Caută în blog

Editura Litera la Gaudeamus 2016

Editura Litera la Gaudeamus 2016

Bestsellerurile momentului, colecții noi, cărți premiate și ecranizate își așteaptă cititorii la standul Editurii Litera de la Gaudeamus 2016.

Începând de miercuri, 16 noiembrie, până duminică, 20 noiembrie, cititorii sunt așteptați la standul Editurii Litera din Pavilionul Central al Romexpo pentru a lua parte la lansările de carte și la sesiunile de autografe. Vizitatorii vor putea beneficia de reduceri de preț de până la 50%, de oferte speciale la cele mai noi titluri și premii garantate.

După ce te-am pierdut, continuarea bestsellerului ecranizat Înainte să te cunosc, dar și alte titluri sub semnătura autoarei Jojo Moyes, precum Ultima scrisoare de dragoste și Fata pe care ai lăsat-o în urmă, sunt prezente în oferta Editurii Litera la Gaudeamus în Blue Moon, colecția cu cele mai frumoase povești de dragoste ale literaturii contemporane.

Premiul Man Booker 2015: Scurtă istorie a șapte crime, de Marlon James, apare în colecția Clasici Contemporani Litera. Palpitant și inventiv, ambițios și fascinant, Scurtă istorie a șapte crime este unul dintre cele mai remarcabile și extraordinare romane ale secolului XXI. Frații Burgess, de Elizabeth Strout, Ragtime, de E.L. Doctorow, Roșcovanul, de J.P. Donleavy, Revolutionary Road, de Richard Yates, Lupta mea. Insula copilăriei, de Karl Ove Knausgård, sunt cele mai noi titluri care completează colecția Clasici Moderni și Contemporani a editurii. 

Seria de autor Carla Guelfenbein se lansează la Gaudeamus în colecția Buzz Books cu tilurile Restul e tăcere și Cu tine în depărtare, roman distins cu Premiul Alfaguara în 2015. Colecția Buzz Books continuă cu noi bestselleruri precum Văduva, de Fiona Barton și Tony & Susan, de Austin Wright, roman care a stat la baza filmului Animale de noapte

Hercule Poirot și Miss Marple se întorc! Cel mai vândut scriitor al tuturor timpurilor va fi prezent într-o nouă serie Agatha Christie, marca Litera. Primele trei titluri disponibile sunt A treia fată, Cei patru mari, Ultimele cazuri ale lui Miss Marple.

Seria cărților de colorat pentru adulți continuă la Editura Litera cu o premieră: Pe-un picior de plai, prima carte de colorat pentru adulți despre satul românesc, în patru regiuni ale României, la invitația autoarei Ana-Maria Gordin Marinescu. Din serie nu lipsește cartea celebrei artiste Johanna Basford – Jungla magică, dar și alte titluri noi precum Lumi fantastice, Menajeria sau Animorphia.

Luminița Saviuc și Cristina Chiperi, prezente în România, cu ocazia Târgului de carte Gaudeamus 2016. 15 lucruri la care să renunți pentru a fi fericit, ghidul motivațional care a făcut înconjurul lumii, scris de românca Luminița Saviuc, este acum disponibil în imprintul Introspectiv. Autoarea va fi prezentă la Gaudeamus, alături de invitații săi, vineri, 18 noiembrie, ora 17.30, la lansarea cărții și la o discuție motivațională cu cititorii. Imprintul Introspectiv cuprinde titluri noi precum Reteța fericirii, de Dr. Paul Dolan, Acceptarea necondiționată, de Tara Brach, Oaia neagră sau de ce uneori e bine să fii rău, de Richard Stephens.

Cristina Chiperi, fenomenul literar al momentului, creat online și devenit bestseller internațional, autoare a trilogiei My dilemma is you, va fi prezentă la Gaudeamus, alături de invitații săi, sâmbătă, 19 noiembrie, ora 16.30 la întâlnirea cu cititorii. 

Noutățile Litera mică la Gaudeamus 2016
Litera mică este prezentă la târg cu multe surprize, activităţi creative organizate într-un spațiu atractiv și ludic, dar mai ales cu cele mai frumoase cărți: Atlasul lumii, carte de colorat, continuarea îndrăgitei serii Prima mea lectură, cărți Disney, Marvel, enciclopedii National Geographic, povești, cărți de activități, dicționare și multe altele.

Colecția Disney se îmbogățeste cu un personaj cu totul deosebit, o frumoasă și destoinică prințesă latină - Elena din Avalor: povestea filmului, cărți de activități și planșe de colorat, toate vor fi disponibile la stand. Din colecția Star Wars vă așteaptă două noi apariții: Darth Vader și fetița lui și Darth Wader și fiul.

Părinții care au epuizat toate trucurile pentru a-și adormi copiii, vor găsi la standul Litera Mică o carte cu adevărat magică: Elefănțelul care voia să adoarmă, de Carl-Johan Forssén Ehrlin, psiholog și lingvist suedez.

Și anul acesta Litera și Uber asigură cititorilor transportul gratuit de la Gaudeamus, pe toată perioada târgului. Doritorii trebuie doar să își instaleze aplicația,  să introducă codul Litera25 și să facă o comandă în limita valorii de 25 lei. Mai multe detalii despre promoție găsiți pe site-ul Uber, pe pagina de Facebook Litera, dar și de la Brand Ambassadorii Uber prezenți la Gaudeamus. 

Lista evenimentelor Litera la Gaudeamus 2016 

Vineri, 18 noiembrie, ora 17.30
Lansare 15 lucruri la care trebuie să renunți pentru a fi fericit, de Luminița Saviuc, în imprint Introspectiv, în prezența autoarei 
Invitați: Mirela Vașadi - prezentator și realizator TV; Mirela Retegan - antreprenor și blogger; Doru Someșan- coordonator conținut Editura Litera, moderator

Sâmbătă, 19 noiembrie, ora 12.00
Lansare Man Booker 2015, Scurtă istorie a șapte crime, Marlon James
Invitați: Bedros Horasangian – critic literar, moderator; Ciprian Șiulea -  traducător

Sâmbătă, 19 noiembrie, ora 13.00
Lansarea seriei de autor Carla Guelfenbein, în colecția Buzz Books, Cu tine în depărtare și Restul e tăcere 
Invitați: Tudora Șandru - Mehedinți – traducător, profesor universitar; Lavinia Similaru -  traducător, profesor universitar; Laura Câlțea – blogger și critic literar; Rodrigo Guzman Barros -  reprezentant Ambasada Chile; Bedros Horasangian - critic literar, moderator.

Sâmbătă, 19 noiembrie, ora 14.00
Lansare Vine iarna. De ce trebuie opriți Vladimir Putin și inamicii lumii libere, de Garry Kasparov, în colecția Kronika. 
Invitați: Teodor Paleologu – istoric, diplomat, politician; Bogdan Lefter - critic literar, analist politic; Bedros Horasangian - critic literar, moderator. 

Sâmbătă, 19 noiembrie, ora 16.30
Lansare My dilemma is you de Cristina Chiperi, în prezența autoarei 
Invitați: Andra Gogan - cântăreață, dansatoare și actriță, Criss și Vlad, prezentatorii emisiunii „Happy Day” de la Happy Channel, Irina Ilie – redactor coordonator Editura Litera, moderator. 

Comentarii

Fara "A Little Life"...

Lavinia

7 nov. 2016

Da, am văzut și eu. „A Little Life” și „The Nightinghale” lipsesc. Poate a fost vreo problemă la tipar și vin, totuși, după târg...

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter