• „Nu te neliniști pentru răul de anul viitor” - Proverb turcesc

„Turnul întunecat”, de Stephen King, acum în colecția Nautilus, odată cu lansarea filmului în cinematografe

„Turnul întunecat”, de Stephen King, acum în colecția Nautilus, odată cu lansarea filmului în cinematografe

Seria Turnul întunecat, de Stephen King, se lansează acum în colecția Nautilus a editurii Nemira, într-o nouă prezentare paperback. Relansarea vine odată cu intrarea în cinematografele din România a ecranizării seriei de Columbia Pictures, cu Idris Elba și Matthew McConaughey în rolurile principale. 

Turnul întunecat este un dark fantasy cu elemente de horror, science fiction, aventuri și fundal de western. Considerată magnus opus lui Stephen King, seria a fost scrisă pe o perioadă foarte lungă de timp, din 1970 și până în 2004, autorul pornind de la ideea de a scrie un fantasy inspirat de J.R.R. Tolkien și de westernurile lui Sergio Leone. 

Roland Deschain, ultimul pistolar, un singuratic care ne va bântui imaginatia, pornește într-o călătorie printr-un deșert aproape postapocaliptic, în căutarea omului în negru și având ca destinație misteriosul Turn întunecat. În lumea lui fără speranță, cunoaște o femeie seducătoare și se împrietenește cu Jake din New York. 

Pe de o parte  de un realism crud, pe de altă parte de un onirism de basm, Pistolarul deschide seria Turnul întunecat. Peisajul prin care merge Roland seamănă cu Vestul Sălbatic, dar este o variantă dintr-un viitor postapocaliptic sau dintr-un univers paralel. 

Ecranizarea seriei făcută de Columbia Pictures intră în cinematografele din România pe 4 august și este distribuită de Intercomfilm.



Articole asemănătoare

Seria Stephen King la chioşcurile de presă

Editura Nemira continuă seria cărților tipărite în ediție de chioșc cu o colecție a maestrului horror, Stephen King. Astfel, timp de 7 săptămâni, în fiecare miercuri, începând cu data de 12 noiembrie, va apărea împreună cu ziarul Libertatea câte o carte semnată de „Rege”.

Un somn american bun, despre „Un an de odihnă și relaxare”, de Ottessa Moshfegh

Protagonista romanului „Un an de odihnă și relaxare”, de Ottessa Moshfegh, îndrăznește să pună pe pauză ritmul alert al vieții contemporane.

Iubiri imposibile, despre „Pan. Victoria”, Knut Hamsun

Am citit cu dificultate cele două microromane ale lui Knut Hamsun. M-a obosit destul de tare stilul scriitorului norvegian și lirismul lui dus la extrem. E posibil să am eu o problemă cu scriitorii nordici, nu e prima oară când constat în literatura nordică o anumită sensibilitate care-mi e întru totul străină și cu care nu rezonez mai deloc.

0 Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa de email nu va fi facută publică.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Da   Nu