Caută în blog

Concurs Joël Dicker, „O carte bună este o carte pe care regreți că ai terminat-o” (încheiat)

Concurs Joël Dicker, „O carte bună este o carte pe care regreți că ai terminat-o” (încheiat)

Pentru că știau cât de mult mi-a plăcut cartea, prietenii de la Editura Trei mi-au oferit două exemplare cu autograf din romanul lui Joël Dicker, Adevărul despre cazul Harry Quebert cu care să organizez un concurs pe blog. În 2012, la vremea apariției, cartea chiar a fost surpriza editorială a anului în Franța, mai ales după ce a primit Premiul Academiei Franceze pentru cel mai bun roman al anului. 

Eu l-am citit de două ori până acum și de fiecare dată mi s-a părut foarte bun. Roman de dragoste și polițist, Adevărul despre cazul Harry Quebert este și un foarte bun roman despre roman. Există o întreagă discuție în carte, mai pe față, mai printre rânduri, despre ce înseamnă să fii scriitor în societatea contemporană, cine decide dacă ești sau nu scriitor, ce înseamnă să scrii o carte, cum poți să scrii o carte bună și multe, multe discuții pe marginea literaturii, toate pe fundalul unei povești de dragoste cu un final absolut surprinzător.

Nu știam ce să vă întreb ca să puteți participa la concurs, dar mi-am adus aminte că la un moment dat în roman un personaj îi spune altuia „O carte bună, Marcus, este o carte pe care regreți că ai terminat-o”. Așa că pentru a participa la concurs aș vrea să lăsați un comentariu cu un răspuns la întrebarea: Care este cartea (sau cărțile, dacă e cazul) pe care ai regretat că ai terminat-o? Sper că nu va fi prea dificil de răspuns smiley

Concursul se va desfășura între 26 ianuarie-1 februarie (inclusiv). Câștigătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți și anunțați (pe 2 februarie dimineața) printr-un mail și pe pagina de Facebook Blogul unei cititoare de cursă lungă.

Cel mai bine e să folosiți o adresă de mail validă pe care o verificați în mod constant, întrucât în cazul în care, timp de o săptămână de la anunțare, nu primesc răspuns cu datele de contact, voi face o nouă extragere. Câștigătorii vor fi anunțați de pe adresa book@lauracaltea.ro, așa că ar fi o idee bună să verificați și căsuța de Spam.

Premiul poate fi predat personal celor ce locuiesc în București și va fi trimis prin poștă în cazul în care câștigătorul este din provincie.

Multă baftă tuturor!

UPDATE: Cele două câștigătoare ale concursului organizat împreună cu Editura Trei sunt Raluca Tomescu și Amalia Ancuța Pop. Felicitări și mulțumesc tuturor pentru participare! 

Comentarii

cartea pe care am regretat ca o termin, dar pe care am citit-o dintr-o rasuflare, a fost Scriitor in comunism (niste amintiri) de Stefan Agopian.

Mihaela Ciobanu

26 ian. 2015

Regret simt de fiecare data cand termin Eleganta ariciului - Muriel Barbery

Iulia Vladau

26 ian. 2015

O carte bună este cea pe care am citit-o încet tocmai pentru a întârzia finalul, iar aceasta a fost Cel care ma așteaptă, Parinoush Saniee

Laura

26 ian. 2015

Indiscutabil, cartea lui Lucian Boia - Balcic. Micul paradis al României Mari. Este o lucrare plină de date mai puțin cunoscute, sau chiar inedite, foarte frumos tipărită, cu multe reproduceri ale artiștilor care au creat la Balcic (Ion Th. Sion, Nicolae Tonitza si mulți alții), precum și fotografii alb-negru de epocă. O lucrare care mi-a demonstrat că Lucian Boia este un excelent scriitor, chiar dacă nu este un orator pe măsură

Marius Ionescu

26 ian. 2015

\"Care este cartea (sau cărțile, dacă e cazul) pe care ai regretat că ai terminat-o?\" : Pentru mine....Andrei Ruse - Soni

Mie mi-a părut rău să termin fiece carte din seria Harry Potter, mai puțin ultima (fiindcă a fost atipică, sadică și m-a enervat!); era foarte dificil să mă despart de personajele atât de îndrăgite, și să mai și aștept 1-2 ani până să aflu ce se va petrece mai departe cu ei -- asta mai ales după cartea a șasea!

Jules

26 ian. 2015

The Shining (Stralucirea) - Stephen KingComes the Blind Fury (Se arata furia oarba) - John Saul

Vad ca mi-a luat-o cineva inainte :))) Eleganta ariciului de Muriel Barbery

alexandra

26 ian. 2015

George R.R. Martin - seria Cantec de gheata si foc, astept sa apara urmatorul volum

Cristina

26 ian. 2015

Am simtit ca am terminat mult prea repede Jane Eyre de Charlotte Bronte.

AdelinaB

26 ian. 2015

Cred ca cel mai potrivit raspuns ar fi Fratii Karamazov de Dostoievski.

Georgiana

26 ian. 2015

Colin Falconer - Venin, care ramane cartea mea preferata, chiar daca am mai citit mult de atunci...

Kruppa Madalina

26 ian. 2015

\"Fundatia si Pamantul\", ultima parte din vestita serie a lui Asimov

Marcian

26 ian. 2015

Pai ar fi Memoriile unei gheise,Zile intunecate,Pictorita din Shanghai,Lista lui Schindler.

Arachne

26 ian. 2015

Cartile pe care le-am regretat la vremea cand le-am terminat de citit au fost cele din seria Jocurile foamei.

Petroi Teodora

26 ian. 2015

\"Stoner\" - John Williams...fara nici o ezitare.

Cristina

26 ian. 2015

Regret ca am terminat prea repede de citit cartea \"Cadoul\" de Cecelia Ahem.

Magicianul - de John Fowles Este cartea mea preferata, am regretat ca o termin de citit si am sa o recitesc. :)

Raluka

26 ian. 2015

Cartea care nu as fi vrut sa se termine este Splendida cetate a celor o mie de sori de Khaled Hosseini. Este o poveste deosebita, ce merita citita. Multumesc pentru acest concurs frumos! :)

Rebecca (Daphne de Maurier) dar si Panza de paianjen (Cella Serghi).

Mihaela

26 ian. 2015

Regret c-am terminat de citit prea repede, cartea Numele tău scris pe apă, de Irene Gonzales Frei, întrucât a fost o carte deosebită, senzațională, care m-a impresionat, aș fi vrut să mai aibă încă 200 de pagini măcar! :(

Romina Hamzeu

26 ian. 2015

Ultima carte citita de mine a fost Fata disparuta de Gillian Flynn si se afla pe primul loc in topul \"am regretat ca am terminat-o\" in primul rand pentru ca mi-a placut foarte mult si apoi pentru finalul neasteptat.

Ioana

26 ian. 2015

Arta conversatiei- Ileana Vulpescu

Eu regret ca am terminat toata seria Melania Lupu, de Rodica Ojog Brasoveanu. Mi-e foarte dor de Melania si motanul ei, Mirciulica!:)

anda t

26 ian. 2015

regina sudului am regretat ca am terminat-o

Anton Aurelia

26 ian. 2015

\'Plansul lui Nietzsche\' de Irving D. Yalom cred ca că fost prima carte de care mi-a părut rău că mă despart și e printre puținele pe care plănuiesc să le recitesc. O altă carte cu efect asemănător cu cel al cepei e \'Oscar și tanti roz\' de Eric - Emmanuel Schimtt. Multă vreme am rămas tot cu gândul la soarta lui Oscar și la felul în care își exprima el ințelepciunea.

Carmen

26 ian. 2015

Reget de fiecare data cand termin de (re)citit „Portretul lui Dorian Gray” scris de Oscar Wilde si ”Pe aripile vantului” al lui Margaret Mitchell.

Dinu Karina

26 ian. 2015

Un veac de singurătate de Gabriel Garcia Marquez deoarece \"....înainte de a ajunge la versul final, înţelesese că nu va mai ieşi niciodată din odaia aceea, căci stătea scris că acea cetate a oglinzilor (sau a mirajelor) va fi ştearsă de vânt şi alungată din memoria oamenilor în clipa în care Aureliano Babilonia va fi terminat descifrarea pergamentelor, şi că tot ce vedea scris acolo era dintotdeauna şi avea să rămână pe vecie de nerepetat, căci seminţiilor osândite la un veac de singurătate nu le era dată o a doua şansă pe pământ.”Multumesc

Monica Marton

26 ian. 2015

Să nu mă părăsești - Kazuo Ishiguro

Cătălina

26 ian. 2015

"Nunta in cer"- Mircea Eliade.

Alexandra

26 ian. 2015

La răscruce de vânturi de Emily Bronte

Anna King

26 ian. 2015

Deşi e la categoria <i>distopii</i>, aş fi dorit să mai prelungesc lectura romanului <i>Noi</i> al lui Zamiatin.

\"Ispasire\" de Ian McEwan. Regret ca am terminat aceasta carte pentru ca am sperat si am crezut cu tot sufletul ca si-au gasit fericirea dupa ce s-au izbit de atata nedreptate si atatea piedici, iar cand am ajuns la finalul romanului...am fost coplesita si am ramas cu un gust amar.

Beatrice

26 ian. 2015

Codul lui DaVinci- Dan Brown

Imi aduc aminte ca eram mica si citeam Ciresarii iar cand am terminat ultima carte din serie imi venea sa plang de cida ca s-a terminat si nu mai sunt altele. de atunci au mai fost multe, imi vin in minte acum Catedrala Marii de Idelfonso Falcones si seria Urzeala tronurilor

Anca Ciochina

26 ian. 2015

\"Iubirile croitoresei\" de Maria Duenas.

Oana Dima

26 ian. 2015

Au fost mai multe carti, in general cele pe care le-au citit in adolescenta: \"Anotimpurile\" de Radu Tudoran, \"Panza de paianjen\" - Cella Serghi si, cum spunea cineva mai sus, Ciresarii, la sfarsitul careia am plans mult si as fi vrut sa nu se termine niciodata. Mai recent \"Mandrie si prejudecata\" - Jane Austen .

Oana Barabas

26 ian. 2015

Frații Karamazov de F. Dostoievski. M-am pierdut în psihologia personajelor și nu mai întâlnisem asemenea confruntări religioase, filosofice, culturale ... Am regretat atât de mult că a avut un final încât până și astăzi mi-aș dori ca toate cărțile din lume să poarte pecetea unui talent precum cel al lui Dostoievski.

Lorelei - Ionel Teodoreanu

Daniela

26 ian. 2015

Magicianul de John Fowles

voicu geanina

26 ian. 2015

Nu are cum sa nu fie greu sa alegi doar o carte. Daca trebuie sa aleg, imi doream sa nu se mai termine \"Fiul risipitor\" de Radu Tudoran. Mi-a placut foarte mult.

Mariana M

26 ian. 2015

Cartea de care am regretat ca m-am despartit a fost \"Hotul de Carti\" de Markus Zusak. Desi nu a fost o lectura rapida, la cele 600 de pagini ale ei, mi-a placut enorm de mult, as fi putut sa traiesc in lumea aia pentru totdeauna. E una dintre cele mai frumoase carti scrise vreodata, m-a cucerit complet. De asemena are o aroma a ei, acel ceva care parca odata ce am terminat cartea, nu ma voi mai putea intoarce niciodata la ea decat cu gandul si sufletul. Deja mi-e dor de ea, imi doresc sa nu o fi citit ca sa o pot citit din nou ca prima oara...

Andra Maciuca

26 ian. 2015

Prizonierul cerului - Carlos Luiz Zafon

Alina Toader

26 ian. 2015

Mircea Eliade - Maitreyi, Nuvele

Mirela

26 ian. 2015

Hotul de carti - Markus Zusak e cartea pe care am regretat ca am terminat-o.

Raluca

26 ian. 2015

Fara doar si poate Ines a sufletului meu de Isabel Allende. Are femeia asta un stil de a povesti care te face sa iti doresti sa ii tina cartile milioane de pagini.

Simona

26 ian. 2015

Hai sa fac o selectie :) Dar nu pot doar una, deci... John Steinbeck - Iarna vrajbei noastre, Victor Hugo - Mizerabilii, Octavian Paler - Viata pe un peron

Iuliana Serban

26 ian. 2015

\'Gargui\' de Andrew Davidson :)

Mihaiu Roxana

26 ian. 2015

Pentru toata viaţa- Marcus Clarke.... dar asta a fost in adolescenţa, acume aşa o abundenţă de cărţi că abia aştept să încep alta!

AnaF

26 ian. 2015

Emil Cioran -Neajunsul de a te fi nascut

Eric Victor

26 ian. 2015

Jane Eyre ( Charlotte Brontë ) , La rascruce de vanturi ( Emily Bronte ) dar si multe altele

Monica Cismas

26 ian. 2015

O carte pe care regret ca am terminat-o: \"Sa ucizi o pasare cantatoare\" - Harper Lee.

irina

27 ian. 2015

1984 George Orwell

ionut

27 ian. 2015

O carte pe care regret ca am terminat-o este Urzeala Tronurilor fiindca personajul de care m-am atasat a murit subit :)

Alexandru

27 ian. 2015

Cartea pe care regret ca am terminat-o de citit este,,Mandrie si prejudecata\" de Jane Austen,una dintre cele mai frumoase carti citite pana acum.Despartirea de personaje nu a fost usoara dar in cele din urma am fost nevoita sa le dau drumul printre rafturile bibliotecii pentru a se imprietenii si cu alti cititori.

Cartea nelinistirii de Fernando Pessoa

Bumbaru Daniel

27 ian. 2015

Sincer, o carte pe care regret că am terminat-o este ,,Inimă de cerneală” :) Noroc că am reușit să încep volumul 2

Lazăr Cosmin

27 ian. 2015

Cartea care mi.a captivat atentia si m.a facut sa regret ca am terminat.o de citit este PS I love you de Cecelia Ahern.

Mioara Mihai

27 ian. 2015

Paulo Choelo - 11 minute

Alina L.

27 ian. 2015

Umbra vantului, Jocul ingerului si Prizonierul cerului de Zafón. Sper ca e permis un raspuns triplu

Laura

28 ian. 2015

Cartea pe care regret ca am terminat-o este Colectionarul - John Fowles. Ulterior, aceasta a devenit cartea mea preferata.. Biblia mea, daca pot spune asa.

Catalina

28 ian. 2015

Oscar si Tanti Roz de Eric Emmanuel Schmitt.

Luica Larissa

28 ian. 2015

Hotul de carti - Markus Zusak

Ioana

28 ian. 2015

Cartile pe care regret momentan ca le-am terminat :-Sub aceeasi stea-seria 50 de umbre

stefi

28 ian. 2015

Magicianul de John Fowles si Dragostea in vremea holerei de Gabriel Garcia Marquez

Dana

28 ian. 2015

uff..sunt asa de multe carti care nu as fi vrut sa se termine..sau cel putin nu asa...uite, chiar si Fata disparuta de care ai scris si tu la un moment dat, as si vrut sa fie total altfel finalul. Sau Tatal celuilalt copil a lui Parinoush Saniee, am impresia ca as fi putut sa o citesc la infinit.

simona

28 ian. 2015

Am regretat despartirea de Magicianul a lui John Fowles si de Dragostea in vremea holerei a lui Gabriel Garcia Marquez.

Dana

28 ian. 2015

Oooo...cam toate cartile pe care le-am citit am regretat ca s-au terminat. Incepand din copilarie cu Basmele lui Petre Ispirescu si Amintirile lui Creanga, Maitreyi a lui Eliade, Invitatie la vals de M Drumes, Panza de paianjen si Mirona- Cella Serghei, Procesul lui Kafka, sa nu mai vorbim de Crima si Pedeapsa si Anna Karenina , Razboiul Lumilor de Wells, Conjuratia imbecililor...Nascuti pentru a alerga de Christopher Mc Dougal si lista poate continua... fiecare carte mi-a fost draga in fiecare etapa a vietii...Ce sa mai spun lista este inca deschisa.

Ingrid

28 ian. 2015

Cartea pe care regret ca am terminat-o, desi am citit-o de n ori este Mandrie si prejudecata de Jane Austen.

Alwssa Aly

28 ian. 2015

Fata disparuta - Gillian Flynn

F SCOTT FITZGERALD \" CEI FRUMOȘI ȘI BLESTEMAȚI\".SUPERBA

corneli

28 ian. 2015

Mi-a plăcut foarte mult cartea \"Legăminte\" de Ally Condie (prima din seria autoarei) și am fost destul de tristă atunci când am terminat-o deoarece m-am simțit destul de legată de această carte. Destul de la suflet mi-a fost și \"Pânză de păianjen\" de Cella Serghi pentru că am regăsit în ea dulcea mare care mereu îmi face sufletul să tresalte. :)

Simona

29 ian. 2015

Cartea din 2014 in care am simțit că povestea nu vreau să se termine, că e cu neputință să nu mai fi rămas decât câteva zeci de pagini până la final, că istoria e atât de mare încât va rămâne cu siguranță nespusă până la capăt, că deține un rest care va rămâne în universul inexprimabilului, al nespusului, ei bine, povestea în care eroul deşi a transmis esențialul (în pofida unui apofatism îmbibat ontologic) tocmai mesajul său atemporal ar fi necesitat încâ câteva pagini, încâ un capitol, încă puțin răgaz şi explorare....o carte în care mi-ar fi plăcut să întârzii asadar a fost Laur, de Evgheni Vodolazkin.

Gone Girl de Gillian Flynn

Maria

30 ian. 2015

Sunt multe carti pe care am regretat ca le-am terminat, care mi-au placut atat de mult incat au lasat din ele ceva in sufletul meu. Insa trei dintre ele mi-au venit in minte acum, citind intrebarea. Si acestea sunt: Oscar si tanti Roz - Eric Emmanuel Schmitt: destinul micutului Oscar m-a lasat cu un gust amar, un sentiment de neputinta si cu intrebarea "de ce?"; in acelasi ton, cartea lui John Boyne, Baiatul cu pijamale in dungi: de ce a trebuit ca atatia copii sa piara pentru nebuniile adultilor, pentru rasism si pentru dorinta unora de a controla pamantul?; si a treia carte Un veac de singuratate - Gabriel Garcia Marquez: cartea a fost un amalgam de sentimente, de trairi, de intamplari, de personaje, iar finalul atat de pustiu m-a lasat fara cuvinte...

Ema

1 feb. 2015

Solutia Schopenhauer- Irvin D Yalom

Imi pare rau de fiecare data cand termin de citit orice carte, mai ales cartile lui Javier Marias. Ultima pe care am citit-o \"Asi empieza lo malo\".

\"Dragostea in vremea holerei\" - Gabriel Garcia Marquez. S-a terminat mult prea repede! :)

Irinel

1 feb. 2015

Mandrie si prejudecata - Jane Austen. Este singura carte pe care am recitit-o. In general imi place sa descopar noi si noi personaje, dar aceasta carte m-a \"prins\". Am citit-o pe nerasuflate ...parca era asternute gandurile, simtamintele mele pe hartie.

Izabella

1 feb. 2015

Părerea mea e că un scriitor bun are grijă să termine cartea acolo unde trebuie - finalurile au sensul lor şi \"rotunjesc\" oarecum opera. Simţi, intuitiv, că dacă romanul ar continua, s-ar pierde ceva din această armonie sau sens. Pe de altă parte, în cazul unei cărţi bune nu prea poţi să dezvolţi un ataşament telenovelistic faţă de personaje - nu că acesta ar fi singurul motiv pentru care poţi regreta că ai terminat de citit o carte.Cred că singura carte care mi-a dat senzaţia asta de regret este Dune. Frank Herbert este un autor care îţi dă senzaţia că are o imaginaţie cu adevărat inepuizabilă, reuşind să găsească o continuare absolut neaşteptată după fiecare volum (din cele 6). Sentimentul meu şi al celorlalţi fani ai lui Dune este că dacă F. Herbert n-ar fi murit, ar fi continuat seria.

Cartea Vanatoarea lui Octombrie Rosu scrisă de Tom Clancy pentru ca e captivanta, la final, nu stii daca a fost o fictiune sau realitate.Multumesc.

Marius Orbai

1 feb. 2015

Cartea pe care am regretat ca s-a terminat este \"Cantecul pasarilor\" de Sebastian Faulks :)

Alexandra D.

1 feb. 2015

Intotdeauna regret cand termin vreuna din cartile Ioanei Parvulescu, de-asta le citesc in paralel cu altceva ca sa le termin mai greu :)Dar cred ca cele mai mari regrete le-am avut dupa \"Intoarcere in Bucurestiul interbelic\" si \"Viata incepe vineri\". Sunt niste carti fabuloase in care te scufunzi cu totul....

liliana

1 feb. 2015

Carlos Ruiz Zafon -Umbra vantului

mayamaria

1 feb. 2015

Persuasiune de Jane Austen. Am regretat ca o termin chiar si la a treia citire.... :P

Simina

1 feb. 2015

Mi-a parut foarte rau sa ma despart de Elevul Dima dintr-a 7 de Mihail Drumes si de Europolis de Jean Bart.

arta conversatieie-ileana vulpescu

Exorcistul - William Peter Blatty

Seria "Divergent" scrisa de Veronica Roth si bineinteles ultimul volum "Experiment".

Dragostea în vremea holerei GGM

corneli

1 feb. 2015

Pentru mine, o astfel de carte este Moarte Subită de J.K. Rowling. Un roman, care încetul cu încetul am ajuns să îl îndrăgesc atât de mult încât am avut un mare sentiment de goliciune când a trebuit să mă despart de lumea Pagfordului la sfârşitul cărţii. Această autoare, dragă mie, a reuşit încă o dată să creeze un univers extrem de complex până la cel mai mic detaliu cu nişte personaje veritabile şi parcă desprinse din realitate. „Pagfordul avea o frumuseţe de care, acum când ştia c-o să plece, se gândea c-o să i se facă dor…”Mulțumim pentru concurs! :)

Alex Donțu

1 feb. 2015

Un roman de dragoste deosebit "Scrisoare de dragoste" scris de Mihail Drumes.

dana71

1 feb. 2015

1. THERA de Zeruya Shalev2. ECSTASY de Ryu Murakami

Glad

1 feb. 2015

Am avut un sentiment de tristete in urma lecturii romanului "Fetita care se juca de-a Dumnezeu" scris de autorul Dan Lungu, pentru ca am aflat despre tragediile din sufletul si viata copiilor cu parintii plecati la munca in strainatate.

iobanicu

1 feb. 2015

Pe firul de paianjen al memoriei. Cella Serghi

Popara Anca

11 apr. 2021

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter