Noutăți literare 19-25 noiembrie 2018

Noutăți literare 19-25 noiembrie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 19-25 noiembrie 2018.

Noutăți editoriale

ALL

Diplomația, de Henry Kissinger; Istoria lumii. Din Preistorie până astăzi, de Imanuel Geiss; Atingerea. Cunoașterea simțului tactil, de David J. Linden.

 

ARAMIS

Orașul fantomelor, de Victoria Schwab; The Ones, de Daniel Sweren-Becker; Tilly și mașina timpului, de Adrian Edmondson; Doc Miaunilius, de Viola Herzlieb; Taxiul lui Caleb, de Sally și Sylvain Chomet; Maxwell Maidanezul și câinii de cartier, de Steve Voake; Blonsky Gândăcelul și foarte lunga lui listă de interdicții, de E.S. Redmond; Detectivii de la Marea Nordului. Secretul scheletului de balenă, de Bettina Goschl, Klaaus-Peter Wolf; Wilf, eroul înfricat salvează lumea, de Georgia Pritchett; Ceasul strigoilor. Cartea întâi - Cuțitul vampirilor, de Jack Henseleit; Wupii - Aterizare forțată de pe o planetă îndepărtată, de Fabian Lenk; Spangles McNasty și Tunelul Groazei, de Steve Webb; Un dragon pe nume OU, de Heidi Howarth, Daniel Howarth; Acasă este acolo unde există tot ce iubești, de Heidi Howarth, Daniel Howarth; Ce mă face să mă simt curajos?, de Heidi Howarth, Daniel Howarth; Ce mă face să mă simt trist?, de Heidi Howarth, Daniel Howarth; Ce mă face să mă simt fericit?, de Heidi Howarth, Daniel Howarth; Ce mă face să mă sperii?, de Heidi Howarth, Daniel Howarth; Misterioasa societate Benedict și călătoria primejdioasă, de Trenton Lee Stewart; Călătoriile magice ale Biancăi, de Sabina Elena Terzea.

 

ART

MaddAddam, de Margaret Atwood.

 

CARTEA COPIILOR

Minunea de Crăciun a lui Jonathan Toomey, de Susan Wojciechowski, cu ilustrații de P.J. Lynch; Un dar de Crăciun pentru Horațiu Chifteluță, de John Burningham; O casă mai mică decât o cutie, de Julia Donaldson, cu ilustrații de Axel Scheffler; Noapte frumoasă, omidă mâncăcioasă, de Eric Carle.

 

CARTEA ROMÂNEASCĂ

Satul străvechi, de Romul Grecu.

 

CARTEMMA

Fericirea este o vulpe, de Evelina Daciūtė, il. de Aušra Kiudulaitė; Prietenia de pe trompa elefantului, de Marius Marcinkevičius, il. de Ausra Kiudulaite.

 

CARTIER

Numele tău. Ediție jubiliară cu o prefață de Bogdan Crețu, de Grigore Vieru; Ultima amantă a lui Cioran, de Constantin Cheianu. 

 

CASA

Conni sărbătorește Crăciunul, de Liane Schneider, Eva Wenzel-Bürger; Conni face prăjituri, de Liane Schneider, Annette Steinhauer; Determinator de plante și animale, de Wilhelm Eisenreich, Alfred Handel, Ute E. Zimmer; Stilul vestimentar masculin contemporan, de Nicolas Schiffer; La ce-i bun butonul ăsta? O autobiografie Bruce Dickinson, de Bruce Dickinson.

 

CORINT

Bondărel și bucuriile iernii, de Britta Sabbag, Maite Kelly, Joelle Tourlonias; Cerul din adâncuri, de Adrienne Young; Yitzhak Rabin. Soldat, lider, om de stat, de Itamar Rabinovich; Un martor al Marii Uniri, de Ionel Pop.

 

CURTEA VECHE

Haina colorată a lupului, de Avril McDonald; Lupul nu-i invitat, de Avril McDonald; Marele lup, de Avril McDonald; Lupul și monstrul din umbră, de Avril McDonald; Lupul și puiul de dragon, de Avril McDonald; Când pielea ta e în joc. Asimetrii ascunse in viata de zi cu zi, de Nassim Nicholas Taleb.

 

GAMA

Seria „Învăț deja”: Învăț deja alfabetul, Învăț deja numere, forme și culori, Învăț deja animale, Învăț deja fructe și legume; Seria „Activitățile mele de Crăciun”: Cel mai amuzant Crăciun. Jocuri și activități pentru 5-6 ani, Cel mai distractiv Crăciun. Jocuri și activități pentru 3-4 ani, Bradul.Carte de activități cu abțibilduri, Renul. Carte de activități cu abțibilduri, Omul de zăpadă. Carte de colorat cu abțibilduri, Moș Crăciun. Carte de colorat cu abțibilduri; Seria „Eu citesc cu tine”: Max caută aur, Mia și soarele, Coco și prietenia, Puf e furios, Ben nu e un urs; Seria „Ivy Pocket”, de Caleb Krisp: Să n-aud de Ivy Pocket!, S-o oprească cineva pe Ivy Pocket!, Aduceți-mi capul lui Ivy Pocket!; Seria „Povești aniversare”: Frumoasele mele povești de la 3 ani, Frumoasele mele povești de la 4 ani, Frumoasele mele povești de la 5 ani, Frumoasele mele povești de la 6 ani.

 

HERALD 

Spartanii. O istorie legendară, de Paul Anthony Cartledge; Meditația și Cabala, de Aryeh Kaplan; Kabbala. Tradiția secretă a Occidentului - Știința Secretă, de Autor: Papus (Dr. Gerard Encausse).

 

HUMANITAS

O istorie mondială a comunismului. Încercare de investigație istorică. Cu pumnul de fier. Călăii, de Thierry Wolton; Două veacuri de populism românesc, de Robert Adam; Cultura română pe înțelesul patrioților, de Mircea Vasilescu; Autobiografia lui Bertrand Russell, de Bertrand Russell; 16 prozatori de azi.lit, coord. Andreea Răsuceanu; Guadalajara, de Iulian Popa; Isus Mirele. Cea mai frumoasă poveste de dragoste a tuturor timpurilor, de Brant Pitre; România continuă.Schimbare și adaptare în comunism și postcomunism, de Cătălin Augustin Stoica; Alertă roșie. Cum am devenit inamicul numărul unu al lui Putin, de Bill Browder; Joc dublu. Spionii, minciunile și mistificările Rusiei în Occident, de Edward Lucas; Notaras. Istoria unei vechi familii levantine. Constantinopol, Veneția, București, de Paltin Nottara; Cartea marilor descoperiri, de Richard Platt, James Brown.

 

NEMIRA

Frumoasele adormite, de Stephen King; Câteva motive să iubești viața, de Matt Haig; O zi de decembrie, de Josie Silver; 24 de povești de citit înainte de Crăciun, de Brigitte Weninger, Eve Tharlet; Poveste muzicală de Crăciun, de Cristina Andone, Adriana Gheorghe, Sebastian Oprița, Thea Olteanu.

 

NICULESCU

Viața ne este programată? Între destin și liberul-arbitru, de dr. David R. Hamilton. 


POLIROM

Cartea celor cinci cercuri. Gorin no Sho (ediţia a IV-a, revăzută și adăugită), de Miyamoto Musashi; Despre numele divine. Teologia mistică (ediţie bilingvă), de Dionisie Areopagitul; Dimineață pierdută (ediţia a IX-a definitivă, 2018), de Gabriela Adameșteanu.

 

RAO

Pe umerii giganților, de Umberto Eco; Misterul cazului „Șase Patru”, de Hideo Yokoyama; Aici, acum, mereu, de Catherine Isaac; Tunelurile de sub zidul Berlinului, de Greg Mitchell.

 

TREI

Înainte să fim ai voștri, de Lisa Wingate; Femeia din cabina 10, de Ruth Ware; Lasă-mă să mint, de Clare Mackintosh; Moștenirea, de Yrsa Sigurdardóttir; Pasagera, de Alexandra Bracken; Scrierile tehnice ale lui Freud. Seminar. Cartea I, de Jacques Lacan; Sursele suferinței. Frica, lăcomia, vinovăția, înșelarea, trădarea și răzbunarea, de Salman Akhtar; Sursele bucuriei. Curajul, reziliența, recunoștința, generozitatea, iertarea și sacrificiul, de Salman Akhtar; Jacques Lacan. Schița unei vieți, istoria unui sistem de gândire, de Élisabeth Roudinesco; Hotarele sufletului. Practica psihologiei lui Jung, de June Singer; Schimbările menopauzei. Cum să te reinventezi fizic, afectiv și sexual, de Dona Caine-Francis; Un viitor lung și fericit. Sănătatea și siguranța financiară în epoca longevității crescute, de Laura L. Carstensen; Corpul meu, trauma mea, eul meu. Constelarea intenției - eliberarea de biografia traumatică, de Franz Ruppert, Harald Banzhaf; În grădina căpcăunului, de Leïla Slimani; Înțelepciunea duminicilor, de Deborah Winfrey; Sfârșitul Alzheimerului, de Dr. Dale E. Bredesen.

 

VELLANT

Omul în căutarea sensului vieții, de Viktor Frankl. 

 

VREMEA

Ziua de mâine s-a ascuns acum două zile, de Mara Dinu.

 

Articole literare

• Scena 9: Degustare: 5 forme noi de poezie (Ioana Pelehatăi)

• The Guardian: Elena Ferrante: ‘I don’t believe people who swear they’re not the jealous type’

• The New York Times Books: 100 Notable Books of 2018.

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter