Noutăți literare 18-24 februarie 2019

Noutățile literare ale săptămânii 18-24 februarie 2019.
Noutăți editoriale
CARTIER
Ultima amantă a lui Cioran, de Constantin Cheianu; Woldemar, de Oleg Serebrian; Câinele de bronz, de Emanuela Iurkin.
CASA
Excavatorul, de Andrea Erne, Wolfgang Metzger; Azi, mâine, acum și imediat, de Daniella Prusse, Susanne Szesny.
CASA CĂRȚII DE ȘTIINȚĂ
Urlet mut, de Ovidiu Brînduşan; Exerciţii de irealizare, de Marius Popa; Elipsa. O abordare din perspectivă textual-discursivă, de Iulia Mihaela Tămaş; Lucian Blaga şi marele anonim. Studii şi însemnări blagiene, de Dumitru Isac; Tehnologia Mirabilis. De la artefacte la tehnosofie, de Virgil Moldovan; RUTINALISME. Ambiţie. Consecvenţă. Urcuşuri. Minimalism, de Bogdan Moldovan.
CORINT
Un lucru absolut remarcabil, de Hank Green.
CURTEA VECHE
Dincolo de vârf, de Zig Ziglar; Necenzurat, de Radu F. Constantinescu.
HERALD
Yoga visului și Practica Luminii Naturale, de Namkhai Norbu.
HUMANITAS
Povestea secretă a speciei umane. Cum ne sunt modelate identitatea și viitorul de ADN și de istorie, de Christine Kenneally; Cartea bucuriei. Sanctitatea Sa Dalai Lama și Arhiepiscopul Desmond Tutu în dialog cu Douglas Abrams, de Desmond Tutu, Dalai Lama; Candelă de-o clipă-n întuneric. Viața mea în lumea științei, de Richard Dawkins; Răzbunarea iertării, de Eric-Emmanuel Schmitt; Jurnalul unei iubiri imposibile, de Kaya de Vos.
LITERA
Pacienta tăcută, de Alex Michaelides.
PARALELA 45
Mortua Est, de Teodor Hossu-Longin; Biroul de investigații nr. 2. Operaţiunea Vântul de nord, de Jørn Lier Horst, Hans Jørgen Sandnes; Biroul de investigații nr. 2. Operaţiunea Insula de vară, de Jørn Lier Horst, Hans Jørgen Sandnes; Top 100 piureuri pentru bebeluşi. 100 de mese uşor de preparat pentru un bebeluş sănătos şi fericit, de Annabel Karmel; Salvaţi de delfini. Portalul Magic nr. 9, de Mary Pope Osborne; Călătorie pe Lună. Portalul Magic nr. 8, de Mary Pope Osborne; Aventuri în jungla Amazonului. Portalul Magic nr. 6, de Mary Pope Osborne.
POLIROM
O fată de preot, de George Orwell; Prima dragoste, ultimele ritualuri. În așternuturi, de Ian McEwan; Vremea Mînzului Sec, de Cristian Tudor Popescu; Incursiune în medicina naturistă. În amintirea lui Valeriu Popa, de Speranța Anton; Umbrele de sub piele, de Frances Hardinge.
PUBLICA
Cum să te inventezi. Viața secretă din creierul adolescenților, de Sarah-Jayne Blakemore.
TREI
O istorie a imaginilor pentru copii, de David Hockney, Martin Gayford; Fii curajos, copilul meu! Visul unei mame, de Ainsley Earhardt; Ce este sistemul solar?, de Stephanie Sabol; Cocoșul lui Pettson (Seria „Pettson și Findus”), de Sven Nordqvist.
UNIVERS ENCICLOPEDIC JUNIOR
Împreună mereu..., de Jutta Langreuter, Stefanie Dahle; Curcubeul cel lacom, de Susan Chandler, Sanja Rescek; Magnolia Steel. Amurgul vrăjitoarelor, de Sabine Stading.
Articole literare
• Dilema veche: De la ESPLA la Bulbucata (despre Amintirile unui fost corector. Însemnările cultivatorului de mărar, de Petre Stoica, recenzie de Marius Chivu).

Laura Câlțea
Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.
Articole asemănătoare
Noutăți literare 28 mai-3 iunie 2018
Noutățile literare ale săptămânii 28 mai-3 iunie 2018.
Cele mai frumoase cărți citite în 2022
Un bilanț al lecturilor preferate (și nepreferate) din 2022, alături de o recapitulare subiectivă a aparițiilor editoriale de excepție.
Cărți interesante februarie 2021
Cărți noi apărute în februarie 2021: „Casa Olandeză”, de Ann Patchett, „Corpul”, de Bill Bryson și multe altele.