Caută în blog

Noutăți literare 21-27 mai 2018

Noutăți literare 21-27 mai 2018

Noutățile literare ale săptămânii 21-27 mai 2018.

Noutăți editoriale

ALL

Capcanele dietelor. Dietă pe viață sau stil de viață?, de dr. Laura Ene; Grant. Atlas de anatomie (Ediția a XIV-a), de Anne M.R. Agur, Arthur F. Dalley; Perfecți (vol. II al seriei Defecți), de Cecelia Ahern; Calendarul „365 de zile cu mica mea răsfățată... Pisica”

 

AQUILA

Animale. Atlas ilustrat bilingv român-german; Animale. Atlas ilustrat bilingv român-englez; Exerciții pentru supereroii vorbirii

 

ARAMIS

Shai și Emmie dansează la un concurs, de Quvenzhane Wallis, Nancy Ohlin; Shai și Emmie joacă într-un musical!, de Quvenzhane Wallis, Nancy Ohlin; Misterioasa societate Benedict, de Trenton Lee Stewart; Păstrătorii secretului, de Trenton Lee Stewart; Comoara din insulă, de R.L. Stevenson; Românii supt Mihai Voievod-Viteazul, de Nicolae Bălcescu.

 

ART

Cătunul, de William Faulkner; Gata cu pupăturile, mamă! / Kein Kuss für Mutter, de Tomi Ungerer; Asterix şi cosorul de aur, de René Goscinny, Albert Uderzo; Helliconia. Primăvara, de Brian Aldiss; Fata cu palton albastru, de Monica Hesse.

 

BLACK BUTTON BOOKS

Camera lui Giovanni, de James Baldwin.

 

CARTEA COPIILOR

Lupul de nisip, de Åsa Lind, cu ilustrații de Kristina Digman; Roată, roată prin lumea toată, de Richard Scarry; Mesajul secret, de Eric Carle; Puii de bufniță, de Martin Waddell, cu ilustrații de Patrick Benson; Citește-i iepurașului tău, de Rosemary Wells.

 

CASA

Bobiţă şi Buburuză desenează, de Bartos Erika.

 

CORINT

Destin deturnat, de Tamim Ansary; Păpușa de porțelan, de Holly Black; Călătoriile lui Robin - Paris, de Ken și Angie Lake; Călătoriile lui Robin - Istanbul, de Ken și Angie Lake; Călătoriile lui Robin - Veneția, de Ken și Angie Lake; Călătoriile lui Robin - Londra, de Ken și Angie Lake; Călătoriile lui Robin - Barcelona, de Ken și Angie Lake.


DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Pernuța speriată și teribila cutie cu viteze și bulbuci, de Diana Țivu.


HERG BENET

Țara mea suspendată, de Anca Mizumschi.

 

HUMANITAS

Istoria Chinei moderne. Decăderea și ascensiunea unei mari puteri, de la 1850 până în prezent, de Jonathan Fenby; Vă vedem!, de Ramona Ursu; Cartografia lumii de dincolo, de Laura T. Ilea; Ascensiunea omului. Carte ecranizată în celebrul documentar omonim BBC, de Jacob Bronowski; Iubește și fii iubit(ă). (Aproape) totul despre relația de cuplu, de Domnica Petrovai; Sibiul veacului al XVI-lea. Rânduirea unui oraș transilvănean, de Mária Pakucs-Willcocks; Blestemul Svetlanei. Povestea fiicei lui Stalin, de Beata de Robien; Aventurile lui Habarnam și ale prietenilor săi, de Nikolai Nosov; Băiatul cel nou. Othello de William Shakespeare reimaginat, de Tracy Chevalier; Pădurea întunecată, de Nicole Krauss; Omul care vedea dincolo de chipuri, de Eric-Emmanuel Schmitt.

 

LITERA

De Ziua Mamei, de Graham Swift; Vieți secrete, de Tatiana De Rosnay; Dragă viață, de Alice Munro; Macbeth, de Wiliam Shakespeare; Cum să devii maestru în arta meditației, de David Fontana; Cum înveți să îți amintești, de Dominic O’Brien; Cum să te relaxezi și să învingi stresul, de Mike George; Puterea subconștientului, de Joseph Murphy; Imperiul castelului de nisip, de Kayla Olson; Soy Luna. Să ai aripi să zbori. Seria a doua. Vol. 1, ed. Disney; Soy Luna. Mereu răsare soarele. Seria a doua. Vol. 2, ed. Disney; Soy Luna. Totul este posibil. Seria a doua. Vol. 3, ed. Disney; Soy Luna. Urmează-ți visul. Seria a doua. Vol 4, ed. Disney.

 

NEMIRA

Singura poveste, de Julian Barnes; Tribar, de Andra Rotaru; Frigul, de Mihai Ignat; Ținuturile pustii (Seria „Turnul Intunecat”, partea a III-a, 2018), de Stephen King; Tropicul Șerpilor, de Marie Brennan; Matei, campion la fotbal, de Brigitte Weninger, Eve Tharlet; Mami, te iubesc!, de Christophe Loupy, Eve Tharlet; Mami, unde ești?, de Christophe Loupy, Eve Tharlet; Tati, ce e asta?, de Christophe Loupy, Eve Tharlet. 

 

NICULESCU

REgândeşte. Surprinzatoarea noutate a vechilor idei, de Steven Poole; Zece îngeri mititei. Lecturi pentru copii 6-14 ani, de Florentina Chifu; Regulile Berlinului. Europa şi calea germană, de Paul Lever; Cum se face pipi în spațiul cosmic?, de Pierre-François Mouriaux, Hale Bob; Fete sau băieți, în fond ce contează?, de Géraldine Maincent, Hale Bob; Ce să mănânci pentru a fi puternic?, de Aurélie Guerri, Hale Bob; La ce folosesc banii?, de Emmanuel Tredez, Aurélien Cantou; De ce trebuie să muncim?, de Jacques-Olivier Pô, Hale Bob; Rețelele sociale, cum funcționează ele?, de Emmanuel Trédez, Hale Bob.


PARALELA 45

Superman vs. Salinger, de Andrei Mocuța; S., de Stelian Müller; Casa Inglezi, de Alexandru Bordian; Din România sunt doar eu, de Daniel D. Marin; Creierul vindecător. Miracolul plasticității, de Norman Doidge; Gentilomii din Sierra-Morena. Iepurele bunicului, de Alexandre Dumas; Testamentul domnului de Chauvelin. O cină la Rossini, de Alexandre Dumas; Adam şi Eva, de Charles-Ferdinand Ramuz.

 

POLIROM

Istoria lumii. Din preistorie până în prezent, de J.M. Roberts, Odd Arne Westad; Ascultă muzica, de Dan Miron; Păşunile Raiului, de John Steinbeck; Ierbar, de Andrei Dósa; Statuia comandorului, de Varujan Vosganian.


PUBLICA

Auzi cum vorbesc copacii? O drumeție scurtă în inima pădurii, de Peter Wohlleben; Dolari și rațiune. De ce înțelegem greșit banii și cum putem să-i cheltuim mai înțelept?, de Dan Ariely, Jeff Kreisler.


RAO

La răscruce de vânturi, de Emily Brontë; Notre-Dame de Paris, de Victor Hugo; Cazul Rudolf Hess. Dezertor sau mesager, de Clive Prince, Lynn Picknett, Stephen Prior.


TREI

Mirror, Mirror, de Cara Delevingne; Iubirea poate dura? Soarta iubirii romantice de-a lungul timpului, de Stephen A. Mitchell; Cazul domnișoarei R. Interpretarea unei povești de viață, de Alfred Adler; Nu o lua personal! Cum să gestionezi ofensele într-un mod echilibrat, de Bärbel Wardetzki; Purgatoriul îngerilor, de Camelia Cavadia; Spiridușii luminii, de Andreea Iatagan; Iubire amară, de Elena Ferrante; Ultimii urși polari, de Harry Horse; Ultimii naufragiați, de Harry Horse; Război cu bunicul, de Robert Kimmel Smith; Jack şi Geniile: În adâncurile mării albastre, de Bill Nye, Gregory Mone; MOG învaţă alfabetul, de Judith Kerr; Madeline Finn și cățelul bibliotecar, de Lisa Papp; Fă-ți patul, de William H. McRaven; Anatomia stretchingului, de Arnold G. Nelson, Jouko Kokkonen; Alimentația adecvată celor 4 grupe sangvine, de Dr. Peter J. D'Adamo, Catherine Whitney.

 

UNIVERS

Aventuri în țara virtuților, de Alec Blenche. 


UNIVERS ENCICLOPEDIC JUNIOR

Ce bine e să ai prieteni!, de Julia Boehme, Stefanie Dahle; Micul Păianjen Firicel. Vacanța la mare, de Diana Amft.

 

VREMEA 

Genealogii, de Mihai Sorin Rădulescu.

 

Articole literare 

•  Scena 9: 10 cărți care nu trebuie ratate la Bookfest 2018.

• Bookaholic: Interviu cu scriitorul Tudor Ganea: „Scoteam midii de sub stabilopozi și le prăjeam pe o tablă ruginită, găsită pe plajă”

• The Guardian: Elena Ferrante: ‘At 30, I began taking sleeping pills, but slept only four hours a night’

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter