Noutăți literare 18-24 februarie 2019

Noutățile literare ale săptămânii 18-24 februarie 2019.
Noutăți editoriale
CARTIER
Ultima amantă a lui Cioran, de Constantin Cheianu; Woldemar, de Oleg Serebrian; Câinele de bronz, de Emanuela Iurkin.
CASA
Excavatorul, de Andrea Erne, Wolfgang Metzger; Azi, mâine, acum și imediat, de Daniella Prusse, Susanne Szesny.
CASA CĂRȚII DE ȘTIINȚĂ
Urlet mut, de Ovidiu Brînduşan; Exerciţii de irealizare, de Marius Popa; Elipsa. O abordare din perspectivă textual-discursivă, de Iulia Mihaela Tămaş; Lucian Blaga şi marele anonim. Studii şi însemnări blagiene, de Dumitru Isac; Tehnologia Mirabilis. De la artefacte la tehnosofie, de Virgil Moldovan; RUTINALISME. Ambiţie. Consecvenţă. Urcuşuri. Minimalism, de Bogdan Moldovan.
CORINT
Un lucru absolut remarcabil, de Hank Green.
CURTEA VECHE
Dincolo de vârf, de Zig Ziglar; Necenzurat, de Radu F. Constantinescu.
HERALD
Yoga visului și Practica Luminii Naturale, de Namkhai Norbu.
HUMANITAS
Povestea secretă a speciei umane. Cum ne sunt modelate identitatea și viitorul de ADN și de istorie, de Christine Kenneally; Cartea bucuriei. Sanctitatea Sa Dalai Lama și Arhiepiscopul Desmond Tutu în dialog cu Douglas Abrams, de Desmond Tutu, Dalai Lama; Candelă de-o clipă-n întuneric. Viața mea în lumea științei, de Richard Dawkins; Răzbunarea iertării, de Eric-Emmanuel Schmitt; Jurnalul unei iubiri imposibile, de Kaya de Vos.
LITERA
Pacienta tăcută, de Alex Michaelides.
PARALELA 45
Mortua Est, de Teodor Hossu-Longin; Biroul de investigații nr. 2. Operaţiunea Vântul de nord, de Jørn Lier Horst, Hans Jørgen Sandnes; Biroul de investigații nr. 2. Operaţiunea Insula de vară, de Jørn Lier Horst, Hans Jørgen Sandnes; Top 100 piureuri pentru bebeluşi. 100 de mese uşor de preparat pentru un bebeluş sănătos şi fericit, de Annabel Karmel; Salvaţi de delfini. Portalul Magic nr. 9, de Mary Pope Osborne; Călătorie pe Lună. Portalul Magic nr. 8, de Mary Pope Osborne; Aventuri în jungla Amazonului. Portalul Magic nr. 6, de Mary Pope Osborne.
POLIROM
O fată de preot, de George Orwell; Prima dragoste, ultimele ritualuri. În așternuturi, de Ian McEwan; Vremea Mînzului Sec, de Cristian Tudor Popescu; Incursiune în medicina naturistă. În amintirea lui Valeriu Popa, de Speranța Anton; Umbrele de sub piele, de Frances Hardinge.
PUBLICA
Cum să te inventezi. Viața secretă din creierul adolescenților, de Sarah-Jayne Blakemore.
TREI
O istorie a imaginilor pentru copii, de David Hockney, Martin Gayford; Fii curajos, copilul meu! Visul unei mame, de Ainsley Earhardt; Ce este sistemul solar?, de Stephanie Sabol; Cocoșul lui Pettson (Seria „Pettson și Findus”), de Sven Nordqvist.
UNIVERS ENCICLOPEDIC JUNIOR
Împreună mereu..., de Jutta Langreuter, Stefanie Dahle; Curcubeul cel lacom, de Susan Chandler, Sanja Rescek; Magnolia Steel. Amurgul vrăjitoarelor, de Sabine Stading.
Articole literare
• Dilema veche: De la ESPLA la Bulbucata (despre Amintirile unui fost corector. Însemnările cultivatorului de mărar, de Petre Stoica, recenzie de Marius Chivu).

Laura Câlțea
Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.
Articole asemănătoare
Noutăți literare 20-26 iunie 2016
Noutăți editoriale și articole literare ale săptămânii 20-26 iunie.
Noutăți editoriale Pandora M & PanDA în 2017
Editura Pandora M, parte a Grupului Editorial Trei, pregătește pentru prima parte a acestui an atât surprize editoriale cât și continuări ale unor serii îndrăgite de cititori.
Noutăți ale Grupului Humanitas la Bookfest 2015
Începând de miercuri, 20 mai, până duminică, 24 mai, Grupul Editorial Humanitas își așteaptă cititorii la Bookfest 2015 cu peste 1000 de titluri. La târg toate cărțile Humanitas vor avea 10% reducere, iar edițiile de colecție se vor bucura de prețuri speciale, valabile numai în cele cinci zile ale salonului de carte.