Caută în blog

Editura Litera la Gaudeamus 2023

Editura Litera la Gaudeamus 2023

Editura Litera are plăcerea să își invite cititorii să se bucure de noi apariții editoriale, reduceri și întâlniri cu autorii favoriți între 22–26 noiembrie, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2023, desfășurat anul acesta la Pavilionul Central Romexpo.

Cele cinci zile de târg vor aduce experiențe de lectură fabuloase prin bestsellerele momentului, discuții literare, sesiuni de autografe, sărbătorirea a #7anideClubdeCarteLitera și evenimente captivante pentru cei mai tineri cititori.

Din seria noutăților, portofoliul Litera numără câteva apariții extraordinare, printre care Impostorul, cea mai recentă carte de Zadie Smith, Palatul de cristal, de Amitav Ghosh și Misterul cărților de tarot, de Katy Hays. Printre cărțile premiate pe care le puteți găsi la târg amintim Biroul de elucidare a destinelor, de Gaelle Nohant, Grand Prix RTL Lire Magazine Littéraire 2023, o carte fascinantă din punct de vedere istoric, sfâșietoare la nivel uman.

Printre cărțile-eveniment ale târgului, cititorii vor remarca Bătălia pentru viitorul României, de Mircea Geoană, o fină analiză politică a comunității globale și a României. O recomandare premium este volumul semnat de Bono, Surrender. 40 de piese, o singură poveste – o carte fascinantă ce oferă o perspectivă insolită asupra vieții interioare a artistului.

Iubitorii de non-ficțiune vor găsi la standul Editurii Litera și bestsellere din categoria psihologie, lifestyle și memorii: Nu mă poți răni, de David Goggins, carte vândută în peste 4 milioane de exemplare; Istoria viitorului. Elite, contraelite și calea spre dezintegrare politică, de Peter Turchin; Iluminismul. Căutarea fericirii. 1680–1790, de Ritchie Robertson. O altă carte extrem de așteptată este Arta de a lua cele mai bune decizii. Sfaturi practice pentru a gândi limpede în orice situație, de Shane Parrish.

Încă un eveniment spectaculos al acestei ediții de Gaudeamus va fi participarea lui Igor Bergler, cel mai vândut scriitor român din ultimii ani. Igor Bergler se va întâlni cu cititorii la standul Litera pentru lansarea romanului grafic Biblia pierdută, ilustrat de Sorin Sorășan, și a Cronicilor nesăbuinței. Adevăruri istorice, în trilogia Charles Baker.

Nu lipsesc lansările din colecția „Biblioteca de Proză Contemporană“. La standul Litera puteți găsi cărțile autorilor români Marius Balo, Păturica roz. Întemnițat în China comunistă, și Doina Gecse-Borgovan, Rătăciri deliberate, o mostră strălucită de proză scurtă.

Cele 5 zile de târg nu aduc doar evenimente de neratat, ci și promoții atractive: 60% reducere la orice carte din colecția Carte pentru toți, 50% reducere la colecția Prima mea bibliotecă, 50% reducere la colecția Descoperă psihologia, 30% reducere la toate cărțile de Crăciun, 30% reducere la o selecție din cărțile BookTok. Cadourile culturale nu lipsesc de la standul Litera, unde vă așteptăm cu bucurie și cu multe surprize bibliofile.

Iată programul complet de evenimente din standul Editurii Litera:

 

 Miercuri, 22 noiembrie

10:00 Deschiderea standului Editurii Litera la Târgul de carte Gaudeamus 2023

 

Joi, 23 noiembrie

13:00 Disney 100 – Wish, dedicat copiilor mari și mici 

Moderatoare: Monica Davidescu
 

18:00 Lansare de carte
Istoria viitorului, de Peter Turchin

Invitați: Maria Camelia Crăciun, profesor universitar, New Europe College fellow (NEC), Bedros Horasangian, scriitor, publicist

Moderatoare: Ioana Bâldea Constantinescu, jurnalist cultural, moderatoarea podcastului #CuVoceTare

 

Vineri, 24 noiembrie

15:00 Lansare de carte

Rătăciri deliberate, de Doina Borgovan

Moderatoare: Ioana Bâldea Constantinescu, jurnalist cultural, moderatoarea podcastului #CuVoceTare

Invitați: Alina Purcaru, scriitoare și critic literar, Sabina Varga, jurnalist și moderatoarea podcastului #Zest
 

16:30 Lansare de carte

Impostorul, de Zadie Smith

Moderatoare: Ioana Bâldea Constantinescu, jurnalist cultural, moderatoarea podcastului #CuVoceTare

Invitați: Ioana Pârvulescu, scriitoare, Radu Paraschivescu, scriitor 

 

17:30 Lansare de carte

Surrender. 40 de piese, o singură poveste, de Bono

Moderatoare: Ioana Bâldea Constantinescu, jurnalist cultural, moderatoarea podcastului #CuVoceTare
Invitați: Mihai Dinu, jurnalist Europa FM, Valentina Băințan, jurnalist TVR

 

18:30 Lansare de carte
 Bătălia pentru viitorul României, de Mircea Geoană
Participă, alături de autor: Mihai Morar, jurnalist

 

Sâmbătă, 25 noiembrie

12:00 Meet & greet cu Andrei Ciobanu, autorul cărții Să te mut

 

13:00 Lansare de carte

Păturica roz, de Marius Balo

Participă, alături de autor: Peter Humphrey, jurnalist

 

14:30 Dezbatere literară
Noua literatură: tipărită și audiobook

O discuție cu Florin Spătaru, Roxana Ruscior și Dorian Dron – autori Biblioteca de Proză Contemporană
 

16:00 Dublă lansare de carte

Biblia pierdută. Roman grafic. Partea întâi, de Igor Bergler și ilustrații de Sorin Sorășan, și Cronicile nesăbuinței. Adevăruri istorice în trilogia Charles Baker, de Igor Bergler

Moderatoare: Lavinia Șandru, jurnalistă

Participă, alături de autor: Damian Anfile, doctorand în istorie, Adrian Artene, jurnalist, Bogdan Bucur, lector universitar doctor
 

17:30 Eveniment „7 ani de Club de Carte”

Aniversarea comunității de cititori Litera


Editura Litera are o tradiție de 34 de ani în editarea de carte. Ani în care, cu tenacitate, cu pasiune, cu profesionalism, cu reușite majore, a editat 9000 de titluri, într-un tiraj total de peste 50 de milioane de exemplare. Acoperind practic toate domeniile de ficțiune și nonficțiune, Litera a reușit să se impună prin calitatea catalogului editorial, devenind unul dintre cei mai importanți actori de pe piața de carte din România.

Scrie un comentariu

Anuleaza

Abonează-te la

Newsletter