Caută în blog

Concurs: Cărți de Crăciun pentru toate vârstele [încheiat]

Concurs: Cărți de Crăciun pentru toate vârstele [încheiat]

N-am mai făcut de mult un concurs pe blog și zilele astea mi-a venit o idee perfectă pentru un concurs: cărți cu tematică de Crăciun pentru cititorii de orice vârstă. Am ales 3 cărți foarte frumoase care să vă însenineze sărbătorile: o carte ilustrată, Crăciun fericit, Matei!, de Brigitte Weininger și Eve Tharlet, un roman ilustrat pentru copii (și nu numai) Un băiat numit Crăciun, de Matt Haig și Chris Mould, și o antologie de povestiri, Crăciunul în cele mai frumoase povestiri (selecție făcută de Dana Ionescu). Pentru că sărbătorile ne fac pe toți mai generoși, Editura Nemira și Editura Nemi au oferit la acest concurs 3 pachete formate din aceste 3 cărți. Mai jos aveți câteva detalii despre fiecare.  

A venit iarna, iar pădurea e ninsă toată. Familia de iepurași s-a pregătit pentru sezonul rece, iar cămara e plină cu provizii până la primăvară. Iepurașul Matei observă însă că în pădure sunt și animale care nu au ce mânca, așa că hotărăște să le ajute fără să-și dea seama că, astfel, familia sa poate să rămână fără mâncare. Dar iarna nu aduce doar zăpadă și vreme rece, ci și spiritul Crăciunului, iar Matei și frații săi află că adevăratul spirit al Crăciunului stă în magia dăruirii.

 

Un băiat numit Crăciun este cartea cea mai frumoasă pe care-ți poți dori s-o citești de sărbători. Are de toate: zăpadă, aventuri, magie, umor, reni, turtă dulce, elfi, spiriduși și un băiat pe nume Nikolas căruia nu-i e teamă să creadă în magie. Frumos întrețesută printre rânduri, lecția pe care o învață Nikolas și, odată cu el, copiii de toate vârstele care citesc cartea, este că adevărata magie a Crăciunului este magia dăruirii, un dar de care ne putem bucura cu toții. Plină de înțelepciune și umor, Un băiat numit Crăciun, este deja un clasic în devenire, o poveste neobișnuită și incitantă, scrisă de autorul de succes Matt Haig și minunat ilustrată de Chris Mould.

 

Încurcate sunt căile Crăciunului! Lungi și întortocheate sunt drumurile Moșului! Pline de surprize sunt darurile puse sub brad! și ele s-au strâns toate într-o carte de savurat în tihnă, în așteptarea sărbătorii cu dulciuri și fulgi de zăpadă. În paginile ei s-au adunat comori de altădată pentru copii, părinți și bunici. Din ținuturi de vis sau din orașe adevărate, din păduri îndepărtate sau din case primitoare vin întâmplări și personaje ce povestesc Crăciunul cu un farmec cuceritor. Așa că oprește timpul în loc, dragă cititorule, și citește cartea unei sărbători pentru a cărei magie depun mărturie, printre alții, Charles Dickens, Mark Twain, Oscar Wilde sau Arthur Conan Doyle.  

 

Pentru a participa la concurs trebuie doar să răspundeți printr-un comentariu la întrebarea: Care vi se pare a fi cea mai frumoasă carte de citit de sărbători?  

Aștept comentariile voastre de azi, 28 noiembrie, până pe 4 decembrie (inclusiv). Vă rog să lăsați un comentariu în josul acestui articol în căsuța de comentarii (nu pe Facebook și nici pe mail la adresa de contact) pentru că toate comentariile trebuie să fie într-un singur loc ca să participe la extragere. Câștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți și anunțat printr-un mail și pe pagina de Facebook Blogul unei cititoare de cursă lungă, luni, 5 decembrie.

Cel mai bine e să folosiți o adresă de mail validă pe care o verificați în mod constant, întrucât în cazul în care, timp de o săptămână de la anunțare, nu primesc răspuns cu datele de contact, voi alege alt câștigător. Ar fi o idee bună să verificați și căsuța de Spam. Premiile vor fi expediate de Editura Nemira prin curier. 

Multă baftă tuturor!

UPDATE: Câștigătoarele sunt Coboc Denisa, Ganga Maria-Ilinca și Ve Ve. Felicitări și mulțumesc tuturor pentru comentarii! 

Comentarii

Craciunul si perioada sarbatorilor de iarna se apropie, consider ca Spărgătorul de nuci și Regele Șoarecilor, de E. T. A. Hoffmann, este foarte potrivit sa citim !

loredana sandu

28 nov. 2016

Poveste de Crăciun (Charles Dickens)

Cea mai potrivită carte pe care o citesc de Crăciun este potrivita \"Poveste de Crăciun\" îmi dă o stare de bine , trăiesc cu speranța că oamenii în jurul aceste sărbători se pot schimba in bine.

Alina

28 nov. 2016

Cea mai frumoasa carte de citit de Sarbatori din cele trei mi se pare \"Crăciun fericit, Matei!\". Ma duce cu gandul la copilarie, la cartile cartonate si pline de ilustratii ale copilariei. Dar cartea copilariei mele este Poveste de Crăciun de Charles Dickens, care as reciti-o mereu in perioada sarbatorilor.

Ginghina Carmen

28 nov. 2016

Poveste de craciun am citit-o si este foarte potrivita pentru Craciun,dar din descriere mi-ar placea Un baiat numit Craciun

JURAVLE EVELINA

28 nov. 2016

În perioada sărbătorilor de iarnă, citesc împreună cu fetiţele mele din frumoasa carte publicată la Curtea Veche, 24 de poveşti în aşteptarea Crăciunului. De trei ani, aceasta mi se pare cea mai frumoasă lectură de sărbători :)

Oana S.

28 nov. 2016

Consider ca cea mai potrivita poveste de citit este Poveste de Crăciun (Charles Dickens)

Ionela Cristina

28 nov. 2016

Cea mai frumoasa pare a fi Craciun fericit,Matei!

Juravle Mihai

28 nov. 2016

Buna, cea mai frumoasa poveste : Fetita cu chibrituri -de Hans Christian Andersen

VELICU mariana

28 nov. 2016

Crăciunul în cele mai frumoase povestiri - cea mai!

Madalina Ivan

28 nov. 2016

„Scrisori de la Moș Crăciun” de J.R.R Tolkien :)

Alin Teodor

28 nov. 2016

Cea mai frumoasa mi se pare \"Craciunul in cele mai frumoase povestiri ! \" Chiar mi-ar placea sa o citesc !

Bianca Pavel

28 nov. 2016

\"Poveste de Crăciun\" - Charles Dickens

Badea Madalina

28 nov. 2016

Expresul Polar

Pe langa acestea trei, pe care mi-ar placea tare mult sa le citesc, imi place \"A Christmas Carol\", de Charles Dickens.

Popescu Victor

28 nov. 2016

Mi-a placut intotdeauna \"Poveste de Craciun\" de Charles Dickens

Teodora

28 nov. 2016

Cea mai frumoasa carte de citit de sarbatori este "Colind de Craciun" de Dickens... Dupa parerea mea asta e cea mai potrivita :D

Madalina

28 nov. 2016

Expresul polar

Serban Lorena

28 nov. 2016

Colind de Craciun-Charles Dickens

Anton Sava

28 nov. 2016

O super idee concursul ! Eu astept cu nerabdare sa le citesc, pentru ca la noi acasa eu sunt cititorul si restul doar asculta. Mult succes pentru participantii la concurs si spor la vanzari!

Liana Opris

28 nov. 2016

Misterul de Crăciun de Jostein Gaarder

madalina

28 nov. 2016

Craciunul in cele mai frumoase povestiri.

Ingrid Vanta

28 nov. 2016

Cea mai potrivită carte de citit pentru fetița mea ar fi \"Magia Crăciunului\" editura DPH.

Îmi place să (re)citesc de sărbători \"The Snowman\" de Raymond Briggs.

Diana M

28 nov. 2016

Crăciun fericit, Matei! Cred ca este cea mai draguta dintre toate.

Tanasa Adrian

28 nov. 2016

De sarbatori mi s-ar parea frumos de citit si \'Darul unei zile\' de Anna Gavalda.

Diana

28 nov. 2016

Cele mai frumoase povesti de Craciun de Simon Rae .

cred ca fetita mea ar fi foarte incantata de toate cele 3 carti si, in mod special de Crăciunul în cele mai frumoase povestiri

Sincer?- toate au farmecul lor. Sunt cărţi pentru copii mai mici , mai mari şi pentru adulţii cu sufletele de copii. Totuşi, cel mai mult îmi place a treia carte "Crăciunul", deoarece conţine clasicii literaturii universale. Aş citi în vacanţa de iarnă nepoţelului meu, Luca.

Silian Elena

28 nov. 2016

A Christmas carol, am citit-o si pentru mine si pentru fii-miu cand era in burta. Chiar si cu fantome mi se pare o carte exceptionala.

Roxana

28 nov. 2016

\"Poveste de Craciun\" -Charles Dickens !♡

Catalina Alina

28 nov. 2016

Toate trei titlurile îmi par foarte tentante și invită la lectură. Dacă ar fi să aleg ceva ce aș putea citi fetelor mele (7 și 12 ani) în perioada sărbătorilor, cred că Un băiat numit Crăciun ne-ar mulțumi pe toate trei. Are tot ce-i trebuie ca să ne placă. :-)

Ilieș Simona

28 nov. 2016

As zice Craciun fericit, Matei!

Corina

28 nov. 2016

Baiatul meu se numeste Matei...deci prefer cartea \" Craciun fericit, Matei!\"

Monica Bobe

28 nov. 2016

Am o mulțime de cărți preferate pe care le citesc de Crăciun și e destul de greu să aleg doar una. Am reușit într-un final și am ales ”A Christmas Carol” de Charles Dickens. Este clasică și atât de frumoasă, perfectă pentru o zi de iarnă.

\"Poveste de Craciun\" - Charles Dickens

Dumitru Adina

28 nov. 2016

\"Poveste de Crăciun\" (de Charles Dickens)

Anca Florea

28 nov. 2016

\"Un baiat numit Craciun\" este cartea pe care imi doresc sa o citesc iarna aceasta. Dar ca sa vad care este cea mai frumoasa va trebui sa le citesc pe toate. :D

Irina P

28 nov. 2016

\"Poveste de Craciun\" Charles Dickens

Mihaela Antici

28 nov. 2016

\"Poveste de Craciun\" - Charles Dickens

Ionescu liana

28 nov. 2016

Un baiat numit Craciun

Poveste de Craciun de Charles Dickens..

Simona P.

28 nov. 2016

Accidentul de Mihail Sebastian- forever and ever and ever!

Ana-Felicia

28 nov. 2016

De Craciun ar trebui sa citim povesti pozitive, povesti luminoase... De aceea cred ca povestea nasterii Mantuitorului ar trebui sa fie cea mai citita poveste de Craciun :)

Crăciunul în cele mai frumoase povestiri

Mona

28 nov. 2016

Cea mai frumoasa carte de citit in preajma Craciunului este, dupa parerea mea, \"Cadoul\" de Cecelia Ahern. Este o carte pe care am citit-o pe nerasuflate, care iti aminteste intr-un mod inedit cat de pretios este timpul petrecut cu cei dragi si ca lucrurile materiale nu au nici pe departe atat de multa importanta pe cat le acordam noi. Si ca sa va conving, va las acest citat din carte:\"Aceasta este o poveste despre oameni, secrete și timp. Despre oameni care, asemenea cadourilor împachetate, ascund secrete, oameni care se învelesc cu multe straturi, până să apară în fața celor cărora le sunt destinați , care le dau la o parte pentru a putea privi în adâncul sufletului lor. Uneori trebuie să te dăruiești cuiva pentru a vedea cine ești. Uneori trebuie să dezvelești anumite lucruri pentru a ajunge la miez.Aceasta este o poveste despre o persoană care se descoperă pe sine. Un om cu o viață încâlcită, al cărui suflet este revelat celor care contează. Iar el descoperă ceea ce contează cu adevărat. La momentul potrivit.\"

Denisa

28 nov. 2016

Cred că cea mai frumoasă carte de citit de sărbători este „Harry Potter”. Primul volum este cel mai indicat, dar merge oricare dintre cele 7.

Cristina D.

28 nov. 2016

Un băiat numit Crăciun, de Matt Haig și Chris Mould

Aurelia

28 nov. 2016

Crăciun fericit, Matei!, de Brigitte Weininger și Eve Tharlet

Monica

28 nov. 2016

\"Un colind de Craciun\" de Charles Dickens se numara printre lecturile mele preferate de Craciun. Imbina frumos scene comice cu spiritul sarbatorilor de iarna si cu lectii de viata (despre generozitate, bunatate, iubire de familie etc.).

Madalina

28 nov. 2016

\"A Christmas Carol\", de Charles Dickens. Dar de-abia astept sa le citesc si pe acestea 3! :)

Andra Negoșanu

28 nov. 2016

\"Un băiat numit Craciun ar fi o poveste minunata de citit băiețelului meu Rares in seara de Crăciun

Un colind de Crăciun - Charles Dickens am citit-o de cateva ori în preajma Crăciunul , dar sunt foarte curioasă si în privința celor trei.

Cornelia

28 nov. 2016

Am citit deja Un baiat numit Craciun si m-a impresionat puterea lui Nikolas de a depasi momentele dificile care i-au marcat copilaria si de a darui bucurie celor din jur.Mi-a placut si Cum a furat Grinch Craciunul, o poveste ilustrata despre bucuriile simple si fericire.Mi-ar placea sa citesc si Craciunul in cele mai frumoase povestiri, pentru ca iubesc aceasta sarbatoare.

marina

28 nov. 2016

Copiii căpitanului Grant- Jules Verne

Daniela

28 nov. 2016

Care Santos-Pofta de ciocolata, Margaret Atwood-Alias Grace, Kate Morton-Casa de la Riverton si, bineinteles, Harry Potter, sunt cateva dintre cartile cu care m-as delecta in preajma sarbatorilor! Acestea ma introduc intr-o lume aproape magica, misterioasa, linistita, de poveste, atmosfera perfecta de Craciun!! O zi frumoasa! :)

Bozga Crina

28 nov. 2016

Un colind de Crăciun - Charles Dickens

Zgardan Monica

28 nov. 2016

Craciun fericit, Matei! mi se pare cartea potrivita de citit copiilor, la un ceai cald, in jurul bradului, in seara de Ajun!

dana

28 nov. 2016

Cartea de Crăciun, de Selma Lagerlof

Despina

28 nov. 2016

\"Poveste de Craciun\" - Charles Dickens

Roberto

28 nov. 2016

Poveste de Crăciun, de Charles Dickens

Burcan Madalina

28 nov. 2016

Cea mai frumoasa carte de citit ar fi \"Craciun fericit,Matei! \" pentru ca si pe baietelul meu il cheama Matei si ar fi extraordinar sa citim o carte despre el...

DUMITRU MIHAELA

28 nov. 2016

Expresul Polar- Chris Van Allsburg. Va fi parte din cadoul pentru fetita mea de 5 ani de Mos Nicolae pentru a o putea citi impreuna intr-una din serile de pana la Craciun.

Viorica

28 nov. 2016

Cartea de Craciun-Selma Lagerlof

Anamaria Panti

28 nov. 2016

\" Un băiat numit Crăciun \" Matt Hai și Chris Mould!

Caliskan Alina

28 nov. 2016

Crăciunul in cele mai frumoase povestiri. O carte care ne-ar încânta de sărbători.

Cartea noastra preferata de Craciun este :Povestea primelor daruri de Craciun pentru ca ne invata despre bunatate si generozitate.

Dinca Cristina

28 nov. 2016

,,Un băiat numit Crăciun\" ar fi cartea care i-ar atrage atenția băiatului meu!

Suteu Anemarie

28 nov. 2016

Craciun fericit, Matei! Pare o carte potrivita pentru fetita mea de patru anisori.

Lisa

28 nov. 2016

Chiar sunt în căutarea acelei cărți \"the book\" cum ar veni a cărei lectură s-o facem tradiție în casa noastră în seara de Ajun. Din cele câteva rânduri de prezentare \"Un băiat numit Crăciun\" parcă se apropie de ceea ce-mi doresc.

Ioana Giurgi

28 nov. 2016

\"De azi si de demult\" - Barbu Stefanescu Delavrancea ma umple mereu de duiosie.Mi-e dor de niste vremuri al caror abur nici macar nu mi-a atins vreodata tamplele.Dar ne-am amuzat amandoi cand fiul nostru a plans de ciuda ca l-a muscat catelusa de o jucarie. Ne-am amintit imediat de fragmentul din opera de mai sus:\"- De unde te-a muscat?- De sorcova!\"

Elena Irimia

28 nov. 2016

Un baiat numit Craciun ma tenteaza cel mai mult... dar daca ma razgandesc dupa ce le primim si le citim pe toate 3 te anunt :)

Tonia Bedereaga

28 nov. 2016

Crăciun fericit, Matei!, de Brigitte Weininger și Eve Tharlet

negrea geanina

28 nov. 2016

Crăciunul în cele mai frumoase povestiri i se pare a fi cea mai potrivita de citit de sarbatori

,Simona Suciu

28 nov. 2016

Crăciun fericit, Matei! mi se pare potrivita pentru fetita mea de 5 ani :)

Corina Sandru

28 nov. 2016

Un băiat numit Craciun

Cea mai frumoasa carte de citit de sarbatori...\"Harry Potter\":)

Anda

28 nov. 2016

Eu si fiica mea am cazut de acord ca cea mai frumoasa carte de citit de sarbatori, pentru orice varsta, este \'Colind de Craciun\' a lui Dickens. Ea ar fi foarte incantata de cartile oferite ca premiu. Multa bafta tuturor! :)

Alina Grigore

28 nov. 2016

Craciun fericit, Matei! Este despre generozitate si despre bunatate neconditionata.

Crăciunul în cele mai frumoase povestiri :)

Cand eram mititica, m-a fermecat \"Fetita cu chibrituri\" a lui Hans Christian Andersen :) Acum as darui si as citi cu drag copiilor din jurul meu \"Un băiat numit Crăciun\" de Matt Haig.

Ana Maria T.

28 nov. 2016

Încurcate sunt Căile Crăciunului.

Adina Scîntei

28 nov. 2016

Toate sunt minunate, insa \"Un baiat numit Craciun\" cu siguranta i-ar atrage in mod deosebit atentia fetitei mele si ar fi lectura ideala in perioada Craciunului!

Multe, multe carti cu si despre Mos Craciun :) Cu iepurasi, zapada, prieteni si familie. Am spus deja zapada? :) Preferata mea/ noastra e cartea lui dr. Seuss - Cum a furat Grinch Craciunul - dar in fiecare an ne bucuram daca descoperim titluri si povesti noi!

Alexandra

28 nov. 2016

\"Un baiat numit Craciun\" :)

Carmina

28 nov. 2016

Expresul polar, Chris Van Allsburg o citesc fetelor mele de 5 si 2ani jumatate in fiecare seara de vreo luna si nu s-au plictisit inca

Baietelului meu ii place sa i se citeasca o carte de foarte multe ori, asa ca anul trecut aproape a invatat pe dinafata cartea \"Prima mea carte de Craciun\". Anul acesta sigur schimbam cartea:).

Oana Pasalan

28 nov. 2016

Mi-ar placea sa citesc \"Un baiat numit Craciun\", M-a facut curioasa descrierea.

Un baiat numit Craciun.

Andreea Sirba

28 nov. 2016

Toate trei cred ca sunt faine, dar o aleg pe prima deoarece pe nepoțelul meu îl cheamă Matei. Pentru el vreau sa câștig acest concurs.

Ramona

28 nov. 2016

\"Un baiat numit Craciun\"pentru a aduce magia in suflete si iarna cu toate frumusetile ei mai aproape

Cea mai frumoasa poveste de Craciun mi se pare A Christmas Carol (Colinda de Craciun), de Charles Dickens, care ar putea fi recitita in fiecare an, in aceasta perioada, lasandu-ne acelasi sentiment de mangaiere sufleteasca, speranta si bucurie.

Cristina

28 nov. 2016

Un baiat numit Craciun de Matt HaigPoveste de Craciun de Charles Dickens

Nu am avut inca o carte specifica craciunului,dar ne-ar place sa citim cartile mentionate in postare!!

Anca Turcanu

28 nov. 2016

Cea mai frumoasa carte pentru aceasta perioada din an este \"Un baiat numit Craciun\".

Andreica Daniel

28 nov. 2016

Cu siguranta toate sunt frumoase,dar eu as alege-o pe prima \"Craciun fericit,Matei\".Mi se pare cea mai potrivita varstei baietelului meu.

DINA

28 nov. 2016

Un baiat numit Craciun.

Dorina Danila

28 nov. 2016

Cea mai frumoasa carte de citit cred ca ar putea fi Craciun fericit,Matei!

ciobotaru alina

28 nov. 2016

\"Craciun fericit, Matei!\", pentru ca e potrivita varstei fiului meu, Matei.

Cristina Savin

28 nov. 2016

\"Un baiat numit Craciun\" cred ca se incadreaza perfect, am auzit foarte multe impresii pozitive despre ea!

O carte cu ,,de toate\'\'-Marea carte a Craciunului

LAVINIA

28 nov. 2016

\"Poveste de Craciun\" - Charles Dickens

\"Intr-o noapte de iarna\" de Simon Sebag Montefiore

Crăciun fericit, Matei!

Deleanu Simona

28 nov. 2016

\"Uriasul cel egoist\" de Oscar Wilde - descrie iarna cel mai frumos :)

dragan sidonia

28 nov. 2016

A Christmas Carol and Other Christmas Stories de Charles Dickens

Buna ziua! Craciunul fara ,,Poveste de Craciun\'\' de Charles Dickens, nu se poate! O zi frumoasa!

\"Un băiat numit Crăciun\", din ceea ce se poate deduce din recenziile aparute pana acum, pare cea mai interesanta carte de Craciun pentru un copil.

Am constatat cu parere de rau ca noi nu avem carti speciale de Craciun,mi-as dori mult acest cadou pentru a i le citi celui mic!

Andreea

28 nov. 2016

Noua ne place Twenty-Five December Lane, de Helen Ward.

Adina Bogdan

28 nov. 2016

"Un baiat numit Craciun",pentru ca si pe b incanta aietelul mel il cheama Nicholas.Sunt convinsa ca si pe el l-ar incanta sa o citeasca.

Dragos Andreea

28 nov. 2016

Cea mai frumoasa carte de citit in pragul Craciunului ramane pentru mine Un colind de Craciun.

Având în vedere vârstă copiilor mei și cam cât înțeleg ei din volumul de informații cu care se confrunta cea mai potrivita carte ar fi \"Un băiat numit Crăciun!\". Le-Ar place sa citească despre aventuri ,sa cunoască personajele și mai ales sa înțeleagă mesajul cărții:Magia Crăciunului este magia de a dărui!

Morar Delia

28 nov. 2016

Craciun fericit,Matei

Rosu Ancuta

28 nov. 2016

Imi place \"Un baiat numit Craciun\" - pare clasica poveste ce trebuie citita de Sarbatori:)

Alina

28 nov. 2016

„Misterul de Crăciun” de Jostein Gaarder

Irina T

28 nov. 2016

,,Un băiat numit Crăciun" face un pas îm fața fața de celelalte cărți prim magia si indemnul care ni-l transmite....fericirea de a darui nu doar de a primi....un cadou de Crăciun poate fii si un zambet care pana la urma este fericirea de sub nas....dacă iti vezi parintii fericiti ...scapati de grijiile anului...este de ajuns...sau un cadou de Craciun este sa poti sa mirosi mirosul de brad ....este o adevarata placere.Toti zic ca de Craciun trebuie saz fim mai buni....dupa mine total gresit....trebuie doar sa iei cu tine zambetul si buna dispozitie pe care sa o daruiesti altora....cand toata lumea este fericita totul este magic ,pur ....zambeste de Craciun....o sa faci viata sa se predee in fata zambetului tau

Cea mai frumoasa carte pentru anotimpul acesta este\"Marea carte a Craciunului\"

Cea mai frumoasă carte ăn această peroadă ar fi, din punctul meu de vedere, Colind de Craciun.

Oana

28 nov. 2016

Craciun fericit,Matei!

Craciunul in cele mai frumoase povestiri.

O carte frumoasa de Craciun care ne place este Cenusareasa la petrecerea Craciunului. Tiana si magia sarbatorilor.

Tatiana

28 nov. 2016

\"Craciunul in cele mai frumoase povestiri\" este cartea pe care as dori sa o citesc de sarbatori.

Un băiat numit Crăciun -pare a fi cea mai potrivita carte, atat pentru copii cat si pentru adulti.

Emi U

28 nov. 2016

\"Craciunul in cele mai frumoase povestiri\" este cartea care mi-as dori pentru baietelul meu de 8 ani si de ce nu si pentru mine...insa si Un baiat numit Craciun mi-ar place sa o citesc...Craciunul e cel mai frumos moment al anului...pentru familia noastra.

De sarbatori incerc sa citim carti cu tematica religioasa despre ce inseamna fiecare sarbatoare. Dar si carti specifice

Cristina B

28 nov. 2016

Crăciunul,cred că e cartea potrivita, deși toate cărțile sunt minunate!

Marea carte a Craciunului , cred ca ar fii cartea potrivita pentru noi. In fiecare an, cumparam o carte noua si un puzzle de iarna.

nedelcu andreea

28 nov. 2016

Toti copiii au nevoie de dragoste, Brigitte Weninger - incerc astfel sa ii vorbesc fetitei mele de 3 ani despre cat de important este sa fim sanatosi, impreuna si cum putem sa ii facem fericiti pe cei din jur (fara cadouri scumpe ci doar fiindu-le alaturi)

Paula Voicu

28 nov. 2016

\"Un băiat numit Crăciun\"

madalina lipan

28 nov. 2016

Povestile lui Hans Christian Andersen imi vin in minte atunci cand ma gandesc la perioada Craciunului.

Una din povestile mele preferate este \"Spiridusii si cizmarul\" de Fratii Grimm.Dar mai sunt inca sute de alte povesti pe care le-as citi si reciti in fiecare zi.Ca doar ne intoarcem spre mintea copiilor, nu?

Mona Cardas

28 nov. 2016

De Craciun ,una dintre cartile preferate este \" Expresul Polar\" , de Chris Van Allsburg

Iulia

28 nov. 2016

Cartea pe care mi-as dori sa o pot citi de Craciun, alaturi de cei trei copii ai mei, este \"Un băiat numit Crăciun\". Sunt sigura ca fiecare dintre noi ar putea invata ceva, iar Craciunul ar fi mai vesel si mai plun de magie ca niciodata.

ana flamanzeanu

28 nov. 2016

In fiecare an in preajma Craciunului imi aleg sa citesc o carte care sa ma poarte in minunata astmosfera a acestei sarbatori.

Anca

28 nov. 2016

Cea mai frumoasa carte de citit de sarbatori ar fi \"Fulgi de iubire\" de John Green, Maureen Johnson si Lauren Myracle.

Boghean Daniela

28 nov. 2016

Sunt sigură că toate cărțile,sunt minunate! Dar,mi-as dori din tot sufletul,sa am sansa să pot citi în preajma Crăciunului,magnifica carte-Un băiat numit Crăciun! Sunt sigură că,baietelul nostru ar fi foarte incantat sa o asculte,si în felul acesta Crăciunul ni s-ar părea magic,de vis!!

Monica Florea

28 nov. 2016

Cea mai potrivita carte pentru aceasta perioada magica a anului este \"Cutia de Craciun\" de Richard Paul Evans.

Ignat Casandra

28 nov. 2016

Poveste de Craciun - Charles Dickens

Florina

28 nov. 2016

Crăciun fericit Matei!

Iacob Camelia

28 nov. 2016

Cea mai frumoasa carte de citit pentru aceasta perioada magică este \" Crăciunul in cele mai frumoase povestiri\".

Poveste de Craciun- Charles Dickens

Stoichita Irina

28 nov. 2016

Un baiat numit Craciun- cea mai frumoasa carte de anul asta.

Dumitru Nicolae

28 nov. 2016

Cartea mea preferata pe care o recitesc cu drag in fiecare an este \"Printul fericit\" de Oscar Wilde. E melancolica si imi place sa o recitesc de fiecare data cu o cana de ciocolata calda langa.

Ve Ve

28 nov. 2016

O carte frumoasa,de citit la gura sobei este \"Poveste de Craciun\'\' de Charles Dickens. :-)

Ana

28 nov. 2016

Craciunul in cele mai frumoase povestiri^_^

Radu Cristina

28 nov. 2016

Din punctul meu de vedere magia din seria Harry Potter te introduce in atmosfera sarbatorilor .

Coboc Denisa

28 nov. 2016

Nimic mai mult decat povesti scandinave, mai precis ceva in genul Est of the Sun and West of the Moon: Old Tales from the North.

Lori

28 nov. 2016

\"Poveste de Craciun\'\', Charles Dickens

Rotaru Patricia

28 nov. 2016

Mie si fetitei mele ne place Fetita cu chibrituri de Hans Christian Andersen

\" Un baiat numit Craciun \"

GAINA CLAUDIA

28 nov. 2016

Cartea mea favorita de Craciun este Hogfather din Lumea Disc a lui Terry Pratchett

LAura b

28 nov. 2016

Fetitei mele de 5 ani ii plac \"Complotul Mos Craciunilor\" si \"Zapezica \".

Soare Camelia

28 nov. 2016

Un baiat numit Craciun

La prima vedere c0nsider ca cea mai frumoasa carte de citi de sarbatori, pare a fi ,,Un baiat numit Craciun,,.

Radoi Camelia

28 nov. 2016

Toate cărțile sunt interesante, dar cea mai potrivită pentru a fi citită de Crăciun este \"Crăciun fericit, Matei!\".Pare potrivită pentru băiețelul meu. :)

Cea mai frumoasă carte mi se pare a fi \"Un băiat numit Crăciun\", iar lectura ei ar fi un bun prilej pentru a ne reaminti de esența acestei minunate sărbători :)

Blăjan Iuliana

28 nov. 2016

Poveste de Craciun

Ione

28 nov. 2016

Cărțile preferate de citit în preajma Crăciunului sunt Expresul polar Şi Crăciunul cu Norocel, ambele foarte frumos ilustrate.

Camelia

28 nov. 2016

Una dintre cartile mele preferate de iarna este A Christmas Carol, de C. Dickens.O recitesc mereu cu drag, acum alaturi de copiii mei.Laura, tocmai ce am descoperit blogul tau. Felicitari! Te voi citi cu drag si mare interes de-acum!

Andreea Vlad

28 nov. 2016

Povesti de Crăciun - Tony Wolf

RoxanaC

28 nov. 2016

Poveste de Crăciun de Charles Dickens :)

Lazăr Cosmin

28 nov. 2016

Pentru ca fetele mele sunt inca mici le-am luat carti pe masura: \"Noapte de Craciun\" de G Cosbuc si \"Descoperim Craciunul\". Dar pentru cand vor creste \"Fetita cu chibrituri\", \"Poveste de Craciun\" cred ca vor intra pe lista de preferinte! Frumos concurs! :)

Fata din tren - Paula Hawkins :)

petronela

28 nov. 2016

Mi-e mi se pare că cea mai frumoasa carte de citi la gura sobei cu o cana de ceai cald cu lămâie este cartea \"O poveste de Crăciun\" scrisa de Charles Dickens. Presupun că ai citit cartea, e una dintre preferatele mele și a multor oameni care au o pasiune pentru citit. În această carte descoperi istoria Crăciunului, e o minune scrisa, nu ai cum sa nu îți placă. Dacă aș câștiga acest concurs, aș lăsa totul, absolut totul ca să citesc cărțile pentru că nu am citit niciuna dintre aceste cărți și ar fi cu adevărat o minune de Crăciun, având în vedere că nu am câștigat niciodată vreun concurs pentru care nu a trebuit doar sa ma înscriu. Lectură plăcută!!

Craciunul in cele mai frumoase povestiri

Petre Mihaela

28 nov. 2016

Sunt atat de multe carti frumoase cu care m-am intalnit in ultima vreme...totusi, Povestea de Craciun a lui Dickens pastreaza un loc special in inima mea. Sper sa le placa si fetelor mele :)

Cristina Baciut

28 nov. 2016

Poeziile de Craciun din copilarie mi se pare cele mai frumoase pentru vremea asta. Ce poate egala Iarna pe ulita de George Cosbuc. Clasici raman mereu in trend!

Roxana D

28 nov. 2016

De când am auzit prima datã despre Un bãiat numit Crãciun, abia astept sa o citesc si sã o dãruiesc si celor dragi iubitori de cãrti.

Georgiana

28 nov. 2016

Mi se pare foarte frumoasa Un baiat numit Craciun de Matt Haig, deoarece mesajul e legat de esenta acestei sarbatori si anume de a darui.

The polar express mi se pare o carte frumoasa pt Craciun.

Salut Laura, mi-as dori sa particip si eu la concurs, mai ales ca mi-as intregi colectia de carti de Craciun de la Nemira. De ce? Pentru ca, pentru mine, cea mai frumoasa carte de citit de sarbatori mi se pare \"Enciclopedia Craciunului\" de Gerry Bowler. E o lectura interesanta, si pentru cei mari si pentru cei mici.

Oana

28 nov. 2016

The Snowman de Raymond Briggs

Poveste de Craciun

Albescu Aurs

28 nov. 2016

POVESTE DE CRACIUN , Charles Dickens .... Ce ar fi Craciunul fara Scrooge ????

Ungureanu Gina

28 nov. 2016

Skipping Christmas - John Grisham

Poveste de Craciun de Charles Dickens mi se pare cea mai potrivita poveste sau carte de Craciun ce poate fi citita de mine.

Cea mai frumoasa carte de citit de sarbatori este Poveste de Craciun de Charles Dickens pentru ca de fiecare data cand o citesc imi amintesc de copilarie.

Cea mai frumoasã carte de citit,de Crăciun?!Hmde departe:\"Scrisorile de Crăciun ale tatălui\" de J.R.R TOLKIEN.Am o pitică de nouă ani şi mă străduiesc s.o molipsesc cu pasiunea pentru citit.

A Christmas Carol de Charles Dickens e perfecta pentru Craciun.

Raluca

28 nov. 2016

Eu cred că cea mai potrivită carte pentru Crăciun este \" Poveste de crăciun\" de Charles Dickens.

Miron Oana

28 nov. 2016

Poveste de Crăciun de Charles Dickens

Mihai C

28 nov. 2016

Toate cartile de Craciun mi se par superbe :), fiecare are magia ei

Anca

28 nov. 2016

Fetiţa cu chibrituri de H. C. Andersen

De cate ori vreau sa intru in atmosfera de Craciun imi place sa recitesc \"Poveste de Craciun\" de Charles Dickens. Este nemuritoare!

Masha Toropoc

28 nov. 2016

Cea mai populara carte de Craciun este Poveste de Craciun de Charles Dickens insa toate cartile dedicate acestei sarnbatori magice sunt absolut superbe,intrand in spiritul Craciunului prin aceste carti de proza sau poezii,ma simt din nou copil.

Matei Gabriela

28 nov. 2016

„Poveste de Crăciun” de Charles Dickens

Iulia

28 nov. 2016

\"Craciunul in cele mai frumoase povestiri\"

Ciocan Ioana

28 nov. 2016

A Christmas Carol - C. Dickens

Multumim frumos pentru concurs! Noi abia asteptam sa citim \"24 de povesti in asteptarea Craciunului\".Numai bine!

Caras Veronica

28 nov. 2016

\' Craciun Fericit, Matei!\' ar fi potrivita sa o citesc nepotelului meu in varsta de 3 anisori! Multumesc!

Burcică Alina

28 nov. 2016

Dorinta de Craciun a lui Buzunaras si Spiridusii zapezii gasesc o scrisoare

Mihaela

28 nov. 2016

Cred ca cea mai potrivita carte pe care o poti citi in aceasta perioada este Poveste de Craciun de Charles Dickens.

Milu Alexandra

28 nov. 2016

Poveste de Craciun

anton aurelia

28 nov. 2016

„Poveste de Crăciun” de Charles Dickens

Ionita Andreea

28 nov. 2016

Noi citim si rascitim \"Magarusul si ingerasul\", e superba! \"Când măgărușul se trezește într-o dimineață, vede că mama lui a dispărut!Din fericire, nu rămâne singur multă vreme pentru că un înger știe unde se află ea – lângă pruncul Iisus, în staulul în care a avut loc Miracolul Crăciunului. Măgărușul și îngerașul pornesc împreună spre acel loc magic, invitându-i pe toți cei pe care-i întâlnesc în cale să li se alăture.O poveste ce redă atmosfera magică a Crăciunului, aparținând îndrăgitului scriitor Otfried Preuβler\".

Florina

29 nov. 2016

As alege „Poveste de Craciun” de Charles Dickens, deoarece este prima care imi vine in minte atunci cand ma gadesc la povestile de Craciun si la atmosfera magica de sarbatoare din preajma acestuia. Insa sunt multe povesti de iarna si de sarbatori care imi plac, cateva descoperite inca din copilarie, altele abia acum, de cand le citesc copiilor.

Oana Barabas

29 nov. 2016

As alege \"Spargatorul de Nuci\"

\"Un baiat numit Craciun\" de Matt Haig si Chris Mould este cea mai frumoasa carte de citit de sarbatori (si nu numai).

Ana-Maria

29 nov. 2016

Cea mai frumoasa carte de Crăciun pentru noi este \"Poveste de Crăciun\" de Charles Dickens. Cărțile din articol sunt superbe. Sărbători Fericite Laura!

Adina V

29 nov. 2016

Pentru zilele de Craciun mi-as dori sa le citesc copiilor \"Un baiat numit Craciun\" .

ElenaC

29 nov. 2016

As alege Cutia de Craciun de Richard Paul Evans, o carte pentru suflet care defineste prin povestea sa Craciunul, o sarbatoare a bunatatii, a iubirii, a daruirii. E o carte ce aduce lumina in suflete! :)

Madalina

29 nov. 2016

Nu vreau sa fac o partajare,fiecare carte in parte are farmecul ei.In fiecare an de Mos Nicolae fetita mea primeste cate o carte de citit sau de colorat cu tema Craciunului.

Cea mai frumoasa carte pentru mine este \"Craciunul in cele mai frumoase povestiri\". Desi nu mai sunt la varsta copilariei, pentru mine \"Poveste de Crăciun\" de Charles Dickens va ramane mereu reprezentativa pentru Craciun. Nimic mai potrivit pentru a intra in atmosfera de sarbatoare!

Raluca Turcu

29 nov. 2016

Cartea mea preferata e Mos Craciun – de Mauri Kunnas; dar cred ca fetitei mele i-ar placea foarte mult si Craciun fericit, Matei!, tinand cont ca De ce va certati, Matei? este una din cartile ei preferate.

codruta chira

29 nov. 2016

Crăciunul în cele mai frumoase povestiri

Nițu Anca

29 nov. 2016

Din ce am citit, tot \"Povestea de Craciun\" a lui Charles Dickens imi place mai mult.

Un băiat numit Crăciun, de Matt Haig

Crăciunul în cele mai frumoase povestiri

Nicoleta Man

29 nov. 2016

Un băiat numit Crăciun.

Alin M

29 nov. 2016

„Poveste de Crăciun” de Charles Dickens

„Poveste de Crăciun” de Charles Dickens

Huma Cosmin

29 nov. 2016

Toate trei sunt foarte frumoase,nu pot alege una din ele, imi va face placere sa le citesc fetitei si sa le si daruiesc de Craciun.

Puscasu

29 nov. 2016

Un băiat numit Crăciun, de Matt Haig

Ignat Tatiana

29 nov. 2016

Un băiat numit Crăciun, de Matt Haig

Ignat Vasile

29 nov. 2016

Mi-ar placea cartea Craciunul in cele mai frumoase povestiri

Moldovan Diana

29 nov. 2016

Un baiat numit Craciun Matt Haig

Craciunul cele mai frumoase povesti.

Suhaida iuliana

29 nov. 2016

Craciun fericit Matei.

Suhaida stefan

29 nov. 2016

Un băiat numit Crăciun.

Olimpiu

29 nov. 2016

Un băiat numit Crăciun.

Grozuta Bianca

29 nov. 2016

Un băiat numit Crăciun

Popescu Lenuta

29 nov. 2016

Un baiat numit Craciun

Mihaila Ioana

29 nov. 2016

Cartea pe care mi-ar placea sa o citesc impreuna cu baietelul meu este \"Craciun fericit, Matei\" (mai ales ca asa il cheama si pe el :-). Iar din literature universal: Poveste de Craciun, de Charles Dickens. Dar in primul si in primul rand, cartea care ne ofera povestea Craciunului si motivul sarbatorii acesteia- Biblia.

raluca mirauta

29 nov. 2016

Craciunul

Craciunul cu cele mai frumoase povesti

Suhaida iuliana

29 nov. 2016

O poveste de Craciun- Charles Dickens

Elena Diaconu

29 nov. 2016

Cea mai potrivita poveste , pentru mine ar fi .\'\'.Poveste De Craciun \'\'de Charles Dickens...

DUTU CARMEN

29 nov. 2016

Craciunul in cele mai frumoase povestiri

Nicorescu Delia

29 nov. 2016

Din punctul meu de vedere cea mai buna carte de citit de Craciun este Fulgi de iubire de John Green,Maureen Johnson,Laurel Myracle

Ghinea Ioana

29 nov. 2016

Poveste de Crăciun de Charles Dickens

Hasna Sergiu

29 nov. 2016

Poveste de Craciun

Ioana S

29 nov. 2016

Un baiat numit Craciun

Georgiana Petru

29 nov. 2016

Toate cartile ar fi perfecte pentru sarbatori, daca as fi si eu libera cum sunt toti oamenii normali...:(

Cristina

29 nov. 2016

\"La Medeleni\", de Ionel Teodoreanu

Adriana Fomenko

29 nov. 2016

Cea mai frumoasa carte de citit de sarbatori , din punctul meu de vedere este "Craciun fericit, Matei " . Faptul ca personajele sunt animalute face totul foarte interesant si potrivit pentru Craciun. Mesajul operei ( care se desprinde din rezumat) este faptul ca important mai presus de toate este sa stii sa daruiesti indiferent de sezon . :)

Crăciunul în cele mai frumoase povestiri

Cornelia Popa

29 nov. 2016

Pentru fetita mea, cea mai frumoasa carte de citit de sarbatori este Craciun fericit, Matei. Mi se pare si educativa!

cristina o

29 nov. 2016

Crăciunul în cele mai frumoase povestiri

Silvia Nistor

29 nov. 2016

Felicitari pentru idee! \"Craciun fericit, Matei\" mi se pare cea mai inspirata alegere pentru mine si baietelul meu de 4 ani care sigur va aprecia cartea si se va identifica usor cu personajul care poarta acelasi nume.

Raluca S.

29 nov. 2016

un baiat numit craciun

Cea mai frumoasă carte de citit de sărbători cred ca este selecția ”Crăciunul în cele mai frumoase povestiri”.

Stan Andreea

29 nov. 2016

Anul trecut, in perioada sarbatorilor, citeam Eleanor H. Porter - \"Pollyanna, jocul bucuriei\" si acum o asociez cu magia Craciunului. M-as bucura sa daruiesc pachetul cu carti!

Adriana I

29 nov. 2016

\"Poveste de Craciun\" de Charles Dickens (unul dintre autorii mei preferati)

Poveste de Craciun, Charles Dickens

Ana Dragomir

29 nov. 2016

„Misterul de Crăciun” de Jostein Gaarder, pentru mine. :)

Ioana Crețu

29 nov. 2016

Poveste de Craciun, de Charles Dickens

Cea mai frumoasa carte de citit de sarbatori cred ca ar putea fi The Snow Child - Eowyn Ivey. Este povestea unui miracol petrecut atunci cand nu mai exista sperantra, si cred ca sarbatorile ne aduc aminte mereu ca exista bine in aceasta lume si ca merita sa speram si sa nu renuntam la visul nostru.

Sunt multe carti frumoase, de citit tot timpul. Insa, de sarbatori imi place sa citesc carti politiste, deoarece atmosfera calma din casa, peisajul de dincolo de fereastra, se combina in mod magic cu intriga pe care incerc s-o anticipez, suspansul si misterul. Asa ca as recomanda \"Sora cea mica\" de Raymond Chandler, sau orice carte a lui Chandler, detectivul Marlowe adauga un plus de umor si prospetime, care fac din timpul petrecut citind o incantare.

Milena Savu

29 nov. 2016

\"Cum a furat Grinch Crăciunul\" de Dr. Seuss

Gabriela

29 nov. 2016

Poveste de Craciun, Charles Dickens

Lazar Adrian

29 nov. 2016

Un băiat numit Crăciun!

Anca L.

29 nov. 2016

\"Poveste de Craciun\", Charles Dickens

Andrei Turcu

29 nov. 2016

Scrisori de la Mos Craciun de J.R.R. Tolkien

Grigore Monica

29 nov. 2016

Craciunul in cele mai frumoase povestiri

Radu Cristina

29 nov. 2016

In perioada sarbatorilor imi place foarte mult sa citesc carti destinate copiilor, iar o carte pe care o iubesc este \"Poveste de Craciun\" de Charles Dickens. Ea ocupa un loc important printre cartile copilariei mele si desi sunt multe carti frumoase pe care le-as putea citi in aceasta perioada, Dickens si a lui minunata nuvela vor ramane mereu in inima mea.

Roxana

29 nov. 2016

\"Poveste de Crăciun\", Charles Dickens

Bejan Cristina

29 nov. 2016

Fetita asteapta cu nerabdare sa recitim Magarusul Mariei si cum a furat Grinch Craciunul. Multumim pentru concurs.

Ramona R

29 nov. 2016

Colind de Crăciun, Charles Dickens

Radu Nicoleta

29 nov. 2016

Poveste de Crăciun- Charles Dickens.

Gadici Lidia

29 nov. 2016

„Cartea de Crăciun”, de Selma Lagerlöf

Cristian D

29 nov. 2016

Ninsoarea din vis de Eric Carle

Lavinia Popa

29 nov. 2016

\"Poveste de Crăciun\" de Charles Dickens

Anca Mitoc

30 nov. 2016

Poveste de craciun , Dickens

Cristina turcu

30 nov. 2016

Poveste de Craciun, Charles Dickens

Mihai Tanasie

30 nov. 2016

Un baiat numit Craciun

Lili

30 nov. 2016

Buna! Cred ca orice carte e binevenita la citit! Dar ca sa intri in atmosfera sarbatorilor citind, e buna o carte cu Mos Craciun, zapada, daruri si familie reunita!!! Caci de sarbatori, toate drumurile duc acasa! Mi-ar placea sa citesc, Craciunul in cele mai frumoase povestiri.

Buica Cornelia

30 nov. 2016

„Un băiat numit Crăciun” de Matt Haig.

Cu ocazia sarbatorilor de iarna, cea mai frumoasa carte, cred ca este \"Poveste de Craciun\", dar si \"Un baiat numit Craciun\" s.a. Va multumim

MIHAI PAULA

30 nov. 2016

\"Poveste de Crăciun\", Charles Dickens.

Madalina Musat

30 nov. 2016

Nu ma pot hotari care e cea mai frumoasa carte, asa ca am facut o selectie e 24 de carti de pus in ghetute si sub brad. Lista o gasiti pe https://goo.gl/pfOnwl

Carmen Mihalca

30 nov. 2016

Craiasa Zapezii de H.C.Andersen imi aduce mereu aminte de Craciun si de copilarie.

Georgiana M

30 nov. 2016

O carte perfectă pentru sărbătorile de iarnă ar fi Poveste de Crăciun de Charles Dickens sau Copila de Zăpadă de Eowyn Ivey.

Constantin Oana

30 nov. 2016

Pentru mine, cea mai frumoasa poveste de Craciun este \"Craiasa zapezii\" - carte, film si animatie.

Manea Dana

30 nov. 2016

Scrisori de la Mos Craciun de J.R.R. Tolkien & O poveste de Craciun de Charles Dickens

izabellab

30 nov. 2016

\"Cum a furat Grinch Crăciunul\" de Dr. Seuss

Ioana Crîngea

30 nov. 2016

\"Poveste de Craciun\" -Charles Dickens.

Cristina A

30 nov. 2016

\"Poveste de Craciun\" - Charles Dickens

Let It Snow - Maureen Johnson; John Green; Lauren Myracle

Rădoiaș Alina

30 nov. 2016

Bradutul de Craciun-Loek Koopmans

O poveste de Craciun-Charles Dickens

Andreea Popescu

30 nov. 2016

Un băiat numit Crăciun

\"Fetita cu chibrituri\"-Hans Christian Andersen

\" Craciun Fericit Matei \"Deosebita poveste pentru cei mici ... Multumim frumos

In fiecare an, de Craciun, recitesc \"Pe aripile vantului\". Iubesc aceasta carte si mi se pare perfecta pentru aceasta perioada a anului.

Diana Elena I

30 nov. 2016

Crăciunul este o perioadă tocmai bună pentru lectură în tihnă, pe fundal de colinde. Acum 3-4 ani Cristina Bazavan a publicat un ebook cu povești despre Crăciun. Mi-a plăcut ideea, dar mai ales rezultatul. Îmi plac poveștile cu și despre Crăciun. Citesc \"Scrisoare pentru Moș Crăciun\" de Cristina Beatrice Preda, \"Povești cu îngeri\"de Claudia Groza și \"Un băiat numit Crăciun\", \"Povești cu oameni de zăpadă\". Acesta e primul Crăciun în postura de mamă de gemeni, fată și băiat. Le citesc mult.

„Un băiat numit Crăciun” de Matt Haig.

Un băiat numit Crăciun-Matt Haig

State Silviu

1 dec. 2016

\"Poveste de Craciun\" Charles Dickens

Bogdan S

1 dec. 2016

Singur pe lume - Hector Malot

Cu siguranță cea mai frumoasă carte pe care o poți citi în Ajunul Crăciunului este \"Poveste de Crăciun\" scrisa de Charles Dickens. Este o poveste așa cum îmi place mie, nu te lași până nu o termini pentru că pur și simplu te atrage. M-aș bucura mult dacă aș câștiga acest concurs, ar fi cel mai frumos cadou de ziua mea, având în vedere ca pe 6 decembrie este onomastica mea. Mult succes succes participanților!! #LoveChristmas

In fiecare an, in perioada Crăciunului, recitesc cu drag \"Colinda de Crăciun a familiei Bird\" de Kate Douglas Wiggin, o lectura emoționantă perfecta pt acesta perioada a anului.

Ion Andreea

1 dec. 2016

Poveste de Craciun de Charles Dickens

Ale M.

1 dec. 2016

Cred ca cea mai potrivita carte este:,,Cum a furat Grinch Craciunul" de Dr.Seuss sau,,Expresul Polar"de Cris Van Allsburg.

Când eram copil, recitam in fiecare an " Fetița cu chibrituri", dar si " Poveste de Craciun", de Charles Dickens. Cu băiețelul meu citeam cărți ilustrate pe tema Crăciunului cu spiriduși si copii frumoși. Anul acesta vom citi " Un băiat numit Craciun".

Daniela

2 dec. 2016

Cea mai frumoasa poveste citita in preajma craciunului este Povestea primelor daruri de craciun scrisa deAxel Hambraeus. Superba!

Andreea L.

2 dec. 2016

Poveste de Craciun de Charles Dickens

Debora

2 dec. 2016

Scuzați greșelile gramaticale, autocorectorul....

Poveste de craciun

Craciun fericit!

Povesti de craciun.

Poveste de Craciun de Charles Dickens

Vasile

2 dec. 2016

În căutarea sufletului Crăciunului, de R.D Mottok

Irina Nitu

2 dec. 2016

Poveste de Craciun, Charles Dickens

Radu Dobre

2 dec. 2016

\"Cartile care nu merita recitite nu meritau citite nici prima oara\".Cititul in sine este un dar pentru sine si pentru ceilalti, in orice moment al anului. Pentru mine,de Craciun, intru\' aducere aminte si intru\' pastrarea semnificatiei reale a acestei minunate sarbatori, recitirea cartii Gaspar, Melhior &Baltazar; de Michael Tournier este un dar regal.

Sunt asa multe carti frumoase cu si despre Craciun .ca nu stiu ce sa aleg. In perioada aceasta citim \"povestea primelor daruri de Craciun \", \"povesti cu oameni de zapada \" , \" dorinta de Craciun a lui buzunaras \" , \" bradutul de Craciun \", \"poveste muzicala de Craciun \". Multumim de concurs!

Aurora

2 dec. 2016

Poveste de Craciun de Charles Dickens.

Cred ca cea mai faina carte de citit de Craciun este Poveste de Craciun, Charles Dickens, insa nu este singura. Depinde impreuna cu cine citim, daca o citim unui copil sau daca este acel moment din jurul sobei in care ne simtim alaturi de familie.

Ema Georgiana

3 dec. 2016

In perioada sarbatorilor iubesc sa recitesc Harry Potter. Este o serie fantastica! O ador, este preferata mea si cu siguranta va ramane! Totusi, Harry Potter nu reprezinta singura mea alegere in aceasta perioada. De exemplu, iubesc enorm Marile sperante si imi place sa o recitesc ori de cate ori am ocazia, dar de sarbatori (in special cele de iarna) este de-a dreptul magic. De asemenea, (pentru ca tot vorbim despre Dickens) consider Poveste de Craciun a fi o alegere buna, caci reuseste sa completeze atmosfera din pragul sarbatorilor intr-un mod care te copleseste. Fetita cu chibrituri, o poveste trista, pe care iti va fi imposibil sa o uiti. Sa continui? Sunt o gramada si atat de frumoase toate. Atatea povesti minunate, ce iti pot imbratisa sufletul.

Mihaela

3 dec. 2016

Misterul din hanul pungasilor de Kate Milford

Roxana T.

3 dec. 2016

Noi citim cu placere Micul print

Nitescu oana

3 dec. 2016

În perioada sărbătorilor de iarnă îmi place să mă reîntorc în copilărie și să recitesc: A Christmas Carol, de Charles Dickens; Micuțele doamne, de Louisa May Alcott; Singur pe lume, de Hector Malot; Letters from Father Christmas, de J.R.R. Tolkien; basme și ... multe altele.

Noi am descoperit de curand \"Cand Mos Craciun a cazut din cer\" a Corneliei Funke, dar ne plac orice povesti optimiste si musai cu animale.

Larisa

3 dec. 2016

De anul acesta introducem și noi în lectura povești de Crăciun.

Poveste de Craciun de Charles Dickens

Sunt multe carti frumoasa, dar cea mai apreciata este Poveste de craciun -Dickens. Anul asta vreu sa cumpar si Un baiat numit craciun.

Cu siguranta voi citi si anul acesta \"Poveste de Craciun\" de Charles Dickens. Aceasta carte imi aduce aminte de seara de Ajun, de mirosul de portocale, de bradul impodobit cu luminite multicolore... Ah... ce dor mi-e de acel sentiment... Sper ca anul acesta sa-l retraiesc prin aceste carti, ar fi magic...

Poveste de Craciun de Charles Dickens

Liviu Leonte

3 dec. 2016

Un baiat numit Craciun - Matt Haig

Achim Iulia

3 dec. 2016

Poveste de Craciun de Charles Dickens

Crăciun fericit, Matei!Primul nume citit dintre aceste cărți şi primul gând care mi-a umplut sufletul de bucurie că spiritul Crăciunului prin dăruire, există.

Galeş Elena

3 dec. 2016

Mi-ar placea sa le citesc copiilor mei cartea \"Craciun fericit, Matei!\".

Haisan Irina

3 dec. 2016

Orice carte care te bucura,care iti insenineaza clipele la gura sobei e potrivită pentru sărbători.Sunt multe cărți care îți aduce aminte să fii generos,bun,iubitor și cu suflet de copil.Mi-ar place tare mult s-am una din cele trei mentionate mai sus,in biblioteca...În copilărie îmi plăcea uneori să citesc din poeziile lui Cicerone Theodorescu(„Pădurea de cleștar”),o lume în care piticii umblau prin pădure,zăpezile erau magnifice și visele se împlineau „Când șuieră-n copacii ninși, Afară,iarna,haiduceste, Copilul stă cu ochii aprinși Povești fereastra-i născocește ...Ca-n sănii duse de trăpași Copilului îi zboară gândul. Iar dacă-n voia lui îl lași Si cu întrebări netulburându-l El trece codrii urieși Și aude,vede,prin troiene: Pitici cu chică de plăieși Și Feți-frumoși și Cosânzene...

Viata si aventurile lui Mos Craciun de Lyman Frank Baum.

În căutarea sufletului Crăciunului, de R.D Mottok

Radu C

3 dec. 2016

Emailul acesta e corect, sunt pe calculatorul cuiva si am participat din greseala cu emailul ei.

Radu C

3 dec. 2016

Craciunul in cele mai frumoase povestiri.

Ana Deac

4 dec. 2016

Poveste de Craciun de Charles Dickens

Am inceput sa citim "24 de povesti nastrusnice in asteptarea"Crăciunul lui Mos Craciun" si cred ca ne-ar place sa citim "Crăciunul în cele mai frumoase povestiri"

Adina Moraru

4 dec. 2016

Buna,Eu intetionez sa ma apuc de \"Razboi si pace\" :) Nu stiu de ce,insa am un sentiment ca trebuie sa citesc aceasta carte in perioada Craciunului. \"Anna Karenina\" tot de Craciun am citit-o si mi s-a parut ca lectura s-a potrivit perfect cu vremea de afara...infofolita in patura si cu o cana de ceai alaturi.

Roxana I

4 dec. 2016

Copila de zapada - Eowyn Ivey, despre emotionanta prezenta a copiilor in viata unei familii

Loredana A.

4 dec. 2016

Poveste de Crăciun de Dickens

Beian Claudia

4 dec. 2016

Poveste de Craciun de Charles Dickens

Craciunul in cele mai frumoase povestiri.

Citesc in fiecare an "Un Craciun fericit" -Helen Exley-Juliette Clarke. Si orice alta poveste sau povestire despre magia acestei sărbători. Abia astept sa le citesc si pe acestea! Slava Domnului ca oamenii aleg sa împărtășească emotiile lor cu ceilalți semeni! "Binecuvântată este ziua in care lumea întreagă pune la cale un complot al iubirii!"(H.W.Mabie)

Mari

4 dec. 2016

Cartea Poveste de Craciun de Charles Dickens e perfecta pentru sarbatorile de iarna

Iuliana

4 dec. 2016

Poveste de Crăciun, Charles Dickens

Buna ziua!Anul trecut de sarbatori am descoperit \"Nopti Albe\" de F.M.Dostoievski.Un roman scurt, sentimental.Insa, ar fi imposibil sa ma gandesc la Craciun fara sa nu revin la Charles Dickens, \" Colinda de Craciun\".

Florina C

4 dec. 2016

In fiecare an mi s-a parut important sa citim despre nasterea lui Isus. Anul acesta speram sa citim si Craciun fericit, Matei! Mai ales ca si pe nazdravanul nostru il cheama astfel.

Lonca Emilia

4 dec. 2016

Anna Karenina, Lev Tolstoi si Ines a sufletului meu, Isabel Allende.

Petre Claudia

4 dec. 2016

\"Poveste de Craciun\" de Charles Dickens.

Craciunul in cele mai frumoase povestiri.

Poveste de Craciun - Charles Dickens

Un băiat numit Crăciun

Alina Popa

4 dec. 2016

Scrisori de la Mos Craciun - JRR Tolkien

Poveste de Craciun (Charles Dickens)

Povestea de Crăciun

Iustina

1 dec. 2021

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter