Noutăți literare 22-28 octombrie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 22-28 octombrie 2018.
Noutăți editoriale
AQUILA
Marea carte a gândurilor pozitive. Povești pentru dezvoltarea viziunii pozitive; Jurnalul clipelor fericite. Pentru că fericirea este în tine; Inimioare fericite. Povești terapeutice.
BAROQUE BOOKS&ARTS
Citeşte! Te rog, citeşte!, de Felicitas von Lovenberg.
CARTEA COPIILOR
Acesta e un poem care vindecă peștii, de Jean Pierre Siméon, cu ilustrații de Olivier Tallec.
CASA CĂRȚII DE ȘTIINȚĂ
Liviu Rebreanu prin el însuşi, de Niculae Gheran, Andrei Moldovan; Octavian Goga şi idealul naţional, de Mircea Popa; De la Samuil Vulcan la Iosif Vulcan. O panoramă a scrisului din Bihor până în 1918, de Mircea Popa; Singuri în Univers?, de Corneliu Tarbă.
CORINT
O englezoaică într-un harem turcesc, de Grace Ellison; Podul lui Tesla (cartea întâi din Trilogia „Accelerati”), de Neal Shusterman, Eric Elfman; Marile surprize ale micului Luxemburg, de Marina Almășan; Wildcard (Warcross, vol.2), de Marie Lu; Goana către orașul de aur (vol.5 Vânătorii de comori), de James Patterson, Chris Grabestein; De neînvis. O poveste despre supraviețuire, de Laura Hillenbrand.
CURTEA VECHE
Descoperă-te, de Andreea Raicu; De vorbă cu Ana Aslan, Interviu consemnat de Valentin Lipatti; Jamie găteşte în Italia, de Jamie Oliver; Mic tratat de magie, de Adrian Leonard Mociulschi.
DIDACTICA PUBLISHING HOUSE
Scrisori de la Felix, de Annette Langen; Război și pace, adaptare după Lev Tolstoi; Oliver Twist, adaptare după Charles Dickens; David Copperfield, adaptare după Charles Dickens; Pascal, de Gabriel Poenaru; Nills, de Gabriel Poenaru; Elefantul alb, de Gabriel Poenaru; Aricii din strada 5, de Gabriel Poenaru; 100 de activități de stimulare pentru cei mici, de Véronique Conraud; Cartea emoțiilor mele, de Stephanie Couturier; Misterele piramidei („Cavalerii timpului” vol. 1), de Stanislas Grimler, Hélène Duchateau, Candice Roger; Jocurile olimpice („Cavalerii timpului”, vol. 2), de Stanislas Grimler, Hélène Duchateau, Candice Roger.
FRONTIERA
Pitschi, de Hans Fischer.
GAMMA
O zi la poșta animalelor, de Sharon Renttta; O zi în gara animalelor, de Sharon Renttta; O zi în aeroportul animalelor, de Sharon Renttta; O zi cu pompierii din lumea animalelor, de Sharon Renttta; O zi cu mecanicii din lumea animalelor, de Sharon Renttta; O zi cu doctorii din lumea animalelor, de Sharon Renttta; O zi cu constructorii din lumea animalelor, de Sharon Renttta.
HERALD
Pe tărâmul fantomelor înfometate. Prizonier în lumea dependenței, de Gabor Maté; Muntele Sacru. Învățături secrete din Grota Înțelepților, de Lobsang Rampa; Cunoașterea de sine. Călătorie spre ființa interioară, de Lobsang Rampa; Viețile Maeștrilor. Învățăturile maeștrilor din Extremul Orient, de Baird Spalding; Brațele râului se revarsă în întuneric. Comentarii la Sandokai, de Shunryu Suzuki; Mintea Zen, Mintea Începătorului, de Shunryu Suzuki.
HERG BENET
Omul focului, de Joe Hill; Te urăsc, te iubesc, de Sally Thorne; În cel mai întunecat colț, de Elizabeth Haynes.
HUMANITAS
Prezent trecut, trecut prezent, de Eugène Ionesco; Mircea cel Mare şi luptele sale cu turcii, de Neagu Djuvara; Independența copilului. Spaima de separare, de Speranța Farca; Două eseuri despre Paradis. Și o încheiere, de Horia-Roman Patapievici; Un anume domn Piekielny, de François-Henri Désérable; Copilul lui Noe, de Eric-Emmanuel Schmitt.
LITERA
O mamă perfectă, de Aimee Molloy.
METEOR PRESS
Am supraviețuit. Amintirile unei foste deținute de la Auschwitz (1945) prezentate și adnotate de Jean-Marc Dreyfus, de Yvonne Redgis-Klug; Împăratul Alb. Povestea Munților Carpați, de Gabriel Herea; Dezvoltarea intuiţiei. Ghid practic pentru viaţa de zi cu zi, de Shakti Gawain; Francisc, un papă pentru toţi, de Isabelle de Gaulmyn.
NICULESCU
Ştiinţa lui DE CE 2. Răspunsuri la întrebări despre Univers, Necunoscut şi noi înşine, de Jay Ingram; Istoria României pentru copii în 100 de imagini, de Cristian Vornicu; Vreau să ştiu despre... Trenuri Formidabile, de Thea Feldman; Vreau să ştiu despre... Nave Spectaculoase, de Sarah Snashall; Vreau să ştiu despre... Maşini Uimitoare, de Chris Oxlade, Thea Feldman; Vreau să ştiu despre... Exploratori Neînfricaţi, de Chris Oxlade; Vreau să ştiu despre... Camioane Puternice, de Brenda Stones; Vreau să ştiu despre... Avioane Uluitoare, de Chris Oxlade.
PARALELA 45
Cavalerul misterios. Portalul Magic nr. 2, de Mary Pope Osborne.
POLIROM
Lumea care n-a fost, de Ovidiu Pecican; Însemnări din vremuri tulburi și ținuturi exotice, de Cristian Preda; Cum am împușcat un elefant, de George Orwell.
RAO
Anul tău perfect (partea a doua), de Charlotte Lucas; Acces interzis, de Karen Cleveland; Mitologia explicată prin pictură, de Gerard Denizeau; Curajos ca un leu, de Rachel Bright.
STORIA BOOKS
Și-a căutat-o, de Louise O’Neill.
TREI
Lumina unui nou început, de Agnès Martin-Lugand.
UNIVERS ENCICLOPEDIC JUNIOR
Micuța zână a Lunii, de Hartmut Bieber; Omulețul care aduce somnul, de Christine Pätz, Renate Cossmann; Unde merge Ursulețul?, de Suzanne Diederen, Mark Janssen.
VREMEA
Jurnal (1926-1940), de Gheorghe Athanasescu.
Articole interesante
• Filosofiatis: Parfumăraia lui Pogor.
• Scena9: Big in Japan (Mihai Iovănel despre Un cal într-o mare de lebede, de Raluca Nagy).
• The Guardian Books: Elena Ferrante: This is a great time for writing by women – so why are we still considered second-rate?
• Open Culture: The Art Institute of Chicago Puts 44,000+ Works of Art Online: View Them in High Resolution.

Laura Câlțea
Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.
Articole asemănătoare
Noutăți literare 4-10 iunie 2018
Noutățile literare ale săptămânii 4-10 iunie 2018.
Noutăți literare 20-26 iunie 2016
Noutăți editoriale și articole literare ale săptămânii 20-26 iunie.
Noutăți literare 1-7 iunie
Cu ocazia Bookfest 2015, în ultimele săptămâni a fost o avalanșă de noutăți pe care le-am grupat în articole separate pe edituri ca să fie mai ușor de urmărit. A fost o perioadă foarte aglomerată, așa că nu am mai avut timp și de articolul săptămânal cu noutăți, dar acum m-am liniștit, iar lucrurile vor reveni la normal.