Caută în blog

Noutăți literare 18-24 septembrie 2017

Noutăți literare 18-24 septembrie 2017

Noutățile literare ale săptămânii 18-24 septembrie. 

 

Noutăți editoriale

ALL

Pisicile Războinice. Noua profeție. Cartea a 8-a: Răsărit de Lună, de Erin Hunter.

 

ART 

Povestea Slujitoarei, de Margaret Atwood; Roland Barthes, mitologii românești, de Alexandru Matei; Neuromantul, de William Gibson; Castelul de sticlă, de Jeannette Walls.

 

CARTEA COPIILOR

Păturica lui Jane, de Arthur Miller, cu ilustrații de Sandrine Bonini. 

 

CARTEA ROMÂNEASCĂ 

Moara cu noroc. Nuvele, de Ioan Slavici.

 

CORINT 

O istorie secretă a Revoluției Ruse, de Victor Loupan; Cu ricșa prin orașul Viitorului, de Marina Almășan.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Comoara de la capătul curcubeului. O poveste de aventuri de Walko; Pe urmele lui Dolofănțel. O poveste de aventuri de Walko; Nicky și un cadou nemaivăzut... pentru mama, de Valeri Gorbachev; Nicky și o zi ploioasă... de poveste, de Valeri Gorbachev; 50 de exerciții zen, de Gilles Diederichs; 50 de exerciții pentru a-ți îmbunătăți abilitățile de comunicare, de Jean-Philippe Vidal.

 

FRONTIERA

Cartea cuvintelor dispărute, de Mircea Stanciu. 

HERALD

Mindfulness pentru profesori. Cum să obții armonie și productivitate în clasă, de Patricia A. Jennings

 

HUMANITAS

Cânturi orfice, de Dino Campana. 

 

NEMIRA

Întoarcerea acasă (Seria Cei 100, partea a III-a), de Kass Morgan.

 

NICULESCU

Fericiţi la şcoală. Totul începe acasă. Ghid practic pentru părinţi, de Nathalie de Boisgrollier; Vin din Alep. Itinerariul unui refugiat sirian, de Joude Jassouma, Laurence de Cambronne; Psihologia iubirii romantice într-o epocă fără romantism, de Nathaniel Branden; Înţelepciunea furiilor noastre. De la furia care distruge la FURIA CARE CONSTRUIEŞTE, de Marc Pistorio; Ce s-ar întâmpla dacă..., de Cody Cassidy, Dr. Paul Doherty; Fericirea neobişnuită a oamenilor obişnuiţi, de Lucie Mandeville; Mintea creativă. Schimbă-ţi radical gândirea. Abandonează zona de confort. Dezvoltă strategii, de Scott Cochrane; Poftă bună, minte strună! Mănâncă deştept, ca să gândeşti sănătos, de Stéphane Clerget; Cuplul destrămat. De la ruptură la reconstrucţia sinelui, de Dr. Christophe Fauré; Yoga. Puterea de a vindeca, de Ally Hamilton; Renunţă la Ego! Fii eroul propriei tale poveşti!, de James McCrae; Expansiunea Chinei. Cum Alibaba, Huawei, Lenovo şi alţii schimbă regulile afacerilor, de Edward Tse; Creierul activ pentru viaţă şi profesie, de Scott G. Halford; Viaţa exponenţială. Nu irosi 100% din timp pe doar 10% din cine eşti!, de Sheri Riley; Teoria marelui complot mondial, de Jean-Luc Caradeau; Virtuţile eşecului, de Charles Pépin.

 

PARALELA 45

Dorințe îndeplinite. Cum să stăpânim arta de a ne manifesta, de Wayne W. Dyer; O prăjitură, te rog!, de Jennifer E. Morris; Povestea planetei albastre, de Andri Snaer Magnason; Hoţul de cuvinte, de Hans Joachim Schädlich; Fără scuze! Năravul din fire… are lecuire!, de Wayne W. Dyer; Întoarcerea pisicii asasine, de Anne Fine; Micul camion albastru la oraș, de Alice Schertle; Pe urmele indienilor. Portalul Magic nr. 18, de Mary Pope Osborne; Ultimele ore pe Titanic. Portalul Magic nr. 17, de Mary Pope Osborne; Căsătoriile lui moş Olifus, de Alexandre Dumas.

 

POLIROM

Copilul furat, de Ian McEwan; Arta corpului, de Don DeLillo.

 

RAO

Coloana de foc, de Ken Follet; Luna de foc, de Kami Garcia, Margaret Stohl.

 

TACT

Reinterpretând Revoluția Franceză.Marxismul și contestarea revizionistă, de George Comninel.

 

TREI

Vrăjitoare, giganți și oameni înspăimântători. Ostilitatea în viața cotidiană și depășirea ei, de Joseph H. Berke; Imaginează-ți, de John Lennon; MOG la veterinar, de Judith Kerr; Ghidul nordic pentru a trăi cu 10 ani mai mult, de Dr. Bertil Marklund; Anatomia Pilates, de Rael Isacowitz, Karen Clippinger; Miracolul telomerilor, de Prof. dr. Elizabeth Blackburn, Dr. Elissa Epel.

 

UNIVERS

Povestiri și miniaturi, de Alexandr Soljenițîn; Iertare, de Patrick Flanery; Ziua în care la celălalt capăt al iubirii n-a mai fost nimeni, de Ioana Chicet-Macoveiciuc; Cum să-ți decoperi copilul prin desenele lui, de Roseline Davido.


 

VREMEA 

Dorință cuantică, de Gabriela Aronovici; Firimituri, de Sorin Șerb.


 

Articole interesante 

• Bookaholic: Bibliotecă de scriitor – Andreea Răsuceanu: „Trăim niște vremuri privilegiate, în care poți găsi aproape orice carte”

• Dilema veche: Cum m-am reîndrăgostit de literatura română (Mihai Brezeanu) 

• Art7: Aceeaşi literatură pentru toţi! (Marius Chivu)

• Filosofiatis: 5 romane excelente scrise în plină senilitate (Valeriu Gherghel)

• Scena9: Bestseller: Sapiens (Mihai Iovănel)

• The New York Times Book Review: Celeste Ng: By the Book.

• The Guardian: Top 10 books about consciousness.

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter