• „Teama de ridicol determină în noi cele mai mari laşităţi” - André Gide

Bilanțul campaniei Cartea în așteptare organizată de Editura All la Bookfest 2015

Bilanțul campaniei Cartea în așteptare organizată de Editura All la Bookfest 2015

348 de cărți au fost donate în cadrul campaniei „Cartea în așteptare” o campanie socială și culturală inițiată de Grupul editorial ALL la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2015 (20-24 mai). Grupul editorial ALL le-a oferit cititorilor darnici prilejul de a-i ajuta pe elevi și studenți să descopere bucuria lecturii. Astfel, cei care au vizitat standul ALL la târg și au dorit să suțină campania, au putut cumpăra, la jumătate de preț, o carte pe care au lasat-o într-un loc special amenajat pentru a fi dăruită apoi unui elev sau student care nu și-o poate permite. S-au alăturat acestui demers de încurajare a lecturii și de cultivare a interesului pentru cărți în rândul tinerilor persoane publice, bloggeri, jurnaliști, critici literari, cititori de profesie.

Eu am ales să las în așteptare o carte din colecția „Strada Ficțiunii” care mi-a plăcut foarte mult, A fost odată ca niciodată, de Andrew Nicoll. Sper să-i placă la fel de mult și cititoarei care a primit-o.

Știu puține dintre aparițiile noi de la Bookfest de anul ăsta, dar știu sigur că ediția aceasta a târgului va fi mai bună. În sensul că va pune accentul măcar la un stand pe bunătate, pe a te gândi și la celălalt și a sprijini lectura nu doar cu vorba, ci și cu fapta. Editura All are o campanie foarte, foarte frumoasă pentru aceasta ediție de Bookfest. (Cristina Bazavan, bazavan.ro)

Cu ocazia Târgului de Carte Bookfest 2015 Editura All a conceput o frumoasă campanie socială și culturală, Cartea în așteptare, prin care își propune să încurajeze lectura în rândul tinerilor și, mai ales, în rândul celor care ar vrea să citească, dar nu-și permit să o facă. Eu am ales să las în așteptare o carte care mi-este foarte dragă și pe care o recomand cu căldură tututor celor care vor să citească un roman excelent scris: A fost odată ca niciodată, de Andrew Nicoll. (Laura Câlțea, Blogul unei cititoare de cursă lungă)

Salut cu entuziasm inițiativa „Cartea în așteptare” a celor de la ALL. Mi se pare că împacă două chestiuni, care, în anumite dozaje, mă rod oarecum. Pentru că este o ispravă de suflet, dar pentru care trebuie să plătești. Asta cu datul de bani când vrei să ajuți este una din chestiuni (poate că o să detaliez odată faza cu ajutatul pe mocangeală, pardon my French). Chestiunea 2: ajuți fără să știi pe cine ajuți și fără să aștepți mulțumiri sau ceva (poate o să detaliez odată faza asta oribilă cu ”te-am ajutat, trebe să îmi rămâi dator toată viața”!). Vă recomand cu mare drag să faceți și voi acest exercițiu. De fapt nu e un exercițiu. Este un dar. Pe care îl puteți face unor studenți sau unor elevi. Care vor să citească. Și care, din diverse motive financiare, sunt limitați în această sete de lectură – da, știu, o expresie șablon, dar lăsați-o așa, acum… (Cristian China Birta, cristianchinabirta.ro)

 

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Festivalul Internaţional de Poezie Bucureşti, ediţia a VII-a: Oaspeți din străinătate

Peste 100 de poeţi din peste 20 de ţări vor sosi la Bucureşti în perioada 18–22 mai, prilejuind publicului iubitor de poezie ocazia de a participa la peste 20 de evenimente.

Noutăți ale Grupului Humanitas la Bookfest 2015

Începând de miercuri, 20 mai, până duminică, 24 mai, Grupul Editorial Humanitas își așteaptă cititorii la Bookfest 2015 cu peste 1000 de titluri. La târg toate cărțile Humanitas vor avea 10% reducere, iar edițiile de colecție se vor bucura de prețuri speciale, valabile numai în cele cinci zile ale salonului de carte.

Grupul Editorial Corint la Bookfest 2015

Editurile Corint, Leda și Corint Junior vă așteaptă în perioada 20-24 mai în Pavilionul C1 din complexul expozițional Romexpo cu reduceri de minimum 25% sau prețuri speciale de la 3 la 25 lei! De asemenea, Editura Corint publică în premieră „Tărâmul viselor, o aventură în culori cu animale și mii de flori”, ilustrată de Millie Marotta.

5 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu


 1. Cristina Popescu 04-06-2015 14:42

  Vă mulțumesc pentru sfaturi.

  Raspunde
 2. Cristina Popescu 04-06-2015 09:55

  Vă mulțumesc pentru sfat. Însă vreau ca traducătorii să cunoască această situație și să se gândească de două ori înainte să colaboreze cu această editură.

  Raspunde
 3. Laura Câlțea 04-06-2015 10:02

  Din păcate, din câte știu și eu, nu este singura editură care a fost învinuită de așa ceva. Aici, mesajul poate fi citit, dar nu știu în ce măsură o să ajungă la alți traducători, însă pe ArtLit am văzut mai multe discuții și acolo oamenii se avertizează unii pe ceilalți (mai ales că majoritatea chiar sunt traducători), de asta vă spusesem de această comunitate.

 4. Cristina Popescu 03-06-2015 14:05

  Ar fi de apreciat dacă editura All și-ar plăti și traducătorii. Ar fi un prim pas care le-ar face cinste.

  Raspunde
 5. Laura Câlțea 03-06-2015 15:39

  Îmi pare rău să aud asta. Îmi închipui că deja ați vorbit cu cei de la editură, așa că îmi permit doar să vă recomand o asociație ce-și propune, printre altele, să apere drepturile traducătorilor: ArtLit. Aici găsiți pagina lor de FB cu mai multe detalii: https://www.facebook.com/initiativa.traducatori/timeline