• „Să trăiești pentru alții înseamnă să te minți pe tine însuți” - (Mona Lisa Smile)

Noutăți literare 11-17 decembrie 2017

Noutăți literare 11-17 decembrie 2017

Noutățile literare ale săptămânii 11-17 decembrie 2017.

Noutăți editoriale

ALL

Haihui prin lume (Vol. II), de Anca Semacovschi; Sfaturi de pe vremea bunicii. Trucuri în gospodărie; Îngerul meu secret, de Federica Bosco; LANGE. Medicină de familie – Manual de tratament și profilaxie în ambulatoriu, de Mindy A. Smith , Leslie A. Shimp , Sarina Schrager.

 

AQUILA

Tărâmul fermecat.

 

CARTEA COPIILOR

Vreau să te văd mai repede, de Tarō Gomi; Autobuzul magic. În interiorul corpului uman, de Joanna Cole, cu ilustrații de Bruce Degen.

 

CURTEA VECHE

Jurnal de ghetou, de Miriam Korber-Bercovici; Jurnal 1934-1944. Editat si comentat de Jurgen Matthaus si Frank Bajohr, de Alfred Rosenberg; Destinul Prințesei de Nor, de Cătălina Miciu; Erus și Valea generozităţii, de Alec Blenche.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Mami, vreau asta, de Sandra Grimm; Tati, vreau să ne jucăm, de Sandra Grimm; Bruno vrea la băiță, de Sandra Grimm; Bruno vrea la oliță, de Sandra Grimm; A de la Albină, de Greta Cencetti, Emanuela Carletti; B de la Balenă, de Greta Cencetti, Emanuela Carletti; C de la Cameleon, de Greta Cencetti, Emanuela Carletti; D de la Delfin, de Greta Cencetti, Emanuela Carletti; E de la Elefant, de Greta Cencetti, Emanuela Carletti; F de la Falco, Vulturul, de Greta Cencetti, Emanuela Carletti; Cartea vieții noastre, de Raul Bîciu; The Book of Our Life, de Raul Bîciu; Prințesa care nu putea să doarmă, de Stuart Trotter.

 

HERALD

Tulburarea de spectru autist. Ghidul complet pentru înțelegerea autismului, de Chantal Sicile-Kira; Cum să medităm. Ghid practic pentru atingerea echilibrului interior, de Kathleen McDonald. 

 

LITERA

Somn sănătos pentru un copil fericit, de Dr. Marc Weissbluth; Tractorașul care voia să adoarmă, de Carl-Johan Forssén Ehrlin; Garda felină. Bunga, babysitter. O poveste cu activități, ed. Disney; Vampirina. Prietena mea, ed. Disney; Regatul de gheață. Sărbători cu Olaf. Colecția de îmbrățișări, ed. Disney; Emoticoane. 2000 de autocolante. 36 de activități distractive.

 

NEMIRA

Porecla, de Jhumpa Lahiri.

 

PARALELA 45

Programarea plăcii Arduino, de Traian Anghel; Cum să trăim 150 de ani, de Mikhail Tombak.

 

POLIROM

Pantere parfumate, de Dan Alexe; Harta şi teritoriul, de Michel Houellebecq.

 

PUBLICA

Justine Henin: Game, set şi sfârşit de carieră, de Claude Moreau, François Artigas.

 

RAO

Țara lui Putin: O călătorie în Rusia reală, de Anne Garels; Câinele din Baskerville. Valea Terorii, de Sir Arthur Conan Doyle; Cascada, de Lauren Kate; În bătaia aripilor (vol. 3 din seria „Mâna stângă a lui Dumnezeu”), de Paul Hoffman; Regatul ceții și al furiei, (vol. 2), de Sarah J. Maas; Dincolo de Nil, de Nicole C. Vosseler.

 

STORIA BOOKS

Cea mai trăsnită noapte ever, de Dave Barry; Novicele: Invocatorul, de Taran Mathru; Șoseaua Jellicoe, de Melina Marchetta; O fată din bucăți, de Kathleen Glasgow.

 

TREI

După faptă și răsplată, de Gillian Flynn; Psihoterapiile cognitive și comportamentale în tulburările de personalitate. Aplicații practice și noi direcții, de Cosmin Popa, Florin Alin Sava, Daniel David; În călătorie. Andrea Tornielli într-un interviu cu Papa Francisc, de Andrea Tornielli.

 

UNIVERS

Jurnal de ghenă despre viaţă, bobiţă cu bobiţă, de Bogdan Stoica. 

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC

Ieși afară, Șoricelule!, de Antje Flad, Anna Taube; Mi-e foame! spune Ursulețul, de Antje Flad, Anna Taube; Cine a facut caca?, de Antje Flad, Anna Taube; Hai, zboară, Vrăbiuțo!, de Antje Flad, Anna Taube.

 

Articole literare 

• Dilema veche: Dosar Meseriile cărții.

• Bookaholic: Marius Chivu: „Nu mi-a fost greu să nu exist pe lîngă Ford” (interviu).

• Observator cultural: „Şi totul este adevărat…“: Emmanuel Carrère în căutarea identităţii.

• Scena 9: Care-i treaba cu homarul?, de David Foster Wallace (Homarul și jetul de aur, recenzie de Mihai Iovănel).

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

„Greva păcătoșilor”, de Florin Chirculescu – un roman polifonic unic în literatura română

Editura Nemira lansează romanul Greva păcătoșilor, de Florin Chirculescu - un roman polifonic în care prezentul românesc, sinonim cu criza și corupția, se îmbină cu trecutul oriental și începuturile medicinei moderne.

Titluri noi in portofoliul Grupului Editorial ALL, pregatite pentru Gaudeamus

În perioada 16 – 20 noiembrie 2016, Grupul Editorial ALL va fi prezent la ediţia cu numărul 23 a Târgului Internaţional Gaudeamus, cu noutăți editoriale diverse, pentru toate categoriile de cititori.

Noutăți literare 1-7 aprilie 2019

Noutățile literare ale săptămânii 1-7 aprilie 2019.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu