• „Teama de ridicol determină în noi cele mai mari laşităţi” - André Gide

Noutăți literare 22-28 octombrie 2018

Noutăți literare 22-28 octombrie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 22-28 octombrie 2018.

Noutăți editoriale

AQUILA

Marea carte a gândurilor pozitive. Povești pentru dezvoltarea viziunii pozitive; Jurnalul clipelor fericite. Pentru că fericirea este în tine; Inimioare fericite. Povești terapeutice.

 

BAROQUE BOOKS&ARTS

Citeşte! Te rog, citeşte!, de Felicitas von Lovenberg.

 

CARTEA COPIILOR

Acesta e un poem care vindecă peștii, de Jean Pierre Siméon, cu ilustrații de Olivier Tallec.

 

CASA CĂRȚII DE ȘTIINȚĂ

Liviu Rebreanu prin el însuşi, de Niculae Gheran, Andrei Moldovan; Octavian Goga şi idealul naţional, de Mircea Popa; De la Samuil Vulcan la Iosif Vulcan. O panoramă a scrisului din Bihor până în 1918, de Mircea Popa; Singuri în Univers?, de Corneliu Tarbă.

 

CORINT

O englezoaică într-un harem turcesc, de Grace Ellison; Podul lui Tesla (cartea întâi din Trilogia „Accelerati”), de Neal Shusterman, Eric Elfman; Marile surprize ale micului Luxemburg, de Marina Almășan; Wildcard (Warcross, vol.2), de Marie Lu; Goana către orașul de aur (vol.5 Vânătorii de comori), de James Patterson, Chris Grabestein; De neînvis. O poveste despre supraviețuire, de Laura Hillenbrand.

 

CURTEA VECHE

Descoperă-te, de Andreea Raicu; De vorbă cu Ana Aslan, Interviu consemnat de Valentin Lipatti; Jamie găteşte în Italia, de Jamie Oliver; Mic tratat de magie, de Adrian Leonard Mociulschi.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Scrisori de la Felix, de Annette Langen; Război și pace, adaptare după Lev Tolstoi; Oliver Twist, adaptare după Charles Dickens; David Copperfield, adaptare după Charles Dickens; Pascal, de Gabriel Poenaru; Nills, de Gabriel Poenaru; Elefantul alb, de Gabriel Poenaru; Aricii din strada 5, de Gabriel Poenaru; 100 de activități de stimulare pentru cei mici, de Véronique Conraud; Cartea emoțiilor mele, de Stephanie Couturier; Misterele piramidei („Cavalerii timpului” vol. 1), de Stanislas Grimler, Hélène Duchateau, Candice Roger; Jocurile olimpice („Cavalerii timpului”, vol. 2), de Stanislas Grimler, Hélène Duchateau, Candice Roger.

 

FRONTIERA

Pitschi, de Hans Fischer.

 

GAMMA

O zi la poșta animalelor, de Sharon Renttta; O zi în gara animalelor, de Sharon Renttta; O zi în aeroportul animalelor, de Sharon Renttta; O zi cu pompierii din lumea animalelor, de Sharon Renttta; O zi cu mecanicii din lumea animalelor, de Sharon Renttta; O zi cu doctorii din lumea animalelor, de Sharon Renttta; O zi cu constructorii din lumea animalelor, de Sharon Renttta. 

 

HERALD 

Pe tărâmul fantomelor înfometate. Prizonier în lumea dependenței, de Gabor Maté; Muntele Sacru. Învățături secrete din Grota Înțelepților, de Lobsang Rampa; Cunoașterea de sine. Călătorie spre ființa interioară, de Lobsang Rampa; Viețile Maeștrilor. Învățăturile maeștrilor din Extremul Orient, de Baird Spalding; Brațele râului se revarsă în întuneric. Comentarii la Sandokai, de Shunryu Suzuki; Mintea Zen, Mintea Începătorului, de Shunryu Suzuki.

 

 

HERG BENET

Omul focului, de Joe Hill; Te urăsc, te iubesc, de Sally Thorne; În cel mai întunecat colț, de Elizabeth Haynes.

 

HUMANITAS

Prezent trecut, trecut prezent, de Eugène Ionesco; Mircea cel Mare şi luptele sale cu turcii, de Neagu Djuvara; Independența copilului. Spaima de separare, de Speranța Farca; Două eseuri despre Paradis. Și o încheiere, de Horia-Roman Patapievici; Un anume domn Piekielny, de François-Henri Désérable; Copilul lui Noe, de Eric-Emmanuel Schmitt.

 

LITERA

O mamă perfectă, de Aimee Molloy.

 

METEOR PRESS

Am supraviețuit. Amintirile unei foste deținute de la Auschwitz (1945) prezentate și adnotate de Jean-Marc Dreyfus, de Yvonne Redgis-Klug; Împăratul Alb. Povestea Munților Carpați, de Gabriel Herea; Dezvoltarea intuiţiei. Ghid practic pentru viaţa de zi cu zi, de Shakti Gawain; Francisc, un papă pentru toţi, de Isabelle de Gaulmyn.

 

NICULESCU

Ştiinţa lui DE CE 2. Răspunsuri la întrebări despre Univers, Necunoscut şi noi înşine, de Jay Ingram; Istoria României pentru copii în 100 de imagini, de Cristian Vornicu; Vreau să ştiu despre... Trenuri Formidabile, de Thea Feldman; Vreau să ştiu despre... Nave Spectaculoase, de Sarah Snashall; Vreau să ştiu despre... Maşini Uimitoare, de Chris Oxlade, Thea Feldman; Vreau să ştiu despre... Exploratori Neînfricaţi, de Chris Oxlade; Vreau să ştiu despre... Camioane Puternice, de Brenda Stones; Vreau să ştiu despre... Avioane Uluitoare, de Chris Oxlade.

 

PARALELA 45

Cavalerul misterios. Portalul Magic nr. 2, de Mary Pope Osborne.

 

POLIROM

Lumea care n-a fost, de Ovidiu Pecican; Însemnări din vremuri tulburi și ținuturi exotice, de Cristian Preda; Cum am împușcat un elefant, de George Orwell.

 

RAO

Anul tău perfect (partea a doua), de Charlotte Lucas; Acces interzis, de Karen Cleveland; Mitologia explicată prin pictură, de Gerard Denizeau; Curajos ca un leu, de Rachel Bright.

 

STORIA BOOKS

Și-a căutat-o, de Louise O’Neill.

 

TREI

Lumina unui nou început, de Agnès Martin-Lugand. 

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC JUNIOR

Micuța zână a Lunii, de Hartmut Bieber; Omulețul care aduce somnul, de Christine Pätz, Renate Cossmann; Unde merge Ursulețul?, de Suzanne Diederen, Mark Janssen. 

 

VREMEA

Jurnal (1926-1940), de Gheorghe Athanasescu. 


Articole interesante

• Filosofiatis: Parfumăraia lui Pogor.

• Scena9: Big in Japan (Mihai Iovănel despre Un cal într-o mare de lebede, de Raluca Nagy)

• The Guardian Books: Elena Ferrante: This is a great time for writing by women – so why are we still considered second-rate?

• Open Culture: The Art Institute of Chicago Puts 44,000+ Works of Art Online: View Them in High Resolution

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Editurile Nemira și Nemi la Salonul Internațional de carte Bookfest 2018

Editurile Nemira și Nemi participă la cea de-a 13-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest, care are loc între 30 mai și 3 iunie, în cel mai mare spațiu expozițional de la Romexpo, pavilionul B2.

Noutăți literare 12-18 decembrie 2016

Noutăți editoriale și articole literare ale săptămânii 12-18 decembrie 2016.

Noutăți literare 4-10 ianuarie 2016

Prima săptămână editorială din ianuarie nu a fost foarte prolifică în apariții noi, așa că articolul de săptămâna asta va combina câteva noi apariții cu alte apariții viitoare pregătite pentru 2016.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu