Noutăți literare 7-12 mai 2019

Noutăți literare 7-12 mai 2019

Noutățile literare ale săptămânii 7-12 mai 2019.

Noutăți editoriale

ARAMIS

Fetița de gheață și alte basme, de Mila Pavićević; Clonele, de Rebecca Hanover; Puii de animale; Mijloace de transport; Forme și culori; Bunele maniere.

 

CORINT

Blestemul mării, de Shea Ernshaw; Prietenul din viitor, de Camille Deangelis.

 

CURTEA VECHE

Întâmplări vindecătoare, de Cristina și Alex Donovici; Țup și pădurea încremenită, de Alex Donovici; Țup. Imposibil e doar un cuvânt, de Alex Donovici; Țup salvatoarea iernii, de Alex Donovici; Tată bogat, tată sărac. Educaţia financiară în familie, de Robert T. Kiyosaki; EU.RO. - Europe, an Open Dialogue, de Klaus Iohannis; Secretele minţii de milionar, de Harv T. Eker; Curajul în sălbăticie, de Brené Brown; Curajul de a fi vulnerabil, de Brené Brown; Îndrăznește să conduci, de Brené Brown.

 

FRONTIERA

Cartea meseriilor dispărute, de Mircea Stanciu, il. Diana Margareta Cepleanu. 


HERALD

Simbolismul Francmasoneriei sau Masonerie Mistică și Marile Misterii ale Antichității, de Jirah Dewey Buck; Dansul relațiilor. Cum să vorbim când ne simțim furioși, răniți, speriați, frustrați, jigniți, înșelați sau disperați, de Harriet Lerner.

 

HUMANITAS

Cum am trecut prin comunism. Al doilea sfert de veac, de Lucian Boia; Biblia după textul ebraic. Exodul. Leviticul; Macbeth. Macbeth de William Shakespeare reimaginat, de Jo Nesbø; Până ce pietrele vor deveni mai ușoare ca apa, de António Lobo Antunes; Casa Verde, de Mario Vargas Llosa.

 

LITERA 

Casa bântuită, de Shirley Jackson; Ultimii martori. Vol. 79, de Svetlana Aleksievici; Leonardo da Vinci. Biografia unui geniu. Vol. 83, de Michael White; Biografii necenzurate ale unor oameni celebri. Vol. 81, de Will Cuppy; FBI. O istorie secretă. Vol. 80, de Tim Weiner.


NEMIRA

Fetiș, de Horia Sibișteanu; Poveste din România de azi, de Oltea șerban Pârâu; Șoriceii familiei Robinson, de Dick King Smith.

 

NICULESCU

Tot ce trebuie să știi înainte să începi școala; Istoria lumii pentru copii în 100 de imagini, de Rob Lloyd Jones; Marele meu tezaur de cuvinte, de Rosie Hore.


POLIROM

În căutarea corpului regăsit. O ego-analiză a spitalului, de Vintilă Mihăilescu.

 

PUBLICA

Lingura care dispare. Și alte povestiri adevărate de nebunie, dragoste și istorie a lumii din tabelul periodic al elementelor, de Sam Kean; Asta înseamnă marketing. Nu poți fi văzut până nu înveți să vezi, de Seth Godin; Wise Guy. Lecții dintr-o viață, de Guy Kawasaki.

 

RAO

Moștenirea spionilor, de John le Carré; Regatul aripilor și al pieirii, de Sarah J. Maas; Înfruntarea umbrelor, de Sebastien De Castell; Serafina și inima frântă, de Robert Beatty; Stalin și savanții, de Simon Ings; Cazul Rudolf Hess. Dezertor sau mesager, de Clive Prince, Lynn Picknett, Stephen Prior. 

 

TREI

Mythos. Miturile Greciei repovestite, de Stephen Fry; Genialii: Antipa, I. Hașdeu, Vuia, Brâncuși, Enescu. 1886 – Un an din copilăria lor, de Anca Nedelcu, Elena Diana Nedelcu; O poveste despre lup..., de Veronique Cauchy; Lupul care a căzut din carte, de Thierry Robberecht; Iepuraș s-a pierdut, de Harry Horse.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC GOLD

Povești de noapte bună de 5 minute, ed. Usborne; Mituri și legende din întreaga lume, ed. Usborne. 


VELLANT

Iocan - revista de proză scurtă anul 4 / nr. 9; Băiețelul de 1000 de ani, de Ross Welford. 

 

Articole literare

• Scena9: Bivolii încinși și răstoaca cu nămol răcoros, de Mihai Iovănel. 

• The Guardian: How do you turn kids into bookworms? All 10 children's laureates share their tips.

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter