Caută în blog

Noutăți literare 11-17 decembrie 2017

Noutăți literare 11-17 decembrie 2017

Noutățile literare ale săptămânii 11-17 decembrie 2017.

Noutăți editoriale

ALL

Haihui prin lume (Vol. II), de Anca Semacovschi; Sfaturi de pe vremea bunicii. Trucuri în gospodărie; Îngerul meu secret, de Federica Bosco; LANGE. Medicină de familie – Manual de tratament și profilaxie în ambulatoriu, de Mindy A. Smith , Leslie A. Shimp , Sarina Schrager.

 

AQUILA

Tărâmul fermecat.

 

CARTEA COPIILOR

Vreau să te văd mai repede, de Tarō Gomi; Autobuzul magic. În interiorul corpului uman, de Joanna Cole, cu ilustrații de Bruce Degen.

 

CURTEA VECHE

Jurnal de ghetou, de Miriam Korber-Bercovici; Jurnal 1934-1944. Editat si comentat de Jurgen Matthaus si Frank Bajohr, de Alfred Rosenberg; Destinul Prințesei de Nor, de Cătălina Miciu; Erus și Valea generozităţii, de Alec Blenche.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Mami, vreau asta, de Sandra Grimm; Tati, vreau să ne jucăm, de Sandra Grimm; Bruno vrea la băiță, de Sandra Grimm; Bruno vrea la oliță, de Sandra Grimm; A de la Albină, de Greta Cencetti, Emanuela Carletti; B de la Balenă, de Greta Cencetti, Emanuela Carletti; C de la Cameleon, de Greta Cencetti, Emanuela Carletti; D de la Delfin, de Greta Cencetti, Emanuela Carletti; E de la Elefant, de Greta Cencetti, Emanuela Carletti; F de la Falco, Vulturul, de Greta Cencetti, Emanuela Carletti; Cartea vieții noastre, de Raul Bîciu; The Book of Our Life, de Raul Bîciu; Prințesa care nu putea să doarmă, de Stuart Trotter.

 

HERALD

Tulburarea de spectru autist. Ghidul complet pentru înțelegerea autismului, de Chantal Sicile-Kira; Cum să medităm. Ghid practic pentru atingerea echilibrului interior, de Kathleen McDonald. 

 

LITERA

Somn sănătos pentru un copil fericit, de Dr. Marc Weissbluth; Tractorașul care voia să adoarmă, de Carl-Johan Forssén Ehrlin; Garda felină. Bunga, babysitter. O poveste cu activități, ed. Disney; Vampirina. Prietena mea, ed. Disney; Regatul de gheață. Sărbători cu Olaf. Colecția de îmbrățișări, ed. Disney; Emoticoane. 2000 de autocolante. 36 de activități distractive.

 

NEMIRA

Porecla, de Jhumpa Lahiri.

 

PARALELA 45

Programarea plăcii Arduino, de Traian Anghel; Cum să trăim 150 de ani, de Mikhail Tombak.

 

POLIROM

Pantere parfumate, de Dan Alexe; Harta şi teritoriul, de Michel Houellebecq.

 

PUBLICA

Justine Henin: Game, set şi sfârşit de carieră, de Claude Moreau, François Artigas.

 

RAO

Țara lui Putin: O călătorie în Rusia reală, de Anne Garels; Câinele din Baskerville. Valea Terorii, de Sir Arthur Conan Doyle; Cascada, de Lauren Kate; În bătaia aripilor (vol. 3 din seria „Mâna stângă a lui Dumnezeu”), de Paul Hoffman; Regatul ceții și al furiei, (vol. 2), de Sarah J. Maas; Dincolo de Nil, de Nicole C. Vosseler.

 

STORIA BOOKS

Cea mai trăsnită noapte ever, de Dave Barry; Novicele: Invocatorul, de Taran Mathru; Șoseaua Jellicoe, de Melina Marchetta; O fată din bucăți, de Kathleen Glasgow.

 

TREI

După faptă și răsplată, de Gillian Flynn; Psihoterapiile cognitive și comportamentale în tulburările de personalitate. Aplicații practice și noi direcții, de Cosmin Popa, Florin Alin Sava, Daniel David; În călătorie. Andrea Tornielli într-un interviu cu Papa Francisc, de Andrea Tornielli.

 

UNIVERS

Jurnal de ghenă despre viaţă, bobiţă cu bobiţă, de Bogdan Stoica. 

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC

Ieși afară, Șoricelule!, de Antje Flad, Anna Taube; Mi-e foame! spune Ursulețul, de Antje Flad, Anna Taube; Cine a facut caca?, de Antje Flad, Anna Taube; Hai, zboară, Vrăbiuțo!, de Antje Flad, Anna Taube.

 

Articole literare 

• Dilema veche: Dosar Meseriile cărții.

• Bookaholic: Marius Chivu: „Nu mi-a fost greu să nu exist pe lîngă Ford” (interviu).

• Observator cultural: „Şi totul este adevărat…“: Emmanuel Carrère în căutarea identităţii.

• Scena 9: Care-i treaba cu homarul?, de David Foster Wallace (Homarul și jetul de aur, recenzie de Mihai Iovănel).

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter