Noutăți literare 1-7 octombrie 2018

Noutăți literare 1-7 octombrie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 1-7 octombrie 2018.

Noutăți editoriale

ALL

Iubesc să fiu femeie. Ghidul femeii de nota 10, de Hedi Hoka. 

 

BLACK BUTTON BOOKS

Gândirea riscantă: Cum să-ți activezi curajul în situații dificile, de Jonah Sachs.

 

CARTIER

Testamentul necitit. Scrisorile unei mame plecate la muncă în Occident, de Lilia Bicec-Zanardelli. 

 

CASA CĂRȚII DE ȘTIINȚĂ

Scriitori spanioli ai secolului XX. Comentarii critice, de Dan Gabriel Rujea; Literatura polonă între tradiţie şi modernitate, de Constantin Geambaşu; În căutarea bosonului Higgs, de Christophe Grojean Laurent Vacavant; Temniţa. Destinul generaţiei noastre, de Ion Diaconescu.

 

CORINT

Regina-mamă Elena, de Simona Preda; Sărutul câștigătorului (cartea a treia din „Trilogia câștigătorului”), de Marie Rutkoski; Summerlost sau visul unei vacanțe de vară, de Ally Condie.

 

CURTEA VECHE

Cartea înțelepciunii, Sanctitatea Sa Dalai Lama.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

The 5 A.M. Revolution. De ce oamenii de succes se trezesc dis-de-dimineață și cum poți face și tu acest lucru, de Dan Luca; Primul Război Mondial. Între realitate și ficțiune, de Gabriela Gîrmacea.

 

HERALD 

Tratat despre toleranță, de Voltaire.

 

HUMANITAS

O formă de viață necunoscută, de Andreea Răsuceanu; Sala de bal, de Anna Hope; Cartea râsului şi a uitării, de Milan Kundera; Hippie, de Paulo Coelho.

 

PARALELA 45

Cântec de leagăn pentru generația mea, de Cormin Perța; Comandoul Fantomă, de Roland Orcsik.

 

POLIROM

Libertate, de Jonathan Franzen; Fontana di Trevi, de Gabriela Adameșteanu; O zi mai lungă decât veacul, de Cinghiz Aitmatov; Inima omului, de Jón Kalman Stefánsson; Soacre şi nurori. La cine este cheia?, de Aurora Liiceanu; Heather, cu totul, de Matthew Weiner; Terasa Fericirii, de Lavinia Bălulescu.

 

PUBLICA

De ce mâncăm animale, de Jonathan Safran Foer.

 

RAO

1001 de citate care te inspiră într-o viață, ed. Robert Arp; Zei în misiune, de Maz Evans; Crimele din Osage County. Luna floare și istoria FBI, de David Grann; Istoria tărâmurilor și locurilor legendare, de Umberto Eco; Spune-mi despre pământ și cer, ed. Larousse; Spune-mi despre Egiptul Antic, ed. Larousse; Spune-mi. Așa deci, ed. Larousse; 25 de rețete dulci de băut și de mâncat: floats și milkshake-uri, ed. Larousse; Baghete delicioase pentru aperitiv, ed. Larousse; Platouri care te mențin în formă, ed. Larousse.

 

UNIVERS

Prințesa Cerului, de Rino Alaimo; Pot să-l iau pe Dragonaș la școală?, de Tine Robbe; Știu totul despre mame, de Nathalie Delebarre, Aurelie Blanz; Micul noi, de Daniela Kunkel; Mama se teme de școală, de Sandra Nelson, Caroline Ayrault; Girafa care nu voia să se spele, de Christine Beigel, Herve Le Goff.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC JUNIOR

Așteptând Crăciunul, de Marlis Scharff-KniemeyerSabine Cuno; Steaua de Crăciun, de Sabine Straub; Cum a fost salvat Crăciunul, de Silvio Neuendorf; Fă-te bine, Ursulețule!; Somn ușor, prieteni!, de Anna Karina Birkenstock; Mămica mea, de Anna Karina Birkenstock, Patricia Mennen; 10 oițe somnoroase, de Franziska Gehm; O îmbrățișare pentru Iepuraș, de Anna Karina Birkenstock; Primul meu dicționar englez-român, ed. Usborne.


Articole literare 

• Brain Pickings: Anton Chekhov’s 6 Rules for a Great Story.

• The Guardian: Elena Ferrante: ‘Maggie Gyllenhaal is filming one of my books. It’s her story to tell now'

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter