Concurs: câștigă un voucher de 100 de lei pentru #Bookfest13 (concurs #2) [încheiat]

Concurs: câștigă un voucher de 100 de lei pentru #Bookfest13 (concurs #2) [încheiat]

La finalul lunii mai va avea loc la Romexpo, în noul pavilion B2, Salonul Internațional de Carte Bookfest, ediția a XIII-a. Târgul are loc între 30 mai-3 iunie, invitatul de onoare este SUA, iar intrarea este liberă ca întotdeauna. Și, tot ca întotdeauna, editurile pregătesc multe surprize, evenimente interesante și apariții noi. 

Ca și în anii trecuți, pentru a veni în întâmpinarea cititorilor veniți la târg, Asociația Editorilor din România, organizatorii Bookfest, oferă prin concurs mai multe vouchere de 100 de lei fiecare cu care vă puteți cumpăra (o parte din) cărțile pe care le doriți la târg (singura condiție este ca întreaga sumă să fie cheltuită la același stand). Așadar, stați aproape, până la începerea Bookfest, vom avea loc pe blog mai multe astfel de concursuri. 

Al doilea concurs din seria #Bookfest13 are ca temă #DescoperăAmerica și, pentru a participa, trebuie să răspundeți cu un comentariu la întrebarea „Care este cartea care te-a ajutat să descoperi America?”

Aștept comentariile voastre de azi, 9 mai, până luni, 14 mai (inclusiv). Vă rog să lăsați un comentariu în josul acestui articol în căsuța de comentarii (nu pe Facebook și nici pe mail la adresa de contact) pentru că toate comentariile trebuie să fie într-un singur loc ca să participe la extragere. Câștigătorul voucherului de 100 de lei va fi desemnat prin tragere la sorți și anunțat pe mail și pe pagina de Facebook Blogul unei cititoare de cursă lungă, marți, 15 mai.

Voucherele vor putea fi ridicate direct de la Bookfest, la standul Asociației Editorilor din România, în baza unui act de identitate, pe toată perioada târgului. Vă rog să vă verificați mailul și blogul pentru că până luni, 28 mai, am nevoie de numele complet și datele de identificare ale căștigătorilor pentru a le trimite mai departe organizatorilor concursului. 

Multă baftă tuturor!

***
Salonul Internațional de Carte Bookfest va avea loc în perioada 30 mai - 3 iunie, în noul pavilion B2 de la Romexpo. Invitatul de Onoare al acestei ediții este Statele Unite ale Americii. 

Intrarea este liberă iar expozanții - cele mai importante edituri din România - îi așteaptă pe vizitatori cu cele mai bune cărți la cele mai bune prețuri, o mulțime de lansări și evenimente interactive. Copiii vor fi vedete ale acestei ediții, care prinde sărbătoarea de 1 iunie chiar în mijlocul celor cinci zile de Bookfest.

Salonul Internațional de Carte Bookfest este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale. Pentru al treilea an consecutiv, Salonul Internațional de Carte Bookfest este organizat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. La Salonul Internațional de Carte Bookfest de anul trecut (București, 24-28 mai 2017) au fost prezente peste 150 de expozanți și circa 100000 de vizitatori, programul celor cinci zile cuprinzând peste 400 de evenimente, de la lansări şi dezbateri până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive. Invitat de onoare al ediției din 2017 a fost Suedia, fiind prezente nume precum Mårten Spångberg, Stina Wirsén, Cecilia Hansson, Athena Farrokhzad, Majgull Axelsson și Fredrik Backman. La edițiile internaționale anterioare țările invitate au fost: Spania, Ungaria, Franța, țările de limbă germană (Germania, Austria, Elveția), Polonia, Cehia, Israel și Suedia. Salonul de Carte Bookfest are ediții locale în Timișoara, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Iași, Brașov și o altă ediție internațională la Chișinău.

UPDATE: Câștigătoarea concursului este Florentina Șontea. Felicitări și mulțumesc tuturor pentru comentarii! 

Comentarii

Cartea care m-a ajutat să descopăr America este ”Americana”, Chimamanda Ngozi Adichie.

Margaret Mitchell cu a ei Pe aripile vantului :)

Carmina

9 mai 2018

Middlesex - Jeffrey Eugenides (cartea pe care o recomand tuturor). Mi-au rămas întipărite în minte descrierile despre Detroit.

diana c

9 mai 2018

La răsărit de Eden :)

De-a lungul timpului au fost multe carti care m-au ajutat sa descopar America. Cred ca cel mai mult mi-au placut cartile lui Jonathan Franzen. Recent, am vazut si o alta fata a Americii, prin prisma evreilor, in cartea Iata-ma a lui Jonathan Safran Foer. Insa, cartea care m-a transpuns cel mai mult in America, mai precis in New York, a fost Sticletele de Donna Tartt. Pur si simplu m-am indragostit de atmisfera aia descrisa a unui New York elegant si cult. Si, de-abia astept ecranizarea care va avra premiera in 2019, cu Nicole Kidman, in unul dintre roluri.

Pe aripile vantului, ramane un roman clasic de bifat pe lista cartilor ce trebuie sa le citesti. Descoperi o altfel de America plina de framantari insa te face sa crezi in maine, pentru ca maine este o noua zi nu-i asa?

\"America Ogarului Cenușiu\" de Romulus Rusan. Pe atunci, America exista doar pe hartă!

Cristina T

9 mai 2018

Valeriu Anania -Memorii(ma refer la partea care prezinta anii petrecuti in S.U.A.)

Cartea despre America este cea scrisa de Franz Kafka - America! Ma facut sa descoper si eu New Yorkul!

Calatorii cu Charley - Steinbeck

Primele carti care mi-au dezvaluit ceva despre America au fost cartile lui Mark Twain, Aventurile lui Tom Sawyer si Aventurile lui Huckleberry Finn. Citeam si imi formam in minte niste tablouri foarte detaliate despre cum arata pestera in care a se rataceste tom, despre cum aratau casele din America sau Fluviul Mississippi. Chiar si hainele lor mi le imaginam si incercam sa fac o paralela intre felul in care arata un judecator de al lor si unul de la noi, aveam eu un vecin judecator drept model ;)

Sa ucizi o pasare cantatoare -Harper Lee

Pe aripile vantului - Margaret Mitchell

\"Winnetou\" de Karl May.Inceputa prima oara in clasa a patra. Cutremurul din \'77 m-a prins in mijlocul volumului 3, pe care, in ciuda zgaltaielilor nu vroiam sa-l las din mana. Noroc cu tatal meu care m-a smuls cu forta din dormitor... dulapul cazand in secunda urmatoare fix pe locul unde linistita citeam.Citita a doua oara in clasa a 5-a. Si tot asa... in fiecare an o reciteam. Aceea a fost singura carte care m-a facut sa iubesc pur si simplu America. Intre timp, m-am casatorit cu un american... dar sa revenim la carte. Una peste alta am citit-o de fix sapte ori. Inca am acele cinci volume. Dar aratau asa de \"daramate\" incat acum cativa ani am plecat in pelegrinaj prin anticariate pana intr-un final, in care... am gasit toate volumele intr-o forma mai comerciala. Asa ca acum, pe un raft troneaza cartea mea de suflet, in dublu exemplar. Multumesc pentru tema concursului. Intotdeauna zambesc cand imi amintesc de aceasta carte. Inca ma mai cred \"Old Shatterhand\" dar... nu o mai spun pe toate drumurile :)

MC Simon

9 mai 2018

Pe aripile vântului-Margaret Mitchell

In inima marii-Nathaniel Philbrick

Să ucizi o pasăre cântătoare, Harper Lee

\"Pe aripile vantului\"- Margaret Mitchell a fost prima carte care m-a ajutat sa descoper America, la o varsta destul de frageda. Ulterior \"Sa ucizi o pasare cantatoare\" si \"La rasarit de Eden\" m-au ajutat sa inteleg mai bine intaia descoperire.

Iulia

9 mai 2018

Trilogia Snopesilor ( Catunul, Orasul, Casa cu coloane), William Faulkner.

Cristina A

9 mai 2018

Ruta subterana, de Colson Whitehead.

Ramona R.

9 mai 2018

Am descoperit America prin volumul de calatorie \"Calatorii cu Charlie\" al lui John Steinbeck :)

Ene Marina

9 mai 2018

„Strigarea lotului 49” - Thomas Pynchon

Alex Ciprian

9 mai 2018

America! De Franz Kafka

\"O viata marunta\" - Hanya Yanagihara

Am descoperit America prin cartile lui Philip Roth si, mai recent, am constientizat o latura mai dureroasa a ei prin Ruta subterana (Colson Whitehead) si Drumul spre casa (Yaa Gyasi).

Irina Bortoi

9 mai 2018

America- De Franz Kafka

geanina n

9 mai 2018

Pe drum de Jack Kerouac m-a facut sa simt America, sa o vad, sa o aud si sa o miros ca intr-un vis.

\"La răsărit de Eden\" - John Steinbeck

Integrala prozei scurte - Truman Capote

\"Ruta subterana\" de Colson Whitehead

\"Coliba unchiului Tom\" a fost prima carte care m-a ajutat să descopăr America.

Tot ce a scris Mark Twain.

\"Mic dejun la Tiffany\" de Truman Capote.

Anca

9 mai 2018

Guillaume Musso - Fata din Brooklyn, Central Park.

OMA

9 mai 2018

America povestita unui prieten din Romania - Martin S. Martin

Miruna

9 mai 2018

J.Moehringer - Dulcele bar

\"Să ucizi o pasăre cântătoare\" de Harper Lee ☺️

Preda Raluca

9 mai 2018

\"Să ucizi o pasăre cântătoare\" de Harper Lee, clar

Raluca-Ioana

9 mai 2018

\"Fructele mâniei\", de John Steinbeck.

„Cu sânge rece” (de Truman Capote)

Florin

10 mai 2018

„Operele alese ale lui T.S. Spivet” de Reif Larsen

Irina T

10 mai 2018

Pe aripile vântului, citită în \'92. M-a fascinat pur și simplu :)

Iulia

10 mai 2018

American Gods de Neil Gaiman

Alex

10 mai 2018

Coliba unchiului TomPe aripile vantului

Romulus Rusan - America ogarului cenusiu

Mihaela O

10 mai 2018

Pe aripile vantului de Margaret Mitchell. O capodopera !!

Aventurile lui Tom Sawyer si Huckleberry Finn de Mark Twain dar si cartile lui John Steinbeck - Fructele maniei, Soareci si oameni

Andrei C

10 mai 2018

Marele Gatsby de Fitzgerald :) !

Pe aripile vântului, de Margaret Mitchell.

Aurica Raican

10 mai 2018

Pe aripile vantului de Margaret Mitchell

Pe drum, de Jack Kerouac.

Pentru inceput \"Coliba unchiiului Tom\", apoi Jules Verne, Mark Twain, Karl May...

Alexiu Arthur

11 mai 2018

Mic dejun la Tiffany

America fără etaje - Ilf şi Petrov

Corina Moisei

12 mai 2018

Extrem de tare si incredibil de aproape, de Jonathan Safran Foer.

Sorin Mareş

12 mai 2018

\"America Ogarului Cenușiu\" de Romulus Rusan.

Liana I.

12 mai 2018

Francis Scott Fitzgerald - Marele Gatsby

Lavinia Alexa

12 mai 2018

America - Franz Kafka

Dan Ciobanu

12 mai 2018

Middlesex, de Jeffrey Eugenides

Turcu Daniel

12 mai 2018

America de Kafka.

Mariana toba

13 mai 2018

Extrem de tare și incredibl de aproape - Jonathan Safran Foer

Klau

13 mai 2018

America - kafka

Cosmin

13 mai 2018

Ruta subterana, de Colson Whitehead

Dorel Raican

13 mai 2018

Pe drum, Kerouac

Lolita de Vladimir Nabokov

Raluca

13 mai 2018

Coliba unchiului Tom- Harriet Beecher Stowe

America ogarului cenusiu - Romulus Rusan

Denissa Voicu

14 mai 2018

Chuck Palahniuk - „Sufocarea”

Buna ziuaMa gandesc la multe carti care in perioada de efervescenta a adolescentei le consumam pe gratarul filo-amercanismului meu naiv. Avand deja pregatit mediul de discursurile parintilor si ale ator adulti desre America, capital A din toate punctele de vedere, imaginatia a construit pe moitve pozitive si eroice imaginea SUA,.Cand m-am apucat sa citesc America Ogarului Cenusiu eram deja fascinat de America. Cartea, desi conrtrolata, bauciesc, de cenzura avea un echilibru sau poate chiar tragea stanga un pic dar iti oferea o mare de informatii, vibra de viata si de actiune ceea ce completa si facea usoara terecerea de la seriile Pardaillan, Regii blestemati, cei trei Muschetari sau Winettou citite in paralel. ce tin minte e ca a fost interewsant sa citesc despre oameni si istorie intr-un mod total activ. Am putut sa fiu acolo si ritmul si experienta autorului a creat o incluziune perfecta. Acum mi-am propus sa citesc din nou cartea pentru ca ma astept sa am o cu totul alta experienta dar si sa intanlesc din nou limba romana si frumustile oferite de cei care stiu sa o toarca, pentru ca Romulus Rusan e un artizan.Multmesc de provocare Angel Niculae

Coliba unchiului Tom de Harriet Beecher Stowe

Romanele politiste ale lui Raymond Chandler.

Cind eram copil am citit cartile lui Mark Twain care la momentul respectiv mi-au placut foarte mult. Le-am citit in romana, partial in engleza (invatam engleza atunci) si m-au marcat enorm. Mare a fost surprinderea mea sa aflu ca in America sunt acum interzise....Apoi in facultate am citit The Scarlet Letter, dar per total nu am fost o mare amatoare de autori americani. Cu toate acestea imi place cum e reflectata America in opera altor autori care nu sunt neaparat americani: amy tan, lisa see, isabel allende, maria duenas (ce avem si ce uitam).

Yolanda Esanu

14 mai 2018

America se Franz Kafka

Pe vremea cand nu aveam acces la informatie si nu puteam calatori in vest, acesta carte a fost una Dintre putinele care mi-au aratat viata din Occident.

Romanele lui Mark Twain au fost de-a dreptul fascinante pentru mine. Au urmat Pe aripile vântului, Să nu ucizi o pasăre cântătoare, America starter pack să zic așa :))) Așa am descoperit-o prin ochi de copil. Iar America aceea a filmelor de la Hollywood are in mintea mea paginile din Great Gatsby și romanele lui Truman Capote (O vară de răscruce nu e așa populară, dar descrie foarte interesant orașul New York).

America ogarului cenusiu de Romulus Rusan.

Sutton

Dragos

14 mai 2018

Salinger - „Franny și Zooey”

Alex Madian

14 mai 2018

Philip Roth - \"The Plot Against America\"

Diana M

14 mai 2018

...Sa ucizi o pasare cantatoare de Lee Harper.

Mihaela Savu

14 mai 2018

Kafka - America

Alex

14 mai 2018

Nabokov - „Lolita”

Ciprian B

14 mai 2018

\"De veghe în lanul de secară\" - J.D. Salinger

Marcel M.

14 mai 2018

Pe aripile vantului de Margaret Mitchell este cartea care m-a apropiat de America. Insa au fost apoi multe altele care mi-au placut si am descoperit bucata cu bucata zonele faine ale Americii :).

Prima a fost Coliba unchiului Tom- Harriet Beecher Stowe, cand eram copil. :)

Lolita de Vladimir Nabokov

Radu C

14 mai 2018

Piata Washington, Henry James

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter