Caută în blog

Noutăți literare 29 octombrie-4 noiembrie 2018

Noutăți literare 29 octombrie-4 noiembrie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 29 octombrie-4 noiembrie 2018.

Noutăți editoriale

ALL

Cyberpsihologia. Viața în rețea: cum ne schimb@ Internetul?, de Catarina Katzer.

 

BLACK BUTTON BOOKS

O cameră doar a ei, de Virginia Woolf. 

 

CARTIER

Culoarea frontierelor, de Mircea Blajin. 

 

CORINT

Coroana (vol.5 din seria „Alegerea”), de Kiera Cass; 21 august 1968 - Apoteoza lui Ceaușescu, de Lavinia Betea, Florin-Răzvan Mihai, Ilarion Tiu; Bondărel și bucuriile iernii, de Britta Sabbag, Maite Kelly, Joelle Tourlonias.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Marea carte cu jocuri inspirate din povești, de Anna Lang; Crăciun minunat cu familia Maus, de Hans-Christian Schmidt, Marina Kramer; O mult-așteptată scrisoare de Crăciun, de Annette Amrhein, Sabine Straub; Cine este Moș Nicolae?, de Gabriel Poenaru; O petrecere minunată de Crăciun. O poveste cu aventuri de Walko; O scrisoare pentru Moș Crăciun. O poveste de aventuri de Walko; Mesajul păsărilor către inimile copiilor, de Kate Westerlund, Feridun Oral; Emoție de Crăciun, de Kate Westerlund, Eve Tharlet; Domnul Zăpadă, de Kate Westerlund, Eve Tharlet; O șoaptă în zăpadă, de Kate Westerlund, Feridun Oral; Tifi Păpădie salvează Crăciunul familiei, de Andreas H. Schmachtl; Tilda Șoricela. Magie de Crăciun. 24 de zile magice până la Crăciun, de Andreas H. Schmachtl; Tilda Șoricela. Un miracol de Crăciun, de Andreas H. Schmachtl.

 

FRONTIERA

Când tună a tort, de P. Polacco.

 

GAMMA

Animalcolm, de David Baddiel; Controller-ul de oameni, de David Baddiel.

 

HERALD 

Bushido. Codul Samurailor, de Inazo Nitobe; Dieta spirituală: un program revoluționar pentru eliminarea a tot ce îți îngreunează inutil viața, de Allan Percy. 

 

HUMANITAS

Cucerirea Munților Stâncoși. Cum determină geografia rolul Americii în lume, de Robert D. Kaplan; Dialoguri secrete. Cum se roagă scriitorii și personajele lor, de Ioana Pârvulescu; Variațiuni pe o temă dată, de Ana Blandiana; Galen și începuturile medicinei. Cu desenele autoarei, de Jeanne Bendick; Miturile Nordului. Poveștile lui Odin, Thor și Loki, de Kevin Crossley-Holland; Șapte Octombrie, de Vlad Zografi; Pe mâna cui suntem? Mică antologie a tragicomediei româneşti, de Andrei Pleşu; Orice om îi este teamă. Un partid, doi ani și trei premieri, de Radu Paraschivescu; Așteptând o altă omenire, de Gabriel Liiceanu; Dragi fanatici. Trei eseuri, de Amos Oz; Scara lui Iakov, de Ludmila Uliţkaia.

 

LITERA

Puterea creierului, de Dr. Daniel G. Amen, Tana Amen; Zece negri mititei, de Agatha Christie; Calea. Secretele celor mai mari filosofi chinezi pentru o viață mai bună, de Michael Puett, Christine Gross-Loh; 150 de activități Montessori pentru acasă. Pentru copiii între 0 și 6 ani, de Sylvie d'Esclaibes, Noémie d'Esclaibes; Să înțelegem educația Waldorf. O privire din interior, de Jack Petrash; 250 de lucruri de încercat într-o viață - pentru cupluri, de Elise de Rijck; Minuni ale lumii, de Francesco Boccia; Motociclete. Istoria ilustrată completă, ed. DK; Povești de noapte bună; Ce haioasă e o zi ploioasă și alte povestiri cu animăluțe; Atlasul ilustrat al lumii pentru copii; Povești de aur. Cele mai frumoase povești clasice, ed. Disney; Animale sălbatice. Prima mea carte Montessori; La fermă. Carte cu ferestruici. Bebe învață; Dani, o fetiță fericită. Cele mai bune prietene, de Rose Lagercrantz, Eva Eriksson

 

POLIROM

Sărbătoarea Corturilor, de Ioan T. Morar; Teoria generală a uitării, de José Eduardo Agualusa; Zilele noastre mărunte, de Cezar Amariei; Jimmy, de Mihai Buzea; Zăpada era murdară, de Georges Simenon.

 

PUBLICA

Tu, copilul tău și școala. Cum să ajungi la cea mai bună educație, de Lou Arnica, sir Ken Robinson.

 

TREI

Liliacul, de Jo Nesbø; Învăţăm tot timpul, de John Holt; Calendarul copiilor, de John Updike; Elmer și străinul, de David McKee; Adio, MOG, de Judith Kerr.

 

UNIVERS

Amn3zia, de Cristina Lincu; Nu există părinte perfect, de Isabelle Filliozat; Copiii erei digitale, de Dr. Martin L. Kutscher.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC JUNIOR

Arthur și cărțile uitate, de Gerd Ruebenstrunk; Cadoul perfect, de Stella J. Jones; Bursucul și marea furtună, de Suzanne Chiew.

 

Articole literare

• Dilema veche: „Nu există o carte bine făcută care să fie tipărită prost” – interviu cu Dinu DUMBRĂVICIAN.

• Filosofiatis: Afurisit pe veci să fie cititorul acestui blog.

• Scena9: Cheia tuturor hărților (Mihai Iovănel, despre Rătăcitorii, de Olga Tokarczuk.

Comentarii

Mulțumesc frumos pentru menționare! :)

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter