Noutăți literare 5-11 martie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 5-11 martie 2018.
Noutăți editoriale
AQUILA
3 minute de poveste. Povești cu animale; Momente și persoane speciale, de Izabela Constantin.
ART
Elevul Dima dintr-a șaptea, de Mihail Drumeș; Leibowitz, de Walter M. Miller, Jr; Închide ochii strâns, de John Verdon; Mitologia nordică, de Neil Gaiman; Jurnalul unui puști 12. Escapada, de Jeff Kinney; Povestește-mi ceva, de Sharon Creech; Crenshaw, de Katherine Applegate; Emil și detectivii, de Erich Kästner; Nic Năstrușnic și Zâna Măseluță, de Francesca Simon; Nic Năstrușnic și lupta cu păduchii, de Francesca Simon.
CARTEA COPIILOR
Bunicuța Buna și cerul înstelat, de de Wakiko Satō; Asae și sora ei cea mică, de de Yoriko Tsutsui, cu ilustrații de Akiko Hayashi.
CASA
Prietenii păsărilor, de Orbán Zoltán; Cusăturile bunicii - decoraţiuni cu motive populare (Idei creative 128), de Cami Dröge.
CORINT
CIA - Războiul secret împotriva terorismului, de Mark Mazzetti; Povestiri biblice pentru copii, repovestite de Louie Stowell.
CURTEA VECHE
De la idee la bani, de Napoleon Hill; Regândirea infidelităţii. O analiză a relațiilor de cuplu, de Esther Perel; Secretul căsniciei fericite. Idila poate dura o viaţă, de Zig Ziglar; Gândeşte optimist într-o lume cenuşie. Speranţă în lupta cu grijile zilnice, de Zig Ziglar; Adele, de Sean Smith.
DIDACTICA PUBLISHING HOUSE
Ursul polar, de Stuart Trotter; Ursul polar și vizita prietenilor din junglă, de Stuart Trotter.
HERALD
Familia conștientă. O revoluție în parentaj sau despre cum să ne creștem copiii cu atenție și înțelepciune, de Shefali Tsabary.
HUMANITAS
Biruința unei iubiri. Dinu & Nelli Pillat, pagini de corespondență; Zuleiha deschide ochii, de Guzel Iahina.
LITERA
Copilul, de Fiona Barton; Osho. Culorile vieții. Carte de colorat.
POLIROM
Cineva cu care să fugi de acasă, de David Grossman; Ceea ce datorăm, de Golnaz Hashemzadeh Bonde; Maurice, de E.M. Forster; Bucuria vieţii, de Irving Stone.
PUBLICA
Geniul păsărilor, de Jennifer Ackerman; Pădurea. Instrucțiuni de folosire, de Peter Wohlleben.
RAO
Sub stelele tăcute, de Laura McVeigh; Coroana celor Trei. Cartea a doua: Tărâmul pierdut, de J.D. Rinehart; Cina cu Edward: Povestea unei prietenii remarcabile, de Isabel Vincent; Eu am fost spioana care l-a iubit pe Fidel Castro, de Marita Lorenz; Nu uita să--ți amintești, de Val Emmich; Cele 10 capodopere ale lui Leonardo da Vinci povestite copiilor, ed. Larousse; Cele 10 capodopere de la Lucru povestite copiilor, ed. Larousse.
TREI
Introducere în terapia psihanalitică, de Wolfgang Mertens; Psihologia vârstei a treia și a patra, de Gabriela-Maria Man; Să-i învăţăm pe copii să gândească. Cum să creşti un copil încrezător, independent şi chibzuit în epoca gratificării imediate, de Darlene Sweetland, Ron Stolberg; Îl iubesc pe tati, de Giles Andreae; Aventurile lui Beekle, prietenul neimaginar, de Dan Santat; Cine a fost Ginghis Han?, de Nico Medina; Înfruntând torentul. Spirite-Animale 5, de Tui T. Sutherland.
UNIVERS
Copiii știu cel mai bine, de Deborah Carlisle Solomon; Cum să creștem ființe umane, de dr. Ross W. Greene; Parenting de râsu’‐plânsu’, de Anna Whitehouse, Matt Farquharson.
UNIVERS ENCICLOPEDIC
Nopțile magice, de Jenny Nimmo.
Articole literare
• Art7: MHS, iniţialele unui geniu (Marius Chivu).
• Adevărul: INTERVIU Florin Chirculescu, scriitor: „Timpul e adevăratul nostru duşman“.
• Scena9: Jhumpa Lahiri: Între Maya și food porn (Mihai Iovănel).
• The Guardian: Elena Ferrante: ‘Nothing is comparable to the joy of bringing another living creature into the world’
• The Guardian: Women's prize for fiction reveals 'outward-looking' longlist.

Laura Câlțea
Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.
Articole asemănătoare
Noutăți literare 13-19 iulie
Noutăți editoriale și articole literare interesante din săptămâna 13-19 iulie 2015.
Cărți interesante septembrie 2021
Cărți noi și interesante apărute pe piața editorială românească în septembrie 2021.
Noutăți literare (9-15 martie 2015)
La Iași a avut loc Târgul de Carte Librex, s-au anunțat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural 2015, Margaret Atwood ne va ferici cu un nou roman în toamnă, The Heart Goes Last (tot o distopie, se pare), iar lumea literară este, de săptămâna asta, mai săracă cu două nume: prolificul scriitor Terry Pratchett a murit la vârsta de 66 de ani, iar prozatorul român Alexandru Vlad s-a stins pe 15 martie.