Concurs Nemira: cărți de la mic la mare [încheiat]

Concurs Nemira: cărți de la mic la mare [încheiat]

Cum luna august este considerată, prin excelență, luna vacanțelor, am zis că ar fi numai bun un concurs cu cărți pe care să le puteți pune în bagaj. Am organizat, așadar, împreună cu Editura Nemira, un concurs cu cărți de la mic la mare.

Premiile constau în 3 pachete a câte 3 cărți: Regatul lui Kensuke, de Michael Morpurgo (un roman de aventuri pentru copii), Zeii tangoului, de Carolina de Robertis (un roman de dragoste) și Epoca inocenței, de Adrian Mihălțianu (un roman SF). Mai jos, descrierile celor trei cărți:

•​ Regatul lui Kensuke, de Michael Morpurgo: Regatul lui Kensuke este un roman despre supraviețuire, așteptare și recunoștință, înscriindu-se ȋn tiparul poveștilor care te țin cu sufletul la gură, te fac să crezi ȋn personaje și să trăiești alături de ele toate emoțiile marilor aventuri.

Împreună cu părinții și cu câinele său, Stella Artois, Michael, un băiat de 11 ani, pornește în aventura vieții sale la bordul navei Peggy Sue: înconjurul lumii pe apele albastre. Din Marea Britanie cei patru traversează Atlanticul până în Brazilia, apoi ocolesc Africa prin sud, ajungând în Australia. Drumul lor împreună e plin de peripeții, dar și de momente frumoase, unice în viață. Însă Michael va avea parte de propria lui aventură în care, ca orice erou adevărat, va trebui să izbândească singur. Totul începe într-o noapte furtunoasă când, printre zgomotele mării agitate, vântul aduce cu el o melodie misterioasă…

•​ Zeii tangoului, de Carolina De Robertis: Când ajunge din Italia la Buenos Aires, în 1913, Leda are șaptesprezece ani, o valiză și o vioară. Rămasă fără soțul promis, trebuie să-și construiască o altă viață într-o altă țară. Sedusă de ritmurile tangoului, vrea să facă muzică. Dar tangoul este o lume a bărbaților. Viața scandaloasă și întunecată din cabarete și bordeluri se împletește cu farmecul muzicii, asa că eroina care înfruntă tabuuri și prejudecăți are nevoie de o nouă identitate... În Zeii tangoului descoperim un roman plin de erotism despre pasiune și căutarea unei vieți autentice.

•​ Epoca inocenței, de Adrian Mihălțianu: Europa e răvășită de naționalism, Statele Unite se cufundă într-un neofascism high-tech, iar China devine tot mai autoritară. În lupta lor pentru putere sunt prinse destine, speranțe, vieți. Omenirea pornește spre Marte și privește chiar mai departe, atrasă de semnalele venite dinspre stele. Dar nimic nu e ceea ce pare.

Oamenii se transformă treptat în cyborgi. Orașele, în stupuri. Planeta, într-o fierbinte tablă de șah a unei imense conspirații. Mai există loc pentru libertate, pentru iubire, pentru visuri? Încotro ne va purta tehnologia în următorii treizeci de ani? O carte pentru toți cei care vor să arunce o privire în viitorul nostru imediat.

 

Pentru a participa la concurs trebuie doar să răspundeți printr-un comentariu la întrebarea: Ce carte ai lua pe o insulă pustie?

 

Aștept comentariile voastre de azi, 31 iulie, până duminică, 6 august (inclusiv). Vă rog să lăsați un comentariu în josul acestui articol în căsuța de comentarii (nu pe Facebook și nici pe mail la adresa de contact) pentru că toate comentariile trebuie să fie într-un singur loc ca să participe la extragere. Câștigătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți și anunțați pe mail și pe pagina de Facebook Blogul unei cititoare de cursă lungă, luni, 7 august, iar premiile vor fi expediate de Editura Nemira (la adrese de pe teritoriul României).

Cel mai bine e să folosiți o adresă de mail validă pe care o verificați în mod constant, întrucât în cazul în care, timp de o săptămână de la anunțare, nu primesc răspuns cu datele de contact, voi alege alt câștigător. Ar fi o idee bună să verificați și căsuța de Spam.

Multă baftă tuturor!

UPDATE: Câștigătorii concursului organizat împreună cu Editura Nemira sunt: Marina, Tatucu Adina și Armand. Felicitări și mulțumesc tuturor pentru comentarii! 

Comentarii

Fără doar și poate, aș lua una dintre cărțile lui Alberto Manguel, poate Biblioteca Nopții, au darul cuprinderii și al erudiției, ar fi companionul perfect.

tanasescu maria

31 iul. 2017

Zeii tangouluiTangoul e dans la superlativ

Ana-Felicia

31 iul. 2017

Colectionarul- John Fowles. Chiar daca am citit-o de doua ori cap- coada, cred ca as putea sa o mai citesc de 2-3 ori sa privesc poveste cu alti ochi dupa fiecare recitire.

Rusu Tania

31 iul. 2017

Un veac de singuratate

Adelina Pop

31 iul. 2017

Eseu despre orbire de Jose Saramago pentru a mi se mai potoli dorul de civilizatie...atunci cand va fi. :)

#Confuz, de Alex Andronic, este, cu siguranță, cartea pe care eu mi-aș lua-o cu mine pe o insula pustie.

Madalina Badin

31 iul. 2017

\"Eleganta ariciului\" de Muriel Barberry

Luiza Ion

31 iul. 2017

O viata marunta, de Hanya Yanagihara

Ramona Răican

31 iul. 2017

Aș lua cu mine „Camera” (Emma Donoghue), căci tot despre supraviețuire este vorba. Cei care au citit cartea, știu despre ce vorbesc. :)

Marina

31 iul. 2017

Daca ar trebui numai o carte, desi as negocia pentru cel putin vreo 5, as lua \"Asteptandu-l pe Bojangles\" de Olivier Bourdeaut.

madalina iliuta

31 iul. 2017

Hmm..cred ca as alege Prietena mea geniala (Elena Ferrante), daca s-ar putea toata tetralogia..in ciuda faptului ca ar fi mai util un ghid de supravietuire. :)

Raluca C

31 iul. 2017

Imago, Ludmila Ulitkaia

Cristina

31 iul. 2017

\"Amintiri. Vise. Reflectii\" - C.G. Jung

Iuliana Oancea

31 iul. 2017

Delirium de Lauren Oliver

Mona

31 iul. 2017

SAS Ghidul supravietuitorului. de John Lofty Wiseman

hmmm, cred ca as fi tentata sa iau cea de Saramago-Intermitentele mortii, sa ma simt bine in libertate pe vecie sau temporar.

denisa1999

31 iul. 2017

Trilogia secolului de Ken Follett

Petre Mihaela

31 iul. 2017

Integrala Franz Kafka

Armand

31 iul. 2017

Opera poetica, Lucian Blaga

Întâlnire cu viaţa de Cecelia Ahern

Monica

31 iul. 2017

IT de Stephen King

LarisaM

31 iul. 2017

Aș lua \'Particulele elementare\' de Michel Houellebecq.

Andrei C

31 iul. 2017

In primul rand as lua un ghid de supravietuire, toate sfaturile si intamplarile lui Bear Grylls, probabil. Asta daca as fi pusa intr-o situtie critica, gen prabusirea avionului/ scufundarea vasului. Daca as merge pe o insula de placere, as lua cu mine o carte care exista in biblioteca mea so n-am apucat s-o citesc cat am fost acasa, ceva de Kate Morton-Pazitoarea tainei.

Tatucu adina

31 iul. 2017

Fata pe care ai lasat-o in urma , de Jojo Moyes

Luiza Almangiu

31 iul. 2017

As lua Papillon !

constanyin mimi

31 iul. 2017

As lua ,,Dragostea in vremea holerei" de Gabriel García Márquez.

Diana T.

31 iul. 2017

Lolita de Vladimir Nabokov

Simona B

31 iul. 2017

Lolita de Vladimir Nabokov

Simona B

31 iul. 2017

Banda celor 6 ciori

Alex

31 iul. 2017

As lua \"Cartea verii\" de Tove Jansson fiindca sunt multe lucruri trasnite pe care le poti face pe o insula.

Daniel Defoe-Robinson Crusoe

Biblia

Miron Cristina

31 iul. 2017

Panza de paianjen - Cella Serghi

Ramona

31 iul. 2017

Idiotul - Dostoievski

Adela Chilom

31 iul. 2017

Arta compromisului de Ileana Vulpescu

Andreea

31 iul. 2017

As lua ,, un veac de singurătate,, de gabriel garcia marquez.

raluca tache

31 iul. 2017

Zanzibar - John Brunner

Catalin

31 iul. 2017

As lua cartea lui Edward Nickens - Manual complet al vietii in natura.Asta pentru ca era vorba doar despre o singura carte.

\"20000 de leghe sub mari\" - Jules Verne

Camelia P.

31 iul. 2017

The Butterfly Lion - M Morpurgo

Adina Bogdan

31 iul. 2017

Astept raspuns-Dan Chaon

Vanatorii de zmeie - Khaled Hosseini

Maria Dobre

31 iul. 2017

\"Hotul de carti\" - Markus Zusak

Mihaela

31 iul. 2017

Fiul risipitor de Radu Tudoran

Aventurile lui Sasha !

As lua Cautatorii de scoici, de Rosamunde Pilcher

Elena Cosma

31 iul. 2017

As lua cu mine \"Sa ucizi o pasare cantatoare\", Harper Lee :)

Decameronul de Giovanni Boccaccio

Luna Noua de Ian McDonald

ionut.o

31 iul. 2017

Jonathan Strange & Mr. Norrell de Susanna Clarke

Batica Costina

31 iul. 2017

\"Evanghelia dupa Isus Cristos\" de Jose Saramago - nu m-as putea satura vreodata s-o citesc.

Alina S

31 iul. 2017

As lua cu mine un ghid de supravietuire in salbaticie (cum ar fi cel al lui Bear Grylls) ;-)

Ana Maria

31 iul. 2017

Biblia

Irina T

31 iul. 2017

Fructele maniei , John Steinbeck

dani dragomir

31 iul. 2017

Muriel Barbery - \"Eleganta ariciului\"

Vocea lui Archer Mia Sheridan

Aileni Marian

31 iul. 2017

Andre Gide, Jurnal vol. I-IV

Jordy

31 iul. 2017

As lua La Medeleni, pentru ca-mi doresc nespus sa o recitesc ( la 40 de ani) iar acolo chiar n-as avea nimic altceva de facut.

Ioana Esanu

31 iul. 2017

Aş lua cu mine cartea \"Zece respirații scurte\" de K.A.Tucker.

Georgiana Maria

31 iul. 2017

TENEBRE-JOHN GALSWORTHY

Simona Safonov

31 iul. 2017

\"Familia mea si alte animale\" a lui Durrell :)

Diana Minzat

31 iul. 2017

Mi-am facut o imagine in minte, ca merg pe insula aia pustie sa raman pana la sfarsitul zilelor, singura si a nimanui. As lua cu mine poeziile lui Nichita Stanescu, sa ma bucur de amintiri si sa mor fericita apoi.

Georgiana

1 aug. 2017

Aş lua cu mine cartea \"Zece respirații scurte\" de K.A.Tucker.

Kafka pe malul marii -H. MURAKAMI

laura

1 aug. 2017

Clopotul de sticlă de Sylvia Plath.

Regatul lui Kensuke, de Michael Morpurgo

Madalina

1 aug. 2017

Das parfum de Patrick Suskind. Daca ai citit vei stii de ce as alege cartea aceasta daca nu, citește si iti vei da seama. :)

Particip! Cu siguranță aș lua \"Banda celor sase ciori\" de Leigh Bardugo. Cartea aceasta m-a fascibat de la primele pagini si, cum nu an terminat-o, mi-ar placea sa o iau cu mine sa aflu sfarsitul. Probabil as lua si partea a doua cu mine pentru ca altfel as muri de curiozitate. :))

Eu sunt mai putin romantică. Pe o insulă pustie as lua \'Robinson Crusoe\' sau un ghid de supraviețuire. Nu radeti ...prea tare:)

\"Lupul de stepă\", de Hermann Hesse.

Maria

1 aug. 2017

Eu as lua o carte cu pagini albe si mi-as lasa inspiratia sa le umple!

Litera stacojie ( de Nathaniel Hawthorne)

Urzeala tronurilor de George R. R. Martin

Evelina Adam

1 aug. 2017

Mitch Albom- \"Marti cu Morrie\"

Cristina A

1 aug. 2017

La rasarit de Eden.

Adriana P.

1 aug. 2017

\"La Medeleni\" de Ionel Teodoreanu.

As lua cartea Fluturi, de Irina Binder :)

Biblia

În eventualitatea în care aș ajunge e o insulă pustie aș lua cu mine cartea lui Aldous Huxley ”Insula” și aș crea o lume nouă pentru mine și alți potențiali naufragiați, căci cine știe ce festă ne va juca destinul. Acolo ar domni liniștea, pacea și fericirea, departe de neliniștea metropolelor mari.

Moisei Corina

2 aug. 2017

Imaginar de A.F Harrold

Madalina

2 aug. 2017

Aleksandr Soljenițîn - Pavilionul canceroșilor

Cam orice carte a lui Isabel Allende sau Jose Saramago dar daca e sa fie doar una sa zicem Ines a sufletului meu de prima si de al doilea Orbire.

Simona

2 aug. 2017

Omul fără însușiri - Musil

Dora B

2 aug. 2017

Fericirea e un ac de siguranta - Exarhu

Catutz

3 aug. 2017

As lua cu mine ,,Noaptea de Sanziene\" de Mircea Eliade.

Romeo T.

3 aug. 2017

Alegerea Sofiei de William Styron

Lisa Strømme - ,,Fata cu fragi\" ❤

Oscar si tanti roz, de Eric Emmanuel Schmitt. Este cartea pe care as reciti-o mereu cu drag.

Ema Georgiana

3 aug. 2017

Dama cu camelii de Alexandre Dumas

Casa Buddenbook de Thomas Mann, cartea mea preferata.

Stefania B

3 aug. 2017

Noaptea de Sânziene de Mircea Eliade

Lumea Sofiei de Jostein Gaarder, cartea mea preferata.

Radu C

3 aug. 2017

"Cautatorii de scoici" de Rosamunde Pilcher

Cel care ma asteapta - Parinoush Saniee

Crina Doibani

4 aug. 2017

Absolut tot

Mimi

4 aug. 2017

Si soarele e o stea

Laura

4 aug. 2017

Micul print

Florina

6 aug. 2017

„SAS - Ghidul supravieţuitorului” de John Wiseman - pentru utilitate, iar pentru relaxare Insula misterioasa - Jules Verne .

Umbra vântului, Carlos Ruiz Zafon

Lectia pinguinului de Tom Michell

Calin Groza

6 aug. 2017

„Femeia de hârtie” de Rabih Alameddine

Alexiu Arthur

6 aug. 2017

Memoriile lui Hadrian- Marguerite Yourcenar

Omul de zăpadă de Jo Nesbø

Misterele parisului

Mirela

6 aug. 2017

Cu mine, pe o insula pustie ,as lua cartea Inima de cerneala de Cornelia Funke

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter