Editura All organizează o nouă ediție „Cartea în așteptare” la Gaudeamus 2015

Editura All organizează o nouă ediție „Cartea în așteptare” la Gaudeamus 2015

Cartea în așteptare, frumoasa campanie de lectură pe care Editura All a inițiat-o la Bookfst 2015, va avea parte de o nouă ediție și la Gaudeamus 2015. Campania a fost primită cu entuziasm, au fost mulți cititori care au lăsat cărți în așteptare și, de asemenea, mulți elevi și studenți care s-au bucurat de darurile lor. Eu mă bucur că a fost o campanie de succes și că Editura All a hotărât să mai facă o ediție. 

În primăvară, 348 de cărți au fost lăsate în așteptare la Bookfest. Cifra în sine nu pare mare, însă este, de fapt, o cifră dublă: 348 de oameni au lăsat o carte în așteptare și alți 348 de oameni s-au bucurat s-o primească. O cifră dublă, o bucurie dublă

M-am alăturat și eu din nou acestui proiect, și am ales „să las în așteptare” o carte surprinzătoare pe care am citit-o mai demult, dar de care mi-am adus aminte zilele astea: Gargui, de Andrew Davidson. Romanul este destul de complex, combină mai multe fire narative, mai multe perioade istorice, dar ceea ce m-a marcat foarte puternic și ce am ținut minte de atunci a fost descrierea detaliată a suferinței și a recuperării unui pacient cu arsuri grave pe corp. Nu mă gândisem niciodată cât de importantă este pielea și ce înseamnă să nu o mai ai (de la durere, la boală și la recuperare). Atunci a fost pentru prima oară când m-am gândit și, de ceva timp încoace, mă gândesc întruna la asta. 

************

În perioada 18-22 noiembrie 2015, Grupul editorial ALL va fi prezent la cea de-a XXII-a ediție a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învățătură. Cu această ocazie, va fi lansată ediția a doua a campaniei Cartea în așteptare, o campanie socială și culturală inițiată de ALL cu sprijinul Rock FM, bookblog.ro, Revistei LZR și al Universității din București. 

Cartea în așteptare este un proiect care încurajează lectura și cultivarea interesului pentru cărți în rândul tinerilor. Nu toți cei care vor să citească au bani de cărți. De aceea, Grupul editorial ALL le oferă cititorilor darnici prilejul de a-i ajuta pe elevi și studenți să descopere bucuria lecturii. Cei care vizitează standul ALL de la Gaudeamus pot cumpăra o carte care le place, plătind doar jumătate din preț, cu condiția să o lase la raftul special amenajat, în așteptarea cititorului potrivit. 

Dăruieşte bucuria lecturii @Gaudeamus!
1. Alege o carte care îţi place din standul ALL @Gaudeamus.
2. Plăteşte jumătate din preţul de stand la casă.
3. Las-o în raftul Cartea în aşteptare special amenajat în standul ALL.
Elevii și studenții se vor bucura de cărțile din acest raft. 

Ni s-au alăturat în acest demers de promovare a lecturii persoane publice, bloggeri, jurnaliști, critici literari. Cărțile donate de aceștia își vor aștepta cititorii începând de miercuri, 18 noiembrie, la standul ALL de la Gaudeamus (Pavilion Central, Romexpo).

 

La finalul Târgului, cărțile rămase în raftul Cartea în așteptare vor fi donate bibliotecii Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din București. 348 de cărți au fost donate la Bookfest 2015 în cadrul primei ediții a campaniei Cartea în așteptare. 

Știu puține dintre aparițiile noi de la Bookfest de anul ăsta, dar știu sigur că ediția aceasta a târgului va fi mai bună. În sensul că va pune accentul măcar la un stand pe bunătate, pe a te gândi și la celălalt și a sprijini lectura nu doar cu vorba, ci și cu fapta. Editura All are o campanie foarte, foarte frumoasă pentru această ediție de Bookfest. Cristina Bazavan, bazavan.ro

Cu ocazia Târgului de Carte Bookfest 2015 Editura All a conceput o frumoasă campanie socială și culturală, Cartea în așteptare, prin care își propune să încurajeze lectura în rândul tinerilor și, mai ales, în rândul celor care ar vrea să citească, dar nu-și permit să o facă.
Eu am ales să las în așteptare o carte care îmi este foarte dragă și pe care o recomand cu căldură tututor celor care vor să citească un roman excelent scris: A fost odată ca niciodată, de Andrew Nicoll. Laura Câlțea, Blogul unei cititoare de cursă lungă

Salut cu entuziasm inițiativa „Cartea în așteptare” a celor de la ALL. Mi se pare că împacă două chestiuni, care, în anumite dozaje, mă rod oarecum. Pentru că este o ispravă de suflet, dar pentru care trebuie să plătești. Asta cu datul de bani când vrei să ajuți este una din chestiuni (poate că o să detaliez odată faza cu ajutatul pe mocangeală, pardon my French). Chestiunea 2: ajuți fără să știi pe cine ajuți și fără să aștepți mulțumiri sau ceva (poate o să detaliez odată faza asta oribilă cu ”te-am ajutat, trebe să îmi rămâi dator toată viața”!).
Vă recomand cu mare drag să faceți și voi acest exercițiu. De fapt nu e un exercițiu. Este un dar. Pe care îl puteți face unor studenți sau unor elevi. Care vor să citească. Și care, din diverse motive financiare, sunt limitați în această sete de lectură – da, știu, o expresie șablon, dar lăsați-o așa, acum…
Cristian China Birta, cristianchinabirta.ro

Vă aşteptăm la standul Grupului editorial ALL, Pavilion Central, Romexpo.

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter