• „Femeilor le plac bărbații tăcuți. Li se pare că le ascultă” - Marcel Achard

Noutăți literare 5-11 martie 2018

Noutăți literare 5-11 martie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 5-11 martie 2018.

Noutăți editoriale

AQUILA

3 minute de poveste. Povești cu animale; Momente și persoane speciale, de Izabela Constantin.

 

ART

Elevul Dima dintr-a șaptea, de Mihail Drumeș; Leibowitz, de Walter M. Miller, Jr; Închide ochii strâns, de John Verdon; Mitologia nordică, de Neil Gaiman; Jurnalul unui puști 12. Escapada, de Jeff Kinney; Povestește-mi ceva, de Sharon Creech; Crenshaw, de Katherine Applegate; Emil și detectivii, de Erich Kästner; Nic Năstrușnic și Zâna Măseluță, de Francesca Simon; Nic Năstrușnic și lupta cu păduchii, de Francesca Simon.

 

CARTEA COPIILOR

Bunicuța Buna și cerul înstelat, de de Wakiko Satō; Asae și sora ei cea mică, de de Yoriko Tsutsui, cu ilustrații de Akiko Hayashi.

 

CASA

Prietenii păsărilor, de Orbán Zoltán; Cusăturile bunicii - decoraţiuni cu motive populare (Idei creative 128), de Cami Dröge.

 

CORINT

CIA - Războiul secret împotriva terorismului, de Mark Mazzetti; Povestiri biblice pentru copii, repovestite de Louie Stowell.

 

CURTEA VECHE

De la idee la bani, de Napoleon Hill; Regândirea infidelităţii. O analiză a relațiilor de cuplu, de Esther Perel; Secretul căsniciei fericite. Idila poate dura o viaţă, de Zig Ziglar; Gândeşte optimist într-o lume cenuşie. Speranţă în lupta cu grijile zilnice, de Zig Ziglar; Adele, de Sean Smith.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Ursul polar, de Stuart Trotter; Ursul polar și vizita prietenilor din junglă, de Stuart Trotter.

 

HERALD

Familia conștientă. O revoluție în parentaj sau despre cum să ne creștem copiii cu atenție și înțelepciune, de Shefali Tsabary.

 

HUMANITAS

Biruința unei iubiri. Dinu & Nelli Pillat, pagini de corespondență; Zuleiha deschide ochii, de Guzel Iahina.

 

LITERA

Copilul, de Fiona Barton; Osho. Culorile vieții. Carte de colorat.

 

POLIROM

Cineva cu care să fugi de acasă, de David Grossman; Ceea ce datorăm, de Golnaz Hashemzadeh Bonde; Maurice, de E.M. Forster; Bucuria vieţii, de Irving Stone.

 

PUBLICA

Geniul păsărilor, de Jennifer Ackerman; Pădurea. Instrucțiuni de folosire, de Peter Wohlleben.

 

RAO

Sub stelele tăcute, de Laura McVeigh; Coroana celor Trei. Cartea a doua: Tărâmul pierdut, de J.D. Rinehart; Cina cu Edward: Povestea unei prietenii remarcabile, de Isabel Vincent; Eu am fost spioana care l-a iubit pe Fidel Castro, de Marita Lorenz; Nu uita să--ți amintești, de Val Emmich; Cele 10 capodopere ale lui Leonardo da Vinci povestite copiilor, ed. Larousse; Cele 10 capodopere de la Lucru povestite copiilor, ed. Larousse.

 

TREI

Introducere în terapia psihanalitică, de Wolfgang Mertens; Psihologia vârstei a treia și a patra, de Gabriela-Maria Man; Să-i învăţăm pe copii să gândească. Cum să creşti un copil încrezător, independent şi chibzuit în epoca gratificării imediate, de Darlene Sweetland, Ron Stolberg; Îl iubesc pe tati, de Giles Andreae; Aventurile lui Beekle, prietenul neimaginar, de Dan Santat; Cine a fost Ginghis Han?, de Nico Medina; Înfruntând torentul. Spirite-Animale 5, de Tui T. Sutherland.

 

UNIVERS

Copiii știu cel mai bine, de Deborah Carlisle Solomon; Cum să creștem ființe umane, de dr. Ross W. Greene; Parenting de râsu’‐plânsu’, de Anna Whitehouse, Matt Farquharson. 

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC

Nopțile magice, de Jenny Nimmo.

 

Articole literare 

• Art7: MHS, iniţialele unui geniu (Marius Chivu)

• Adevărul: INTERVIU Florin Chirculescu, scriitor: „Timpul e adevăratul nostru duşman“

• Scena9: Jhumpa Lahiri: Între Maya și food porn (Mihai Iovănel)

• The Guardian: Elena Ferrante: ‘Nothing is comparable to the joy of bringing another living creature into the world’

• The Guardian: Women's prize for fiction reveals 'outward-looking' longlist

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Noutăți literare 27 aprilie-3 mai

Săptămâna trecută am aflat două vești mari: după 22 mai ne putem bucura de Grădina de Citit de la Grădina Botanică din București și FILIT lansează programul de rezidențe pentru scriitori români. Și, nu uitați: în week-end avem Comic-Con la București. În rest, multe cărți noi, doar mai e puțin până la Bookfest, și articole interesante.

Traduceri noi la Editura Polirom la Gaudeamus 2016

Noi titluri apărute în colecția „Biblioteca Polirom”, cel mai important proiect editorial autohton dedicat traducerilor din literatura universală, vor fi lansate în cadrul Tîrgului de Carte Gaudeamus, ediția 2016.

Grupul editorial ART la Gaudeamus 2017

În perioada 22 – 26 noiembrie 2017, Grupul Editorial ART vă dă întâlnire la Târgul Internațional Gaudeamus la standurile sale din pavilionul central Romexpo unde peste 1000 de titluri își așteaptă cititorii de toate vârstele.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu