Noutăți literare 3-9 decembrie 2018

Noutăți literare 3-9 decembrie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 3-9 decembrie 2018.

Noutăți editoriale

ALL

Câinele-fantomă. Tătănuș Pipăruș, volumul 1, de Claire Barker; Câinele-fantomă și ultimul tigru de circ, volumul 2, de Claire Barker; PIXI - Marea carte a anotimpurilor

 

AQUILA

România. Atlas ilustrat bilingv român-german


ART

Casa Secretelor #2. Bătălia Fiarelor, de Chris Columbus, Ned Vizzini; Cronicile oraşelor flămânde #1. Mașinării infernale, de Philip Reeve; Peppa Pig: Eu și mama; Peppa Pig: Eu și tata.

 

BLACK BUTTON BOOKS

Freeman’s: mai bune texte noi despre putere, de John Freeman. 

 

CARTEA COPIILOR

Licurici își caută amici, de Eric Carle. 

 

CORINT

Nobili și artizani. O istorie neștiută a sașilor din Transilvania, de Rudiger von Kraus; Adulții ăștia!, de Caroline Hulse; Friedrich, marele detectiv, de Philip Kerr; Studiu despre otravă (vol.1 din Cronicile din Ixia), de Maria V. Snyder; Dinastia vulturilor, de Alessandro Baussmerth; Sadie, de Courtney Summers. 

 

CURTEA VECHE

Dumnezeu, o amăgire, de Richard Dawkins; Ronțăieli (ne)vinovate, de Mihaela Bilic.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

De ce nu putem avea mereu ce ne dorim?, de Heidi Howarth, Daniel Howarth; Enciclopedia animalelor, de Laura Aceti, Chiara Brizzolara.


HERALD 

Introducere în Tantra Sastra, de Arthur Avalon; Despre educație, de Jiddu Krishnamurti; Devino ceea ce ești, de Alan Watts. 

 

HERG BENET

Boris, de Valentina Negoiță; Drumurile amanților, de Corina Ozon; În așteptare, de Adina Popescu; Nemuritorii de rând, de Ana Barton; Privind înăuntru, de Petronela Rotar; Singurătatea singularității, de Alexandru Lamba.

 

HUMANITAS

Cartea ceasului de nisip, de Ernst Jünger.


LITERA

Sfârșitul lui Eddy Bellegueule, de Edouard Louis; Persoana întâi, de Richard Flanagan; Toamna, de Ali Smith; Mici focuri pretutindeni, de Celeste Ng; Un nou început, de Kristin Hannah; Văduve, de Lynda La Plante; 10.000 de vise interpretate, de Pamela Ball; Psihoterapia lui Dumnezeu, de Boris Cyrulnik.

 

METEOR PRESS

Pe muchie de cuțit. Serviciile secrete americane în epoca terorii, de Michael V. Hayden; Lacul dispărut, de Elizabeth Enright; Vrabia roşie, de Jason Matthews; Serviciile secrete, de John Hughes-Wilson; Puterea sub influența drogurilor. Mari oameni de stat și doctorii lor, de Tania Crasnianski; Tracii. Oameni, zei, războaie, de Sorin Paliga, Alexandra Comşa, Cătălin Borangic; Cea mai mare zi din istorie. Cum a luat sfârșit, cu adevărat, marele război, de Nicholas Best. 

 

NEMIRA

Păcatul originar, de Anthony Quinn; Teatrul absurdului, de Martin Esslin; Clipa ca imagine. Teatru și fotografie, de Octavian Saiu.

 

RAO

Imperiul furtunilor, de Sarah J. Maas; De la Marele Război la România întregită, de Liviu Maior.

 

TACT

Introducere în lectura lui Hegel, de Alexandre Kojève. 

 

TREI

Prietena mea genială, ediție Tie-in, de Elena Ferrante; Băieții sensibili: cum să devină mai puternici, de Betsy de Thierry. 

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC GOLD

Ce bine e să ai prieteni!, de Stefanie Dahle; Omulețul din stele, de Max von Thun, Marta Balmaseda.

 

VELLANT

Tiptil, Crăciunul se apropie, de Eugenia Glăvan.


Articole literare

• Filosofiatis: De la poeți citire: Fiule, asta înseamnă că ai reușit...

• HotNews: Dan Lungu, scriitor: În România se citește mai puțin si nu se poate trăi din scris / Ce înseamnă în cifre un scriitor de succes / Despre migrație: Avem o generație hipersensibilă care nu va rămâne în țară

• The Guardian: Elena Ferrante: I like to rewrite stories – swapping men for women. It doesn’t always work

• The New York Times Books: Michelle Obama: By the Book

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter