anii trecuți, pentru a veni în întâmpinarea cititorilor veniți la târg, Asociația Editorilor din România, organizatorii Bookfest, oferă prin concurs mai multe vouchere de 100 de lei fiecare cu care vă puteți cumpăra (o parte din) cărțile pe care le doriți la târg (singura condiție este ca întreaga sumă să fie cheltuită la același stand). Așadar, stați aproape, până la începerea Bookfest, vom avea loc pe blog mai multe astfel de concursuri. 

Al treilea concurs din seria #Bookfest13 are ca temă #VisulAmerican și, pentru a participa, trebuie să răspundeți cu un comentariu la întrebarea „Cum e visul american pentru tine?”

Aștept comentariile voastre de azi, 17 mai, până duminică, 20 mai (inclusiv). Vă rog să lăsați un comentariu în josul acestui articol în căsuța de comentarii (nu pe Facebook și nici pe mail la adresa de contact) pentru că toate comentariile trebuie să fie într-un singur loc ca să participe la extragere. Câștigătorul voucherului de 100 de lei va fi desemnat prin tragere la sorți și anunțat pe mail și pe pagina de Facebook Blogul unei cititoare de cursă lungă, luni, 21 mai.

Voucherele vor putea fi ridicate direct de la Bookfest, la standul Asociației Editorilor din România, în baza unui act de identitate, pe toată perioada târgului. Vă rog să verificați mailul și blogul pentru că până luni, 28 mai, am nevoie de numele complet și datele de identificare ale căștigătorilor pentru a le trimite mai departe organizatorilor concursului. 

Multă baftă tuturor!

***
Salonul Internațional de Carte Bookfest va avea loc în perioada 30 mai - 3 iunie, în noul pavilion B2 de la Romexpo. Invitatul de Onoare al acestei ediții este Statele Unite ale Americii. 

Intrarea este liberă iar expozanții - cele mai importante edituri din România - îi așteaptă pe vizitatori cu cele mai bune cărți la cele mai bune prețuri, o mulțime de lansări și evenimente interactive. Copiii vor fi vedete ale acestei ediții, care prinde sărbătoarea de 1 iunie chiar în mijlocul celor cinci zile de Bookfest.

Salonul Internațional de Carte Bookfest este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale. Pentru al treilea an consecutiv, Salonul Internațional de Carte Bookfest este organizat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. La Salonul Internațional de Carte Bookfest de anul trecut (București, 24-28 mai 2017) au fost prezente peste 150 de expozanți și circa 100000 de vizitatori, programul celor cinci zile cuprinzând peste 400 de evenimente, de la lansări şi dezbateri până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive. Invitat de onoare al ediției din 2017 a fost Suedia, fiind prezente nume precum Mårten Spångberg, Stina Wirsén, Cecilia Hansson, Athena Farrokhzad, Majgull Axelsson și Fredrik Backman. La edițiile internaționale anterioare țările invitate au fost: Spania, Ungaria, Franța, țările de limbă germană (Germania, Austria, Elveția), Polonia, Cehia, Israel și Suedia. Salonul de Carte Bookfest are ediții locale în Timișoara, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Iași, Brașov și o altă ediție internațională la Chișinău.

UPDATE: Câștigătoarea concursului este Dora B. Felicitări și mulțumesc tuturor pentru comentarii!

Comentarii

poezie cu vers alb// schimbător de destine

Marina S.

17 mai 2018

Visul american este, pentru mine, libertatea de a deveni orice doresti sa fii, no matter where you come from :)

Ene Marina

17 mai 2018

\"The american dream\" presupune libertate deplină, iti alegi singur calea pe care vrei să mergi şi dai tot ce ai mai bun în tine! Consider că cine vrea să trăiască visul american trebuie să aibe în vedere succesul, reuşita, şansa, izbănda!Aşadar, şi noi putem trăi acest vis american aici, în Romănia, trebuie doar să avem curaj, să îndrăznim, să fim creativi...Şi dacă ar fi să vorbim de literatură, creativitatea romănească este puternică, scriitorii de azi sunt extrem de vii. Literatura romănească este singurul domeniul unde noi ne putem exploata specificitatea şi autenticitatea. Întotdeauna, în literatură visele prind viață!

Visul american pentru mine inseamna, in principal, o mentalitate diferita de a noastra, inseamna mai putina coruptie, inseamna mai multa stabilitate, inseamna Marele Gatsby....

Savu Mihaela

17 mai 2018

Pentru mine visul american inseama evadare din lumea prejudecatilor, o alta perceptie asupra vietii, optimism, vise, sperante.

Marius Jderu

17 mai 2018

Daca ma gandesc la poluarea imensa in care se zbate planeta, la cartea Drumul ( Corman Mccarthy), la obezitate si la Donald Trump.....visul american e, de fapt, un cosmar....

Ana-Felicia

17 mai 2018

Pentru mine, visul american înseamnă să pot călători in toata America, sa descopăr tot ce are mai frumos, mai interesant, fie că este vorba de peisaje naturale, fie că este vorba de orase cu arhitectura deosebita, veche sau moderna, muzee, evenimente culturale, de divertisment sau alte atractii.

Ramona R.

17 mai 2018

Visul american inseamna libertate, inseamna pofta de viata si distractie cat cuprinde.

Anda turcan

17 mai 2018

Visul american inseamna optimism, curaj, increderea in realizarea oricarui proiect in care credem cu adevarat!

Visul american este speranța de a ajunge într-un loc mai bun, în care să fie mai ușor să realizezi ce ți-ai propus în viață.

Eu asociez (realist) visul american cu libertatea şi respectul pentru drepturile omului şi ceva literatură şi muzică mişto ...

Lavinia Alexa

17 mai 2018

Pentru mine, întreaga fascinație exercitată de visul american se poate reduce la superbul final al capodoperei „Marele Gatsby”, pe care îl și transcriu mai jos:Most of the big shore places were closed now and there were hardly any lights except the shadowy, moving glow of a ferryboat across the Sound. And as the moon rose higher the inessential houses began to melt away until gradually I became aware of the old island here that flowered once for Dutch sailors’ eyes—a fresh, green breast of the new world. Its vanished trees, the trees that had made way for Gatsby’s house, had once pandered in whispers to the last and greatest of all human dreams; for a transitory enchanted moment man must have held his breath in the presence of this continent, compelled into an aesthetic contemplation he neither understood nor desired, face to face for the last time in history with something commensurate to his capacity for wonder.And as I sat there brooding on the old, unknown world, I thought of Gatsby’s wonder when he first picked out the green light at the end of Daisy’s dock. He had come a long way to this blue lawn and his dream must have seemed so close that he could hardly fail to grasp it. He did not know that it was already behind him, somewhere back in that vast obscurity beyond the city, where the dark fields of the republic rolled on under the night.Gatsby believed in the green light, the orgastic future that year by year recedes before us. It eluded us then, but that’s no matter—tomorrow we will run faster, stretch out our arms farther. . . . And one fine morning——So we beat on, boats against the current, borne back ceaselessly into the past.

Alex Ciprian

17 mai 2018

Deocamdata, indepartat.

Dragos

17 mai 2018

Sansa pe care ti- o da cineva sau un stat, sa iti folosesti talentele si aptitudinile dobandite; sa obtii satisfactia care sa te mobilizeze si sa te motiveze sa faci mai bine ceea ce faci.

Poate ca sunt prea ancorata in viata asta a noastra in care stam in alerta ca sa nu scape cine stie ce grozavie de lege, hotarare de guvern, ordonanta, dar pentru mine, in clipa de fata, visul american reprezinta locul in care legea nu se schimba pentru a favoriza pe cineva anume si cine greseste plateste.

O iluzie

Irina T

17 mai 2018

Marele vis american ramane, din pacate, doar un vis, caci trista realitate a erei Trump ne-a demonstrat deja ca poate depasi orice imaginatie.

Alex Madian

18 mai 2018

Visul american este precum lumea descoperiă în cărțile lui Steinbeck :)

La acest moment mi se pare că visul american este o utopie.

Klau

18 mai 2018

Visul american reprezinta pentru mine libertate, loialitate si respect fata de oameni.

Anca

18 mai 2018

Visul american este indeplinirea tuturor dorintelor tale. Momentul acela cand esti mandru si multumit de tine.

Alina O.

18 mai 2018

Buna ziua, visul american este de fapt o suma de libertati ce alcatuiesc un tot frumos.Uimirea si vraja acestor libertati este ca ele sunt cu atat mai stabile si mai coerente cu cat par sa fie mai multe si mai separate. Cred ca putem vorbi de un copac ce avand sute de radacini este mai trainic si mai inalt.

Catalin M.

18 mai 2018

Visul american este o iluzie si totusi....

Claudia C.

18 mai 2018

Pentru mine visul american este o combinatie de calatorii de-a lungul Americii, carti semnate F Scott Fitzgerald si melodiile Lanei Del Rey.

Ador visul american, e stralucitor, superb, sublim si uneori chiar serafic!

Ciprian B.

19 mai 2018

Visul american =libertate si democratie.Din pacate totusi reprezinta totuso o utopie

Cosmin b.

19 mai 2018

Visul american e vis de libertate și prosperitate.

Asa-zisul vis american nu e nimic, dar absolut nimic altceva decat o iluzie sordida. Treziti-va, oameni buni!

Aleck

20 mai 2018

Visul american este în viziunea mea un amalgam de libertate, gânduri pulverizate într-un spaţiu comun şi mult pozitivism, toate amestecate într-o misiune comună: pace.

Moisei Corina

20 mai 2018

Visul american era un ideal al libertatii si democratiei si posibilitatea unei noi vieti de succes, lucru uneori imposibil in Europa. In ziua de azi, visul american nu mai are aceeasi definitie, este doar iluzia unui trai mai bun.

Visul american inseamna muscle cars, route 66 și libertate.

Dora B

20 mai 2018

Pentru mine, visul american reprezintă o călătorie de-a lungul continentului, într-un Hudson din ale cărui difuzoare răsună jazzul anilor ’50.

Masinile mustang, hamburgerii si Casa Alba.

America este tara in care mi-ar fi placut sa cresc si sa traiesc. Imi place sa pastrez acest vis. America inseamna pentru mine si Primul Amendament din Constitutie, un \"vis\" pentru alti cetateni ai altor tari. Sunt un mare fan al filmului american, ma pasioneaza foarte mult literatura americana.

Cristina A

20 mai 2018

Visul american pentru mine inseamna doar un concediu in celebrul New York. In rest, nu as da nicicand frumusetea batranului continent pentru nimic din ce pote oferi America

Oh, visul american... l-am trait candva si niciodata nu-l voi uita.

Rudal

20 mai 2018

Visul american e istorie.

Skandalouz

21 mai 2018

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter