• „Corecția face mult, dar încurajarea face și mai mult” - J.W. Goethe

Noutăți literare 5-11 martie 2018

Noutăți literare 5-11 martie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 5-11 martie 2018.

Noutăți editoriale

AQUILA

3 minute de poveste. Povești cu animale; Momente și persoane speciale, de Izabela Constantin.

 

ART

Elevul Dima dintr-a șaptea, de Mihail Drumeș; Leibowitz, de Walter M. Miller, Jr; Închide ochii strâns, de John Verdon; Mitologia nordică, de Neil Gaiman; Jurnalul unui puști 12. Escapada, de Jeff Kinney; Povestește-mi ceva, de Sharon Creech; Crenshaw, de Katherine Applegate; Emil și detectivii, de Erich Kästner; Nic Năstrușnic și Zâna Măseluță, de Francesca Simon; Nic Năstrușnic și lupta cu păduchii, de Francesca Simon.

 

CARTEA COPIILOR

Bunicuța Buna și cerul înstelat, de de Wakiko Satō; Asae și sora ei cea mică, de de Yoriko Tsutsui, cu ilustrații de Akiko Hayashi.

 

CASA

Prietenii păsărilor, de Orbán Zoltán; Cusăturile bunicii - decoraţiuni cu motive populare (Idei creative 128), de Cami Dröge.

 

CORINT

CIA - Războiul secret împotriva terorismului, de Mark Mazzetti; Povestiri biblice pentru copii, repovestite de Louie Stowell.

 

CURTEA VECHE

De la idee la bani, de Napoleon Hill; Regândirea infidelităţii. O analiză a relațiilor de cuplu, de Esther Perel; Secretul căsniciei fericite. Idila poate dura o viaţă, de Zig Ziglar; Gândeşte optimist într-o lume cenuşie. Speranţă în lupta cu grijile zilnice, de Zig Ziglar; Adele, de Sean Smith.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Ursul polar, de Stuart Trotter; Ursul polar și vizita prietenilor din junglă, de Stuart Trotter.

 

HERALD

Familia conștientă. O revoluție în parentaj sau despre cum să ne creștem copiii cu atenție și înțelepciune, de Shefali Tsabary.

 

HUMANITAS

Biruința unei iubiri. Dinu & Nelli Pillat, pagini de corespondență; Zuleiha deschide ochii, de Guzel Iahina.

 

LITERA

Copilul, de Fiona Barton; Osho. Culorile vieții. Carte de colorat.

 

POLIROM

Cineva cu care să fugi de acasă, de David Grossman; Ceea ce datorăm, de Golnaz Hashemzadeh Bonde; Maurice, de E.M. Forster; Bucuria vieţii, de Irving Stone.

 

PUBLICA

Geniul păsărilor, de Jennifer Ackerman; Pădurea. Instrucțiuni de folosire, de Peter Wohlleben.

 

RAO

Sub stelele tăcute, de Laura McVeigh; Coroana celor Trei. Cartea a doua: Tărâmul pierdut, de J.D. Rinehart; Cina cu Edward: Povestea unei prietenii remarcabile, de Isabel Vincent; Eu am fost spioana care l-a iubit pe Fidel Castro, de Marita Lorenz; Nu uita să--ți amintești, de Val Emmich; Cele 10 capodopere ale lui Leonardo da Vinci povestite copiilor, ed. Larousse; Cele 10 capodopere de la Lucru povestite copiilor, ed. Larousse.

 

TREI

Introducere în terapia psihanalitică, de Wolfgang Mertens; Psihologia vârstei a treia și a patra, de Gabriela-Maria Man; Să-i învăţăm pe copii să gândească. Cum să creşti un copil încrezător, independent şi chibzuit în epoca gratificării imediate, de Darlene Sweetland, Ron Stolberg; Îl iubesc pe tati, de Giles Andreae; Aventurile lui Beekle, prietenul neimaginar, de Dan Santat; Cine a fost Ginghis Han?, de Nico Medina; Înfruntând torentul. Spirite-Animale 5, de Tui T. Sutherland.

 

UNIVERS

Copiii știu cel mai bine, de Deborah Carlisle Solomon; Cum să creștem ființe umane, de dr. Ross W. Greene; Parenting de râsu’‐plânsu’, de Anna Whitehouse, Matt Farquharson. 

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC

Nopțile magice, de Jenny Nimmo.

 

Articole literare 

• Art7: MHS, iniţialele unui geniu (Marius Chivu)

• Adevărul: INTERVIU Florin Chirculescu, scriitor: „Timpul e adevăratul nostru duşman“

• Scena9: Jhumpa Lahiri: Între Maya și food porn (Mihai Iovănel)

• The Guardian: Elena Ferrante: ‘Nothing is comparable to the joy of bringing another living creature into the world’

• The Guardian: Women's prize for fiction reveals 'outward-looking' longlist

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Grupul Editorial Corint la Bookfest 2015

Editurile Corint, Leda și Corint Junior vă așteaptă în perioada 20-24 mai în Pavilionul C1 din complexul expozițional Romexpo cu reduceri de minimum 25% sau prețuri speciale de la 3 la 25 lei! De asemenea, Editura Corint publică în premieră „Tărâmul viselor, o aventură în culori cu animale și mii de flori”, ilustrată de Millie Marotta.

Recomandări și listă pentru Bookfest 2018

Pentru Bookfest 2018 am făcut două liste de cărți: una cu cărțile pe care am apucat să le citesc și pe care le recomand și una cu cărțile care mi se par interesante și vreau să le iau ca să le citesc.

Noutăți literare 12-18 noiembrie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 12-18 noiembrie 2018.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu