Noutăți editoriale Nemira pentru toamnă-iarnă 2023

Noutăți editoriale Nemira pentru toamnă-iarnă 2023

Sezonul warm & cozy e aici, iar noi ne pregătim cu cele mai potrivite titluri pentru ultimele luni ale anului: cărți care cuprind personaje de neuitat, lumi magice, thrillere, memorii, aventuri, povești de viață și romane de dragoste.

Vom avea cărți pentru toate vârstele: pentru cei mici, pasionați de stele, știință sau SF, pentru tinerii adolescenți care sunt în căutare de povești frumoase și pentru supercititorii de cursă lungă care de abia așteaptă să adauge noi titluri la lista lungă #decitit. Fanii Stephen King (autorul pe care îl sărbătorim întreaga lună septembrie, căci împlinește 76 de ani) au avut deja parte de o mare surpriză: Holly a apărut la editura Nemira concomitent cu lansarea internațională și sute de fani deja se bucură de povestea detectivei Holly Gibney.

Până la finalul anului vă veți putea delecta cu titluri de ficțiune, non-ficțiune, biografii, eseuri, interviuri, manga și un nou imprint care tocmai s-a lansat: n’autor.

 

Armada

Seria de autor Stephen King se îmbogățește cu mult-așteptatul roman Holly – carte care a apărut concomitent cu lansarea internațională pe 6 septembrie.

„Nu am fost în stare să renunț la Holly Gibney. Ea trebuia să fie doar un personaj secundar în Mr Mercedes, dar, pur și simplu, a reușit să-mi fure inima și să acapareze toată lumina reflectoarelor.“ STEPHEN KING

De asemenea, tot de la Stephen King se reeditează Mr Mercedes (Seria BILL HODGES, partea I), carte în care apare și personajul Holly Gibney.

De la Tana French, autoarea thrillerului Misterul ulmului, publicăm o carte care te va cuprinde încet și tulburător ca un vis din care nu te poți trezi. Căutătorul este o lectură memorabilă pe care nu o vei putea lăsa din mână. Noul roman al lui Tana French a primit premiul pentru cea mai bună carte a anului 2020 pentru The New York Times & NPR The New York Post.

În portofoliul Armada își face apariția o nouă autoare: L. R. Lam, cu prima carte din trilogia Solzii Dragonului – Căderea Dragonului. Iubitorii de fantasy o vor aprecia cu siguranță și vor dori cu nerăbdare să descopere ce aventuri epice îi așteaptă.

Fanii lui V.E. Schwab se vor bucura de retipărirea seriei mult iubite Culorile magiei,  care va avea haine noi cu personajele principale. E timpul să ne întoarcem cu toții în Londra lui Kell și a lui Lila Bard.

Pentru fanii Outlander, apare a doua parte a volumului 8 - Scris cu sângele inimii mele, vol. 2, la timp pentru un maraton de văzut serialul. Nu uita nici de prima parte care a apărut la începutul verii.

Cei care au iubit Jocurile Foamei se pot întoarce în Panem odată cu lansarea ecranizării cărții Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare – carte la care vom publica ediția tie-in în apropierea lansării filmului. Cartea este un prequel și spune povestea lui Coriolanus Snow, un băiat de 18 ani, care se pregătește pentru singura lui șansă la glorie, ca mentor în Jocuri.

Fanii Dune nu trebuie să fie dezamăgiți de amânarea filmului în 2024. Se pot întoarce mereu la universul Dune prin cărți. Toamna aceasta vor apărea la Nemira volumul 8 din seria Dune – Viermii de nisip ai Dunei, dar și Dune. Romanul grafic. Cartea a doua. Muad’dib. Dacă nu mai ai răbdare până la anul, știi ce ai de făcut – recitești seria și aprofundezi mai bine lumea vastă a lui Herbert.

Pentru fanii romanelor de groază, avem un nou titlu #decitit: The Final Girl Support Group, de Grady Hendrix, perfect pentru perioada de Halloween.

Un roman fantasy dark apare în Armada, lectură care va bucura iubitorii de creaturi fantastice și de atmosferă plină de mister: Enciclopedia Spiridușilor, de Emily Wilde.

Fanii fantasy vor fi bucuroși să citească în Armada și acest roman thriller îndrăzneț și neobișnuit, în care zeii sunt vânați - Godkiller, de Hannah Kaner.

 

Damen Tango

În colecția Damen Tango vor apărea titluri captivante și emoționante, precum Ce-ar fi fost dacă..., de la Holly Miller, cea care a scris și bestsellerul Te-am iubit deja în visul meu, ficțiunea istorică Sora Mariei Antoneta, de Diana Giovinazzo, Fata de la meteo, de la Rachel Lynn Solomon, precum și o reeditare la o carte mult iubită: Bărbatul care n-a mai sunat, de Rosie Walsh.

Cei care au iubit S-a întâmplat într-o vară, de la Tessa Bailey, vor iubi și următoarea sa carte: Hook, Line and Sinker, în care avem povestea lui Hannah, sora lui Piper din prima carte. Fanii romance se vor bucura de un romance contemporan și de o poveste de dragoste atipică.

Crăciunul acesta ne vom delecta cu încă o poveste de dragoste de la Emily Stone: One Last Gift – o carte despre iubire, pierdere și vindecare.

 

Yorick

În colecția Yorick apare Spațiul gol, de Peter Brook – o explorare a teatrului, Călătorie într-o fotografie, de Dia Radu și La vie en rose cu Clody Bertola, de Ludmila Pantanjoglu.

Avem o surpriză pentru fanii marelui regizor Martin Scorsese: Martin Scorsese: A Journey, de Mary Pat Kelly. De asemenea, din colecția Yorick nu putea lipsi un nou volum de la Eugène Ionesco, singurul său roman scris: Solitarul.

 

Orion

Imprintul de nonficțiune Orion aduce cititorilor povestea extraordinară a modului în care creierul uman s-a dezvoltat și continuă să o facă: Evoluția minții. O istorie a creierului uman, de Joseph Jebelli.

Pentru fanii Alberto Manguel, avem o nouă apariție: Monștri fabuloși. Dracula, Alice, Superman și alți prieteni literari, o privire originală asupra modului în care personajele literare își pot transcende cărțile pentru a ne ghida viața.

De la autoarea bestsellererelor Tu ești muntele și 101 eseuri care îți vor schimba modul de a gândi, Brianna Wiest, apare cea mai așteptată non-ficțiune a toamnei - Vindecarea începe când ești pregătit – o carte care te va ajuta să-ți găsești sanctuarul interior și să pornești pe calea adevăratei transformări.

Pentru fanii mitologiei, apare Greek Myths: A New Retelling, de Charlotte Higgins, o repovestire originală a miturilor, spuse ca și cum ar fi scene reale țesute de către femeile puternice din mitologia greacă precum Athena, Helen, Circe și Penelope.

Us. Getting Past You and Me to Build a More Loving Relationship, de Terrence Real, va bucura iubitorii de non-ficțiune la sfârșit de 2023 și le va prezenta o cale pentru toți cei care caută adevărata intimitate.

 

Babel

În colecția Babel, toamna aceasta readucem pe raft doi dintre cei mai îndrăgiți autori străini: Julian Barnes, cu două reeditări superbe: Până când m-a cunoscut și Niveluri de viață și pe Jhumpa Lahiri, autoarea bestsellerului Interpretul de maladii cu Aici mă regăsesc.

Iubitorii de ficțiune istorică se vor bucura de Dicționarul cuvintelor pierdute, de Pip Williams, o poveste a cuvintelor din dicționarul englez Oxford și cum au fost ele culese.

Cititorii se vor mai putea bucura de Weight: The Myth of Atlas and Heracles, de Jeanette Winterson - o poveste care împletește ficțiunea cu mitologia și de Grand Hotel Europa, de Ilja Leonard Pfeijffer.

 

n’autor

Toamna aceasta, n’autor a devenit imprint și va avea două colecții: n’autor ficțiune și n’autor non-ficțiune, în care au apărut: Fără instrucțiuni de folosire, de Ioana Burtea – o carte cu eseuri despre căutările și bagajele unei mileniale și Despre memoriile femeii și alți dragoni, de Raluca Nagy – un memoir care schimbă paradigma, despre cum să-ți retrăiești copilăria după 30 de ani.

Pentru a marca această nouă colecție de non-ficțiune, n’autor iese în stradă să prezinte publicului cele două titluri noi. Turneul de prezentare a avut premiera la Iași, pe 18 septembrie, în spațiul în aer liber din dreptul librăriei Cărturești Palas Mall. Ioana Burtea și Raluca Nagy au dialogat pe marginea volumelor lor, dar și în legătură cu misiunea și viziunea scriitorilor români contemporani, iar discuția a fost moderată de Eli Bădică, coordonatoarea imprintului n’autor. Turneul continuă la Chișinău, București, Ploiești, Brașov, Timișoara și Cluj. Mai multe detalii despre fiecare eveniment în parte veți puteți regăsi pe paginile de Facebook Nemira și Cărturești, la secțiunea de evenimente. Până la întâlnirea față în față cu Raluca Nagy și Ioana Burtea, cărțile lor se află la precomandă pe site-ul Nemira.

Fanii lui Marian Coman vor fi bucuroși de publicarea unei noi ediții a cărții sale: Omulețul din perete, ed. a II-a, revizuită, adăugită și cu ilustrații. Volumul a primit Premiul Vladimir Colin 2021 pentru Cel mai bun volum New Weird / Dark fantasy / Gothic / Horror.

În n’autor, colecția de literatură română contemporană, vor apărea Toată dragostea dintr-o fotografie arsă, de Maria Orban și Punk Requiem, ed. a II-a, revizuită, de Goran Mrakic.

 

Young Adult

Pentru tinerii adolescenți avem o carte plină de peripeții despre o buclă temporală în care personajele retrăiesc prima zi de facultate la nesfârșit – Ne vedem ieri, de Rachel Lynn Solomon și o nouă carte de la autoarea seriei bestseller Regina Roșie, de Victoria Aveyard: Distrugătorul de lumi, un fantasy foarte apreciat de către comunitatea cititorilor de pe Tiktok.

Fanii romance vor iubi See You on Venus, de Victoria Vinuesa - o poveste în care doi adolescenți pornesc într-o călătorie în Spania pentru a descoperi semnificația iubirii, a morții și a tot ce se află între ele. Carte ecranizată cu Virginia Gardner și Alex Aiono în rolurile principale.

 

Nemi

Pentru cei mai mici cititori avem multe surprize. O nouă carte de la Matt Haig, din universul cărții Un băiat numit CrăciunSpiridușa Adevărului merge la școală.

Fanii astronomului Adrian Șonka se vor bucura de noua sa carte plină de informații prețioase despre spațiul cosmic: Universul exotic. Carte de recorduri astronomice.

„Te invit să descoperi Universul exotic, adică lumea celor mai mari/mici/rapide/lente/fierbinți/reci/frumoase obiecte cosmice. Și dacă până acum nu ai aflat ce înseamnă cuvântul «exotic», îți spun eu: ieșit din comun, ciudat, aiurea, neobișnuit. Vom face o călătorie printre viteze, mărimi, vârste, adâncimi, înălțimi, locuri răcoroase și fierbinți. Înainte de această călătorie, te rog să citești cu atenție primul capitol, care îți prezintă tot ce trebuie să știi ca să poți înțelege restul cărții. Ai putea să recitești și Ghidul micului astronom, o carte pe al cărei autor nu îl cunosc deloc.“ Adrian Șonka

De asemenea, cei mici vor îndrăgi și  reeditarea cărții Ghidul micului astronom prin Univers, de Adrian Șonka – cea mai bună introducere în astronomie, scrisă cu mult umor și glume science geek. Este adresată cititorilor de toate vârstele care vor să știe mai multe despre ce se întâmplă în spațiul cosmic.

Cititorii exploratori vor adora seria Vieți extraordinare, unde vom publica: Viața extraordinară a lui Neil Armstrong, de Martin Howard/Freda Chiu, ill. și Viața extraordinară a lui Michelle Obama, de Dr Sheila Kanani/Sarah Walsh, ill..

Fanii lui Michael Morpugo se vor bucura de o nouă carte: Băiatul flamingo, iar cei care s-au împrietenit cu Lama Lama vor fi bucuroși de noua apariție de Crăciun: Llama, Llama Jingle Bells.

Anul acesta, cititorii vor petrece Crăciunul alături de Ida Swieta (Christmas is coming), de Monika Utnik – cartea perfectă de citit în perioada sărbătorilor de iarnă.

 

NEZUMI

Imprintul NEZUMI by Nemira surprind otaku cu cele mai iubite și apreciate manga, traduse direct din japoneză: Atacul titanilor, cea mai îndrăgită serie manga a momentului, alături de trei alte serii manga de renume la nivel mondial – Minciuna ta din aprilie, Justițiarii din Tokio și Atelierul vrăjitoarelor. Va apărea curând și continuarea seriei Mireasa Străvechiului Mag, volumul 8.

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter