Concurs: câștigă 3 cărți din „Biblioteca Polirom” [încheiat]
Împreună cu prietenii de la Editura Polirom am organizat săptămâna asta un concurs ce are ca premiu un pachet cu 3 apariții noi din colecția „Biblioteca Polirom”: Sub soarele lui Satan, de Georges Bernanos, Visele insomniacului, de Vladimir Nabokov, și Mecanica haosului, de Daniel Rondeau. Una dintre cele mai vechi și mai interesante colecții de ficțiune de pe piața editorială românească, „Biblioteca Polirom” este și una dintre cele mai originale și eclectice colecții, adunând autori din toată literatura universală.
Sub soarele lui Satan, de Georges Bernanos - Părintele Donissan slujeşte într-o mică parohie din Artois, în nordul Franţei. În jurul lui se adună fiinţe nefericite supuse greşelii, în căutarea mîntuirii. Obsedat de păcat şi îndoindu-se de vocaţia lui ecleziastică, el trăieşte în rugăciune şi asceză, mortificîndu-se cu sălbăticie, angajat într-o luptă miraculoasă, violentă şi disperată împotriva diavolului. Pradă ideală pentru Satan, întîlnirea lor este iminentă şi pregăteşte confruntarea viitorului Sfînt din Lumbres cu esenţa răului, întrupată în adolescenta vicioasă şi criminală Mouchette, devotată îngerului căzut. Această întîlnire memorabilă, într-o lume îngheţată, iraţională şi haotică, în care tînărul preot, rătăcit în noapte, este supus ispitei şi sărutului luciferic, este o mărturie despre puterea şi ajutorul credinţei în lupta cu forţele răului. Sub soarele lui Satan, „carte născută din război”, cum o numeşte Bernanos, este un roman intens mistic în care diavolul gotic, detronat din postura romantică de prinţ al întunericului, este transformat în prinţ al lumii, al unei lumi pe cale de a pierde teama de sacrilegiu şi sentimentul divinităţii.
Visele insomniacului, de Vladimir Nabokov - În octombrie 1964, Vladimir Nabokov, insomniac intratabil, și-a propus să facă un experiment: pe parcursul următoarelor optzeci de zile, imediat după trezire, și-a așternut visele pe hîrtie. Încerca astfel să demonstreze teoria că timpul e reversibil, astfel încît, paradoxal, un eveniment din viitor poate genera un vis din trecut. Rezultatul este un jurnal fascinant, în care Nabokov a notat șaizeci și patru de vise și episoadele ce le-au urmat în timpul zilei, oferind o perspectivă pînă acum necunoscută asupra vieții scriitorului.
Mecanica haosului, de Daniel Rondeau - Roman ce a primit Marele Premiu pentru roman al Academiei Franceze 2017, Mecanica haosului împleteşte poveştile mai multor personaje: Grimaud, Habiba, Bruno, Rifat, Rim, Jeannette, Levent, Emma, Sami, Moussa şi Harry. Cu suspans de roman poliţist şi exotism de jurnal de călătorie, între Paris, Londra, nordul Africii şi Orientul Mijlociu, romanul face turul Mediteranei, atingînd teme de mare actualitate şi interes jurnalistic, precum terorismul, politica, serviciile secrete, migraţia ilegală, lumea interlopă, războiul sau traficul de droguri, de persoane sau de antichităţi, tot atîtea feţe ale răului, dar şi iubirea, prietenia sau moartea. Cartea descrie, cu precizia şi obiectivitatea unui reportaj filmat cu camera ascunsă, abia temperate de momente de lirism, lumea noastră debusolată, zvîcnirile recente ale unei Istorii implacabile, în care totuşi supravieţuieşte, surprinzător, un licăr de speranţă.
Pentru a participa la concurs, vă rog să răspundeți la întrebarea: Ce carte din colecția „Biblioteca Polirom” ai recomanda altui cititor?
Aștept comentariile voastre de azi, 25 februarie, până duminică 3 martie (inclusiv). Vă rog să lăsați un comentariu în josul acestui articol în căsuța de comentarii (nu pe Facebook și nici pe mail la adresa de contact) pentru că toate comentariile trebuie să fie într-un singur loc ca să participe la extragere. Câștigătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți și anunțați printr-un mail și pe pagina de Facebook Blogul unei cititoare de cursă lungă, luni, 3 martie 2019.
Premiile vor fi expediate prin poștă de către Editura Polirom, la o adresă de pe teritoriul României.
UPDATE: Câștigătoarea concursului organizat împreună cu Editura Polirom este Liana Ionescu. Felicitări și mulțumesc tuturor pentru comentarii!
Articole asemănătoare
Concurs: „Toată lumina pe care nu o putem vedea”, de Anthony Doerr [încheiat]
Împreună cu prietenii de la Humanitas Fiction am organizat un concurs la care puteți câștiga 3 exemplare ale romanului „Toată lumina pe care nu o putem vedea”, de Anthony Doerr, și trei sacoșe de pânză „Raftul Denisei”.
Citesc, deci exist, despre „Femeia de hârtie”, de Rabih Alameddine
„Femeia de hârtie” e o carte pe care nu o împrumuți ca s-o citești, ci care trebuie să fie a ta ca să poți s-o umpli de sublieri (cu creionul, evident) și de post-it-uri. Poate părea livrescă, pentru că e plină de referințe literare, însă mie mi-a plăcut tocmai datorită acestor trimiteri literare omniprezente.
Cu cele mai bune intenții – „Lumina dintre oceane”, de M.L. Stedman
Lumina dintre oceane este un roman bine scris, povestea e bine construită și e chiar greu, odată început, să-l lași din mână. Pe mine m-a cam întristat finalul, dar, pe de altă parte, nu aș fi vrut să fiu în situația de a hotărî ce a fost bine și ce a fost rău în alegerile pe care le-au făcut personajele.
John Fowles - Magicianul
Irving Stone - Bucuria vietii
As recomanda Bucataria sclavilor de Kathleen Grissom
"Posibilitatea unei insule" de Michel Houellebecq ♥
Maestrul si Margareta - Mihail Bulgakov
Cesare Pavese, Femei singure
Elif Shafak - Cele patruzeci de legi ale iubirii
Cel care mă așteaptă - Parinoush Saniee
Mika Waltari - Mikael Karvajalka
"Tăcere" - Shusaku Endo
Stoner de John Williams
Pădurea Norvegiană - Haruki Murakami
Aș recomanda „Labirintul spiritelor” de Carlos Ruiz Zafon.
Apocalipsa-CHUCK PALAHNIUK
Trilogia fiordurilor (Între cer şi pământ, Tristeţea îngerilor, Inima omului), de Jon Kalman Stefansson
Cel care ma asteapta, de Parinoush Saniee.
Pădurea norvegiană - Haruki Murakami.
“Sa ucizi o pasare cantatoare” una din preferatele mele ❤️
As recomanda "Uciderea comandorului" - Haruki Murakami
As recomanda "Labirintul spiritelor".
Umbra vantului de Carlos Ruiz Zafon
O mie nouă sute optzeci și patru de George Orwell
Mă numesc Roșu- Orhan Pamuk
Umbra vantului de Carlos Ruis Zafon
Onoare de Elif Shafak
Eseu despre orbire a lui Jose Saramago
Umbra Vantului-Carlos Ruiz Zafon
Dostoievski - Fratii Karamazov
As recomanda "Micul prieten'' de Donna Tartt.
Aș recomanda "Tăcere", scrisă de Shusaku Endo.
Lolita - Vladimir Nabokov
Recomand Dragoste la 17,50$ de Charles Bukowski
Elif Shafak- Ucenicul arhitectului
''Numele trandafirului'' de Umberto Eco
Carlos Ruiz Zafon -Prizonierul cerului
Haruki Murakami- In cautarea oii fantastice
Fărâme de viață - Zeruya Shalev
Umberto Eco - Numele trandafirului
Haruki Murakami - La sud de granita, la Vest de Soare
"Cineva cu care sa fugi de acasa" de David Grossman
Recomand Heinrich Böll - Opiniile unui clovn. De departe, cea mai emotionanta carte citita in ultima vreme.
Recomand Fata Dispăruta ( gone girl) de Gillian Flynn
Imi este greu sa aleg, dar in perioada aceasta as recomanda cartea "Portretul lui Dorian Gray" a lui Oscar Wilde, fiind o opera ce mi s-a intiparit adanc in suflet si in minte. As recomanda-o pentru personajele pline de viata, pasiune si foc.As recomanda-o pentru toate momentele care mi-au facut pulsul sa creasca.As recomanda-o pentru superba imaginatie a autorului. Aceasta opera clasica isi merita toate laudele!
Anabih Alameddine, Femeia de hârtie
As recomanda Sa nu ma parasesti de Kazuo Ishiguro
As recomanda URIASUL INGROPAT de Kazuo Ishiguro!
“De veghe in lanul de secara” - J.D. Salinger
"Coaja de nuca"- Ian McEwan
“Toba de tinichea” de Gunter Grass
Bucuria vietii, de Irving Stonr
Charles Bukowski - Femei
Ucenicul arhitectului de Elif Shafak.
„Magicianul” — John Fowles
Cele 40 de legi ale iubirii, de Elif Shafak
"Să nu mă părăsești" - Kazuo Ishiguro
Jose Saramago, orice, dar ca să fie și titluri - Eseu despre orbire sau Omul duplicat. Numai bine!
Spre marginea luminoasa a lumii - Eowyn Ivey
Sfîrşitul, Attila Bartis
Orice carte a lui Khaled Hosseini, a Annei Gavalda, a lui Evgheni Vodolazkin, de-a lui Dan Lungu, John Green, Elizabeth Gilbert, Elif Shafak dar daca e sa fie doar una: Fredrik Backman - Bunica mi-a spus sa-ti spun ca-i pare rau. Cer iertare tuturor cartilor pe care nu le-am pomenit!
Cele 40 de legi ale iubirii
Cele 40 de legi ale iubirii
Evadari din iubire de Bernhard Schlink
"Hanul lui Manuc", scrisa de Simona Antonescu
Cele 40 de legi ale iubirii, de Elif Shafak
Pendulul lui Foucault (ediţia 2018)Umberto Eco
Zenobia, Gellu Naum
O mie noua sute optzeci si patru, de George Orwell.
Mecanica haosului, de Daniel Rondeau
Foarte tare concursul, multumesc pentru informatie.
Recomand Dragoste la 17,50$ de Charles Bukowski
Istambul, Istambul Burhan Sonmez
Orhan Pamuk - Mă numesc roșu
Recomand o carte pe care o iubesc, Torcatoarea de vise de Patti Smith
Pana la capatul pamantului - David Grossman
Aș recomanda cu mult drag "Femeia de hârtie" de Rabih Alameddine.Pentru mine e o carte de suflet :)
Visele insomniacului de Vladimir Nabokov as recomanda.
Recomand Anna Gavalda, O iubeam.
Ar fi destule pe care aș putea să le recomand, însă dacă ar fi să mă rezum la una singură: ,,Femeia cu părul roșu” de Orhan Pamuk
Nocturne de Kazuo Ishiguro.
Eowyn Ivey-Copila de zăpadă
As recomanda: Umbra vântului, Jocul îngerului, Prizonierul cerului și Labirintul spiritelor-Carlos Ruiz Zafon . Exact în această ordine, toate apărute sub egida Biblioteca Polirom .
Bucătăria sclavilor - Kathleen Grissom
Frații Kamarazov - Dostoievski
Stefan Zweig , Nerăbdarea inimii
Cele trei fiice ale Evei, de Elif Shafak.
Ratacitorii - Olga Tokarczuk
Cred că alaturi de Humanitas, cărțile de la Editura Polirom sunt în fruntea topului meu personal. Cărțile semnate de Elif Şhafak sau Orhan Pamuk le-aș recomanda spre lecturare oricărui cititor care dorește să cunoască literatura și universul turc.
Sofi Oksanen, ,,Purificare"
Magicianul de John Fowles
As recomanda Marele Experiment de Eugenides.
Cel care ma asteapta - Parinoush Saniee
Cartea pe care o recomand este - 21 de lecții pentru secolul XXI-
"O zi mai lungă decât veacul" /Cinghiz Aitmatov
Sa nu ma parasesti - Kazuo Iahiguro
'Ferma Animalelor', George Orwell
Eseu despre orbire - Jose Saramago
Conjuratia imbecililor - John Kennedy Toole
Muuulte! Trilogia lui Stefansson îmi vine prima în minte!
Arhipelagul unei alte vieți de Andrei Makine
Mai multe. Hai să zic de Splendoare.
Labirintul spiritelor de Carlos Ruiz Zafón
Fabio Stassi - Ultimul dans al lui Charlot
"Gradina ceturilor din amurg" de Tan Twan Eng
Poporul cartii de Geraldine Brooks
Mecanica haosului, de Daniel Rondeau, este pe lista. :) #mustread2019
Încetează cu minciunile tale - Philippe Besson
Numele trandafirului de Umberto Eco
Cântec pentru cei neîngropați de Jesmyn Ward
Femei de Charles Bukowski
"Eseu despre orbire" , Jose Saramago
E un pod pe Drina - Ivo Andric
"Spre marginea luminoasă a lumii" - Eowyn Ivey
Numele trandafirului, Umberto Eco
Stoner- John Williams
Labirintul spiritelor de Carlos Ruiz Zafón
Ruslan cel credincios
Iarna vrajbei noastre de John Steinbeck
Cele trei fiice ale Evei - Elif Shafak
O mie nouã sute optzeci şi patru, George Orwell
"Ucenicul arhitectului" de Elif Shafak
Falco - Arturo Perez Reverte
Magicianul lui John Fowles
Procesul de Franz Kafka
Pier Paolo Pasolini, "Teorema"
"Cel care mă așteaptă" de Parinoush Saniee.
Toate bufnițele, de Filip Florian
Kazuo Ishiguro - Amintirea palidă a munților
John Steinbeck - Iarna vrajbei noastre
Numele trandafirului de Umberto Eco
Eu sunt Malala de Malala Yousafzai . O carte despre o istorie aproape că tragică.
Tetralogia "Cimitirul cărților uitate ", de Carlos Ruiz Zafón, in special vol. 4, "Labirintul spiritelor".
Puritate- Jonathan Franzen
Aș recomanda ,,Femeia de hârtie”
Sapiens-scurta istorie a omenirii
O istorie a artei moderne- Will Gompertz
Ian McEwan - Legea copiilor
Frații Karamazov- Dostoievski.
Sfarsitul, de Attila Bartis
Aş recomanda "Rămășițele zilei" de Kazuo Ishiguro.
Viata lui Freud (Vol.I-Turnul nebunilor, Vol.II-Paria), Irving Stone
Aș recomanda "Corecții" de Jonathan Franzen.
Aș recomanda Ucenicul arhitectului de Elif Shafak, este fenomenală!
Homo sapiens, care m.a captivat peste asteptari
"Onoare" - Elif Shafak
Rugați-vă să nu vă crească aripi, Octavian Paler
Homo Sapiens. Scurta istorie a omenirii. Yuval Noah Harari
Hanul lui Manuc de Simona Antonescu.
Jón Kalman Stefánsson - Între cer și pământ, Tristețea îngerilor
Numele trandafirului, Umberto Eco
Bastarda Istanbulului - ELIF SHAFAK
„Numele trandafirului”- Umberto Eco
Catch-22 - Joseph Heller
''Lumina dintre oceane'' de M.L Stedman
La taifas de Aurora Liiceanu
John Steinbeck "Iarna vrajbei noastre"
Recomand cartea "Adio, arme" de Ernest Hemingway.
Ivo Andric - "E un pod pe Drina...", o minunatie care iti ramane mult timp in minte
O fata de preot - George Orwell
O mie nouă sute optzeci și patru - George Orwell - never out of fashion
Istanbul Orhan Pamuk
Intermitentele mortii de Jose Saramago
Recomand din toata inima "Umbra vantului" de Carlos Ruiz Zafon, primul volum din seria "Cimitirul cartilor uitate"; este o carte despre carti, care intriga, impletind trecutul cu prezentul personajelor pe care ai vrea sa le cunosti in profunzime
1984 George Orwell
Bastarda Istanbulului-Elif Shafak
"Noapte la Lisabona", Erich Maria Remarque
"Fara un sfant prin Paris si prin Londra", de George Orwell
Cartea scurtelor iubiri eterne- Andrei Makine
Jose Saramago-Eseu despre orbire
Cele 40 de legi ale iubirii-Elif Shafak
„Bucuria vieții” - Irving Stone
“Franny și Zooey”, de J. D. Salinger.
Forma apei.
Philip Roth, Nemesis
1984 George Orwell
José Saramago - Memorialul mînăstirii ( https://www.polirom.ro/web/polirom/carti/-/carte/6306 )
"Numele trandafirului" Umberto Eco (top 10)
Cartea ființelor imaginare de Borges. Am zis doar una, deși Borges trebuie citit in integrum.
As recomanda "Frații Karamazov", pentru o scriere care își păstrează, după aproape 150 de ani, prospețimea în creionarea psihologiei personajelor, la care Dostoievski a excelat în toată opera sa, precum și, nu în ultimul rând, pentru condițiile grafice excelente cu care Polirom ne-a obișnuit.
1984 de George Orwell
"S-a făcut, Jeeves!"- P.G. Wodehouse
Kobo Abe-Harta Arsa
Gunter Grass - Toba de tinichea