Caută în blog

Concurs: noutăți de vară de la Humanitas Fiction [încheiat]

Concurs: noutăți de vară de la Humanitas Fiction [încheiat]

Cum suntem în plin sezon estival (și canicular, de altfel) am zis că n-ar fi rău să mai anim puțin atmosfera cu încă un concurs. De data asta, avem un concurs cu un kit de lectură oferit de Humanitas Fiction: 5 volume noi apărute în colecția „Raftul Denisei” și o traistă pentru cărți asortată.

Descrierea cărților: 

Războiul sfârşitului lumii, de Mario Vargas Llosa (trad. Mihai Cantuniari): Războiul sfârşitului lumii, roman pe care Roberto Bolaño îl considera capodopera lui Mario Vargas Llosa şi pe care Harold Bloom l-a inclus printre cărţile canonului occidental, are la bază un eveniment real din istoria Braziliei: sfârşitul secolului al XIX-lea aduce la Canudos, ţinut sărac din nord-estul ţării, sângeroasa revoltă a unei secte milenariste conduse de Antonio Sfătuitorul – conflict civil dramatic în care au pierit aproape 20000 de oameni. Însă pe firul naraţiunii graniţa dintre istorie şi mit se topeşte şi, până la urmă, dispare cu totul: pentru rebelii de la Canudos republica se preschimbă-n Antihrist, războiul pe care-l poartă capătă proporţii apocaliptice, iar de la Sfătuitor, căpetenia lor, aşteaptă cu disperare, ca de la un nou Mesia, mântuirea.

Păsările se duc să moară în Peru, de Romain Gary (trad. Doru Mareș): Ironice și tragice, cele șaisprezece nuvele reunite în volumul Păsările se duc să moară în Peru sunt o invitație în universul cosmopolit al autorului. Din Peru în souk-urile Istanbulului, dintr-un sat oarecare din România și până în îndepărtatul La Paz, natura umană și mai cu seamă slăbiciunile acesteia devin rând pe rând materia intransigenței sau a indulgenței autorului. Ironia lui Romain Gary și umorul negru, coroziv străbat fiecare pagină și conturează tipologiile umane – aventurierul, naivul, devotatul, încăpățânatul, deziluzionatul, vanitosul, arogantul, ticălosul, obtuzul, odiosul, bruta, optimistul. Cu toții se află fie la granița dintre viață și moarte, fie la cea dintre renunțare și încredere.

Apa lacului nu e niciodată dulce, de Giulia Caminito (trad. Oana Sălișteanu): În Italia anilor 2000, pe fundalul unei societăți care scoate repede și vizibil la iveală  disparitățile sociale, adolescenta Gaia trăiește într-o căutare agresivă a oricărei forme de echilibru, găsindu-și adesea refugiul lângă lacul Bracciano, care înghite totul – oameni, statui, visuri. Dominată și supravegheată de o mamă acaparatoare, Antonia, care s-a sacrificat pentru a-și menține familia în siguranță și pe linia de plutire, Gaia își caută vocea și-și revendică independența. Scenariul sărăciei naște violențe nebănuite, Gaia însăși având în ea o mânie înăbușită care, atunci când izbucnește, frizează până și crima. Violența – la început măruntă, luând chipul răutăților copilăriei, apoi, pe măsură ce Gaia crește, tot mai puternică și mai crudă – devine singura cale de evadare dintr-o lume care nu-i acordă fetei nici o șansă. Dinapoia agresivității fruste, a precipitării vieții, reflectate excepțional în scrisul Giuliei Caminito, se întrevăd fărâme de umanitate: nevoia de iubire, loialitatea, adevărul.

Casa numelor, de Colm Tóibín (trad. Mihnea Gafița): Mitologia este sângeroasă, iar resorturile care stârnesc violențele inimaginabile din chiar miezul său sunt multiple, însă rareori reinterpretarea acestora izbutește atât de bine precum în Casa numelor. Judecată, disprețuită și blestemată de zeii a căror autoritate, ba chiar și existență nu le mai recunoaște, Clitemnestra din romanul lui Colm Tóibín devine o eroină dintre cele mai moderne. Născute din cea mai profundă rană – trădarea și crima lui Agamemnon –, dar mai cu seamă din iubire, setea de răzbunare și dorința de putere ale acesteia nu rămân respingătoare în brutalitatea lor. Alternând abil vocile distinctive ale Clitemnestrei, Electrei și a lui Oreste, Colm Tóibín rescrie atât de intim suferința unei familii, disfuncționalitatea și dezrădăcinarea ei, încât până și din cele mai sinistre gesturi ale perso­najelor, care bântuie deja în lumea umbrelor – nume doar –, rămâne siajul empatiei și profunzimii conferite de autor. Când zeii nu mai există, totul vorbește despre umanitate, cu bunele și cu relele ei.

Din cauze naturale, de Nina Lykke: Elin este un medic de familie competent, dar s-a săturat să fie mereu la dispoziția tuturor – atât acasă, cât și la serviciu. După 20 de ani de profesie și de căsnicie, ajunge să bea o sticlă pe zi din cel mai scump vin și să-și petreacă serile uitându-se la seriale, în timp ce soțul ei, Aksel, e mai mereu plecat la competiții de schi. Până când, din greșeală, îi trimite o cerere de prietenie pe Facebook lui Bjørn, un vechi iubit, al cărui răspuns intempestiv o dă cu totul peste cap. Elin se mută în cabinetul ei, iar singurul care o înțelege pare să fie Tore, scheletul de plastic dintr-un colț. Într-o proză de o ironie magistral dozată, Nina Lykke portretizează societatea actuală și toate anxietățile și nevrozele noastre, chiar și pe cele pe care nu îndrăznim să ni le mărturisim.

 

Pentru a participa la concursul organizat împreună cu Humanitas Fiction trebuie doar să răspundeți la întrebarea: Care este recomandarea voastră pentru lectura de plajă perfectă? 

 

Aștept comentariile voastre de azi, 18 iulie, până duminică, 23 iulie 2023 (inclusiv). Vă rog să lăsați un comentariu în josul acestui articol în căsuța de comentarii (nu pe Facebook și nici pe mail la adresa de contact) pentru că toate comentariile trebuie să fie într-un singur loc ca să participe la extragere. Câștigătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți și anunțați printr-un mail (e bine să verificați și în Spam) și pe pagina de Facebook Blogul unei cititoare de cursă lungă, luni, 24 iulie 2023. Din rațiuni de organizare, voi aștepta răspunsul cu datele de contact maxim o săptămână. 

Premiile vor fi expediate de Editura Humanitas Fiction la o adresă de pe teritoriul României.

Multă baftă! 

UPDATE: Câștigătoarea concursului organizat împreună cu Editura Humanitas Fiction este Minodora Sur. Felicitări și mulțumesc tuturor pentru comentarii! 

Comentarii

Elsa Morante - Insula lui Arturo

Camelia Tudor

18 iul. 2023

Femeile din Troia - Pat Barker

anca

18 iul. 2023

Recomandarea mea de lectură este volumul \"Totul va fi perfect\", Lorenzo Marone.

Gabriela Avram

18 iul. 2023

Apa proaspătă pentru flori - Valérie Perrin

Pavel Dana

18 iul. 2023

Din cer au căzut trei mere -Narine Abgarian

Raluca S

18 iul. 2023

Marsuinul de Mark Haddon

Ada

18 iul. 2023

Vesna Goldsworthy - Cortina de fier

Recomandarea mea pentru o lectura de plaja perfecta sunt fictiunile inspirate din fapte reale. Las mai jos cateva titluri cu caracter de exemplu din indragita colectie \"Raftul Denisei\":\"Lebedele de Fifth Avenue\", de Melanie Benjamin;\"Sotia aviatorului\", de Melanie Benjamin;\"Adresa\", de Fiona Davis;\"Sotia din Paris\" si \"Hemingway si cu mine\", de Paula McLain.

Patticu Simona

18 iul. 2023

Narine Abgarian - Din cer au cazut trei mere

Ana-Maria

18 iul. 2023

Cecelia Ahern - ROAR. 30 de femei. 30 de povești.

Maria Dragotă

18 iul. 2023

Recomandarea mea este cartea lui Marius Costantinescu-Café Gourmand

Lengyel Laura

18 iul. 2023

Michelangelo ereticul, de Matteo Strukul.

Irina

18 iul. 2023

\"Simetria dorintelor\" de Eshkol Nevo

Maria Cristina

18 iul. 2023

\"Fetele\" de Emma Cline

Claudia Pitea

18 iul. 2023

Toata lumina pe care nu o putem vedea - Anthony Doerr

Alexandra Sil

18 iul. 2023

\"Fiesta\" de Ernest Hemingway.

Recomand pentru vara asta Simon - Narine Abgarian. Perfectă atât pentru plajă cât și pentru toamna blândă care o să vină curând, curând.

Umbra vântului - Carlos Ruiz Zafon

David Alexandra

18 iul. 2023

,,Trei etaje\", Eshkol Nevo

Florea Elena

18 iul. 2023

As recomanda Familia mea si alte animale a lui Gerald Durrell, e o lectura haioasa si lejera, dar si foarte emotionanta.

Letitia

18 iul. 2023

Viitorul începe luni de Ioana Pârvulescu

Smaranda

18 iul. 2023

\"Café Gourmand\", Marius Constantinescu, dar și \"Printre portocali\" Ioana Bâldea Constantinescu

Hațegan

18 iul. 2023

Sunt multe și e cam greu sa ma opresc la unul, asa ca voi lăsa doua cărți care mi-au plăcut tare mult în ultima perioada. Din cer au căzut trei mere și Trei etaje!

Alina

18 iul. 2023

Doamna Eminescu

ANA MARIA GAV

18 iul. 2023

Totul va fi perfect - LORENZO MARONE; Confesiunile unui librar- SHAUN BYTHELL; Refugiul timpului - GHEORGHI GOSPODINOV; Vocile lui Pamano - JAUME CABRE.

Eu in aceasta vara aleg cel mai mult cărțile din colectia Anansi. Iar cea mai potrivită eu cred că este Insula lui Arturo de Elsa Morante.

Carmen Zota

18 iul. 2023

In ultima vreme m-am \"indragostit\" de librarul acid din Scotia, Shaun Bythell. Asa ca cele doua carti traduse si la noi, \"Jurnalul unui librar\" si \"Confesiunile unui librar\" mi se par mai mult decat protrivite pentru vacanta. Se citesc rapid, sunt acide si pline de \"chestii\" interesante despre carti, dar si despre Scotia - un loc ce pare ideal pentru persoanele care sufera de caldura, ca mine!

Mihaela Ciobanu

18 iul. 2023

Martin Page \"M-am hotarat sa devin prost\"

Magda Iacob

18 iul. 2023

Vara aceasta mi-am propus sa citesc cele trei cărți din seria Păcatul meu de Mercedes Ron.

Agatha Christie - Răul sub soare

Laura

18 iul. 2023

Lectura de plaja perfecta ar fi: Studentul Străin-Susan Choi.

Daniel Mendelssohn, \"Cei dispăruți\"

Mihaela Marcu

18 iul. 2023

Tare as vrea sa mai apuc sa citesc curând, asa ca visez vara asta la Apartamentul din Paris de Lucy Foley, Terapeutul lui B. A. Paris, sunt mai pe thrillere, asa.

Adina

18 iul. 2023

Simon, Narine Abgarian

Laura

18 iul. 2023

Muzeul inocenței Orhan Pamuk

Lazăr Cosmin

18 iul. 2023

La plaja imi plac cartile usurele, care sa nu ma acapareze cu totul, sa ma pot bucura de valuri si nisipul fierbinte. Iar daca-mi zboara gandul la o inghetata in timp ce citesc, sa nu pierd actiunea chiar daca am dat pagina si n-as sti sa zic ce-am citit :D. Asadar, o astfel de carte ar fi pentru mine Viata invizibila a lui Addie LaRue, de V.E. Schwab

Adina Bunea

18 iul. 2023

Recomandarea mea ar fi: Scandalul din Malibu, Taylor Jenkins Reid

Iovana Roicov

18 iul. 2023

Mi-e dor de tine când clipesc - Mary Laura Philpott

Doru Braslasu

18 iul. 2023

Recomandarea mea: “Marea,marea “ de Iris Murdoch.

Tania

18 iul. 2023

Recomandarea mea este \"Cum mi-am petrecut vacanța de vară\" de T. O. Bobe.

Mureșan Anuța

18 iul. 2023

Vara, la umbră, în liniște, aleg \"Fiica măcelarului\" de Yaniv Iczkovits și \"Destin\" de Zeruya Shalev.

Florența

18 iul. 2023

Refugiul timpului - Gheorghi Gospodinov

Mădălina

18 iul. 2023

Karl Ove Knausgard-\'Lupta mea\"-pare greu de dus dar nu e chiar asa

florina arsenie

18 iul. 2023

\"Navigând singur în jurul lumii\"-de Joshua Slocum

Laurentiu Bucur

18 iul. 2023

Cetatea cucului din nori - Anthony Doerr

Ramona Răican

18 iul. 2023

Simon, de Narine Abgarian

catalina

18 iul. 2023

Anul meu cu Salinger, Joanna Rakoff ^_^

Oana B.

18 iul. 2023

Recomandarea mea este: Un an in Provence si Din nou in Provence de Peter Mayle

Cristina Bidiga

18 iul. 2023

Enciclopedia Sublimului - Jessica Kerwin Jenkins

Toata lumina pe care nu o putem vedea - Anthony Doerr.

Terpea Roxana

18 iul. 2023

O vară italiană-Rebecca Serle

Alexandra

18 iul. 2023

\"Daca pisicile ar disparea din lume\" scrisa de Genki Kawamura

Hanganu Laura

18 iul. 2023

Rendez-vous la Happy Hour de Stelian Turlea

Iordana Ferent

18 iul. 2023

Țara zăpezilor de Sebastian Faulks

Boboc oana

18 iul. 2023

Ce ziceti de Florile pierdute ale lui Alice Hart, a lui Holly Ringland?

Loredana

18 iul. 2023

Pentru mine, o lectură de plajă perfectă este aceea în care umorul și emoția se iau de mână și te duc în miezul poveștii. O astfel de carte este \"Când amintirile noastre vor veni să danseze\", de Virginie Grimaldi.

Neacsu Adnana

18 iul. 2023

Maja Lunde, Ultimii cai din stepa

Magicianul - Colm Tóibín

Recomand pentru vara Rodica Ojog Brasoveanu - seria Melania Lupu

Anda P

18 iul. 2023

JULIAN SANCTONPrizonieri in noaptea polara. Roald Amundsen, Emil Racovita si expeditia \"Belgica\"

papuc sabina

18 iul. 2023

Narine Abgarian, Din cer au cazut trei mere

Raluca Ionascu

18 iul. 2023

Narine Abgarian, Din cer au cazut trei mere

Raluca Ioniță

18 iul. 2023

Orice de la Rodica Ojog Brasoveanu

Luiza Negulescu

18 iul. 2023

Calul de lut - Anuradha Roy

Ioana Budusan

18 iul. 2023

Circe-Madeline Miller

Radu Paraschivescu - Garoafe la bordel

Gabriela Lupu

18 iul. 2023

Casa spiritelor de Isabel Allende

Irimia Oana

18 iul. 2023

Andrei Ruse Zaraza

Maria boloaga

18 iul. 2023

As lua cu mine la plaja “Albastru pur” de Tracy Chevalier.

,,Cetatea cucului din nori,, de Anthony Doerr și \"Simon\" de Narine Abgaryan sunt doar două titluri din multele care pot desăvârși dulcea tihnă a vacanței de vară.

Ioana Grosuleac

18 iul. 2023

Lorenzo Marone, Tentația de a fi fericit

Un thriller sau un roman politist :D Vara trecuta, datorita tie, am citit romanele lui Andrea Camilleri, iar anul asta mi-am pregatit un raft intreg de Nicci French, preferata mea.

Corina Saftoiu

18 iul. 2023

Isabel Allende - Jocul Ripper

Un gentleman la Moscova - de Amor Towles

Rasvan

18 iul. 2023

Bogdan Alexandru Stanescu: Abraxas

Roxana

18 iul. 2023

“Adresa” - Fiona Davis...n-am putut-o lăsa din mână până la final. Dar și orice carte scrisă de Care Santos sau Lorenzo Marone, toate sunt minunate și perfecte pentru vacanță.

Cele doua carti ale Narinei Abgarian: Din cer au cazut 3 mere si Simon

Carmen Manole

18 iul. 2023

Marea, marea - Iris Murdoch

Paula Paun

18 iul. 2023

Simon de Narine Abgarian

Niță Iuliana

18 iul. 2023

Mircea Cărtărescu, ,,De ce iubim femeile\"

Doamna T

18 iul. 2023

Eversiune, Alastair Reynolds

MihaelaC

18 iul. 2023

O vara italiană - Rebecca Serle

Podul diavolului- Radu Paraschivescu

Ramona

18 iul. 2023

Podul diavolului- Radu Paraschivescu

Ramona

18 iul. 2023

Lămâi cărți și prieteniAutor- Jo Cotterill

Din cer au cazut trei mere - Narine Abgarian

\"Umbra vantului\" de Carlos Ruiz Zafon.

MARIUS JDERU

18 iul. 2023

Isabel Allende, \"Ce vrem noi, femeile\"

Larissa Luică

18 iul. 2023

Narine Abgarian - Simon

Menajera - Freida McFADDEN

Îmi place mult cum scrie Philip Roth. Asadar, as lua cu mine \"Pata umana\", o carte exceptionala

Avram Aurelia

18 iul. 2023

Narine Abgarian - Simon

\"Natură umană\" de Serge Joncour

A mea e razbunarea - Marie Ndiaye

Oana

18 iul. 2023

L. P. Hartley. Mesagerul

Mihaela

18 iul. 2023

Cantecul păsării de plajă, Tudor Ganea

Simona Mirică

18 iul. 2023

\"Traume ascunse\" de Catherine Gildiner. Am citit-o in timpul unui zbor de 11 ore.

Buna! Acolo un cântă racii - Delia Owens

Apă proaspătă pentru flori/VALERIE PERRIN

Madame Picasso - Anne Girard

Madeleine Miller- Cântul lui Ahile.

Din cer au cazut trei mere - Narine Abgarian

Anca

18 iul. 2023

Din cer au cazut trei mere.

Sandra Deaconu

18 iul. 2023

Simon -Narine Abgarian

Silvia

18 iul. 2023

Bohumil Hrabal - L-am servit pe regele Angliei

Ramona

18 iul. 2023

Primăvară în Toscana - Santa Montefiore

Adriana

18 iul. 2023

Casa de la malul marii, de Santa Montefiore

Marina Golea

18 iul. 2023

Magicianul - John Fowles

Irena Stefan

18 iul. 2023

Connelly - Zeii vinovatiei

Zsolt

18 iul. 2023

Adevarul despre cazul Harry Quebert - Joel Dicker

Gina Posteuca

18 iul. 2023

Acolo unde cântă racii Delia Owens

Cornea Corina

18 iul. 2023

Padurea stelelor ce pier -Kristin Harmel

Alexandra B

18 iul. 2023

\"Apa proaspata pentru flori\", Valerie Perrin

Irina Dumitru

18 iul. 2023

Trei surori - Heather Morris

SIMON de Narine Abgarian

Liliana

18 iul. 2023

Fiecare cu povestea lui - Jean-Paul Dubois

Oana

18 iul. 2023

Agnes Martin-Lugand - \"Ceea ce nu poate fi ascuns\"

Irina B

18 iul. 2023

Umbra vantului - Carlos Ruiz Zafon

Alex Dumitru

18 iul. 2023

Autostrada Lincoln. E captivantă și are suficiente pagini pentru zilele de plajă. Dacă nu se termină cartea, se mai stă.

Gabriela

18 iul. 2023

Kate Morton-Casa de langa lac

Ana C

18 iul. 2023

Apă proaspătă pentru flori- Valerie Perrin

Rusea Teodora

18 iul. 2023

Întoarcerea acasă a baronului Wenckheim de Laszlo Krasznahorkai

Negulei Elena

18 iul. 2023

Alain Fournier - Marele Meaulnes

Ion Popa

18 iul. 2023

Cecelia Ahern - O suta de nume

Minodora Sur

18 iul. 2023

In locul nepotrivit ,va timpul nepotrivit de G McAllister

Aghescu Dorica

18 iul. 2023

Va multumesc pentru recomandarile pe care le faceti!Romain Gary e unul dintre scriitorii mei preferati. \"La vie devant soi\" ramane pentru mine una dintre cele mai frumoase carti scrise vreodata. O recomand mereu. Astept cu mare curiozitate sa citesc noua carte a lui Gary, editata de Humanitas.

Anca

18 iul. 2023

Din cer au cazut trei mere - Narine Abgarian

Octavia

18 iul. 2023

Eu asociez plaja si concediile la mare cu cartile lui Haruki Murakami. Imi sunt nelipsite in concedii.

Carmen

18 iul. 2023

Recomand romanul \"Mâine poate am să rămân\", de Lorenzo Marone - ingenios, emoționant, cu tipologii diverse și un Napoli pestriț, atractiv și cu iz de vacanță.

JuliaB

18 iul. 2023

Pentru mine cea mai frumoasa carte pe care am citit o la plaja anul acesta a fost Confesiunile unei ratate trecute de 40 de ani de Alexandra Potter pe care o recomand cu căldură

Fruja Ioana

18 iul. 2023

Pentru mine cea mai frumoasa carte pe care am citit o la plaja anul acesta a fost Confesiunile unei ratate trecute de 40 de ani de Alexandra Potter pe care o recomand cu căldură

Fruja Ioana

18 iul. 2023

Still Life, Sarah Winman

Camelia

18 iul. 2023

Atatea optiuni, dar pana acum nimic nu a intrecut” Demon Copperhead “ . E cartea perfecta , curge cititul atat de lin .

Adrian Lefter

18 iul. 2023

Cartea pe care am început sa o citesc și o voi lua in vacanța peste câteva zile este Parfum de femeie- Giovanni Arpino

Madalina

18 iul. 2023

Refugiul timpului - Gheorghi Gospodinov

Bătrânul din luna de Grace Lin

Ana

18 iul. 2023

T.O. Bobe - Cum mi-am petrecut vacanța de vară

Alina Bizdadea

18 iul. 2023

Kristin Harmel, Ultima geană de lumină

Mariana D.

18 iul. 2023

Buna ziuaCarte perfecta pentru plaja as zice Simon de Narine Abgarian. Lectura placuta!

Maria

18 iul. 2023

Recomandarea perfectă pentru o zi toridă, pe o plajă pustie cu nisip fin este Un teatru pentru visători, de Polly Samson.

Alexandra

18 iul. 2023

Orice carte care ne face plăcere este o bună recomandare de lectură de plajă.Eu mi-am luat momentan antologia Retroversiuni.Sper să mă încânte.

Ioana Idiceanu

18 iul. 2023

Cartea cea mai recent citita si care mi se pare potrivita pentru o zi de plaja este Povestea Maiei de Lucinda Riley din colectia Cele sapte surori

Zaharia

18 iul. 2023

Recomandarea mea pentru lectura perfecta la plaja este Cele patruzeci de legi ale iubirii, Elif Shafak

Alexandra

18 iul. 2023

Toate cărțile lui Matteo Strukul: Dante, Michelangelo, Cimitirul din Veneția…

O carte pe care am si citit-o pe plaja si care m-a amuzat si m-a ajutat cu planificarea viitoarei vacante este \"Un an in Provence\" - Peter Mayle

Proză scurtă merge bine la plajă. \"Interpret de maladii\" Jhumpa Lahiri sa fie. Iar \"Razboiul sfârșitului lumii\" este o carte extraordinara, numai buna pentru zilele lungi de vacanță

Hristina

18 iul. 2023

Povestea slujitoarei, Margaret Atwood

Cristina L

18 iul. 2023

Simon de Narine Abgarian este lectura perfectă pentru plajă.

„Pandora” de Susan Stokes-Chapman

Ioana Dana

18 iul. 2023

“Mr Humble și dr Butcher” de Brandy Schillace

Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa

Andreea

18 iul. 2023

Ganduri ascunse de David Lodge

Butnaru Mihaela

18 iul. 2023

L-am descoperit anul acesta pe Andrea Camillleri cu al sau detectiv Montalbano. Perfecte pentru plaja!

Ioana Nagy

18 iul. 2023

Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa

Liana I

18 iul. 2023

Ganduri ascunse de David Lodge

Antonio

18 iul. 2023

Pentru mine, cartea pe care o iau la plaja, trebuie sa fie super captivanta.Imi place sa citesc in liniste, de asta ma si trezesc dimineata cu o ora cel putin inaintea tuturor, sa pot fi doar eu, cafeaua si cartea. Pe plaja, sau locuri cu fosgaiala, imi place sa citesc carti politiste. Anul asta am luat cu mine Winterspelt, pe care o citeam dimineata pe balcon, langa cafea, si A cincea oara in decembrie, pe care o citeam pe plaja si la piscina.

Santa Yvonne

18 iul. 2023

Panza de paianjen, este preferata mea si de asemenea, orice cu Melania Lupu

Viviana

18 iul. 2023

INTUIȚIONISTA - Colson Whitehead (tocmai am terminat-o :))

JURNALUL UNUI LIBRAR

Predut Emil

18 iul. 2023

\"Scrisori către o doamnă din America\" as lua-o oricand! C.S. Lewis a fost excepțional şi merită savurat.

Ioana I.

18 iul. 2023

Colm Toibin - Magicianul

Varodi Cristian

18 iul. 2023

Amelie Nothomb - Biografia foamei

Anastasia

18 iul. 2023

\"Când viața îți mai dă o șansă\"Autor - Jojo Moyes Editura - LiteraColecție - Blue MoonAnul apariției - 2023Număr de pagini - 432

Adelina

18 iul. 2023

Căutătorii de scoici - Rosamunde Pilcher

Andrada Vilcu

18 iul. 2023

Căutătorii de scoici - Rosamunde Pilcher

Andrada Vilcu

18 iul. 2023

Lectura de plajă perfectă, in opinia mea, este \"Pânza de păianjen\" de Cella Serghi.Sau mai nou apăruta carte \"Un teatru pentru visători\" de Polly Samson.

PLOSCEANU JENI

18 iul. 2023

Nepovestitele iubiri - Tatiana Niculescu

Cetatea cucului din nori de Anthony Doerr

Ciumasu Adina

18 iul. 2023

Abraxas, Bogdan Alexandru Stănescu

Mădălina R.

18 iul. 2023

\"Zuleiha deschide ochii\",Guzel Iahina

Hagiu Sinziana

18 iul. 2023

O formă de viață necunoscută, Andreea Răsuceanu

Ioana Stancescu

18 iul. 2023

Recomandare de lectura pentru plaja: \"La umbra copacilor\" de Abbas Kiarostami, traducere de Vlad Dragoi.Foarte potrivita pentru zile cu mult soare. :)

Dana

18 iul. 2023

Buna.Narine Abgarian-Simon și Zoulfa Katouh-Cat timp înfloresc lămâii.Senzationale amândouă,dar prefer scriitura lui Abgarian.❤️

Nicoleta Chis

18 iul. 2023

Pas de deux - Daniel Vighi și Viorel Marineasa

Țui Andreea

18 iul. 2023

Orice carte de la Lucinda Riley, însă dacă trebuie să recomand ceva este seria celor 7 surori

\"Două cărți și o vacanță\" - Emily Henry

Denisa B

18 iul. 2023

Toată lumina pe care nu o putem vedea, de Anthony Doerr

Mihaela

18 iul. 2023

\"Iubire cu i mic\", de Francesc Miralles.

Stinga Mirela

18 iul. 2023

Beatus Ille - Antonio Munoz Molina

Elena Voicu

18 iul. 2023

Nu am mai fost la... plajă din 2014

Corina Coliță

18 iul. 2023

Pff, nu mi se vede recomandarea: Agatha Christie - Seria Miss Marple

Corina Coliță

18 iul. 2023

Trei prieteni în căutarea înţelepciunii. Un călugar, un filosof şi un psihiatru ne vorbesc despre lucrurile esenţialescrisă de Matthieu Ricard, Alexandre Jollien, Christophe Andre

Amedea Roman

18 iul. 2023

O lunga petala de mare, de Isabel Allende.

Ramona Epureanu

19 iul. 2023

O lunga petala de mare, de Isabel Allende.

Ramona E.

19 iul. 2023

Din cer au căzut trei mere de Narine Abgarian.

Monica S.

19 iul. 2023

Magicianul de 0Colm Toibin

Bujor Carmen

19 iul. 2023

Lectura preferata pentru plaja ar fi “Biblioteca de la miezul nopții” de Matt Haig :)

Alina Pustan

19 iul. 2023

Dragostea, A.P. Cehov.

,,Drumu-i lung, caldura mare” - Radu Aldulescu

Gabriela Chiva

19 iul. 2023

\"Plânsul lui Nietzsche\" de Irvin Yalom

Laura

19 iul. 2023

Era timpul sa aprind iar stelele de Virginie Grimaldi

Cristina

19 iul. 2023

O vară fără bărbați, Siri Hustvedt

Chiri

19 iul. 2023

Pescărușul Jonathan Livingston de Richard Bach

Veronica

19 iul. 2023

Lucinda Riley -orice carte din colectia Cele sapte surori

Zorba grecul- Nikos Kazantzakis

Codrina

19 iul. 2023

Cu sange rece de Truman CAPOTE

Alexandru

19 iul. 2023

Eleanor Oliphant se simte excelent de Gail Honeyman

Lectura perfecta pentru vacanta este romanul Inocenții scris de Ioana Parvulescu.

Anca Șalaru

19 iul. 2023

Din cauze naturale de Nina Lykke

Popescu Mirela

19 iul. 2023

Julian Barnes “Trois”

Și eu am trăit în comunism, editor: Ioana Pârvulescu

Andreea Mitu

19 iul. 2023

Romain Gary, Păsările se duc să moară în Peru

Ema Georgiana

19 iul. 2023

Lorenzo Marone, Totul va fi perfect

Iulia

19 iul. 2023

Cartea pe care am citit-o in concediul din care tocmai am revenit este \"SIMON\" de Narine Abgarian. Pur si simplu nu am putut sa o las din mana, atat la plaja, cat si in camera de hotel

Laura Arvinte

19 iul. 2023

Cartea pe care am citit-o in concediul din care tocmai am revenit este \"SIMON\" de Narine Abgarian. Pur si simplu nu am putut sa o las din mana, atat la plaja, cat si in camera de hotel

Laura

19 iul. 2023

Americana de Chimamanda Ngozi Adichie

Diana Cercel

19 iul. 2023

Recomand “Tot albastrul cerului”. Este o carte foarte drăguța, predomina dialogul și se citește usor. Acțiunea se desfășoară in Franța, se descriu satuce cochete și îți da un vibe bun.

De ce iubim femeile- Mircea Cartarescu

O carte care se citeste usor si relativ repede daca nu ai concediu prea mult: Oamenii fericiti citesc si beau cafea de Agnes Martin Lugand

Jocul îngerului - Carlos Ruiz Zafon

Turcu Daniel

19 iul. 2023

\'Codul lui Da Vinci\'

Leila Laleli

19 iul. 2023

Poți să ții un secret de Sophie Kinsella, foarte amuzantă.

Ioana C

19 iul. 2023

Zaira de Cătălin Dorian Florescu

Toată lumina pe care nu o putem vedea, A. DoerrOriginile tale, Vienna Pharaon

Irina T.

19 iul. 2023

Cred că ar merge foarte bine \"Douăzeci și cinci de ani în Provence\", de Peter Mayle.

Nicoleta

19 iul. 2023

Toată lumina pe care nu o putem vedea, A. DoerrOriginile tale, Vienna Pharaon

Irina T.

19 iul. 2023

Din cauze naturale

Bentia Tomita

19 iul. 2023

Leii Siciliei + Iarna Leilor de Stefania Auci

Raluca Tomescu

19 iul. 2023

\"Un cal într-o mare de lebede\" de Raluca Nagy, e o lectură plăcută și bună pentru concediu. Am citit-o pe malul mării și s-au potrivit de minune.

Raluca Crisan

19 iul. 2023

Shoe Dog de Philip Knight

Acolo unde cântă racii, Delia Owens

Berta Isla de Javier Marías

Simona L.

19 iul. 2023

Dansul furiei de Harriet Lerner

Daniela

19 iul. 2023

10 minute și 38 de secunde în lumea asta stranie de Elif Shafak

Laura Marinescu

19 iul. 2023

Infinitul într-o trestie, Irene Valleje.

\"Ultimii cai din stepă\" de Maja Lunde

Toată lumina pe care nu o putem vedea, A. DoerrOriginile tale, Vienna Pharaon

ACOLO UNDE CÂNTĂ RACII DE DELIA OWENS

Cristiana A.

19 iul. 2023

Cam orice de Isabel Allende, in prezent citesc Violeta. Merge cu un suc pe plaja.

Alexandra

19 iul. 2023

Cele patruzeci de legi ale iubirii - Elif Shafak

Mihaela A.

19 iul. 2023

Daisy Jones and the Six de Taylor Jenkins Reid

Monica

19 iul. 2023

Cartea \"Un teatru pentru visatori\" de Polly Samson e o lectura foarte potrivita pe plaja, asa am citit-o eu în Balcik.

Afteni Dana

19 iul. 2023

\"Născut în afara legii\" - Trevor Noah

Raluca I

19 iul. 2023

Zilele trecute am citit pe plajā \"Insuportabila ușurătate a ființei\" - Milan Kundera și nu mi s-a părut o lectură nepotrivită pentru malul mării. Orice carte ne face plăcere e perfectă pentru orice loc în care ne-am afla la un moment dat.

Laura Tanase

20 iul. 2023

Păsările se duc să moară în Peru

Nicol

20 iul. 2023

Tot albastrul cerului - M da Costa

Nicol

20 iul. 2023

Cele cinci cărți din seria \"Imma Tataranni\", serie scrisă de Mariolina Venezia (Come piante tra i sassi, Maltempo, Rione Serra Venerdì, Via del Riscatto, Ecchecavolo). Tare m-aș bucura să fie traduse și în limba română.

Raluca Rontea

20 iul. 2023

”Trei intr-o barcă” de Jerome K Jerome

Emanuela Prodan

20 iul. 2023

Ultima gara - Jay Parini

Mihaela Batîș

20 iul. 2023

Duminicile iubirilor pierdute recomand ca lectură de vară

Girl with the dragon tattoo, te tine lipit de sezlong :))

Maria

20 iul. 2023

Narine Abgarian - Simon; Din cer au căzu trei mere; Zeruya Shalev- Destin.

\"Medeea și copiii ei\" - Ludmila Ulițkaia

Promisiunea zorilor - Romain Gary

Virginia

20 iul. 2023

\" Rechini în vremea salvatorilor\" de Kawai Strong Washburn, am citit-o pe plaja, vara aceasta,în Grecia. Surprinzătoare ca subiect și ca naratiune, pentru mine a fost o carte de vacanță incitantă.

Cristina Sorica

20 iul. 2023

Felicitări pentru concurs!Recomandarea mea este \"Din cer au căzut trei mere\". Iar cărţile... s-ar potrivi de minune fiindcă nu prea mai am de citit.Mulţumesc!

Nicoleta L.

21 iul. 2023

Cred ca sunt multe carti potrivite pentru a fi citite pe plaja. Una dintre ele ar putea fi Fredrik Backman “Oameni Anxioși”.

Bucurie de Manuel Vilas.

Cornelia P

21 iul. 2023

“Electra” ~ Jenniffer Saint

Michaelle

21 iul. 2023

Simon - Narine Abgarian

Carmina

21 iul. 2023

\"Femeile din Troia\"- de Pat Becker.

Sorică Ilinca

21 iul. 2023

Mythos-Stephen Fry

Galben Ioan

21 iul. 2023

Nascut in afara legii - Trevor Noah

Claudia Cristea

21 iul. 2023

T.O. Bobe - Cum mi-am petrecut vacanta de vara

Mari Anne

21 iul. 2023

Nu cred că putem vorbi despre o lectură de plajă perfectă. Cred că, mai degrabă, ar putea fi făcute recomandări luând în considerare diferite stări, sentimente sau gânduri care ne încearcă într-o anumită perioadă. Și trebuie să nu uităm că \" nu-i frumos ce e frumos, e frumos ce-mi place mie\"! Să aveți inspirație la alesul cărților de lecturat pe plajă și să vă bucurați de povestea cărții alese! Vacanță relaxantă!P.S. Mi-am notat câteva recomandări făcute de iubitorii de carte care au răspuns la întrebarea dvs.!

Simona Bogdan

21 iul. 2023

ANNIE BENTOIUTimpul ce ni s-a dat. Memorii, 1944-1959

Robert Jordan - Roata timpului - oricare din serie

Popa Ionel

22 iul. 2023

Haruki Murakami - Kafka pe malul mării

Sorocaleti Ana

22 iul. 2023

Casa de lângă lac, de Kate Morton

Aurica Raican

22 iul. 2023

Lulu Miller - De ce pestii nu exista

John Fowles - Magicianul

Alex

23 iul. 2023

Daniela Zeca, cu a ei \"Demonii vântului\"

Bastian

23 iul. 2023

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter