Concurs Polirom Junior: câștigă un pachet cu trei cărți pentru copii [încheiat]

Concurs Polirom Junior: câștigă un pachet cu trei cărți pentru copii [încheiat]

Pentru că în luna cadourilor e frumos să primești și cărți, am organizat împreună cu prietenii de la Editura Polirom, un concurs ce are ca premiu un pachet de cărți pentru copii de la Polirom Junior. Pachetul conține următoarele titluri: Harun și Marea de Povești, de Salman RushdieŞcoala de magie şi alte povestiri, de Michael Ende, și Trei povestiri, de Umberto Eco, Eugenio Carmi.

Harun și Marea de Povești, de Salman Rushdie (Vârsta recomandată 12+) Traducere din limba englezǎ de Dana Crǎciun
Într-o lume îndepărtată, cu magicieni și animale vorbitoare, un băieţel de doisprezece ani încearcă să-i redea tatălui său darul povestirii și să aducă la viaţă Marea de Povești.
„Războinicul era și el o apariţie neobișnuită. Părul lung și lins îi era prins într-o coadă groasă ce-i atârna până la brâu. Faţa îi era vopsită în verde, buzele îi erau stacojii, ochii și sprâncenele negre-negre, iar pe obraji avea dungi albe. Costumul de luptă mătăhălos, format din apărătoare de piele și perniţe groase la umeri și coapse, îl făcea să pară și mai mare. Iar forma sa fizică și îndemânarea la mânuitul sabiei erau mai presus de orice văzuse Harun până atunci. Indiferent ce șmecherii încerca umbra, războinicul le răspundea pe măsură. Și cum luptau ei unul cu altul, picior lângă picior, Harun începu să vadă în duelul lor un dans de o mare frumuseţe și graţie, un dans pe o tăcere perfectă, căci muzica se auzea doar în capul dansatorilor...”

Şcoala de magie şi alte povestiri, de Michael Ende (Vârsta recomandată 8+) Cu ilustraţii de Regina Kehn. Traducere din limba germană de Raluca Trușcanu
Cine îl cunoaşte pe Michael Ende doar ca autor al Poveştii fără sfârşit, al lui Momo sau al lui Jim Năsturel va descoperi în volumul Şcoala de magie şi alte povestiri minunate fabule şi poveşti scrise de-a lungul timpului şi adunate într-o carte care se adresează atât copiilor, cât şi adulţilor. Printre altele, cei mici pot descoperi aici secretul Lenei, pot picta alături de Moni o operă de artă sau pot participa la înfruntarea dintre regatul care avea un polonic magic şi cel care avea un bol fermecat. Adulţii sunt purtaţi în lumea teatrului de umbre al Ofeliei, au şansa să-şi regăsească visurile aproape uitate la Şcoala de magie sau pot trăi alături de rinocerul Norbert Ceafăgroasă frămîntările ridicării unui monument în cinstea propriei persoane. Michael Ende spunea că o povestire devine adevărată numai atunci când găseşti un anumit ton pentru ea. Cu siguranţă în toate poveştile sale din acest volum marele magician al cuvintelor a găsit tonul potrivit, fie el serios sau plin de umor.

Trei povestiri, de Umberto Eco , Eugenio Carmi (Vârsta recomandată 12+) Traducere din limba italiană de Dragos Cojocaru
Trei povestiri istorisite de Umberto Eco și ilustrate de Eugenio Carmi, pentru copii, pentru părinți, pentru cei ce au nevoie de basme. 
BOMBA ȘI GENERALUL
ATOMII triști închiși într-o BOMBĂ și un general care vrea să facă război cu orice preț.
CEI TREI COSMONAUȚI
Trei cosmonauți bănuitori care întâlnesc un marțian cu șase mâini.
GNOMII DE PE GNU
Un ÎMPĂRAT TRUFAȘ care ține morțiș să ducă civilizația pe o PLANETĂ MICUȚĂ, inocentă.

Pentru a participa la concurs, vă rog să răspundeți la întrebarea: Care a fost cartea ta preferată din copilărie?

Aștept comentariile voastre de azi, 6 decembrie, până duminică 8 decembrie (inclusiv). Vă rog să lăsați un comentariu în josul acestui articol în căsuța de comentarii (nu pe Facebook și nici pe mail la adresa de contact) pentru că toate comentariile trebuie să fie într-un singur loc ca să participe la extragere. Câștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți și anunțat printr-un mail și pe pagina de Facebook Blogul unei cititoare de cursă lungă, luni, 9 decembrie 2019.

Premiul va fi expediat prin poștă de către Editura Polirom, la o adresă de pe teritoriul României. 

UPDATE: Câștigătoarea concursului organizat împreună cu Editura Polirom este Mihaela Bunel. Felicitări și mulțumesc tuturor pentru comentarii!

Comentarii

O carte fffffrumoasa , asa mi sa parut atunci si astazi o iubește și copilul meu fiind una dintre primele lui carti .Moș Bărbuță și leacul miraculos.

Boatca Anca

6 dec. 2019

Una dintre cartile mele preferate a fost Fridolin de Caspar Franz.

Cartea mea preferata din copilariea fost Shogun pe care am citit-o inainte de Ciresarii, La medeleini, Contele de Monte Cristo si Cei trei muschetari. Am citit-o cred inainte de 14 ani, pe la 13 ani. I-am vazut pe parinti citind-o, i-am auzit vorbind despre ea si am inceput si eu sa citesc :)

Carmen

6 dec. 2019

Shogun de James Clavell

Carmen

6 dec. 2019

Cartea copilariei mele a fost \"Singur pe lume\" de Hector Malot.

Calutul cocosat, P. Ersov

Iulia Preda

6 dec. 2019

Gradina tainuita de Frances Hodgson Burnett.

Mihaela Bunel

6 dec. 2019

Povestea a doi pui de tigru, numiți Ninigra și Aligru - Nina Cassian.

Colț Alb de Jack London

Dana

6 dec. 2019

Prima carte preferata de care imi aduc aminte a fost \" Aventurile doctorului Aumadoare\" ,daaaar sceiitorul preferat din adolescenta a fost Salman Rushdie, mi-am adus aminte instant cand am vazut postarea

Ionescu

6 dec. 2019

Copiii căpitanului Grant de Jules Verne.

Winnetou!!! Am citit o pe nerăsuflate... Ce am ținut cel mai bine minte, sunt emoțiile trăite când o citeam, nu mai spun de sfârșit!...

Semo Elena

6 dec. 2019

Cartea mea preferata din copilarie a fost Singur pe lume...

Dana

6 dec. 2019

Am cel putin doua: Poveste fara sfarsit si Elevul Dima dintr-a saptea :)

Carmina

6 dec. 2019

Furnica şi porumbița, Lev Tolstoi

Georgiana

7 dec. 2019

Cartea mea preferata din copilarie a fost Cuore.

Laura

7 dec. 2019

Una dintre cărțile mele preferate din copilărie era \"Raza verde\", de Jules Verne.

Lucaciu Ioana

7 dec. 2019

Una dintre cartile mele preferate a fost Lorelai

Aventurile lui Habarnam si ale prietenilor sai de Nikolai Nosov

Aventurile lui Tom Sawyer

Surugiu Alina

7 dec. 2019

Singur pe lume de Hector Malot

Mihaela Dediu

7 dec. 2019

Cartea mea preferată a fost ,,Pinocchio”.

Ioana Popa

8 dec. 2019

Fără ezitare, Recreaţia mare, a lui Mircea Sîntimbreanu. :-)

Mihaela Murgu

8 dec. 2019

Ion Creanga , Amintiri din copilarie

Ionescu Eugen

8 dec. 2019

Winnetou- Karl May

Căpitan la 15 ani, de Jules Verne

Goron Mihaela

8 dec. 2019

Singur pe lume

Liana Ionescu

9 dec. 2019

Pinocchio

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter