Caută în blog

Noutăți literare 24-30 septembrie 2018

Noutăți literare 24-30 septembrie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 24-30 septembrie 2018.

Noutăți editoriale

AQUILA

Povești din jurul lumii.

 

ART

Casa cu coloane, de William Faulkner; Orașul, de William Faulkner; Dama cu camelii, de Alexandre Dumas-fiul; Lostrița. Antologie de proză fantastică, de Vasile Voiculescu; Iulie însângerat, de Joe R. Lansdale; Cazul Joan M., de James M. Cain; Corabia zeiței Ishtar, de Abraham Merritt; Războiul bumbilor, de Louis Pergaud; Când ți se pune pata, de Wendelin Van Draanen; Arcul de aramă, de Elizabeth George Speare; Vertijia, de Ioana Nicolaie. 

 

BAROQUE BOOKS&ARTS

Geanta, un amor de-o viaţă, de Dominique Loreau; Politețea, de Frédéric Rouvillois; Pe aripile vinului, de Bianca Bosker; E aşa de urât, că pare frumos, de C.D. Preda.

 

CARTEA COPIILOR

Cartea cu Te rog și Mulțumesc, de Richard Scarry.

 

CARTEA ROMÂNEASCĂ

Arca lui Noe, de Nicolae Manolescu.

 

CARTEMMA 

Maria și librăria, de Valentina Rizzi; Viața, de Valentina Rizzi; În același timp în jurul lumii, de Clotilde Perrin; Copiii lumii, de Tessa Strickland, Kate DePalma; Am dreptul să fiu copil, de Aurélia Fronty; Wangari Maathai, femeia care a plantat milioane de copaci, de Franck Prévot; Malala, pentru dreptul fetelor la educație, de Raphaele Frier; Prietena mea, Albina, de Alison Jay; În căutarea zilei de ieri, de Alison Jay.

 

CORINT

Cărticica bunelor maniere, de Sue Lloyd; Cărticica succesului la școală, de Sophie Giles.

 

CURTEA VECHE

En garde. Fetița cu masca tricoloră, de Ana Maria Brânză.

 

HERALD 

Memoriile țarinei care a schimbat lumea (Autobiografia); Lumea și demonii ei: știința ca lumină în întuneric, de Carl Sagan; Mindfulness pentru părinți. Când fiecare zi este o binecuvântare, de Jon Kabat-Zinn, Myla Kabat-Zinn; Cine sunt eu?, de Ramana Maharshi.

 

HUMANITAS

Dragă Domnule și prietene. Scrisori către Arsène Henry, ministru al Franței la București (1897–1904).

 

LITERA

Cristale. Tot ce trebuie să știi pentru vindecare, purificare, dragoste, energie, de Cassandra Eason; Rețete pentru bebeluși. ABC-ul diversificării alimentare, de Christine Zalejski; Cum să dormi sănătos, de Nick Littlehales; Misiuni la limita imposibilului, de Michael Bar-Zohar, Nissim Mishal; Povești de la fermă. O pisicuță poznașă. Învăț să citesc (nivelul 1); Povești de la fermă. Un purceluș pofticios. Învăț să citesc (nivelul 1); Alfie și cadoul surpriză, de Shirley Hughes; Alfie dă o mână de ajutor, de Shirley Hughes; Tractorașul de la fermă. Bebe învață.  

 

METEOR PRESS

Dezvoltarea inteligenţei emoţionale, de Rob Yeung; Strigătul neauzit pentru sensul vieţii. Psihoterapie şi umanism, de Viktor E. Frankl; Asasinul din Tokio. Jocurile căinţei, de Barry Eisler; Relaţii verbale abuzive. Cum să le recunoaşteţi şi cum să reacţionaţi, de Patricia Evans; Teste de personalitate prin alegerea culorilor DEWEY, de Sadka Dewey; Isteria. Sub vălul seducţiei, de Emmanuelle Comtesse; Copiii naziştilor, de Tania Crasnianski.

 

POLIROM

Noile religii seculare. Corectitudinea politică, tehnologiile viitorului şi transumanismul, de Nicu Gavriluță; 21 de lecții pentru secolul XXI, de Yuval Noah Harari.

 

RAO

Descoperă matematica. Montessori, ed. Larousse; Descoperă lumea înconjurătoare. Montessori, ed. Larousse; Castelul vulturilor, de Mark Felton; Prietenie dispărută, de Claire Messud; Enciclopedia plantelor medicinale, ed. Larousse.

 

TREI

Scânteie, de Alice Broadway; Prinţesa gheţurilor, de Camilla Läckberg; Somnul, visele și moartea, de Dalai Lama; Îngrijirea postcancer, de Dr. Gerald M. Lemole, Dr. Pallav K. Mehta, Dr. Dwight L. McKee; Călugărul urban, de Pedram Shojai. 

 

VREMEA

Privind prin ferestre, de Tatiana Mărgescu.


Articole literare 

• Filosofiatis: Recomandați-mi o carte proastă, i-re-fu-ta-bil proastă...

• The Guardian: Elena Ferrante: ‘People who are enemies for no reason fascinate me'

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter