Caută în blog

Noutățile Editurii Nemira la Bookfest 2015

Noutățile Editurii Nemira la Bookfest 2015

Capul de afiş al Editurii Nemira la ediția cu numărul 10 a Târgului Internațional de Carte Bookfest 2015 este albumul cu ilustraţii Lumea de gheaţă şi foc, o nouă invitaţie în lumea magică a Westerosului, adresată de George R.R. Martin milioanelor de fani ai lumii din Urzeala Tronurilor. În el cititorii vor descoperi imagini vii ale luptelor legendare, ale rivalităţilor şi revoltelor care au pus în mişcare întâmplări din Cântec de gheaţă şi foc si din celebra ecranizare de la HBO. În această carte s-au strâns toate cunoştinţele, toate speculaţiile cărturarilor, precum şi poveşti rămase de la maesteri şi septoni, vrăjitori şi menestreli, inclusiv ilustraţii şi hărţi color, cu peste 170 elemente originale; genealogia caselor Stark, Lannister şi Targaryen; incursiuni în istoria şi cultura tinutului Westeros, informaţii noi despre trecutul personajelor din Urzeala Tronurilor. Un festin pentru pasionaţii de seria Cântec de gheaţă şi foc, dar şi pentru iubitorii de lumi fantasy.

 

Un alt titlu-eveniment al editurii Nemira la Bookfest este autobiografia faimosului Bear Grylls - Noroi, lacrimi şi transpiraţie. Pasionat de aventurile extreme, cunoscut şi admirat de milioane de oameni ca protagonistul emisiunii TV Tehnici esențiale de supraviețuire, de pe canalul Discovery, Bear Grylls a supravieţuit în locuri şi situaţii în care mulţi nu s-ar aventura. El călătoreşte în cele mai inospitaliere locuri de pe glob şi se pune în cele mai dificile situaţii pentru a-şi demonstra abilităţile de supravieţuire. În această carte ne spune povestea emoţionantă a unei vieţi pline de curaj, îndrăzneală şi putere, de neratat pentru orice cititor pasionat de aventuri. 

Toţi pasionaţii de aventuri sunt aşteptaţi pentru evenimentul de lansare al acestui titlu sâmbătă, 23 mai, de la ora 12:00, la standul Nemira din cadrul Bookfest, în prezenţa invitatului Discovery Romania, Daniel Pisică.

 

George Banu continuă fascinanta cartografie afectivă din Parisul personal cu volumul Casa cu daruri, care apare tot în Colecţia Yorick. Trecând de la exterior la interiorul oraşului, eseul aliază cuvintele cu imaginile Mihaelei Marin în numele dorinței de a privi obiectele splendide fixate pe zidurile din jur şi totodată de a reînvia amintirea prietenilor care le-au oferit.

Şi acest titlu va fi lansat la standul Nemira în cadrul Bookfest, sâmbătă, 23 mai, de la ora 11:30. Bineînţeles, în prezenţa autorului, dar şi a invitaţilor săi Carmen Muşat şi Monica Andronescu.

 

Colecţia Babel, de literatură universală, se îmbogăţeşte şi ea cu un roman cu totul special: Viaţa de poveste a lui A.J. Fikry, de Gabrielle Zevin. Un roman ca o scrisoare de dragoste pentru cărţile şi librarii care ne schimbă viaţa prin poveştile pe care ni le spun. Pe scurt, Viața lui A.J. Fikry nu e deloc așa cum şi-o imaginase: soţia sa a murit, librăria pe care o conduce are cele mai proaste vânzări din istorie, iar acum a rămas şi fără cel mai de preţ obiect din lume, o ediţie rară a poemelor lui Edgar Allan Poe. Încet, dar sigur, se izolează de ceilalţi locuitori ai Insulei Alice, dar asta numai până când un pachet misterios apare într-o seară în librărie.

Această carte va fi lansată la standul Nemira duminică, 24 mai, de la ora 12.00 în prezenţa Anei Nicolau şi a Laurei Câlţea.

 

În colecţia de studii jungiene Philemon, noutatea editorială de la Bookfest este volumul clasic deja al faimoasei Marie-Louise von Franz, Visele şi moartea. Cartea explorează universul oniric al omului şi legăturile profunde ale visului cu lumile vizibile şi invizibile. Visul este o călăuză şi asupra lui se apleacă atent cercetătoarea, recurgând şi la instrumentele alchimiei şi antropologiei.

Pentru lansarea acestui titlu sunteţi invitaţi la standul Nemira vineri, 22 mai, de la ora 18.30, în prezenţa coordonatoarei colecţiei Philemon, Lavinia Bârlogeanu.

 

Colecţia Damen Tango îşi schimbă look-ul! Şi primul titlu cu noul format este delicatul roman Colecţionara de parfumuri, de Kathleen Tessaro, ce explorează iubirea obsesivă dintre muză şi artist, dintre miros şi forta copleşitoare a amintirii.

 

Dava Sobel, autoare a numeroase bestselleruri, revine în Colecţia Anticipaţia cu un nou titlu de excepţie: Planetele, o naraţiune în care autoarea îşi pune la lucru marele talent de a ţese concepte ştiinţifice complicate în urzeala unei poveşti captivante. Volumul dezvăluie trăsături, secrete, enigme şi legende despre planetele din Sistemul Solar.

 

Dintre autorii români cu volume în premieră la Bookfest îi amintim pe Liviu Radu, cu volumul de povestiri Între cer şi pământ, din Colecţia Nautilus SF şi pe George Bacovia, în antologia 111 cele mai frumoase poezii, alcătuită de Marius Chivu.

 

Iar ultimele, dar nu cele din urmă, sunt trei evenimente care dau întâlnirile iubitorilor unor genuri literare pe cât de diferite între ele, pe atât de interesante:

Sâmbătă, 23 mai, de la ora 12.30 sunteţi invitaţi la un scurt spectacol-lectură din Povestea vieţii mele, cartea de memorii a celui mai faimos seducător din toate timpurile, Giacomo Casanova. Citeşte actorul Marius Stănescu.

 

Duminică, 24 mai, de la ora 11.00 are loc lansarea romanului Lacrimile diavolului, de Ştefana Czeller, urmată, bineînţeles, de o sesiune de autografe. Vor vorbi despre carte Dan Doboş şi Oliviu Crâznic.

 

Şi tot duminică, imediat după lansarea volumului din Colecţia Suspans a Ştefanei Czeller, urmează de la ora 11.30 o invitaţie în Biblioteca Babel – discuţie şi lecturi pe marginea romanelor din Colecţia Babel (Tristeţi de lămâie, Falconer, Secolul norilor, O delicatesă şi altele). Participă Dana Ionescu, coordonatoarea colecţiei, Radu Paraschivescu şi Bedros Horasangian. 

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter