• „Cu fiecare pagubă înveți ceva în plus” - proverb persan

Noutăți literare 22 aprilie-6 mai 2019

Noutăți literare 22 aprilie-6 mai 2019

Noutățile literare ale perioadei 22 aprilie-6 mai 2019.

Noutăți editoriale

ART

Căței bogați, căței săraci, de Lydia Ugolini; Ultima zăpadă, de Allen Eskens; Inginerii Lumii Inelare, de Larry Niven.

 

CARTEA COPIILOR

Ghici cât de mult te iubesc. Ediția cartonată integral, de Sam McBratney, cu ilustrații de Anita Jeram.

 

CARTIER

Nevoi speciale, de Dan Sociu.

 

 

CASA CĂRȚII DE ȘTIINȚĂ

Partidul şi femeia. O istorie a organizaţiilor comuniste de femei din Nord-Vestul României 1945-1965, de Robert C. Tökölyi; Vând protocol în stare bună! Umor fără frontiere, de Viorel Cacoveanu; Mireasa soarelui, de Ramona Maria Bochie; Armistiţiu cu cerul, de Cornelia Giurgiu.

 

CURTEA VECHE

Pregătit pentru succes, de Jeff Keller; Cuvintele îți modelează creierul, de Mark Robert Waldman Andrew Newberg, Mark Robert Waldman; Jurnalul pancreasului, de Péter Esterházy; Limbajul trupului, de Tonya Reiman; Băiatul care a secat marea, de Paul Brown; Mai mult ketchup, vă rog!, de Adam Bestwick; Robot, stop!, de Adam Bestwick; Puterea intenţiei, de Dr. Wayne W. Dyer.

 

FRONTIERA

Leopantera, de Piotr Wilkon, Jozef Wilkon.


HERALD

Mindfulness și neurobiologie. Dezvoltarea creierului și a stării de bine prin meditație și practica prezenței conștiente, de Daniel J. Siegel; Pe tărâmul fantomelor înfometate. Prizonier în lumea dependenței, de Gabor Maté; Benedictus Deus. Tratate și Predici, de Meister Eckhart.

 

HUMANITAS

Puterea fragilităţii, de Doina Cornea; Dorința sexuală. O cercetare filozofică, de Roger Scruton; Ordinea timpului, de Carlo Rovelli.

 

LITERA 

Dragoste în contratimp, de Beth O'Leary.


NEMIRA

Hoții din vis (Seria „Frăția Corbilor”, partea a II-a), de Maggie Stiefvater; Furtuna războiului (Seria „Regina Roșie”, partea a IV-a), de Victoria Aveyard.


PARALELA 45

Micuțul Eu-Sunt-Eu, de Mira Lobe; Castelul Eppstein, de Alexandre Dumas; Șterge conversația, de Ronin Terente; În țara Împăratului Dragon. Portalul Magic nr. 14, de Mary Pope Osborne; Aikido psihologic. Manual elementar de luptă psihologică, de Mihail Litvak.


POLIROM

Papa Nicolau şi alte povestiri foarte, foarte scurte, de Roxana Dumitrache; Iubirea nebună, de André Breton; Femei singure, de Cesare Pavese; Capitala imaginată. Evoluţia Bucureştiului în perioada formării şi consolidării statului naţional român (1830-1940), de Emanuela Costantini.

 

RAO

Podul de lut, de Markus Zusak; Fals jurnal de supraviețuire, de Ruxandra Săraru; Jurnalul unui personaj controversat, de Dinu Săraru; Ecouri ale secolelor trecute, de Ahang Yawen.

 

STORIA BOOKS

Nix cel afurisit, de Lena Coackley.

 

TREI

Alb letal, de Robert Galbraith; Când te-am găsit, de Catherine Ryan Hyde; 5 tipuri de persoane care îți pot distruge viața. Narcisici, sociopați și alte persoane înalt-conflictuale, de Bill Eddy; Aventurile unei soții cuminți, de Meredith Wild, Helen Hardt; Detoxifierea spirituală, de Gabrielle Bernstein. 

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC GOLD

Oul misterios, de Ellen DeLange; Primul pupic din lume, de Guido Van Genechten; Primul meu dicționar spaniol-român, ed. Usborne; Primul meu dicționar englez-român, ed. Usborne.


VELLANT

Minți posibile, ed. John Brockman; De neconceput, de Helen Thomson. 

 

VREMEA

Repertoriul expoziţiilor de artă românească din București 1865-1918, de Adrian-Silvan Ionescu; Geniul greco-catolic românesc, de Cristian Bădiliță, Laura Stanciu.


Articole literare

• Scena9: Shakespeare Unlimited (de Mihai Iovănel).

• Scena9:  Zadie Smith. Avanpremieră

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Noutăți literare 23-29 martie

Cărți noi pe piața editorială românească și articole interesante (din presa românească și străină) din săptămâna 23-29 martie.

„Roșcovanul”, de J.P. Donleavy, în premieră în România, la Editura Litera

O nouă apariție în premieră în colecția Clasici Moderni Litera: “Roșcovanul”, de J.P. Donleavy, a fost inclus de Modern Library printre cele mai bune 100 de romane ale secolului XX.

Polirom și Cartea Românească la Bookfest 2015

La Bookfest 2015, Editurile Polirom şi Cartea Românească vor participa cu peste 1.000 de titluri, toate aflate la reducere (20-50%). La standul celor două edituri vizitatorii târgului vor putea găsi cele mai recente apariţii (circa 400 de titluri noi de la ediţia anterioară a târgului), pachete promoţionale, dar şi 150 de titluri-surpriză cu reducere de 50%.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu