Noutăți literare 5-11 martie 2018

Noutăți literare 5-11 martie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 5-11 martie 2018.

Noutăți editoriale

AQUILA

3 minute de poveste. Povești cu animale; Momente și persoane speciale, de Izabela Constantin.

 

ART

Elevul Dima dintr-a șaptea, de Mihail Drumeș; Leibowitz, de Walter M. Miller, Jr; Închide ochii strâns, de John Verdon; Mitologia nordică, de Neil Gaiman; Jurnalul unui puști 12. Escapada, de Jeff Kinney; Povestește-mi ceva, de Sharon Creech; Crenshaw, de Katherine Applegate; Emil și detectivii, de Erich Kästner; Nic Năstrușnic și Zâna Măseluță, de Francesca Simon; Nic Năstrușnic și lupta cu păduchii, de Francesca Simon.

 

CARTEA COPIILOR

Bunicuța Buna și cerul înstelat, de de Wakiko Satō; Asae și sora ei cea mică, de de Yoriko Tsutsui, cu ilustrații de Akiko Hayashi.

 

CASA

Prietenii păsărilor, de Orbán Zoltán; Cusăturile bunicii - decoraţiuni cu motive populare (Idei creative 128), de Cami Dröge.

 

CORINT

CIA - Războiul secret împotriva terorismului, de Mark Mazzetti; Povestiri biblice pentru copii, repovestite de Louie Stowell.

 

CURTEA VECHE

De la idee la bani, de Napoleon Hill; Regândirea infidelităţii. O analiză a relațiilor de cuplu, de Esther Perel; Secretul căsniciei fericite. Idila poate dura o viaţă, de Zig Ziglar; Gândeşte optimist într-o lume cenuşie. Speranţă în lupta cu grijile zilnice, de Zig Ziglar; Adele, de Sean Smith.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Ursul polar, de Stuart Trotter; Ursul polar și vizita prietenilor din junglă, de Stuart Trotter.

 

HERALD

Familia conștientă. O revoluție în parentaj sau despre cum să ne creștem copiii cu atenție și înțelepciune, de Shefali Tsabary.

 

HUMANITAS

Biruința unei iubiri. Dinu & Nelli Pillat, pagini de corespondență; Zuleiha deschide ochii, de Guzel Iahina.

 

LITERA

Copilul, de Fiona Barton; Osho. Culorile vieții. Carte de colorat.

 

POLIROM

Cineva cu care să fugi de acasă, de David Grossman; Ceea ce datorăm, de Golnaz Hashemzadeh Bonde; Maurice, de E.M. Forster; Bucuria vieţii, de Irving Stone.

 

PUBLICA

Geniul păsărilor, de Jennifer Ackerman; Pădurea. Instrucțiuni de folosire, de Peter Wohlleben.

 

RAO

Sub stelele tăcute, de Laura McVeigh; Coroana celor Trei. Cartea a doua: Tărâmul pierdut, de J.D. Rinehart; Cina cu Edward: Povestea unei prietenii remarcabile, de Isabel Vincent; Eu am fost spioana care l-a iubit pe Fidel Castro, de Marita Lorenz; Nu uita să--ți amintești, de Val Emmich; Cele 10 capodopere ale lui Leonardo da Vinci povestite copiilor, ed. Larousse; Cele 10 capodopere de la Lucru povestite copiilor, ed. Larousse.

 

TREI

Introducere în terapia psihanalitică, de Wolfgang Mertens; Psihologia vârstei a treia și a patra, de Gabriela-Maria Man; Să-i învăţăm pe copii să gândească. Cum să creşti un copil încrezător, independent şi chibzuit în epoca gratificării imediate, de Darlene Sweetland, Ron Stolberg; Îl iubesc pe tati, de Giles Andreae; Aventurile lui Beekle, prietenul neimaginar, de Dan Santat; Cine a fost Ginghis Han?, de Nico Medina; Înfruntând torentul. Spirite-Animale 5, de Tui T. Sutherland.

 

UNIVERS

Copiii știu cel mai bine, de Deborah Carlisle Solomon; Cum să creștem ființe umane, de dr. Ross W. Greene; Parenting de râsu’‐plânsu’, de Anna Whitehouse, Matt Farquharson. 

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC

Nopțile magice, de Jenny Nimmo.

 

Articole literare 

• Art7: MHS, iniţialele unui geniu (Marius Chivu)

• Adevărul: INTERVIU Florin Chirculescu, scriitor: „Timpul e adevăratul nostru duşman“

• Scena9: Jhumpa Lahiri: Între Maya și food porn (Mihai Iovănel)

• The Guardian: Elena Ferrante: ‘Nothing is comparable to the joy of bringing another living creature into the world’

• The Guardian: Women's prize for fiction reveals 'outward-looking' longlist

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter