• „Bucuria este semnul că viaţa a reuşit” - Henri Bergson

Noutăți literare 15-21 octombrie 2018

Noutăți literare 15-21 octombrie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 15-21 octombrie 2018.

Noutăți editoriale

ALL

Managerul neoficial de proiect, de Franklin Covey; The Leader in Me, de Franklin Covey.

 

AQUILA

30 de povești despre natură. Volum de povești bilingv român-englez; 30 de povești despre natură. Volum de povești bilingv român-german; Jurnalul recunoștinței; Jurnalul meu special. Rețete preferate de mine adunate.

 

ARAMIS

Cum să devii un superinfernal, de Michael Fry; Piratul Barbă Încâlcită, de Amy Sparkes, Ben Cort; Fabule pentru cei mici, după La Fontaine; Povești clasice de Crăciun; Povești clasice. Citesc cu litere mari de tipar; Cântăreți în corul dimineții (carte cu sunete).

 

CORINT

Domnișoara Goth la răscrucea groazei, de Chris Riddell; Odiseea; Iliada.

 

CURTEA VECHE

Jocuri de jucat toamna, de Mirela Retegan.

 

FRONTIERA

Crocodilul Ghena și prietenii săi, de E. Uspenski.

 

GAMMA

Urmărește-l pe Moș Crăciun.

 

HERALD 

Magie și superstiție la evrei. Un studiu asupra religiei populare, de Joshua Trachtenberg; Bushido. Codul Samurailor. Sufletul Japoniei, de Inazo Nitobe.

 

HUMANITAS

De la Dacia antică la Marea Unire, de la Marea Unire la România de azi, de Lucian Boia; Ollie și renul lui Moș Crăciun, de Nicola Killen; Promisiunea zorilor, de Romain Gary; Scene de viață provincială. Copilărie. Tinerețe. Miezul verii, de J.M. Coetzee; Planul infinit, de Isabel Allende; Communication Skills. Profilurile comunicaționale, de Octavian Pantiş; O scurtă istorie a românilor povestită celor tineri. 10 lecții de istorie, de Neagu Djuvara.

 

LITERA

Bread Street Kitchen, de Gordon Ramsay; Noduri, de Domenico Starnone; Soția secretă, de Gill Paul; Cronologie istorică ilustrată a României, de Tudor Sălăgean, Gheorghe Iacob; Biblia ilustrată pentru copii. 

 

NEMIRA

Piramida, de Cristian Englert; Băiatul de pe pod, de M.R. Carey; Dirk Gently. Agenția de investigații holistice, de Douglas Adams; Umbra magiei, de Kat Howard; Mircea cel Bătrân și Școala Scutierilor, de Simona Antonescu, il. Alexia Udriște; Înainte de ploi, de Dinah Jefferies; Cartea învățăturilor, de Abai Kunanbaev; Pagini alese, vol. 1 - Eseuri, de George Banu; Pagini alese, vol. 2 - Studii, de George Banu; Pagini alese, vol. 3 - Mărturii, de George Banu.

 

PARALELA 45

Prinţesele din Ponilandia. Secretul special, de Chloe Ryder; Recrearea trupului, reînvierea sufletului. Cum să devii alt om, de Deepak Chopra; Cum să trăim 150 de ani, de Mikhail Tombak.

 

POLIROM

Însemnări din vremuri tulburi și ținuturi exotice, de Cristian Preda; Tăcere, de Shusaku Endo; O viață în scrisori. Corespondenţă I (1879-1890), de A.P. Cehov; Călători români și călătoriile lor în secolul al XIX-lea, de Mircea Anghelescu; Omul evanghelic. O explorare a comunităţilor protestante româneşti, de Dorin Dobrincu, Dănuț Mănăstireanu; Sfârșitul Europei. Dictatori, demagogi și noul ev întunecat, de James Kirchick.

 

PUBLICA

Cum să dai lovitura. Află cum își construiesc marii antreprenori afacerile și influența și cum o poți face chiar tu, de Gary Vaynerchuk.

 

TACT

De la cetățeni la seniori O istorie socială a gândirii politice occidentale din Antichitate până în Evul Mediu târziu, de Ellen Meiksins Wood; Actoria în cinema, de James Naremore.

 

TREI

Ludovic al II-lea al Bavariei sau Regele nebun, de Jean des Cars; Meditația integrală. Mindfulnessul ca modalitate de creștere, trezire și revelare în propria viață, de Ken Wilber; Blues pentru găurile negre, de Janna Levin; De la terapeut la coach, de Julia Vaughan Smith; Made in Sweden 2 - Fiii, de Anders Roslund, Stefan Thunberg; În brațele lui, de Jodi Ellen Malpas; Ultimul cuvânt. În dialog cu Alexandru Ștefănescu, de Ion Ianoşi; Tulburările de personalitate din DSM-5. Evaluare, conceptualizare de caz și tratament, de Len Sperry; Drumurile mătăsii. O altfel de istorie a lumii, de Peter Frankopan; Împărăția pământului, de Hoda Barakat. 

 

UNIVERS

Erus și Valea Iubirii, de Alec Blenche. 

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC JUNIOR

Când mergem seara la culcare..., de Anne-Kristin Brügge; Cel mai iubit bunic din lume!, de Susanne Lütje; Cel mai iubit tătic din lume!, de Susanne Lütje; Cel mai iubit puișor din lume!, de Susanne Lütje; Cea mai iubită bunică din lume!, de Susanne Lütje; Mami te iubește cel mai mult!, de Susanne Lütje.

 

VREMEA

Pedalând prin viaţă, de Codruț Constantinescu.


Articole literare 

• Dilema veche: Cum am devenit cititor.

• Filosofiatis: Dacă nu vă place o carte, o aruncați sau o citiți pînă la capăt?

• Filosofiatis: Aveți antipatii literare? Da? Totul este în regulă.

• Scena9: Jonathan Franzen: „Ne ducem viețile apăsați de rușine”

• The New York Times Books: 12 Authors Write About the Libraries They Love.

• The New York Times Books: Tina Turner: By the Book.

• The Man Booker Prize: Anna Burns wins 50th Man Booker Prize with Milkman!

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Cele mai așteptate 10 cărți în 2021 la Editura Litera

Editura Litera transmite Top 10 cele mai așteptate cărți ale noului an: bestselleruri pentru toate categoriile de interes, cărți premiate, cărți în curs de ecranizare, cărți necesare și inspiraționale.

Grupul Editorial ALL la Târgul Internațional Gaudeamus 2017

În perioada 22 – 26 noiembrie, Grupul Editorial ALL va fi prezent la ediţia cu numărul 24 a Târgului Internaţional Gaudeamus, cu reduceri, cadouri dulci pentru cititori, noutăți editoriale și lansări.

Noutățile editurilor Nemira & Nemi la Gaudeamus 2019

Editurile Nemira și Nemi pentru copii invită cititorii la Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învățătură, între 20-24 noiembrie 2019, la Romexpo, în noul pavilion, cu zeci de titluri noi.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu