Caută în blog

Noutăți literare 22-28 octombrie 2018

Noutăți literare 22-28 octombrie 2018

Noutățile literare ale săptămânii 22-28 octombrie 2018.

Noutăți editoriale

AQUILA

Marea carte a gândurilor pozitive. Povești pentru dezvoltarea viziunii pozitive; Jurnalul clipelor fericite. Pentru că fericirea este în tine; Inimioare fericite. Povești terapeutice.

 

BAROQUE BOOKS&ARTS

Citeşte! Te rog, citeşte!, de Felicitas von Lovenberg.

 

CARTEA COPIILOR

Acesta e un poem care vindecă peștii, de Jean Pierre Siméon, cu ilustrații de Olivier Tallec.

 

CASA CĂRȚII DE ȘTIINȚĂ

Liviu Rebreanu prin el însuşi, de Niculae Gheran, Andrei Moldovan; Octavian Goga şi idealul naţional, de Mircea Popa; De la Samuil Vulcan la Iosif Vulcan. O panoramă a scrisului din Bihor până în 1918, de Mircea Popa; Singuri în Univers?, de Corneliu Tarbă.

 

CORINT

O englezoaică într-un harem turcesc, de Grace Ellison; Podul lui Tesla (cartea întâi din Trilogia „Accelerati”), de Neal Shusterman, Eric Elfman; Marile surprize ale micului Luxemburg, de Marina Almășan; Wildcard (Warcross, vol.2), de Marie Lu; Goana către orașul de aur (vol.5 Vânătorii de comori), de James Patterson, Chris Grabestein; De neînvis. O poveste despre supraviețuire, de Laura Hillenbrand.

 

CURTEA VECHE

Descoperă-te, de Andreea Raicu; De vorbă cu Ana Aslan, Interviu consemnat de Valentin Lipatti; Jamie găteşte în Italia, de Jamie Oliver; Mic tratat de magie, de Adrian Leonard Mociulschi.

 

DIDACTICA PUBLISHING HOUSE

Scrisori de la Felix, de Annette Langen; Război și pace, adaptare după Lev Tolstoi; Oliver Twist, adaptare după Charles Dickens; David Copperfield, adaptare după Charles Dickens; Pascal, de Gabriel Poenaru; Nills, de Gabriel Poenaru; Elefantul alb, de Gabriel Poenaru; Aricii din strada 5, de Gabriel Poenaru; 100 de activități de stimulare pentru cei mici, de Véronique Conraud; Cartea emoțiilor mele, de Stephanie Couturier; Misterele piramidei („Cavalerii timpului” vol. 1), de Stanislas Grimler, Hélène Duchateau, Candice Roger; Jocurile olimpice („Cavalerii timpului”, vol. 2), de Stanislas Grimler, Hélène Duchateau, Candice Roger.

 

FRONTIERA

Pitschi, de Hans Fischer.

 

GAMMA

O zi la poșta animalelor, de Sharon Renttta; O zi în gara animalelor, de Sharon Renttta; O zi în aeroportul animalelor, de Sharon Renttta; O zi cu pompierii din lumea animalelor, de Sharon Renttta; O zi cu mecanicii din lumea animalelor, de Sharon Renttta; O zi cu doctorii din lumea animalelor, de Sharon Renttta; O zi cu constructorii din lumea animalelor, de Sharon Renttta. 

 

HERALD 

Pe tărâmul fantomelor înfometate. Prizonier în lumea dependenței, de Gabor Maté; Muntele Sacru. Învățături secrete din Grota Înțelepților, de Lobsang Rampa; Cunoașterea de sine. Călătorie spre ființa interioară, de Lobsang Rampa; Viețile Maeștrilor. Învățăturile maeștrilor din Extremul Orient, de Baird Spalding; Brațele râului se revarsă în întuneric. Comentarii la Sandokai, de Shunryu Suzuki; Mintea Zen, Mintea Începătorului, de Shunryu Suzuki.

 

 

HERG BENET

Omul focului, de Joe Hill; Te urăsc, te iubesc, de Sally Thorne; În cel mai întunecat colț, de Elizabeth Haynes.

 

HUMANITAS

Prezent trecut, trecut prezent, de Eugène Ionesco; Mircea cel Mare şi luptele sale cu turcii, de Neagu Djuvara; Independența copilului. Spaima de separare, de Speranța Farca; Două eseuri despre Paradis. Și o încheiere, de Horia-Roman Patapievici; Un anume domn Piekielny, de François-Henri Désérable; Copilul lui Noe, de Eric-Emmanuel Schmitt.

 

LITERA

O mamă perfectă, de Aimee Molloy.

 

METEOR PRESS

Am supraviețuit. Amintirile unei foste deținute de la Auschwitz (1945) prezentate și adnotate de Jean-Marc Dreyfus, de Yvonne Redgis-Klug; Împăratul Alb. Povestea Munților Carpați, de Gabriel Herea; Dezvoltarea intuiţiei. Ghid practic pentru viaţa de zi cu zi, de Shakti Gawain; Francisc, un papă pentru toţi, de Isabelle de Gaulmyn.

 

NICULESCU

Ştiinţa lui DE CE 2. Răspunsuri la întrebări despre Univers, Necunoscut şi noi înşine, de Jay Ingram; Istoria României pentru copii în 100 de imagini, de Cristian Vornicu; Vreau să ştiu despre... Trenuri Formidabile, de Thea Feldman; Vreau să ştiu despre... Nave Spectaculoase, de Sarah Snashall; Vreau să ştiu despre... Maşini Uimitoare, de Chris Oxlade, Thea Feldman; Vreau să ştiu despre... Exploratori Neînfricaţi, de Chris Oxlade; Vreau să ştiu despre... Camioane Puternice, de Brenda Stones; Vreau să ştiu despre... Avioane Uluitoare, de Chris Oxlade.

 

PARALELA 45

Cavalerul misterios. Portalul Magic nr. 2, de Mary Pope Osborne.

 

POLIROM

Lumea care n-a fost, de Ovidiu Pecican; Însemnări din vremuri tulburi și ținuturi exotice, de Cristian Preda; Cum am împușcat un elefant, de George Orwell.

 

RAO

Anul tău perfect (partea a doua), de Charlotte Lucas; Acces interzis, de Karen Cleveland; Mitologia explicată prin pictură, de Gerard Denizeau; Curajos ca un leu, de Rachel Bright.

 

STORIA BOOKS

Și-a căutat-o, de Louise O’Neill.

 

TREI

Lumina unui nou început, de Agnès Martin-Lugand. 

 

UNIVERS ENCICLOPEDIC JUNIOR

Micuța zână a Lunii, de Hartmut Bieber; Omulețul care aduce somnul, de Christine Pätz, Renate Cossmann; Unde merge Ursulețul?, de Suzanne Diederen, Mark Janssen. 

 

VREMEA

Jurnal (1926-1940), de Gheorghe Athanasescu. 


Articole interesante

• Filosofiatis: Parfumăraia lui Pogor.

• Scena9: Big in Japan (Mihai Iovănel despre Un cal într-o mare de lebede, de Raluca Nagy)

• The Guardian Books: Elena Ferrante: This is a great time for writing by women – so why are we still considered second-rate?

• Open Culture: The Art Institute of Chicago Puts 44,000+ Works of Art Online: View Them in High Resolution

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter