Concurs special: sărbătorim 3 000 de prieteni (încheiat)

Concurs special: sărbătorim 3 000 de prieteni (încheiat)

Pentru a sărbători că ne-am adunat 3 000 de cititori de cursă lungă pe contul de Facebook, am organizat un nou concurs special al cărui premiu constă într-un sfeșnic de porțelan lucrat manual oferit de Ambasada Suediei și thrillerul suedez Trei secunde, de Roslund & Hellström, oferit de Editura Trei. 

Nu mă așteptam să ajungem așa repede 3 000 de cititori de cursă lungă, așa că nu m-am gândit din timp la un premiu pentru un nou concurs special. Din fericire, noii prieteni de la Ambasada Suediei din București (pe care îi puteți urmări pe pagina lor de Facebook Sveriges ambassad i Bukarest / Ambasada Suediei din Bucureşti), și cu care am avut o întâlnire foarte plăcută și interesantă înainte de Crăciun, au fost foarte drăguți și mi-au dat în dar două sfeșnice din porțelan (unul pentru mine, celălalt pentru cititorii blogului).

Sfeșnicele sunt lucrate manual și sunt realizate de o firmă suedeză cu tradiție, Orrefors. O să fie un concurs cu surprize, pentru că nu știu exact cum arată sfeșnicul pe care îl veți câștiga (puteți răsfoi catalogul Orrefors, ca să vă faceți o idee despre lucrările lor), așa că am făcut o fotografie cu cel pe care l-am primit eu cadou. Sper să vă placă ce veți găsi în cadoul frumos împachetat la fel de mult cât mi-a plăcut și mie. Însă, oricum ar arăta, un lucru e sigur: un astfel de sfeșnic poate fi companionul perfect pentru orice carte bună. 

Pentru că orice concurs special pentru cititorii de cursă lungă trebuie să aibă și o carte, premiul mai cuprinde și un exemplar din romanul Trei secunde, de Roslund & Hellström, oferit de prietenii de la Editura Trei. Eu nu mă dau în vând după thrillere polițiste și de spionaj, dar pe ăsta l-am citit pe nerăsuflate. Stilul celor doi autori (unul, Roslund, analist al sistemului infracțional din Suedia și celălalt, Hellström, fost deținut) este foarte alert, aproape cinematografic, așa că cele peste 600 de pagini ale cărții se dau aproape singure. Ca să vedeți cam despre ce e vorba, puteți să vă uitați și pe recenzia cărții: Cum cucerești o închisoare? Cu lalele și poezii. În ultima parte a articolului am atașat și câteva informații despre Suedia pe care cei de la Ambasada Suediei din București mi le-au pus la dispoziție cu multă bunăvoință.

Ca să participați la concurs, trebuie să răspundeți printr-un comentariu pe blog la întrebarea: cu ce anume asociați Suedia?

Concursul se va desfășura de azi, 5 ianuarie, până pe data de 11 inclusiv. Câștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți și va fi anunțat printr-un mail și pe pagina de Facebook Blogul unei cititoare de cursă lungă, luni, 12 ianuarie.

Cel mai bine e să folosiți o adresă de mail validă pe care o verificați în mod constant, întrucât în cazul în care, timp de o săptămână de la anunțare, nu primesc răspuns cu datele de contact, voi face o nouă extragere. Câștigătorul va fi anunțat de pe adresa book@lauracaltea.ro, așa că ar fi o idee bună să verificați și căsuța de Spam.

Premiul poate fi predat personal celor ce locuiesc în București și va fi trimis prin poștă în cazul în care câștigătorul este din provincie.

Multă baftă tuturor! 

UPDATE: Georgiana este câștigătoarea concursului special de pe blog organizat împreună cu Sveriges ambassad i Bukarest / Ambasada Suediei din Bucureşti și Editura Trei.
Felicitări, Georgiana, și mulțumesc tuturor pentru participare! 

Comentarii

Cu ce asociez Suedia? Printr-un simplu cuvant, cu prosperitatea ....

Asociez Suedia cu zapada, vikingi si casute colorate pe tarmurile Marii Nordului

Anda

5 ian. 2015

Asociez Suedia cu prietenii mei de acolo, cu trilogia Millennium a lui Stieg Larsson si cu aurora boreala pe care sper sa ajung curand sa o vad :)))

Nici n-am stat mult pe gînduri, răspunsul e clar. Cu un film. Mai exact, cu filmul pe care Suedia l-a trimis la Oscar în 2004. Se numeşte \"Så som i himmelen\" (\"Precum în Cer\" ar fi în traducere). L-am văzut de 5 ori şi tot de atîtea ori mi-am înghiţit lacrimile şi nodurile din gît...Ţi-l recomand, este foarte bun.

Asociez Suedia cu liniste si organizare.

dana rus

5 ian. 2015

Neata! Ca prima intentie asociez Suedia cu muzica celor de la Abba ,am copilarit cu ea.Cu civilizatie si un sistem de educatie bine pus la punct. Cu aurora boreala si cu prietenul meu Amorphis, care a stat vreo 2 ani acolo, destul cat sa ma convinga sa vin si eu...intre timp el a revenit in tara , iar eu am ramas cu un ghid de conversatie si cu un dictionar suedez roman....si cu acelasi dor de duca....

Cristina

5 ian. 2015

Asociez Suedia cu frigul, semineul si o carte buna de citit :)

Radoi Alina

5 ian. 2015

Cand aud de Suedia, ma gandesc la zapada, un loc rece dar cu oameni calzi, educati, de la care am multe de invatat.

Simona Vlad

5 ian. 2015

Asociez Suedia cu romanele polițiste pline de suspans, cu gheizerele care aruncă apă caldă și meleaguri pline de zăpadă.

Corina

5 ian. 2015

Eu asociez Suedia cu frigul, zapada si o stare de bine:)

anda t

5 ian. 2015

Bună, Laura! Eu asociez Suedia cu produsele de la Ikea, cu limbile scandinave (prietenul meu învaţă suedeza, aşa că m-am familiarizat şi eu cu această limbă) şi cu căluţii tradiţionali (Dalahästen).

Mihaela

5 ian. 2015

Când spun Suedia mă gândesc la o ţară de care România este departe nu doar din punct de vedere geografic ci, din păcate, şi în ceea ce priveşte civilizaţia şi nivelul de trai (sper să mai recuperăm din diferenţă la aceste capitole). Mă mai gândesc la frig şi nopţi lungi, la trilogia Millennium şi la Ikea :).

Oana P.

5 ian. 2015

Suedia este tara in care exista un fel de mancare asemanatoare sarmalelor noastre. Si nu, nu am inca nosotalgii de la Craciunul care a trecut. Mancarea lor se numeste kåldolmar. Or fi la fel de bune? :) Un an luminos sa aveti!

Damaria Mara

5 ian. 2015

Ce concurs minunat! Cu drag ma inscriu si eu! Suedia o asociez cu case calduroase, ce contrasteaza cu vremea rece si misterioasa, cu femei cu plete blonde si piele dezmierdata de vant, si nu in ultimul rand cu lumina difuza a soarelui ce te indeamna la meditatie si lectura.

Asociez intotdeauna Suedia cu Alfred Nobel si celebrele premii ce-i poarta numele, fara sa ma mai gandesc ca tot domnia sa a inventat si dinamita!

Hei ! Eu asociez Suedia cu vikingi,cu firma Volvo,cu organizare si cu egalitate.Multumim mult pentru acest concurs frumos❤

Andreea Dobre

5 ian. 2015

Se zice că în Suedia sunt cei mai fericiți oameni de pe planetă (am citit demult într-un articol), plus că sunt renumiți pentru clătitele delicioase pe care le fac... însă, când mă gândesc acum la Suedia nu pot decât să o asociez cu o bună prietenă ce s-a stabilit acolo și de care mi-e dor. :)

pt mine suedia inseamna ikea, h&m, vodca, ierni friguroase, dar frumoase, si nu in ultimul rand case atragatoare, peisaje de vis, civilizatie si liniste.

Suedia este o ţară rece, la propriu.. o ţară cu multă zăpadă, căsuţe mici şi colorate.. ceva de vis după părerea mea. Prin urmare asociez Suedia cu puritatea pe care o emană zăpada, acel alb în care te pierzi privindu-l!

Nicoleta Piţ

5 ian. 2015

Eu asociez Suedia cu zapada si romane politiste

Anton Aurelia

5 ian. 2015

Suedia, țara unde educația chiar reprezintă un lucru valoros

Oana Mancu

5 ian. 2015

Case mari și luminoase cu ferestre largi și vederi liniștitoare.

Silvia

5 ian. 2015

Buna,Hmmm, cu ce asociez Suedia!?! In primul rand o asociez cu Ingmar Bergman marele regizor al Scandinaviei, creator al unor capodopere vizuale de netagaduit. In al doilea rand, Suedia o asociez cu vodka Absolut ( care by the way nu o poti cumpara din duty free-ul din aeroport cind vrei sa pleci, asta daca esti membru UE; destul de ciudat. recomand totusi vodka Absolut Carnival cu fructul pasiunii - merge iarna cu un roman nordic alaturi :)) ). In al treilea rand Suedia o asociez cu Ikea, indeosebi pentru chiftelutele suedeze cu sos dulce. In al patrulea rand o asociez cu un nivel ridicat al calitatii vietii, cu o buna cunoastere a limbii engleze la nivelul intregii populatii si cu un traditionalism clasic la nivel de scriere pe indicatoare si pancarte exclusiv in limba suedeza. Si cam atat.

Glad

5 ian. 2015

Cu riscul de a nu spune nimic original, cu Ikea, evident :))) Si mai nou cu romanele politiste.

Laura

5 ian. 2015

De cateva luni am inceput sa ma documentez mai mult despre tarile nordice si chiar am inceput sa invat norvegiana. Am inteles ca e foarte asemanatoare cu suedeza asa ca s-ar putea sa fie urmatoarea pe lista. Asociez Suedia cu frigul:)), dar mai mult de atat, o asociez cu ideea de prosperitate si de societate dezvoltata care are grija de cetatenii ei. Felicitati pentru cei 3000 de prieteni si un an plin de lecturi frumoase iti doresc!

Simona criste

5 ian. 2015

Primele idei care imi vin cand ma duc cu gandul la Suedia sunt: frigul, zapada, locurile/peisajele ca de poveste, si la sfarsitul serii un ceai cald langa shemineu.

Dragu

5 ian. 2015

Bine ne-am regăsit în noul an!Suedeza este, până acum, singura limbă nordică pe care mi s-a părut dificil să o învăț; cu toate acestea, asociez Suedia cu literatura polițistă fantastică a ultimilor 20 de ani (Stieg Larsson sau Camilla Lackberg sunt doar două exemple notorii), cu o limbă melodioasă și totuși problematică, și mai ales cu familia mea regală preferată, la ora actuală :-)

Pentru mine Suedia este Viorica , prietena mea care locuieste de citiva ani acolo :)

Natalia

5 ian. 2015

Cu bufetul suedez, desigur. :)

Alina

5 ian. 2015

Dupa vizita la Goteborg, cand spun Suedia spun barbati frumosi. E drept si femeile sunt frumoase, dar femei frumoase vezi si pe la noi, pe cand barbatii frumosi sunt mai rari pe taramul mioritic. Oare am fost prea superficiala :P ?

irina

5 ian. 2015

Asociez Suedia cu povestea "Minunata călătorie a lui Nils Holgersson" de Selma Lagerlof.

Simona Kovacs

5 ian. 2015

Din start raspunsul meu e Vikingi! Iar Suedia e in top 10 locuri in care vreau neaparat sa ajung.

Man Marcela

5 ian. 2015

Cu un stil arhitectural si de amenajari interioare absolut deosebit, simplu, dar creativ, in putine culori, dar extrem de expresiv. Cu ordinea si curatenia - la mai multe niveluri decat cel imediat. :)

Irinel

5 ian. 2015

Asociez Suedia cu zapada, cartile politiste si trupa Europe :)

Antone Ioana

5 ian. 2015

Asociez Suedia cu zapada, cartile politiste si trupa Europe :)

Antone Ioana

5 ian. 2015

Primul gand in legatura cu Suedia ma duce la Stieg Larsson si Sabaton, pe care abia astept sa-i vad in concert la noi :)

Claudia D.

5 ian. 2015

Asociez Suedia cu Alexander Skarsgård, vikingi si zapada :)roxanamihaiu@yahoo.com

Mihaiu Roxana

5 ian. 2015

Asociez Suedia cu formatiile de muzica pop ABBA, Roxette si Ace of Base, cu tenismenul Björn Borg si cu marcile auto Volvo, Saab si Scania.

Cu Suedia asociez frigul și tipii blonzi! ;)

Oanammm

5 ian. 2015

Asociez Suedia cu romanele polițiste .

Adriana Hossu

5 ian. 2015

Asociez Suedia cu social-democratia, cu unul din cele mai idicate niveluri de trai din lume, cu sisteme educationale si de sanatate uimitoare si cu unul din cele mai ridicate niveluri ale egalitatii de gen din lume

Anca Ciochina

5 ian. 2015

Cand aud de Suedia primul lucru care imi vine in minte este trilogia Millennium scrisa de Stieg Larson care este in topul cartilor mele preferate fiind o mare fana a literaturii politiste suedeze

Anutza

5 ian. 2015

Asociez Suedia cu celebrul autor Stieg Larsson datorită căruia mi-a fost dată posibilitatea să aflu mai multe lucruri despre cultura, oamenii, limba și secretele acestei țări.

Suedia e tara povestilor, e tara zapezii, a prajiturilor cu ghimbir, a mobilei Ikea, a oamenilor frumosi si zambitori, a apei...Este tara din visele mele. Cand e frig afara si zapada, ma gandesc la Suedia, cand e soare si sunt langa apa, ma gandesc la Suedia, cand privesc in orizonturi ma vad in Suedia.

Asociez Suedia cu pădurile de conifere, lacurile glaciare şi vikingii.

Ciucu Mirela

5 ian. 2015

Asociez Suedia cu multiculturalismul.

Razvan Stancu

5 ian. 2015

A tall Viking craving for herring and Abba\'s dancing queen!

Asociez Suedia cu Abba sau Ikea.

Alwssa Aly

5 ian. 2015

Eu asociez această minunată țară cu cea a lui Nils Holgersson, cu a florii de Crăciun(din Legenda florii de Crăciun), dar și cu multe alte capodopere ale Selmei Lagerlof :)

Lazăr Cosmin

5 ian. 2015

Asociez Suedia cu frigul,zapada,peisaje minunate,romane politiste,casute mici si calduroase si nu in ultimul rand Ikea :)

florentina

5 ian. 2015

Cand zici Suedia eu aud Stieg Larsson. Am citit Trilogia Millennium de doua ori si imi place la nebunie, nu ma stiam chiar asa mare fana de romane politiste dar a fost ceva nou pentru mine si diferit.

Ioana

5 ian. 2015

Pentru mine, Suedia = frig şi cam atât. Recunosc, o cam confund cu vecinele Danemarca şi Norvegia :P Mi-ar plăcea să le fac o vizită, dar până acum n-am avut ocazia.

Andra :)

5 ian. 2015

Asociez Suedia cu tara in care mi-as dori din tot sufletul sa locuiesc pe viitor. :) Am fost de atatea ori acolo si chiar daca e imposibil sa nu simti frigul, tot o iubesc si mi se pare locul perfect. ^_^ Poate sunt si subiectiva, dar pentru mine e un fel de a doua casa. Cand zic Suedia ma refer la rudele care locuiesc acolo de cativa ani, de care sunt tare atasata si care imi lipsesc enorm.

Asociez Suedia cu : trai civilizat, oameni frumosi, peisaje de basm si filme bune.

Mariana M

5 ian. 2015

Asociez Suedia cu romanul Prinţesa gheţurilor deCamilla Läckberg.

Asociez Suedia cu pacea, liniștea, marea furioasă în nopțile târzii sau marea sunetul unei mări liniștite, de ce nu. Mai asociez Suedia cu peisaje care-ți taie răsuflarea, căsuțe frumos vopsite la malul mării, of, e țara de după Norvegia unde vreau să merg și să trăiesc. :D Mulțumim pentru concurs, e incântător, dă Doamne să câștig :D

Romina Hamzeu

5 ian. 2015

Suedia ? zapada, peisajele ca de poveste, ceai cald langa shemineu.

ene maria

5 ian. 2015

Cand aud de Suedia ma gandesc instantaneu la trilogia \"Millennium\" a lui Larsson care e una din preferatele mele. Sunt mare fana a romanelor politiste si a thrillerelor, iar Suedia pare locul perfect de desfasurare a actiunii. De asemenea, o asociez cu Abba, formatia preferata a mamei mele.

Cristina

5 ian. 2015

Suedia este tara lui Nils Holgersson. In afara de asta nu stiu, spre rusinea mea, nimic.

flori tanase

5 ian. 2015

Cu demnitatea si vivacitatea zeului Thor, urmasul lui Odin.Cu muzica lui ABBA sau Fintroll.Cu succesul modelului monarhiei constitutionale...Cu spiritul civilizatiei scandinave.Cu multe altele...Respect !.

Remus Terbea

5 ian. 2015

Asociez Suedia cu Nordul, cu zapada nesfarsita, cu veri racoroase si cu fete blonde.

asociez Suedia cu muzica celor de la Abba si cu aurora boreala

branza:)

voicu geanina

5 ian. 2015

Selma Lagerlof,Abba si doamna profesoara de geografie :))

suedia =blonde si frig :)

Carmen Anghel

5 ian. 2015

Suedia-Frig si romane suedeze langa soba alaturi de o cana de ciocolata calda,si desigur peisaje minunate!Multumim pentru concurs si felicitari!!

Arachne

5 ian. 2015

Buna. Pentru mine, Suedia inseamna natura frumoasa si curata, oameni prietenosi si cultura unica.

Vlad

5 ian. 2015

Printre lucrurile cele mai reprezentative care imi vin in minte atunci cand ma gandesc la Suedia, sunt: admirabila Ingrid Bergman, masinile Volvo, premiile anuale Nobel, femeile blonde de o frumusete deosebita, companiile si designerii produselor de sticlarie, Ikea ... Este o tara deosebita!

Asociez Suedia - cu zapada multa, marca de masini \"Volvo\", vikingi

Dana

5 ian. 2015

Suedia o asociez cu trilogia Millennium a lui Stieg Larsson

Suedia inseamna pentru mine foarte multe lucruri, intrucat imi trezeste foarte multe amintiri, in general placute, precum si de experiente noi si interesante.Cand ma gandesc la Suedia, imi trec mai multe lucruri spontan prin gand, multe poate chiar banale,de exemplu: Ikea, chiftelute cu gem de merisoare, kanelbulle, vin fiert glögg, ierni deosebit de reci cu zapezi si peisaje de poveste, muzica buna si formatii rock de prima clasa, ca Europe, August Strindberg, trilogia Millenium, una dintre lecturile mele preferate, H&M, Gamla stan, orasul vechi absolut superb si multe altele.Dar ceea ce imi rasare pe loc in minte ca tipic suedez este fika, pauza de cafea, insotita de un fursec si de o conversatie lejera cu colegii, care face ca ziua sa curga mult mai lin si da vietii un gust mai placut.

Miry D.

5 ian. 2015

Asociez Suedia cu vikingii, cu romanele politiste si cu aurora boreala... :)

Asociez Suedia cu notiunea de cea mai civilizata tara din lume, cu premiile Nobel, cu cartile lui Stieg Larsson si cu mitologia nordica atat de fascinanta pentru copilul obsedat de zei, semizei si eroi din paginile cartilor, un copil care inca se mai ascunde in mine :P

Simina

5 ian. 2015

Când mă gândesc la Suedia, primul gând e la Abba și Roxette, apoi Selma Lagerloff și neapărat IKEA. Toate mi-au influentat viata într-o mai mare sau mai mică măsură. Lumea e un loc mai suportabil (cel puțin!) datorită lor. Suedia e una dintre țările nordice care formează câinele acela uriaș de pe harta Europei. Aș vrea să o vizitez cândva.

Marilena

6 ian. 2015

Asociez Suedia cu vikingi şi blonzi cu ochii albaştri.

Cu Midsommar, cea mai frumoasa sarbatoare suedeza,plina de culoare,flori de vara,dansuri,zambete si prieteni adunati pentru o zi interminabila :)

Mariana Toba

6 ian. 2015

Asociez Suedia cu zapada,multa zapada. E o tara deosebita,pe care as vizita-o din nou de mii de ori. Linistea care te cuprinde atunci cand mergi cu trenul din Stockholm pana in Oslo,Norvegia,trecand printr-o tara minunata,acoperita cu o plapuma de nea imaculata nu poate fi inlocuita cu nimic.

Asociez Suedia cu Bamse si Pippi Långstrump, cu mirosul de scortisoara din kanelbullar si pepparkakor.

Eva

6 ian. 2015

Asociez Suedia cu zapada si liniste, casute ca in povesti cu stele in geam, calduroase si primitoare, cu masa in familie, cu lemn dulce, kanellbullar si smörgåstårta, dar si cu Midsommar, trenuri de mare viteza si Sistembolaget.

În primul rând, mulțumim pentru concurs și felicitări pentru cei 3000 de followeri :) Este un lucru important, o realizare frumoasă! Asociez Suedia cu Aleksander Skarsgard, actorul care îl interpretează pe Eric Northman în serialul True Blood, cu cărțile lui Anne-Marie Desmarest, „Torente” și cu un fost coleg din liceu, care la ora de geografie, a spus sus și tare că Ștocholm este capitala Finlandei :) Ulterior a aflat că este capitala Suediei și că se scrie Stockholm, dar a fost simpatic. Suedia mai înseamnă pentru mine vikingi și oameni blonzi, bronzați și cu dinți frumoși :)

Antonia

6 ian. 2015

Asociez Suedia cu puritatea unui ghetar stralucitor.

nicoleta b.

6 ian. 2015

Intotdeauna am asociat Suedia cu vikingii si cu vremea capricioasa.

Mihaela

6 ian. 2015

Imaginea pe care o am asupra Suediei este una, daca imi permiteti expresia, exotico-nordica; un vitraliu creat mental din mici imagini si mici fragmente prinse de ici de colo, care se amesteca si se recompun spontan ca intr-un caleidoscop de copil. Daca ar trebui sa vorbesc despre Suedia as incepe cu luminozitatea stilului Gustavian sau cu impactul puternic produs de piatra cetatii Carlsten, as vorbi despre arhipelagul Stockholm sau despre partea veche (Gamla Stan) a orasului Stockholm, despre catedrala neogotica Uppsala sau despre Gothenburg (mi-aduc aminte ca cineva imi amintea, intors dintr-o calatorie, de o faimoasa strada incalzita in timpul iernii), de scrierile lui Hjalmar Bergman, Jan Martenson si Jan Oscar sau pur si simplu de mica Pippi a faimoasei Astrid Lindgren. Acesta probabil este descrierea cea mai umila a unei tari, care are mult mai multe de aratat si spus, nu este Suedia, ci Suedia mea.

Mereu am facut asocierea intre Suedia - zapada si frig, dar in ultimii ani asociez aceasta tara cu literatura politista scrisa bine.

Cand aud de Suedia, ma gandesc instant la Ingmar Bergman.

Belghin Ibram

6 ian. 2015

Pentru ca abia ne-am despartit de sarbatorile de iarna, daca ma gindesc acum la Suedia imi vine in minte traditionala lor sarbatoare \"Santa Lucia\" (Decembrie 13)

Ileana

7 ian. 2015

In primul rand vreau sa te felicit pentru ceea ce faci. Intr-o lume in care cartile pierd teren, tu reusesti sa arati celor din jur cat de multa bucurie si bogatie iti pot aduce ele. Cand spun Suedia in vin in cap trei lucruri: Regalitatea, Premiile Nobel si sistemul lor de sanatate.

Raluca

7 ian. 2015

Mulțumesc pentru cuvintele frumoase, mă bucur că-ți place ce ai găsit pe blog :)

Mulțumesc frumos, mă bucur că v-a plăcut așa de mult concursul ăsta. Aveam mici emoții că o să găsesc numai răspunsuri cu Ikea, dar nu s-a întâmplat așa, din contră, sunt foarte originale și personale (cum e și al tău) :)

Cu plăcere, mă bucur că v-a plăcut. Mulțumesc și eu! :)

Mă bucur că ți-a plăcut așa de mult, Romina :))

Mersi mult pentru urări. Un an minunat și ție! Eu am auzit că suedeza este foarte asemănătoare cu engleza, doar că pronunția lor o face imposibil de înțeles :)) Se pare că ar fi cea mai simplă dintre limbile nordice... Așa am auzit și eu, nu pot să garantez pentru asta :D Să ai spor la învățat! :)

Cu plăcere! :)

Mă bucur că ți-a plăcut! :)

Mulțumesc frumos de urări! La mulți ani și un an nou minunat! :)

Asociez Suedia cu literatura ei politista, cu sistemul ei economic foarte bine pus la punct, cu frig, cu oameni frumosi, cu locul in care mi-as dori sa stau, cu educatie.

Georgiana

7 ian. 2015

Intotdeauna am asociat Suedia cu vikingii.

teodora gaina

7 ian. 2015

Eu asociez Suedia cu Nils Holgersson, Santa Lucia si cafea.

Un concurs foarte frumos! Asortez Suedia cu cartile politiste, cu peisaje extraordinare, cu aurora boreala, vikingi, civilizatie, dar si cu oameni reci.

Eric Victor

7 ian. 2015

Cu Ikea, in primul rand. Cu combinatii simple, de rosu si alb.Cu vizita mamei la Göteborg si invidia trezita in mine cand am vazut pozele de la Universeum (teoretic muzeu de stiinta, dar de fapt mult, mult mai mult de atat). Bratara pe care mi-a adus-o mama si pe care o port aproape zilnic. Dulciuri gustoase. Frig.

Suedia...nu stiu foarte multe despre aceasta tara, si nici nu am vrut sa caut pe internet pentru a nu altera \"sclipirile\" mele de creativitate. De aceea dupa ce voi finaliza textul de mai jos :) \" O suvita de par blond peste un nas usor pistruiat. Ea nu este de aici din aceasta lume rece, oricat de mult ar fi incercat sa se integreze, degeaba incearca sa reia aceleasi romane politiste, plictisitoare si fara sens, nici cafeaua nu mai are acelasi gust. Lumea ei s-a schimbat, cerul nu mai are aceeasi culoare, doar acei copaci, da copacii fara frunze care par ca au sute de ani la lumina felinarelor si a lunii. Cu ramurile lor fara frunze ii apar in vis si parca ar vrea sa incerce inca o data cafeaua...acea cafea cu miros de iarna.\"O zi plina de stralucire :)

Diana Maxim

8 ian. 2015

Asociez Suedia cu aurora boreala si cu frigul de acolo:)

Georgiana

8 ian. 2015

Nobelul este primul lucru ce-mi vine în gând apoi Ernst Ingmar Bergman, one of my favs. :)

Andrei J.

8 ian. 2015

Asociez Suedia cu grupul ABBA si muzica lor pe care o ascultam in masina cand plecam in vacanta cu parintii vara.

Raluca

8 ian. 2015

Cu ikea !!

Alina L.

8 ian. 2015

In primul rand va felicit pentru pragul atins si va multumesc pentru concurs! Cand zic Suedia ma gandesc la energie verde si la Stockholm, capitala pe care imi doresc sa o vizitez candva :)Va urez un an nou cu bucurie si cat mai multi cititori de cursa lunga!

Suedia- tara nordica, aurora boreala...multumim pentru minunatul concurs! YNU8

cornelia

9 ian. 2015

Suedia=vikingii. Tara pe care intentionez sa o vizitez cat mai curand. La mulți ani! Un 2015 prosper!

paul

9 ian. 2015

Suedia....Hmm. .ABBA evident!

valy saroiu

9 ian. 2015

Când spun Suedia nu pot sa nu mă gândesc la Ikea și la minunatele lor chiftelute cu gem.numai proiecte frumoase pentru 2015 Îți doresc!

lucian zaheu

9 ian. 2015

Romanele polițiste scrise intrun stil super fain. Felicitări pentru cei 3000!

raul iordache

9 ian. 2015

La mulți ani! Suedia mă duce cu gândul la Premiile Nobel! Tara scandinava cu o educație perfectă!

alex pascu

9 ian. 2015

Midsommar (solstițiul de vara)una dintre cele mai frumoase Sărbători suedeze. De asemenea, coroniță Midsommar purtata în special de fete și femei.

ion adrian

9 ian. 2015

Mașinile volvo le asociez cu Suedia! Felicitări pentru minunatele articole!

lucia

9 ian. 2015

Bună! Cu Suedia asociez in primul rand romanele politiste, in special \"Explozii in Stockholm\" si \"Ecouri de dincolo de moarte\".

Gianina B

9 ian. 2015

Cand spun Suedia spun Ingrid Bergman si Greta Garbo!

Ana-Felicia

9 ian. 2015

Mă bucur că ți-a plăcut concursul. Un an minunat și ție și la cât mai multe cărți frumoase! :)

Mulțumesc frumos pentru urări! Un an minunat și să-ți vezi cât mai repede îndeplinit visul de a vizita Suedia! :)

Mulțumesc frumos pentru urări! Toate bune și un an nou minunat și ție!

Mulțumesc frumos! Toate bune!

La mulți ani și toate cele bune!

Mulțumesc frumos pentru apreciere! Toate bune! :)

Suedia o asociez cu cartile politiste, seria Millenium, chiftelele lor cu sos de fructe, si IKEA, of course :) Trei secunde nu o am in biblioteca (inca) dar mi-ar placea tare sa o citesc!

Ioana Dimidov

9 ian. 2015

Asociez Suedia cu Selma Lagerlöf, Ikea și cu Partidul Feminist (Feministiskt initiativ).

Diana M

9 ian. 2015

Asociez Suedia cu prietena mea ce locuieste acolo si cu cartea ce-o castig de la tine ;))

miriana

9 ian. 2015

Buna seara! Cand aud Suedia, ma gandesc automat la romanele politiste aparute la Editura Trei, in special la Explozii in Stockholm si la Ecouri de dincolo de moarte...

Gianina B

9 ian. 2015

Asociez Suedia cu Pia Degermark și cartea ei \"Dumnezeu numără lacrimile femeilor\".

Silian

10 ian. 2015

Asociez Suedia cu frigul si zapada, cu peisajele extraordinare si cu vikingii.

Valentina BV

10 ian. 2015

Când aud Suedia mă gândesc la minunata ei capitala stockholm denumita și Venețian Nordului...și bineînțeles la Premiile Nobel . frumos concurs!

Sofia petra

10 ian. 2015

Suedia este ghicitoarea galbena, rece cu echilibru si departari. :)

Pentru mine Suedia reprezinta o tara apropiata de casa lui Mos Craciun, locul unde oamenii valorosi ai lumii sunt premiati cu Nobel, magazinul Ikea :) mult calm, liniste, regasire interioara. Dar cel mai important, Suedia este tara unde s-a mutat o foarte buna prietena :)

Suedia = frig si vegetatie abundenta

AdelinaB

11 ian. 2015

Suedia? Inseamna pentru mine galben, design, caldura, zambete imbujorate. Si neaparat, o cultura aparte.

Georgiana

11 ian. 2015

Asociez Suedia cu Spatiul Cosmic .

Epuras Bianca

11 ian. 2015

Suedia inseamna pentru mine...EDUCATIE!

Moise Alexandra

11 ian. 2015

Suedia mă duce cu gândul la ”Minunata călătorie a lui Nils Holgersson”!

Cătălina

11 ian. 2015

Pe mine Suedia ma duce cu gandul la trilogia Millenium a lui Stieg Larsson.

Eliza Manea

11 ian. 2015

Suedia inca e o tara misterioasa, la fel ca România pentru multa lumea.

Enric

11 ian. 2015

Eu asociez Suedia cu literatură, scriitori, educaţie, zăpadă, poveşti! Este o tară care iţi oferă toate posibilităţile de dezvoltare personală şi profesională. :)

Andreea Dinu

11 ian. 2015

Pentru mine Suedia inseamna Greta Garbo, actrita cu chip de efigie, despre care cineva spunea ca un chip ca al ei se naste o data la o suta de ani.Dar si celebrul regizor Ingmar Bergman.; este suficient sa spui Persona, Fragii salbatici sau Sonata de toamna, ca sa arati ce a insemnat el pentru cinematografia mondiala. Cum ai putea vorbi despre Suedia si sa nu vorbesti despre ABBA, faimoasa formatie care mi-a marcat adolescenta( Knowing me, knowing you, Waterloo, Fernando, The winner take it all, Mamma mia si preferatul meu Dancing queen )Dar ce ziceti de Alfred Nobel, si ale sale celebre premii, care-i poarta numele ?Suedia = Stockholm cu Palatul regal, Uppsala,si faimoasa sa catedrala, dar si ......Ikea sau Zlatan Ibrahimovich, si de ce nu Sfanta Lucia.

Suedia= zapada, aurora boreala, vikingi, Nobel, Ikea

Dulce Ale

11 ian. 2015

Suedia = Vikingi.

Filip Silviu

11 ian. 2015

Eu asociez Suedia cu firma H&M, nopti reci cu aurore boreale, printese ca-n povesti, o scoala de vis la care as vrea sa fiu inscrisa si eu si, bineinteles, cu thriller-ele politiste suedeze.

Asociez Suedia cu femeile inalte si blonde, brand-ul H&M si cu chiftelutele cu dulceata de la IKEA :D. Vise placute, Laura!

Irina Maria

11 ian. 2015

Asociez Suedia cu IKEA si chiftelutele cu dulceata..

Ionut Biru

11 ian. 2015

Asociez Suedia cu Aurora Boreala. :)

Ema

11 ian. 2015

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter