• „Consecințele mâniei sunt mult mai grave decât cauzele ei” - Marc Aureliu

Noutăți literare 1-7 aprilie 2019

Noutăți literare 1-7 aprilie 2019

Noutățile literare ale săptămânii 1-7 aprilie 2019.

 

Noutăți editoriale

ART

Integrala PEANUTS. Volumul 1, 1950-1952, Charles M. Schulz; BONE. Fuga din Boneville, de Jeff Smith; Marele Nate. Un puști genial, de Lincoln Peirce. 

 

BAROQUE BOOKS&ARTS

Cartea virtuţilor. Arta decenţei sau 27 de virtuţi, între nobleţe şi nonşalanţă, de Alexander von Schönburg. 

 

BLACK BUTTON BOOKS

Dacă Strada Beale ar putea vorbi, de James Baldwin. 

 

CORINT

Toate trecuturile noastre, de Cristin Terrill; Adevărata călătorie a lui Zahei. Vasile Voiculescu şi taina „Rugului Aprins”, de Marius Oprea; Conchistadorii prin ochii aztecilor. Antologie de texte indigene, de Miguel Leon-Portilla.

 

CURTEA VECHE

Expres, de Mihnea Mihalache‑Fiastru.

 

HERALD

Dansul furiei. Ghid pentru femeile care vor să schimbe tiparul propriilor relații, de Harriet Lerner; Cartea tainelor lui Enoh (cunoscută și ca Enoh Slavon sau 2 Enoh)

 

HUMANITAS

Despre limită, de Gabriel Liiceanu; Lecţii americane. Șase propuneri pentru următorul mileniu, de Italo Calvino; O scurtă istorie ilustrată a românilor, de Neagu Djuvara; La început a fost sfârșitul. Dictatura roșie la București, de Adriana Georgescu; Istoria albinelor, de Maja Lunde.

 

LITERA 

La cinci pași de tine, de Rachel Lippincott cu Mikki Daughtry si Tobias Iaconis. 


NEMIRA

Viața secretă a lui William Shakespeare, de Jude Morgan; Greva păcătoșilor, de Florin Chirculescu.


NICULESCU

Eu, Zeus, și gașca din Olimp. Zeii și eroii povestesc, de Frank Schwieger; 10 mari drumuri din istorie. 10 hărți pentru a înțelege tot de la Drumul Mătăsii la Route 66, de Imre Feiner, Laurent Stefano; Scapă de capcana vinovăției, de Gael Lindenfield; Jocul lui Trump. Schimbarea regulilor la Casa Albă, de Ronald Kessler

 

POLIROM

Zgomotul lucrurilor în cădere, de Juan Gabriel Vásquez; Porţile percepţiei. Raiul şi iadul, de Aldous Huxley; Suflete moarte, de N.V. Gogol; Experiența mistică la Abraham Abulafia, de Moshe Idel; 365 de lămuriri în compania lui Laurenţiu-Ciprian Tudor, de Teodor Baconschi, Laurenţiu-Ciprian Tudor; Psihologie militară, de Marian Popa.

 

PUBLICA

Degetul mare al violonistului. Și alte povești necunoscute despre dragoste, război și geniu, așa cum au fost scrise în genele noastre, de Sam Kean.

 

RAO

Un an la Oxford, de Julia Whelan; Afacerea Jivago, de Peter Finn, Petra Couvee; Ruleta rusească, de David Corn, Michael Isikoff; Ecouri ale secolelor trecute, de Zhang Yawen.


TREI

Egomaniac, de Vi Keeland; Înghite Platon, nu Prozac!, de Lou Marinoff; Mintea distrată. Creiere vechi într-o lume puternic tehnologizată, de Adam Gazzaley, Larry D. Rosen; În 15 minute economist, de Anne Rooney; Încălcând toate graniţele. Memoir, de Marina Abramović; Nu pot să dorm…, de Elsa Devernois.

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC JUNIOR

Micul păianjen Firicel are o surioară, de Diana Amft, Martina Matos; Lilia, prințesa elfilor. Pădurea vrăjită, de Stefanie Dahle.

 

VREMEA

Kafka și păpușa călătoare, de Jordi Sierra i Fabra.

 

Articole literare

• Scena9: Bibliotecile de altădată (de Mihai Iovănel)

Laura Câlțea

Laura Câlțea

Cititoare împătimită, m-am apucat de scris din nevoia de a împărtăși frumusețea adunată în cărți. Mai multe despre mine aici.


Articole asemănătoare

Noutăți literare 28 noiembrie-4 decembrie 2016

Noutăți editoriale și articole literare ale săptămânii 28 noiembrie-4 decembrie 2016.

Recomandări și listă pentru Bookfest 2018

Pentru Bookfest 2018 am făcut două liste de cărți: una cu cărțile pe care am apucat să le citesc și pe care le recomand și una cu cărțile care mi se par interesante și vreau să le iau ca să le citesc.

Noutățile Editurii Publica la Gaudeamus 2016

Alături de noutățile care au apărut deja toamna asta Editura Publica vine la Gaudeamus cu alte cărți extrem de interesante: „Arta interviului”, de Lawrence Grobel, „Dincolo de frumusețea perenă”, de Katherine Boo sau „TED TALKS. Ghidul oficial TED pentru vorbit în public”.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu